Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: ELEAGUE Major Finals 2018 – Highest T-side win%

Spel Nr1:


ELEAGUE Major Finals 2018 - Highest T-side win% = Cobblestone @ 13.00 (bet365) ... Insats: 10 Units


Motivering:

Efter lite jul och nyårsledighet så är det dags att kicka igång året med en stor Major i CS:GO vilket är dom viktigaste och mest prestigefyllda turneringarna med hela 1 miljon dollar i prispengar. Således så kommer samtliga lag göra precis allt man kan för att vara i sin absoluta toppform i Majorturneringar och det bäddar för riktigt bra matcher.

Denna typen av spel har jag spelat flera 3 gånger under hösten/vintern med 1 vinst och 2 förluster. Jag har varje gång lagt 9 units i insats till oddsen 6.5, 5,5 och 5,5 med odds som hela tiden sänkts ju närmare turneringsstart man kommit.

Mycket underligt att bet365 nu erbjuder odds på detta inför huvudturneringen och öppnar med 13 på Cobblestone trots att dom inför kvalet öppnade på 11 men fick sänka till 7.

Än mer konstigt att bet365 anser att det är större chans att den mest CT-sidade kartan Nuke blir med T-sidad jämfört med Cobble som faktiskt är en av dom mest T-sidade av alla.

Inför kvalet så erbjöds dessa oddsen på alla kartorna:

Pinnacle erbjöd följande odds:

Eleague Major Boston - Map w/ Highest T-side win %
Cache 2.230
Cobblestone 4.560
Mirage 5.300
Inferno 5.300
Nuke 17.320
Overpass 23.080
Train 28.860


Bet365 erbjöd detta:

Cache 1.90
Inferno 5.50
Mirage 6.00
Nuke 11.00
Cobblestone 11.00
Overpass 21.00
Train 23.00


Då ser vi att den stora skillnaden ligger just på Cobblestone som jag spelat på tidigare och kommer fortsätta spela på så länge som oddsen är så här felaktiga. I regel så ligger ju pinnacle mer rätt än bet365 och att vi då får 6.44 högre odds på bet365 indikerar ju bara det att värdet är skyhögt.

Nu får vi alltså ännu högre odds på Cobblestone, hela 13 gånger pengarna.

Cache och Cobblestone är dom 2 kartorna som enligt statistiken är dom mest T-sidade kartorna över ca 5000-6000 matcher på respektive karta. Det är också som enda 2 kartorna som finns med i mappoolen nu som är fördel för T-sidan. Resterande kartorna ligger mellan 42.8-47.2% för T-sidan.

Cache ligger just nu på i snitt 50.9% vinst på T-sidan medans Cobblestone är precis efter med 50.7%. Detta är som sagt över väldigt många matcher och ju fler matcher man spelar desto närmare verkligheten kommer man ju. På en turnering så här så är det inte lika många matcher som ska spelas och det blir därför lite mer slump som avgör.

Hur som helst så är oddet på 13.00 på tok för högt för detta spelet eftersom Cobblestone klassas nog som den mest T-sidade kartan av dom allra flesta. Enligt den totala statistiken är Cache 0.2% mer T-sidad men det finns inte en chans att 0.2% skillnad i statistiken ska motsvara en oddsdifferens på 2.62 som Cache har till 13.00 som Cobblestone har.

Med så många matcher som spelas hela tiden så kan man egentligen alltid hitta statistik som talar till ens fördel. Dom 5000-6000 matcherna som finns med i statistiken som ger 50.7-9% för kartorna är ju för flera år tillbaka.

Vill man ha en lite bättre fingervisning på hur kartorna står sig mellan topplagen under 2017 och samtidigt ha ett lite större sample än endast 1 turnering där kartan kanske spelas 1-5 gånger så kan man ju kolla hur lagen presterat på kartorna under Pro League gruppspelet 2017 som är lite av CS:GOs motsvarighet till fotbollens champions league där dom allra bästa lagen mötts under ett längre seriespel.

