Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Rönnby IBK – Pixbo Wallenstam IBK

Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK -1.5 @ 1.70 (Coolbet), insats 7 units (ca 3.5%)

Dags för fjärde kvartsfinalen och jag tror rävarna från Göteborg avgör ikväll. Jag väljer -1.5 då jag tycker det är klart bästa värdet just på det här resultatet. -2.5 finns till 1.97 och en rak tvåa ger 1.47 men faktum är skulle jag inte välja något av de två andra spelen. Brytpunkten för mitt spel ligger på knappa 59% men jag tycker mycket tyder på att det här spelet bör sitta oftare än så och spelvärt ner till åtminstone 1.65, ev några punkter lägre.


Skiljer en del mellan lagen

Kan tyckas märkligt att jag inte ser de övriga spelen som attraktiva men det finns flera anledningar till det. Främst är att det är tack och godnatt för västeråslaget vid förlust, så vid underläge med både en och två bollar så kommer det med största sannolikhet saknas målvakt bakåt i slutet av matchen. Samtidigt finns möjligheterna till att även klara -2.5 på det här sättet men jag tycker det är ett sämre spel då det är få scenario som ökar möjligheterna till detta ifall det inte redan inträffat.

I grundserien så vann Pixbo 21 matcher och förlorade endast fyra stycken. En slutade oavgjort. Jämför det med Rönnby som tog 13 segrar men gick poänglösa från elva matcher och två slutade oavgjort.

Förra säsongen var det dock väldigt jämnt mellan de bägge i grundserien. De möttes dock i slutspelet, precis som i år direkt i kvartsfinalen. Då vann Pixbo med 5-3, 6-4 och 6-2. Nu den här säsongen har vi 8-4, 7-4 samt 2-3 med göteborgslagets siffror först efter tre matcher. Ikväll är det dock bortamatch igen!


Inbördes samt hemma och borta?

Förutom ovan inbördes möten så har de den här säsongen mötts två gånger med pixbovinst i bägge möten, 6-3 borta samt 3-1 hemma.

Totalt de tre senaste säsongerna har de alltså mötts tolv gånger med nio segrar för Pixbo, en oavgjord samt två segrar för Rönnby. Tänk på att samtliga vinster för Pixbo utom en (4-3) har slutat med minst två måls marginal. Största segern har varit med fyra bollar så likväl jämnt resultatmässigt.

Senaste tio hemma för Rönnby har det varit fyra förluster, en lika och övriga vinster. Förlusterna har kommit mot Pixbo x2 samt mot topplagen IKSU och KAIS Mora. Snittar minus fyra bollar i förlustmatcherna. Övriga två lag som placerat sig före i tabellen har de inte mött i de senaste tio.

Pixbo på bortaplan har följande resultat i sina tio senaste, sju segrar och tre förluster. Nederlagen kom mot Mora och IKSU, dvs topplagen som kom på de enda placeringarna över Pixbo men de har även en förlust mot Warberg som kom på tionde plats. Segersiffrorna snittar med drygt 3.5 mål. Att tänka på är att en del av dessa lag är bottenlag etc.


Personliga funderingar

Rönnby får tillbaka ett par spelare nu som varit borta pga sjukdom men jag väger oftast inte sådant speciellt mycket. De har ju normalt haft det tufft inbördes oavsett.

Pixbo kom inte upp i sin nivå senast och hade väl inte drömstarten med sig heller. Ett resultat som jag tror kommer få de att verkligen förstå allvaret och jag tror de kommer höja sig tempomässigt. De är det bättre laget och att inte kriga för fullt idag även om de har en eventuellt avgörande match hemma vore för riskabelt då det inte är så stor skillnad att de vinner bara de ställer in skorna.

Rönnby är i samma läge som när jag rekade Storvreta borta mot Helsingborg i en match som kunde avsluta kvartsfinalserien - och avslutade den. Jag ser en liknande resultatutveckling här med skillnaden att Storvreta är klart överlägsna Helsingborg om vi drar det till sin spets - och även om Pixbo inte är lika överlägsna så ser jag det här spelet som klart mer sannolikt än det förra, och det visar ju även oddsen. Så jag tror inte på någon 2-8 i den här matchen. Rönnby vet ju om allvaret.

Rönnby var i final säsongen 2014/2015 men har efter det inte tagit sig förbi kvartsfinalen, och då kom de ändå tvåa i serien säsongen efter de var i final. Pixbo har tagit sig förbi kvartsfinalen senaste tre säsongerna och vann dessutom finalen 2015/2016.

Sen om de tar sig vidare ikväll och med minst två mål återstår ju att se. Men de är favoriter med all rätt och jag blir förvånad om de inte spelar semifinal och jag tror de tar sig dit redan efter mötet ikväll.

Finns mer att säga men helheten talar sitt språk och nu är det upp till ett Pixbo som vill visa att förlusten senast inte var något som produceras på löpande band!
Innebandy

Rönnby IBK – Pixbo Wallenstam IBK

  • Datum:
    29 mar 2018
    19:00
  • Sport: Innebandy
  • Land: Sverige
  • Liga: SSL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-03-29 20:55

FÖRLUST! Den här svider då Pixbo fixar avancemanget ikväll och det även under ordinarie matchtid men dessvärre slutar matchen 2-3. Rönnby drar på sig en utvisning efter 17.32 i sista perioden och det kändes dåligt för vårt spel just i det läget. Den utvisningen borde kommit 45 sekunder tidigare. Det är i andra perioden som det inte fungerade riktigt för Pixbo, förlust 1-2 och 9-9 i skott på mål. Övriga två perioder blev det totalt 2-0 Pixbo samt 18-6 i skott på mål! Bara ta nya tag och måla andra röda strecket i rad.

AmaerildeRimfrost 2018-03-29 14:17

Och ett förtydligande om jag nu inte skrev det i texten ovan, det är alltså damer det gäller!

AmaerildeRimfrost 2018-03-29 13:50

Vill även nämna att jag ej lagt spelet själv då jag ej har Coolbet! Men spelet i sig är dock lika bra som jag skulle spelat det själv!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td