Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Lisa Vittozzi

Lisa Vittozzi vinnare i damernas sprint @ 34.00 (Bet365), insats 1 unit (ca 0.5%)


Ung och lovande skidskytt

Definitivt inte ett spel som sitter varje gång och det kanske aldrig sitter. Men jag tycker vi måste testa innan hon slår igenom på allvar - om hon nu gör det. Därför ser jag ett värde i vinnarspelet som känns högt då hon ändå presterar helt ok totalt sett.

Tidigt på säsongen testade jag att skjuta en del på Lena Haecki men trots en ok inledning så blommade hon inte ut. Där blev det en vissen ros som mest. Nu hoppar jag från en blivande 23-åring till en nyfylld 23-åring (4 februari). Från Haecki till Vittozzi - även om schweiziskan hade klart högre odds när jag var där och metade.

Jag håller dock ner insatsen, bara en enda unit för att jag dels är osäker på om oddset är bra nog men i kombination att det inte sitter speciellt ofta så är det lägsta möjliga insats som gäller här. Men det finns mycket som talar för att oddset har värde och jag baserar det på följande.

Som nämnt är hon ung och som nybliven 23-åring gör hon en riktigt bra säsong mot de klart mer äldre och rutinerade. Men kommer hon slå igenom tror jag det blir nästa säsong och det är väl framför allt då man ska hålla ögonen på henne. Till trots sin ålder har hon redan hunnit med 96 världscuptävlingar och vi ska absolut inte stirra oss blinda på ren statistik här utan mer se åt vilket håll det lutar.


Lite statistik

I sprintcupen kom hon på 61a plats i sin debutsäsong och det följdes upp med en 34e, därefter en 22a, och i nuvarande säsong ligger hon på åttonde plats. I den totala världscupen i samma kronologiska ordning är hennes placeringar 66, 39, 27 och ligger nu på en sjunde plats.

Hennes främsta meriter hittills är en fjärdeplats på VM i sprint förra säsongen samt en fjärdeplats i masstart och en sjätteplats på OS i år. Så nog ska hon ha en chans att vinna sprinten tycker jag i morgondagens (den 23/3) världscuptävling. Missminner jag mig inte så var banorna under OS rätt tuffa och det är de även nu i Ryssland, men detta är en parentes.

I världscupen har hon som bäst en andraplats, och det var i masstarten för knappt två veckor sen. Där nådde hon även en tredjeplats i sprinten. Utöver detta har hon även en tredjeplats och tre fjärdeplatser den här säsongen. Förra säsongen fick hon ihop en tredjeplats i jaktstart samt en fjärdeplats i sprint som sina bästa resultat. Så totalt åtta topp fyra. Om hon slår igenom på allvar så kommer vi inte få över tio i odds och därför tycker jag det känns intressant att gå in i sista sprinttävlingen för säsongen.

I sin skidåkning har hon också utvecklats för varje säsong. I debutsäsongen fick hon 2% sämre tid än genomsnittet (som jag antar det är) och därefter var det 0% medan hon förra säsongen var snabbare, nämligen -1%. Den här säsongen har det fortsatt och hon har nu -2%. Allt pekar åt samma håll! Placeringar och fart i spåret åtminstone.

Hur ligger det då till med skyttet? Faktiskt väldigt små förändringar över tid. 88%, 87%, 85% och i nuvarande har Vittozzi 86% i det totala. Mellan liggande och stående är det ytterst få skillnader och inte mycket att fundera över.


Slå till nu eller sitt med skägget i brevlådan

Visst, hon är inte snabbast i spåret och ej heller bästa skytten. Men italienskan är bra på båda dessa och vill det sig väl så är hon så klart med i toppen. Sen behövs lite tur och marginaler så klart. Dels måste Kuzmina bli mänsklig i sin skidåkning. Dahlmeier behöver fortsätta som hon gjort hittills i år och Mäkäräinen samt Domracheva behöver några bom på vallen osv. Men det kan gå.

Hennes form är också tillräckligt bra även om det i jaktstarten i Oslo blev en 32a plats då hon hade blivit tia i sprinten. Men både i Kontiolahti veckan innan samt i OS blev det många framskjutna placeringar.

Så spela medan hon fortfarande ger över 30 gånger pengarna. Och håll ögonen öppna vad hon ger för att vinna världscupen nästa säsong när de oddsen kommer.

Var gränsen för spelet går är omöjligt att säga men nog vill jag ha minst 30 som det ser ut nu.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Skidskytte

Lisa Vittozzi

  • Datum:
    23 mar 2018
    14:45
  • Sport: Skidskytte
  • Land: IBU World Cup
  • Liga: IBU World Cup
  • Period: Vinnare

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-03-23 15:41

FÖRLUST! Det blev en femteplats för 34-oddsaren vilket får anses godkänt ändå. Fanns inget större hopp någon gång under tävlingen. När bl a Mäkäräinen skjuter fullt så är det ju tufft för Vittozzi att segra men ändå nöjd med spelet totalt sett. Nästa säsong blir hon nog än tuffare!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td