Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Osters If – Degerfors

Fortsätter att Reka i superettan och här är det två gamla favoriter som börjar säsongen mot varandra, har ett bra spel på dessa två fina lag.


Öster-Degerfors.

Öster
En galen satsning som Öster gör, en ny tränare i Christian Järdler som verkligen är en tränare på väg upp och som vet vad som gäller för att kliva hela vägen som tränare. Öster är ett lag för att spela allsvenskt under 2019.

Försäsongen har gått otroligt bra och ett vidarespel i Svenska cupen grusades endast för att de var sämre rankade då de hamnade på samma poäng.

Under gruppspelet i Cupen var det en fotboll med högt tempo , bra passningsspel och rivigt anfallsspel.

Sista matchen inför seriestarten mot Kalmar blev det dock en förlust med 3-2 efter att de haft ledningen två gånger. Dock en strong insats av Öster.

Ett starkt nyförvärv i sista stund från Sirius, Zackarias Faour 20 år och sedan tidigare i Manchester Citys akademi, kanske det lossnar rejält för denna offensiva spelare under 2018 då har Öster gjort ett riktigt bra nyförvärv

Jag har stora förhoppningar att Öster kommer vara med och bli ett storlag igen, de har egentligen allt, en underbar arena, ok ekonomi, bra idrotts stad.

Degerfors
Ännu ett gammalt storlag som hänger på i superettan och vill uppåt igen.
Det kommer nog aldrig ske igen att Degerfors tar sig upp i allsvenskan, men osvuret ska givetvis vara bäst.

Nyförvärv Christios Gravius kommer inte att lyfta laget även om det är en bra fotbollsspelare.

Degerfors har även värvat från Nigeria och tagit in Daniel Joel Okon på ett treårs kontrakt, det ska vara en bra mittfältare men räcker det för att driva på mittfältet!

Nä det skulle jag inte tro, det finns så många spelare från Afrika i Sverige nu och det är inte många som klarar av omställningen från den gåfotboll som Afrika står för eller för den delen kylan som finns i ett kallt Sverige. Viljan att bli bäst finns förstås och att försörja sin familj i hemlandet men att ta det ett steg längre och tjäna de riktiga pengarna är få förunnat.

En bra tränare kan göra ett under och det har man i Patrik Werner men när motgångarna kommer så är frågan om Patrik kommer vara kvar!

Att tänka på
Öster ser otroligt bra ut på försäsongen och jag tror de kommer ligga topp tre när säsongen är slut.
Degerfors kommer att få kämpa i de nedre regionerna och det kan även bli så illa att de kommer spela i div 1 2019, de har absolut inte material för att hålla sig topp 10 i år.

Spel
Öster 1:a till ett ok odds.


Fotboll

Osters If – Degerfors

  • Datum:
    01 apr 2018
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Superettan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

vemod 2018-03-30 13:01

Stefan Jacobsson är tränare för DIF, inte Patrik Werner.

ChippN 2018-03-30 11:54

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här