I Europaregionen så ser statistiken ut som följande för 2017's Pro League:

Cobblestone är kartan som är mest T-sidad av alla då den ligger på 52.2% och den är spelad 27 gånger.

Cache är spelad 25 gånger men ligger endast på 47.3% vilket är sämre än både Mirage och Inferno.


I Amerikaregionen så ser statistiken ut som följande för 2017's Pro League:

Även här är Cobblestone kartan som är mest T-sidad då det ligger på 54.8% och den är spelad 28 gånger.

Tätt följt av Inferno på 54.2% på 29 matcher och Cache på 53.9% på 24 matcher.


Som ni ser så finns det ingen rimlighet alls i att Cobblestone har så här mycket högre odds än Cache eftersom det snarare är så att det mesta tyder på att Cobblestone borde vara favorit i detta spelet. När dessa lagen tampats i Pro League under 2017 så har ju Cobblestone varit den mest T-sidade kartan av alla!

13.00 är fortsatt ett riktigt guldodds och även om spelet inte sitter alla gånger med så här höga odds så är värdet enormt utan tvekan och maxspel liras alla dagar i veckan!

BOL!
Spela på Bet365 och få Se bonus här
E-Sports

ELEAGUE Major Finals 2018 – Highest T-side win%

  • Datum:
    19 jan 2018
    16:00
  • Sport: E-Sports
  • Land: USA
  • Liga: Counter Strike
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

ChippN 2018-01-31 11:19

Jag fick insatsen tillbaka som spelkrediter

Lazlo 2018-01-30 13:19

Citat:
Ursprungligen postat av Calatan Visa inlägg
Fick det här svaret från supporten:
'Detta spel inkluderade spel på alla tre steg, alltså Challenger, Legends och Champions. Däremot visar HLTVs sida endast de två senare. För ditt spel som inkluderar samtliga, så skulle det vinnande valet varit Nuke.'

Det är väl som du säger den tolkningen som är mest till deras fördel.
Jag fick tyvärr liknande svar. När jag hänvisade till mailet från bet365s support där dom skrev att kvalet inte räknades med så säger dom bara att supporten råkade säga fel.

Det är ju lite så det funkar hos bolagen och det är väl bara att gilla läget. Det finns såklart ingen som spelat på Nuke men vi är väl iaf några som spelat på Cobblestone och då är det ju såklart bäst för bolaget att göra bedömningen att ”supporten råkade säga fel” och så betalar man ut 0kr i vinst istället för att stå för vad man sagt och betala ut vinster.

Bara bita i det sura äpplet och köra vidare. Vi har flera större turneringar under februari som ska bli spännande att följa!

Calatan 2018-01-29 23:45

Fick det här svaret från supporten:
'Detta spel inkluderade spel på alla tre steg, alltså Challenger, Legends och Champions. Däremot visar HLTVs sida endast de två senare. För ditt spel som inkluderar samtliga, så skulle det vinnande valet varit Nuke.'

Det är väl som du säger den tolkningen som är mest till deras fördel.

Lazlo 2018-01-29 16:54

Citat:
Ursprungligen postat av CalPrim Visa inlägg
Bara mitt spel som är rättat som förlust?
Samma här.

Det var ju minst sagt rörigt angående vad som skulle räknas med i spelen och inte när man frågade bet365s support.

För huvudturneringen blev Cobble kartan med högst vinstprocent för T-sidan.

Får kolla med supporten vad dom säger men givetvis gör dom väl tolkningen som är mest lönsam för dom själva och skiter i att dom sagt nå helt annat när man frågade innan man la spelet.

Fråga gärna ni andra också och man kan ju enkelt hänvisa till statistiken för turneringen som finns här: https://www.hltv.org/stats?event=3247

CalPrim 2018-01-29 14:51

Bara mitt spel som är rättat som förlust?

