Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Julian Eberhard

Julian Eberhard topp 3 NEJ @ 1.57 (Bet365), insats 8 units (ca 4%)


Att placera sig på prispallen?

Tycker mig ha funnit ett generöst spel här faktiskt som jag väldigt sällan spelar med tanke på att oddset är så pass lågt. Jag kan dock inte låta bli, då det här måste ses som ett riktigt högt odds likväl i förhållande till sannolikheten. Det gäller österrikaren Julian Eberhard, ska han komma topp 3 eller inte?

Jag menar att han inte på långa vägar når topp tre mer än 36% där brytpunkten blir, dvs han missar pallen minst 64% av tillfällena! Det enda lilla tråkiga är att han ger 1.90 att nå pallen hos Nordicbet men de hade inget spel på andra sidan där. Bet365 ger 2.25 att han når pallen vilket jag tycker är så lågt så andra sidan får värde även om "spelavdraget" är högt på marknaden.


Hur ser det ut statistiskt?

Julian har på 161 världscupstarter nått topp tre endast sex gånger. Visst, nu är det inte enbart sprint där hans sannolikheter ökar. I sprint finns det tre segrar och en andraplats (oklart på antal starter). Så statistiken talar enormt för vårt spel.

I snitt tillhör han de snabbaste i spåret men är inte den snabbaste över en längre period. Så det är inte omöjligt han en bra dag är klart snabbast men det ska även skjutas - som tur är!

I det liggande skyttet har österrikaren rätt höga 87% den här säsongen, och det är klart bättre än de föregående åren. Däremot i det stående har det fallit från runt 70-75% ner till 68%. Det är här vårt spel gör sig så starkt.


Formmässigt är det på topp!

I de senaste tävlingarna i Oslo så visade Julian att han hittat kanonform i kropp kombinerat med bra skidor. I både sprint och jaktstart var han tredje snabbast i skidspåret och då är han så klart alltid farlig för de övriga. Det blev en fjärdeplats i sprint med en bom medan det fallerade helt i jaktstarten med tio fler skott. Totalt sju bom och en 24e plats. Så på vallen är det ingen kalasform att tala om och varför ska det bli så annorlunda inför den här veckans sprint - som är den sista tävlingsveckan för säsongen?

Har en skidskytt en kanondag så är en bom i sprint inte så mycket, det tar knappa 20 sekunder i straffrundan men det märks "ofta" att det likväl kan bli seger för den sakens skull. Topp tre är också vanligt trots en bom av de snabbaste åkarna.


Men är Julian då ett hot mot toppen?

Oftast är han ju inte det stora hotet men klart det kan klaffa helt för honom - och det ser vi ju då han tagit tre segrar i sprint. Har spelbolaget helt glömt att även Martin Fourcade och Johannes Thingnes Bö är med och tävlar? De två är väldigt ofta på pallen samtidigt och då finns det bara en plats kvar...

Nej, den tar inte Julian tillräckligt ofta. Inte ens om både den överlägsne fransmannen och den snabbaste i spåret - norrmannen - skulle missa pallen är det 36% chans att det blir pallplats för den här österrikaren.


Tänk på att USA och Kanadas åkare bojkottar tävlingarna i protest mot IBU. Även en del andra individuella åkare kommer inte till start men jag menar att tillräckligt många kommer vara med och kriga om topplaceringarna. T ex Peiffer, Shipulin (hemmaplan), Hofer och Doll för att nämna några utöver de två giganterna i år.

Egentligen ett maxspel på tio enheter men jag nöjde mig med åtta och då får jag även låta det stå här i reken.

Tycker det är spelvärt även om oddset droppar en bit till, men då jag generellt inte spelar till under 1.60 i odds så sätter jag 1.50 som gräns för det här undantagsspelet. Det är stort värde i spelet och den reella gränsen borde vara runt 1.40 anser jag!

Summerar jag det hela så räcker det inte med kanonform i spåret, det ska även stämma på vallen och övriga åkare kan inte heller ha en toppdag. Det är för många faktorer som måste passa in för att det ska bli en pallplacering här för Julian Eberhard, dessvärre för hans del!

Sen är ju inget omöjligt men det vet ni säkert redan.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Skidskytte

Julian Eberhard

  • Datum:
    22 mar 2018
    14:45
  • Sport: Skidskytte
  • Land: IBU World Cup
  • Liga: IBU World Cup
  • Period: EJ Topp 3

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-03-22 15:09

VINST! Visst, de är inte i mål ännu men med tre bom i liggande så lär det vara långt från topp 3 för österrikaren. Det är enkelt med facit i hand men att de kan ge låga 2.25 på topp 3 och så högt som 1.57 på EJ topp 3 är för mig en gåta. Enda dåliga med spelet ovan är faktiskt att jag inte maxade! En miss av mig som jag skrev ovan också!

AmaerildeRimfrost 2018-03-21 16:11

Glömde få med att i årets åtta sprinttävlingar har österrikaren placerat sig på följande platser, 21-11-45-18-7-4-28-4. Föregående säsong hade han 5-47-9-1-2-7-1-9-10.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td