Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Bomben – 10/10

På tisdag kväll summeras grupp A i det europeiska kvalet till fotbolls-VM 2019. De tre avslutande matcherna återfinns på en kupong hos Svenska Spels Bomben där det även finns en rullpott om 146347 kr bifogad.

Nederländerna - Sverige
Nederländerna ligger trea i gruppen och behöver vinna den avslutande matchen mot Sverige med minst 7 måls marginal för att klättra förbi just Sverige upp till andraplatsen. Från det att domaren blåser till start på Amsterdam Arena finns egentligen bara ett alternativ för Nederländerna: full fart framåt. Men är det rimligt att Nederländerna gör 7 eller fler mål? Jag tror inte det. Man har hittills i kvalet gjort 2,11 mål per match totalt sett och 3,00 mål per match på hemmaplan. Detta inkluderar 5 mål mot Luxemburg, 4 mål mot Vitryssland, 3 mål mot Bulgarien och 0 mål mot Frankrike.
Sverige har släppt in totalt 7 mål i kvalet varav 5 mål på bortaplan. Dessa 5 mål har kommit mot Frankrike (2) och Bulgarien (3).
Om Nederländerna satsar allt framåt kommer det att öppna upp för omställningar där Sverige har dugliga fötter hos bl a Lustig, Forsberg, Toivonen och Berg.
Tom Prahl har scoutat Nederländerna och säger enligt TT:
– De startar väldigt aggressivt, det gör de på hemmaplan. De försöker flytta fram och sätta hög press och jaga backlinjen och målvakten när de får chansen. De kommer absolut att satsa i början.
– Det kommer vara lite att de har vissa spelare som inte jobbar medvetet fullt ut hemåt och att det då bli öppnar för att kontringar. Det målet de släppte in mot Vitryssland var ju en sådan omställning.
Ettorna och tvåorna ser ut att bli mest streckat hos båda lagen. Då tycker jag att det är mest intressant att lägga sig snäppet över.

Frankrike - Vitryssland
Franrike leder gruppen 1 poäng före Sverige. Så länge man vinner går man direkt till VM. Vitryssland slutar sist eller näst sist beroende på resultaten här i sista omgången.
I Frankrike saknas sedan innan bl a ordinarie mittfältaren Pogba och ordinarie mittbacken Koscielny p g a skador. Under matchen senast mot Bulgarien fick ordinarie mittfältaren Kanté bytas ut p g a befarad lårskada och kommer inte till spel mot Vitryssland.
Vitryssland det sämsta bortalaget i gruppen. Har bara petat in 1 mål och kommit till 7 skott på mål, varav 5 mot Luxemburg och Bulgarien.
Svårt att veta om Frankrike blir nöjda när de väl gjort 1-0 eller om de vill avsluta med en bra prestation och det rinner iväg. Känns som antingen eller.

Luxemburg - Bulgarien
En match utan stor tabellteknisk betydelse. Luxemburg gör ett förhållandevis bra kval och har tagit 4 poäng totalt. Här har man chansen att avsluta snyggt på hemmaplan och den motivationen räcker nog långt. Har gjort 3 mål på 4 hemmamatcher hittills. Bulgarien har varit det näst starkaste hemmalaget i gruppen men har inte tagit en enda poäng på bortaplan. Har gjort 3 mål på 4 bortamatcher. Vill mest hem och börja ladda för nästa EM-kval?


Lilla systemet: 36 rader
2,3,4-2,3,4
1,2,5,6-0
1-1

Mellansystemet: 108 rader
2,3,4-2,3,4
1,2,3,4,5,6-0
1-0,1

Stora bolagssystemet: 324 rader á 5kr
2,3,4-2,3,4
1,2,3,4,5,6-0
0,1,2-0,1
Spela på Svenska Spel
Fotboll

Bomben – 10/10

 • Datum:
  10 okt 2017
  20:44
 • Sport: Fotboll
 • Land: Internationell
 • Liga: Annat
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
 • Testa vår nya chat!
  0 användare online just nu