Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Kansas City Chiefs – Pittsburgh Steelers

En riktigt bra match väntar på söndag kväll då Kansas City Chiefs tar emot Pittsburgh Steeelers på Arrowhead Stadium. Två på papperet riktigt bra lag, men som ändå kommer till spel med olika förutsättningar.

Kansas City Chiefs
Chiefs kommer till matchen som enda obesegrade lag i ligan. De har spelat riktigt bra så här långt under säsongen och hållit en hög klass rakt igenom. Jag håller dem som ligans bästa lag just nu. Under sina fem första matcher har man också slagit flera namnkunniga motståndare. Man började med att krossa Patriots på bortaplan, och fortsatte sedan att slå Eagles relativt lätt. Detta är Eagles enda förlust på sex matcher. Därefter har de slagit tre medelbra lag i Chargers, Redskins och Texans.

Tidigare utskällde Alex Smith verkar ha tänt till när man fick konkurrens av rookien Pat Mahomes på försäsongen. Smith har helt enkelt varit strålande och har högst passer rating av alla QB:s i hela ligan, 125,8 vilket är enormt bra. Han har heller inte kastat någon interception hittills i år, men har kastat hela 11 touchdownpassningar. Han är femma på listan över totala yards. Riktigt starka siffror med tanke på att wide receiver-gruppen är något begränsad.

Den klarast lysande stjärnan av bollmottagarna är tight enden Travis Kelce som är åtta i ligan med 29 mottagningar och 2 touchdowns. Han drabbades av hjärnskakning förra veckan, men rapporterna har varit positiva och det ser ut som om han spelar. Den andra bollmottagaren att hålla ögonen på är Tyreek Hill som är ett riktigt fartmonster. Han har specialiserat sig på att göra långa touchdowns och är Smiths favorit bland wide receivers.

Det stora utropstecknet på Chiefs offense är dock rookie running back Kareem Hunt som sett makalöst bra ut. Efter fem matcher är han den running back som sprungit längst av alla med 609 yards och ett snitt på 6.3 yards per försök vilket är fruktansvärt bra. Hunt är en klar favorit till titeln Rookie of the Year.

Försvarsmässigt har det inte sett liga bra ut som framåt, och man rankas på den nedre halvan mot både pass och springspel. Man ska dock komma ihåg att Chiefs mött bra motstånd hittils i år så statistiken är något missvisande. Man leds av gamle veteranen Justin Houston som är tillbaka efter en svår skada. Han har redan gjort 5.5 sacks på de fem första matcherna.

Pittsburgh Steelers
Steelers hade höga förväntningar på sig inför säsongen då man förfogar över ett superanfall bestånde av Ben Roehtlisberger, Le'Veon Bell och Antonio Brown. Tre namn som är bland de absolut bästa i ligan på respektive position. Steelers har dock inte levt upp till de högst ställda förväntningarna inför säsongen. De har förvisso ett record på 3-2 vilket man leder AFC North på, men spelet har inte klickat och känslan är att man främst vunnit då motståndarna varit ännu sämre. I week 1 blev det en knapp seger mot usla Browns, därefter slot man Vikings hemma relativt lätt. I week 3 fick man oväntat stryk av Bears på bortaplan i en offensivt dålig match. Veckan efter kom man tillbaka och slog Ravens pliktskyldigt. Förra veckan kom säsongens hittills sämsta insats då det blev storstryk hemma mot Jaguars med hela 9-30!

QB Ben Rohetlisberger pratade innan säsongen om att han skulle lägga av, och kanske tog han fel beslut i att fortsätta ett år till. ”Big Ben” har inte sett ut som sitt gamla jag och parkerar bland de sista med 75.8 i passer rating. Vad värre är att han kastat fler interceptions än touchdownpassningar i år, 7 jämfört med 6. Förra veckan kastade han hela fem interceptions och blev utbudad redan i paus. Inte kul att se en gammal hjälte agera så.

RB Le'Veon Bell har hyggliga stats hittills i år då han är sjua i ligan över sprungna yards, 371 st. Men jag har betydligt högre krav på Bell än så. Granskar man statistiken närmare så ser man att ca 40% av alla sprunga yards kom mot Ravens där han hade en kanonmatch med 144 yards och 2 touchdowns, men i övriga matcher har det gått tyngre. En del av problemet kan tillskrivas offense line som inte sett lysande ut.

Den enda stjärna som levt upp till förväntingarna är Antonio Brown som fångat 40 bollar för 545 yards, vilket gör att han leder på båda kategorierna i ligan. Det är dock oroande att han bara gjort en touchdown på fem matcher. Problemet med Steelers passanfall är inte Brown, utan bristen på spelare bakom. Många trodde att Martavis Bryant skulle komma tillbaka efter avstängning och dominera, men har bara lyckats fånga 15 bollar för 204 yards vilket inte är godkänt efter en knapp tredjedel av säsongen.

Steelers defense har hyggliga stats, särskilt mot passningar där man faktiskt är etta i ligan i kategorien tillåtna passyards för motståndarlaget. Här tycker jag statistiken ljuger en del då motståndet har varit mediokert, eller vad sägs om de quarterbacks som man mött:  DeShone Kizer, Case Keenum, Mike Glennon, Joe Flacco, och Blake Bortles. Inte direkt några stjärnämnen...
Springförsvaret har blandat och gett. När man mött riktigt bra running backs har man varit sårbara. Förra veckan så krossade Jaguars Forunette med hela 181 yards. Nästan lika illa var det mot Bears Howard som sprang för 140 yards.

Matchen
Det känns som vi väntat länge nu på att Steelers offense ska börja fungera, men kanske är det så att det inte kommer att göra det i år? Roehtlisberger har som sagt inte alls sett bra ut, och ser faktiskt gammal ut (äntligen). Dessutom har han under flera år presterat betydligt sämre på bortaplan än på hemmaplan och Arrowhead Stadium är ingen enkel plats att spela på. Under de senaste åtta hemmamatcherna har Chiefs inte släppt in över 20 poäng i någon match och snittet är finfina 16.2 poäng per match.
Chiefs defense tycker jag är bättre än vad statistiken visar och håller man Brown i någorlunda schack så är mycket vunnet.

Steelers defense har gjort det ok mot svagt motstånd men visat att man har det svårt mot springspelen. Nu står ligans, just nu, bästa running back på andra sidan och jag gissar att Kareem Hunt kommer att ha lekstuga på söndag. Detsamma vågar jag nästan lova att Alex Smith kommer att ha. Steelers har inte mött en sådan här bra quarterback på hela året, och Smith är i sitt livs form.

Form brukar slå klass, och även om Steelers på förhand hade ett bättre lag, så har Chiefs visat att man absolut vill vara med och slåss om Super Bowl-titeln i år. Steelers har sett skakiga ut och förra veckan var ett riktigt bottennapp mot Jaguars.

Jag tycker linan på -4 är generös då jag tror att Chiefs vinner med minst en touchdown.
Amerikansk Fotboll

Kansas City Chiefs – Pittsburgh Steelers

  • Postad:
    13 okt 2017
    21:38
  • Rekare: BroderH
  • Spel: 1 -4
  • Insats: 8,00
  • Odds: 1,90
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    15 okt 2017
    22:25
  • Sport: Amerikansk Fotboll
  • Land: USA
  • Liga: NFL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td