Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Frolunda HC – IF Malmo Redhawks

Frölunda HC - IF Malmö +0 @ 2.80 (Unibet), insats 6 units (ca 3%)

Jag känner att jag måste in i den här matchen nu. Har följt serien resultatmässigt utan att ha gått in med något spel men där jag haft fingret på avtryckaren flera gånger. Ena sidan säger dock att nu faller Malmö medan den andra sidan säger att hur kan det vara ett så högt odds? Och då jag kramade avtryckaren länge på -1.5 på Malmö nu idag så tänker jag inte vänta på att bli skjuten den här gången. Pang!


Har vi statistiken med oss?

I slutspelet tycker jag faktiskt det. Det står 2-2 i serien och det avgörs bäst av sju matcher. De har varsin seger på hemmaplan samt varsin seger på bortaplan. Det har varit jämna matcher resultatmässigt. Tre uddamålsvinster och nu senast segrade Malmö med två mål då Frölunda tagit ut sin målvakt. Sen tycker jag även vi ska nämna att Malmö hade 4-2 halvvägs in i sista perioden i förra hemmamatchen men lyckades förlora med 5-4 trots allt!

Så jag vill ha push på lika och hoppas Malmö fortsätter det lika bra som de inlett. Samtidigt kommer vi ihåg hur de slog ut Växjö överraskande förra säsongen i kvartsfinalen trots att de fick kvala till slutspelet då. Så över 35% tycker jag Malmö ska ha här - trots att Frölunda hade kalasform i slutet av grundserien och att Malmö "endast" placerade sig på sjätte plats.

Tittar vi över hela säsongen så känns det heller inte så dåligt. Vinst i ena bortamatchen mot Frölunda med 4-3 och förlust efter straffar i den andra matchen efter 1-1 full tid. När Malmö hade sina hemmamatcher så blev det 2-2 efter full tid och förlust på straffar samt vinst med 5-0. Så varför är Frölunda då så stora favoriter? Klart de ska vara favoriter men 2.80 snor jag direkt för 2.50 borde gränsen gå på tycker jag. 60/40 mer troligt än 65/35 menar jag.


Litar på känslan och intuitionen här!

Visst, nu blir det ju tråkigt om Frölunda kör över Malmö med 4-0 men då får det bli så. Jag tror inte på spöken trots att det är något som liknar dessa i vita lakan. Allt talar dock för ytterligare en målsnål match då de tio senaste slutat med följande resultat med Malmös siffror först (oavsett hemma eller borta). 1-1, 2-3, 2-2, 4-3, 5-0, 1-1, 2-1, 4-5, 1-2, 3-1. Så jag tycker även ett underspel på 5 känns bra till runt 1.81 (ev 1.89 Winline?) men jag tar hellre 2.80 då jag tycker det är ett klart bättre värde.

Och Malmö ledde även senast de möttes borta till sista perioden. Tycker det mesta talar för att Malmö borde vara favoriter om vi bara tittar svart på vitt men trots förnuftet kan vi ju inte göra andra laget till storfavoriter på det sättet. Förra säsongen tog båda sig till semifinal men förlorade där och det är historia men Frölunda fick respass av Brynäs och då kan de lika gärna få det av Malmö i år.

Jag kör en medelinsats då jag inte sett matcherna och inte kan spelarna lika mycket som jag önskar men siffrorna är med mig här!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Ishockey

Frolunda HC – IF Malmo Redhawks

  • Datum:
    27 mar 2018
    19:00
  • Sport: Ishockey
  • Land: Sverige
  • Liga: SHL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-03-27 21:20

VINST! Malmö fortsätter prestera och det blev även målsnålt som jag antydde. Resultatet 0-4 blir lite missvisande då det normala resultatet är 0-2 men två mål i tom kasse. Det sista målet är förståeligt då Malmö även hade en utvisad och Frölunda försökte gripa sista halmstrået i spel sex mot fyra.

robfri 2018-03-27 21:08

Snyggt lir!

AmaerildeRimfrost 2018-03-27 19:39

robfri: Det är väldigt sällan jag tar hänsyn till enskilda spelare. Malmö har väl bl a "målvaktsbekymmer" om jag inte missminner mig. Avsaknad av en storstjärna brukar jag ta hänsyn till, men bara bra spelare ersätts oftast av energi etc. Nu ser det ju bra ut efter en period så enkelt för mig att skriva nu så klart men det är ingen slump påstår jag att Malmö presterat som de gjort hittills. Sen är ju frågan om det mentala får de att bli nervösa etc.

robfri 2018-03-27 18:47

Nja, här är du fel ute (tror jag). Frölundas bästa spelar tebax (lasch). Kommer bli åka av ikväll. Sitter med -1,5 på Frölunda.

AmaerildeRimfrost 2018-03-26 14:17

Finns tydligen till 3.04 hos Pinnacle nu... hrm, förstår inte hur oddsen svänger åt det hållet...
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td