Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Denise Herrmann – Maren Hammerschmidt

Jaktstart H2H Denise Herrmann - Maren Hammerschmidt @ 1.85 (Unibet), insats 6 units (ca 3%)

Det är dessvärre alltid svårare att hitta bra värde i en jaktstart än i en sprint eller övrig tävling. Förutsättningarna är mer klara samt så vet man hur de presterat någon dag innan. Men letar man länge nog så dyker det alltid upp något spelvärt.

Det tog sin tid men här hittar jag en som har ett knappt spelvärde och av den anledningen håller jag ner insatsen. Tyskmöte i min H2H och nog är det i grunden skillnad mellan dessa två. Jag utgår från det statistiska först och främst och det är även lättare för andra att få en överblick då.

Jag börjar med lite placeringar i sprint kontra jaktstart på de bägge så vi ser om det brukar gå bättre eller sämre.

Denise Herrmann har den här säsongen i sprint respektive jaktstart haft följande resultat, 1->1, 28->25, 5->5, 45->16, 10->12 samt 43->28 och i OS var det 21->6. Detta medan Maren Hammerschmidt har följande, 14->5, 33->40, 9->20, 24->19, 49->24, 50->17.

Det jag utläser lite snabbt är att de båda ofta kör upp sig klart i jaktstarten och mycket hänger nog på skidåkningen framför allt här även om det är tio fler skott. Men jag tycker mig också se att Herrmann faktiskt har bättre placeringar totalt.

I den totala världscupen ligger Herrmann på 13e plats med 440 poäng medan Hammerschmidt ligger på 17e med 394 poäng. Även här rätt så jämnt, men med fördel vårt spel. I jaktstartscupen ligger Herrman sexa med 183 poäng medan Hammerschmidt ligger på 16e med 125 poääng. Fördel här också även om dessa resultaten baseras till viss del på sprinten.

Skyttemässigt ser det ut som följer. Hammerschmidt har 87% i liggande och 75% i stående, ungefär som föregående säsonger. Detta medan Herrmann faktiskt förbättrar sina resultat, nu den här säsongen 85% i liggande och 75% i stående och det är en förbättring med tio procentenheter (i både liggande och stående) från föregående säsong som var hennes debutsäsong.

Vem är då snabbast i spåret vad gäller skidåkningen? Vår åkare har -5% och har förbättrat sig lite sen förra säsongen medan Hammerschmidt har -3% och också det en liten förbättring. Så det är klar fördel vår åkare i grunden och det kan man se om man gräver sig ner ordentligt för att se lopp för lopp vem som varit snabbast i spåret.

Varför har då bägge 1.85 i odds? Frågan har nog inte exakt svar men jag tror mycket handlar om att de dels har ungefär samma utgångsläge nu. De slutade 36a och 38a, båda med tre bom och det skiljer endast en sekund mellan dem. Trots att Herrmann var hela 25 sekunder snabbare i sin skidåkning blev det så här jämnt. Det beror på att Herrmann tappade 24 sekunder i skyttet varav 19 av dessa var i det liggande. I stående blev det endast fem sekunder, men allt som allt på skyttevallen (när de kommer in på området) blev det 26 sekunder som skilde.

Det skiljer oftast lite mellan dem men detta var mer än vanligt och det är här vi ska ta hem segern idag. För det är två "usla" skyttar men de bägge är bra i åkningen. Det är lite av en slantsingling på skyttet men när det gäller spåret är det faktiskt rätt klar fördel vår åkare. Jag tror det är så pass stor skillnad att det är minst 55/45 vem som ska passera mållinjen först.

Jag skulle dock inte gå in och spela till lägre odds än 1.85 även om det kan finnas värde ner till 1.70 också men med lite marginal etc så rekommenderar jag oddset 1.85.
Spela på Unibet och få Se bonus här
Skidskytte

Denise Herrmann – Maren Hammerschmidt

  • Datum:
    24 mar 2018
    15:00
  • Sport: Skidskytte
  • Land: IBU World Cup
  • Liga: IBU World Cup
  • Period: H2H

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-03-24 15:38

VINST! Såg svettigt ut direkt i början. Och direkt skilde det nästan en minut till Hammerschmidts fördel. I det stående så sköt dock Herrmann överraskande bra och satte nio av tio skott och då det var mer hagel hos Hammerschmidt räddar allt upp sig. Men som det svänger och det är ju inte bra för hjärtat att följa skidskytte alltså!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td