Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Walsall – Wigan Athletic

Walsall +1 - Wigan @ 1.85 (Marathonbet), insats 6 units (ca 3%)

Det här är en match som faktiskt helt passar in i min bok att spela mot ett lag som antingen har fokus på en kommande match av stort intresse eller där de förlorat en stor match - och nu samtidigt haft ett mer intensivt spelschema.

Då måste jag bara gå in på en underdog som har hemmaplan och inte är katastrofalt dåliga. Det finns nämligen mycket som talar för både seger eller oavgjort i värsta fall. Dock blev jag lite feg i beslutet och väljer +1 så vi får push vid en uddamålsförlust. Inte helt nöjd egentligen men prioriterar upp sannolikheten och slipper värdera i marginalerna. För faktum är så skulle inte -1,5 till 15.00 kännas helt ointressant heller. Men vi ska inte kräva för mycket och alternativ till mitt spel är det raka eller möjligen +0,5, men jag väljer att värdera +1.


Personliga reflektioner

Wigan är bra. Inget snack om den saken. De har dels gått starkt i ligan men även avancerat långt i FA-cupen. Det är enormt starkt att som League One lag nå kvartsfinalen i den anrika turneringen. Dock blev Southampton till sist övermäktiga på vägen där man för "femtioelfte" gången slagit ut Manchester City i FA-cupen. Men det är skillnad på lunken i tredjeserien och en kvartsfinal i FA-cupen.

Wigan krigar ju också om en direktplats upp till Championship och kommer så klart inte ge bort något gratis. Med tre matcher färre ligger de fem poäng efter Blackburn som just nu leder. Som sämst lär de nå en kvalplats men mycket tyder på både direkt avancemang och serieseger med tolv matcher kvar - men matcherna ska först spelas.

För i mina personliga reflektioner tycker jag vi måste ta vara på att "luften nu gått ur" och det är omställning till att vinna ligan istället. Klart, de är professionella och ska inte klappa ihop helt men det är trots allt människor med känslor. Så att de bara åker till The Banks's Stadium och dammar av Walsall är inget jag tror på trots skillnaden på kvalitén i lagen.

Efter en "drömmatch" som inneburit förlust så sänker det ofta energinivån i en trupp. Det tar lite tid att återfå fokus och släppa den förra matchen. Att de sen dessutom haft ett intensivare spelschema hjälper ju inte heller till som jag redan nämnt.


Vad talar mer för hemmalaget?

Släpper vi fokus på bortalaget och vad som kommer hindra de mentalt inom egna gruppen så vill jag nämna att Walsall också har saker som talar till deras fördel.

De har en ny tränare. Det kan ge effekt direkt eller så tar det lite längre tid - beroende på upplägget, men det borde inte innebära en försämring. Spelarna borde kriga på och vem vill inte slå en kvartsfinalist i FA-cupen? I min bok kommer de ge vad de har här.

Walsall har också bara förlorat en enda match hemma den här säsongen med mer än ett mål - senast mot Rochdale, 0-3. Visst - också ett lag som avancerade långt i cupen och efter utskåpning av Tottenham reste sig och tvålade till Walsall! Så den här enstaka incidenten talar mot vårt spel men en enstaka match ska vi inte lägga för stor vikt vid.


Statistik och summering

En detalj till som är värt att nämnas är att Wigan kommer sakna sin kapten Morsy, som är iväg på landslagsuppdrag med Egypten. Även Walsall kommer sakna två spelare som är iväg på U21-match mellan Irland och Belgien.

Hemmastatistiken nämnde jag som hastigast ovan. 7-6-5 med 26-24 i målskillnad har Walsall och det är de 12e bästa hemmalag på. Mot de två topplagen slutade det 1-2 i bägge matcher medan de mot fyran och femman spelade oavgjort.

Wigans bortastatistik är dock imponerande. 11-2-3 med 36-14 i målskillnad. Sju av vinsterna har varit med två mål eller fler och det är imponerande siffror. Och bakåt är de bäst i hela serien med färst insläppta borta. Sen är det historia men hur mycket ska det vägas in till dagens uppgörelse?

Jag nämner ofta att lag som inte har något att spela för ska vägas tyngre än att ett lag "måste" vinna. Här har vi två motiverade lag som kommer kriga. Ett för att skapa mer luft till nedflyttning och Wigan som vill hamna på uppflyttning.

I höstas vann Wigan hemma med 2-0 mot Walsall, annars känns det andra för historiskt och ej nämnvärt.


Avslutningsvis så tycker jag det finns fler faktorer som talar för hemmalaget med +1 än att Wigan ska gå segrande med två bollar. Dock blev det 0-5 senaste jag rekade +1 till hemmalaget men det var en helt annan match.

Just oddshöjningarna gjorde att jag fann det mer attraktivt att kliva in även om jag vet att dessa svängningar inte brukar gynna de som får högre odds. Men jag hittar inget av större värde som skulle göra att jag ska avstå.

Dock tycker jag det räcker med 6 enheter då jag vill ha lite marginal i spelandet i de högre ligorna, då min egen marginal inte är lika stor här som inom andra idrotter.

Själv sätter jag gränsen på 1.80 för att även ha bra felmarginal i min egna värdering.

Bara be för att den nye tränaren gör det bra i sin första match! Jobba nu Dean Keates!
Fotboll

Walsall – Wigan Athletic

  • Datum:
    21 mar 2018
    20:45
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: League 1
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

jonassjoland 2018-03-21 17:22

Hej
en riktigt bra analys , även om jag tror tvärtom vad du tror !
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här