promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Julian Eberhard – Lukas Hofer

Jaktstart H2H Julian Eberhard - Lukas Hofer @ 2.03 (Marathonbet), insats 8 units (ca 4%)

Efter att damerna var granskat med lupp så fick det även bli att gå igenom herrarnas jaktstart och här finns det märkligt nog ett riktigt bra spel. Själv anser jag att det ska vara fördel österrikaren men trots det är det italienaren som är favorit hos Marathonbet. På övriga bolag är det jämnt mellan de två medan Pinnacle precis som jag har Eberhard som favorit. Det finns t o m en knapp surebet här men jag har nog aldrig lagt ett sånt någonsin och lär inte börja med det. Jag tar värdet istället.

Varför ska då Eberhard vara favorit? Han som kan missa sex skott och då är allt kört? Ja, jag menar att han inte gör det tillräckligt ofta för att inte vinna de övriga tillräckligt ofta. Svaret är dock inte så enkelt som att med två fler bom i sprinten så startar han endast åtta sekunder efter italienaren. Men det tyder ändå på en del.

Statistiskt så har Hofer -4% medan Eberhard har -3% den här säsongen. Men då ska vi lägga en stor vikt vid att Eberhard har hittat knallform i kroppen och nu går det fort i spåret. Han var näst snabbast av samtliga i sprinten och det har varit liknande på slutet. Så snittet är inte lika intressant här. Han visade också att han bemästrade banorna bättre än Hofer samt så var han 15 sekunder snabbare i skyttet. Så trots ca 40 sekunder extra i straffrundan så var han totalt bara åtta sekunder efter i mål.

Skyttet då? Skiljer det väldigt mycket? Det är 83% i år på Hofer medan Eberhard har 77%, men Eberhard är antingen eller rätt mycket. Så jag tycker inte vi ska hänga upp oss för mycket på det ovan och även med en bom eller möjligen två fler idag så tror jag österrikaren kan vara före. Dock har Hofer väldigt bra skytte just nu, en bom senaste tre sprinttävlingarna samt en bom i jaktstarten och endast två bom i masstarten. Jämför man det med Eberhard så blir man rädd, fem, en och tre bom i sprinten samt sju(!) i jaktstarten och två i masstarten. Men när jag slagit tärningarna så allt som allt i nuläget så blir det ändå ingen 50/50 av detta!

Jag står fast och tycker det är en hög insats på spelet då jag ser värde ner till 1.85 åtminstone. Under det så är det marginellt även om gränsen nog går vid 1.75-1.80 men det är åtminstone fel favorit oavsett så över 2.00 har vi kanonvärde på!

Hofer gör en riktigt bra säsong men har de två senaste varit efter Eberhard. Nu avgör formen före säsongen i stort tycker jag!
Skidskytte

Julian Eberhard – Lukas Hofer

  • Datum:
    24 mar 2018
    13:00
  • Sport: Skidskytte
  • Land: IBU World Cup
  • Liga: IBU World Cup
  • Period: H2H

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-03-24 13:23

FÖRLUST! Bedrövligt skytte och en oinspirerad Eberhard får kalkonstryk av Hofer. Mycket avgjordes i första skyttet där Hofer direkt sköt fullt medan Eberhard missade. Hofer fick toppkänning och behöll fokus medan Eberhard tog en träningsrunda istället.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td