promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Orlando Magic – Brooklyn Nets

Jag väljer att spela Brooklyn Nets -2 i nattens NBA match mot Orlando Magic. Dessa två lag är ganska lika resultatmässigt denna säsong, men pga ett antal skador för Orlandos del gör att jag väljer att gå med Brooklyn här.

Dessa två lag möts alltså i Orlando inatt i Amway Center. Brooklyn har förlorat tre raka matcher, och man är just nu 28 matcher under 50% strecket. I söndagens match mot Cleveland förlorade man med 114-120 mot Cleveland. Nets blev "outrebounded" 54-44 där och man sköt 46% fieldgoals. Joe Harris gjorde hela 30 poäng i den matchen. Rondae Hollis-Jefferson gjorde 15 poäng och 7 rebounds.

Orlando Magic har förlorat 8 av de senaste 10 matcherna, och man ligger lika med Brooklyn. Orlando har varit aningen bättre på hemmaplan denna säsong med 15-21. I lördagens match mot Phoenix Suns gjorde man 67 poäng i andra halvlek och vann hela matchen med 105-99. Man "outreboundade" Suns med 62-51, och sköt 44% fieldgoals. Aaron Gordon gjorde 29 poäng i matchen och 11 rebounds. Nicola Vucevic gjorde 24 poäng och 11 rebounds.

Jag känner mig hyfsat säker på Brooklyn just nu. Joe Harris är het och får mer och mer speltid, plus att man har steppat upp rejält offensivt. Man har mixat och testat lineups, och hittat flytet just nu. Man har snittat 113 poäng de senaste 6 matcherna, och man har också skjutit 47% fieldgoals i snitt under dessa matcher.

Orlando har inte lika mångsidigt anfallsspel, vilket talar för Brooklyn här. Man har bara snittat 99 poäng de 5 senaste matcherna, och nu har man dessutom ett antal offensiva skador som stör. Man snittar just nu ca 10 av 30 trepoängare per match, och man kommer heller inte till speciellt många freethrows, bara runt 17 st i snitt de senaste matcherna. Det är 10 st mindre än vad Brooklyn har fått till de senaste matcherna.

Orlando har skador just nu, lagets andra bästa poängplockare Evan Fournier är out, Terrence Ross är också borta inatt. Därtill är också lagets fjärde bästa poängplockare Jonathan Simmons out, plus Jonathan Isaac som är downgraded to out.

Orlando har bara vunnit 4 av de senaste 19 matcherna outright. Brooklyn är 5-0 ATS de 5 senaste bortamatcherna, och man är också 4-1-1 ATS de 6 senaste mötena med Orlando.

Brooklyn har också gjort 10+ trepoängare i 9 raka matcher, och 41 st sammanlagt de 3 senaste matcherna. Jag tror att offensiven får en fortsättning inatt. Man är också ute från slutspelet, så man har heller ingen större press på sig inatt.

Med alla dessa skador som Orlando har på poängspelare inatt, har jag svårt att se dem vinna mot ett offensivt bra Brooklyn just nu. Jag tror Nets tar en relativt komfortabel seger här.
Basket

Orlando Magic – Brooklyn Nets

 • Postad:
  28 mar 2018
  15:31
 • Rekare: maximalvinst
 • Spel: 2 -2
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,98
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  29 mar 2018
  01:00
 • Sport: Basket
 • Land: USA
 • Liga: NBA
 • Period: ft+ot

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td