Lazlo 2018-01-26 16:12

Kan nu bekräfta att mousesports har valt Nuke som första karta och FaZe som storfavorit börjar på den fördelaktiga CT-sidan. Nu är det bara att hoppas att det blir en bra start för FaZe och vi får jobba in ett bättre läge för spelet!

Lazlo 2018-01-26 14:09

Citat:
Ursprungligen postat av ChippN Visa inlägg
Sista chansen för spelet lär vara imorgon mellan faze - mousesports. Cobble-ban för faze så mousesports kan välja nuke är förhoppningen. För det är väl ingen av de andra matcherna som sannolikt skulle kunna spelas på nuke?

Alternativt så kan t-% öka på cobblestone för att hamna högre än nuke, men det känns väldigt osannolikt.
Precis! Tyvärr så finns det ju nu en risk att det blir precis som vi skrev om i andra tråden dvs att Nuke spelas en gång och den gången blir det ett resultat som blir helt missvisande sett till snittet. Nuke är ju den mest CT-sidade kartan av alla men på endast 1 match kan ju allt hända.

När FaZe och mouseports möttes i den senaste storturneringen för ca 1 månad sen så spelades Nuke och CT-sidan vann 21 av 30 rundor.

Lagen är exakt samma idag och det är mycket troligt att vetoprocessen blir densamma.

FaZe vill inte spela Cobble eller Nuke men måste dom välja tar dom hellre Nuke normalt sett. Mousesports är bra på både Cobble och Nuke så dom lär välja den som inte FaZe bannar.

NaVi och G2 kan också spela Nuke men det är väldigt liten chans att dom väljer den om det inte nu blir så att mousesports går vidare, då kan det bli Nuke flera gånger.

Mest troligt är att spelet avgörs idag runt kl 16 när FaZe - mousesports ska starta. Får vi Nuke som vi hoppas så får vi hålla på den favoriserade CT-Sidan!

Hur man än vrider och vänder på det så är det bara att helt konstaterar att dessa oddsen på Cobble är helt galet bra. Sen sitter spelet såklart inte 90% av gångerna till dessa oddsen men det sitter betydligt oftare än 1 gång på 13.

ChippN 2018-01-26 00:08

Sista chansen för spelet lär vara imorgon mellan faze - mousesports. Cobble-ban för faze så mousesports kan välja nuke är förhoppningen. För det är väl ingen av de andra matcherna som sannolikt skulle kunna spelas på nuke?

Alternativt så kan t-% öka på cobblestone för att hamna högre än nuke, men det känns väldigt osannolikt.

Lazlo 2018-01-16 18:42

Citat:
Ursprungligen postat av Yoast Visa inlägg
Räknas kvalet med i det här spelet?
Nej, kvalet är redan avgjort så det räknas inte med. Jag har dubbelkollat det också för säkerhetsskull. Detta nya spelet gäller endast för huvudturneringen.

Hade kvalet räknats med så hade det ju varit fin fint läge att lira Cache som kartan med högst vinstprocent för CT-sidan till 21 gånger pengarna då det ligger på 64.1%, ca 7% före Cobble och ca 14% före resterande 4 kartor som spelats.

Pinnacle lär väl släppa odds för detta vad det lider och då får vi se hur mycket som skiljer från deras odds denna gången. Skulle väl tro att Pinnacle återigen lägger Cobblestone kring 4-5 i odds.

Yoast 2018-01-16 18:16

Räknas kvalet med i det här spelet?

Lazlo 2018-01-16 18:11

Citat:
Ursprungligen postat av Melvin Visa inlägg
Verkar vara nere i 9,0 nu, vart går smärtgränsen enligt dig?
Jag har ju rekat till 5.50 tidigare (dock inte med maxinsats) så det är helt klart spelvärt ner dit enligt mig och så långt tror jag inte vi kommer spela ner det!

Melvin 2018-01-16 17:25

Verkar vara nere i 9,0 nu, vart går smärtgränsen enligt dig?
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td