Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: IKSU – Malmö FBC

IKSU - Malmö FBC +6.5 @ 1.85 (Coolbet), insats 5 units (ca 2.5%)

Igår kom linan upp på 5.5 mål i handicap och till oddset 2.27 ifall man valde Malmö som segrare. Det kändes lite lockande men tyckte det var mycket marginellt ifall det fanns värde eller ej. Idag släpper andra bolag linan 6.5 och det börjar springa iväg lite väl högt nu tycker jag och testar därför en medelinsats till 1.85 i odds. Har själv inte Coolbet så rekar den endast här.


Hittills i kvartsfinalserien?

När de möttes i första matchen i den här kvartsfinalserien i bäst av fem så blev det hela 12-3 uppe i Umeå. Matchen efter i Malmö rekade jag IKSU med -4.5. Det satt enkelt med 0-10 som slutresultat. Jag har sett samtliga mål i bägge matcher och det ser inte bra ut i Malmös försvar men ofta har det börjat rinna iväg på någon kontring som istället för mål till Malmö så gör IKSU det - och det mentala sätter sig i huvudet på skånelaget. Senast i Umeå var det utvisningarna som också knäckte Malmö delvis. Men senast så var det inte så mycket spel fyra mot fem så det finns brister som är lika stora som jag skrivit tidigare. Extremt passivt försvar och enormt långa halsar när huvudet nästan släpar i marken efter insläppt mål.

Kan Malmö repa sig och förlänga matchserien? Nej, nej och nej! Senast satte jag en hatt som maträtt på spel, jag gör det igen. Frågan är bara hur mycket det rinner iväg den här gången och jag pendlade länge mellan två olika läger. Det ena säger ju att IKSU krossar igen, de har ju trots allt 22-3 på två matcher men den andra sidan pekar på statistiken över tid. Sen gäller det att ta ställning för om det är form och det mentala eller det andra vi ska titta på.


Jag väljer sida

Jag väljer statistiken för den är så talande till min fördel. Det finns en anledning varför linan var 4.5 senast och inte 6.5. Visst, nu är inte detta skidskytte där det svänger hela tiden men IKSU måste göra minst sju mål och då får inte Malmö göra några. Och slutar sen matchen 9-1 så får den lova att göra det. Det är klart det finns risk för det men jag tycker nog det är minst 55% chans att Malmö klarar linan trots att de tackar för sig ikväll.

Fördelen med linan är ju att Malmö kommer ju inte släppa linan pga att de ska jaga mål i slutet för att överleva en match till. Då stannar det som max på fyra mål - och säg fem för de gör ett till sen när målvakten åter satte sig i buren. faran ligger snarare i att Malmö ligger under med tre bollar med tio minuter kvar och därefter tappar andan helt när det blir ytterligare ett i baken och bara ger upp och det rinner iväg. Men det mest troliga om Malmö inte klarar linan är likväl att IKSU gör några tidiga mål, drar iväg och Malmö presterar som senaste två matcherna. Men vill de göra sorti med ett sådant uselt resultat? Nej och det kommer en time out tidigt om det börjar droppa in bakåt - inte för att det garanterar att det spikas igen sen men lite brukar det kunna rubba.


Ren statistik

Bortsett från de två senaste matcherna så har Malmö förlorat mot IKSU i Umeå med följande resultat, 7-2, 8-3, 8-2, 10-6, 12-7. De har klarat linan (6.5) alla dessa gånger. När de har mötts i Malmö har det varit följande resultat, 1-10, 3-8, 1-8 och 2-7 med Malmös siffror först. Inte lika imponerande men ändå 2-2 med den här linan. Sen skiljer det inte så mycket i lagen vad gäller kvalité nu mot då.

Hur har det gått för Malmö borta mot övriga lag i serien då? Inte en enda gång förlorade de med fler än fem mål. Det var mot Mora och IKSU som det var tuffast och mot Rönnby blev det fyra måls skillnad. Att de sen vann och förlorade med uddamålet mot lagen i nedre regionen spelar mindre roll men de stod upp mot topplagen (med den här linan).

Hur har IKSU gjort det hemma då? Vinst med åtta mål mot Telge samt tio mål mot Jönköping, men dessa slutade på 12e och 13e plats, av totalt 14. Visst, det är inte serielunken nu men vilket ben skulle ni ställa er på? Det är ändå en rätt hög lina generellt i SSL.

Men då formen på IKSU och det mentala i Malmö är som det är håller jag ner insatsen men tycker likväl det är spelvärt. Var gränsen går vill jag inte sia om men till 1.85 spelar jag iaf, antagligen inte mycket lägre. Sen vet ju ingen heller hur mycket IKSU är sugna på att ännu en gång krossa Malmö i matchen där de bara ska gå vidare till semifinalen.
Innebandy

IKSU – Malmö FBC

  • Datum:
    26 mar 2018
    18:30
  • Sport: Innebandy
  • Land: Sverige
  • Liga: SSL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-03-26 20:29

VINST! IKSU vidare till semifinal som alla visste och segersiffrorna i tredje matchen skrevs till 6-2. Malmö klarade linan fint och även den lägre linan hade suttit men jag är nöjd med detta. Malmö hade ledningen efter första perioden dessutom så det kändes tryggt hela vägen!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td