Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Trelleborgs – IFK Gothenburg

1 april och det är inget skämt i följande

1. Zlatan tog över världen igen, jag hopas alla sett hans mål.
2. Det snöar för fullt på Österlen där Trelleborg-Göteborg ska ha sin premiär, frågan kommer den att spelas eller blir den inställd!

Kung Bore har satt sina klor i Vångavallen. Trelleborgs hemmaarena är täckt av snö – och nu blir det en kamp mot klockan för att planen spelklar till söndagens allsvenska premiär mot IFK Göteborg, så står det på TT, jag hoppas givetvis att det kan bli spel och har här lie tankar på båda dessa lag inför starten.



Trelleborg

tillbaka i högsta serien till mångas förtret, vilka vill ha Trelleborg i allsvenskan?

I de stora lagen utanför landet, det ska väl vara Malmö FF som får ge sina ungdomar allsvensk rutin.

Trelleborg är ju något som man passerar endast om man ska åka utomlands med färja. Det är lite tråkigt att det går sådana tankar, men hör både Stockholmare, Göteborgare gnälla om att nä inte "tjongavallen".

Det har blivit lite att "man" i de större klubbarna och bland fansen inte vill ha Trelleborg, Åtvidaberg, Degerfors och fler brukslag i finrummet.

Jag tycker de har fel då det är dessa små lag som får våra yngsta spelare att komma fram. Det finns inga pengar till att köpa gamla spelare som vill komma hem, även om de är bosman. Då de vill ha sjuka löner istället.

I dagens TFF är det tre spelare från MFF sen har de spelare från övriga Skåne och någon enstaka utanför.

Det kan också bero på att de stora lagen inte ser det som lätt att åka till Trelleborg och bara hämta hem trepoängare.
Jag har själv spelat på denna arena och det var 90 minuter kraftig motvind. Det blåste även i omklädningsrummet

Nu vill jag dock påpeka att det inte längre bara är tjongbollar på denna arena, den är dessutom är utbyggd sen förra allsvenska besöket. Det spelas bättre fotboll där än det gjordes i Jönköping 2017.

Trelleborg som lag har enligt experter inget att hämta i denna serie och kommer att åka ut direkt utan att ens ha en chans att klara sig kvar.

Trelleborg kommer att ta sina poäng,tyvärr fick de sina två viktigaste målgörare skadade innan ens säsongen börjat och detta kan bli ett stort problem under vårmatcherna. Det gäller att hitta någon annan som kan göra målen och vem ska göra dessa? Kanske rutinerade Marcus Pode eller
Dennis Hummet.

De måste först och främst sätta defensiven om de ska kunna vinna eller ta poäng i matcherna gör de det så kommer det alltid någon målchans till slut.

Robin Nilsson på mittfältet blir otroligt viktig denna säsong och han får inte gå sönder för då finns det ingen som kan ta tag i taktpinnen som det ser ut just nu.

Patrick Winqvist som är tränare kommer från Malmö FF, kommer börja säsongen med ett klassiskt 4-4-2 och jag har svårt att se att det blir några förändringar där.

Patrick är en modern tränare med fasta åsikter och det kommer säkert stormas lite runt han och Trelleborg under året vilket är bra det behöver vi i svensk fotboll.

För att lyckas hålla sig kvar måste de våga och jag tror de kommer våga.
Placering 10-14 och med förhoppning på 10

IFK Göteborg

Ny tränare i unga Poya Asbaghi som är kaxig och tydligen mycket bra men som har lite konstiga uttalade om att

"IFK ska fortsätta vara topplag och slåss om guldet". eller " jag kan förstå att man ser fram emot något nytt"

Vet inte när IFK slogs om guldet senast eller var i närheten, en tränare som är omtyckt för sin tro på att han är som en frälsare och ska ta IFK dit de ska vara. Det är bra med denna kaxighet men det måste givetvis finnas begränsningar på vissa uttalande. Fansen är lyckliga och tror det kommer bli topplacering i år.

Att Jörgen Lennartsson fick gå var givetvis ett steg i rätt riktning , det finns för många tränare som inte följer med i utvecklingen och tyvärr är Jörgen en av dessa, det behövs nytt blod på tränarsidan.

2017 var ett turbulent år för IFK med tomt i kassan och publik som svek samt resultat som verkligen inte får hända i Göteborg.

Nu spelar man 3-4-3 modernt, men klarar man detta! Har man verkligen spelare för att spela med en uttalad trebackslinje, har man material för att ge sig in och slåss om topp tre eller kanske topp fem?

En fantastisk målvakt i Pontus Dahlberg som bör få följa med till VM, kommer han vara kvar säsongen ut eller kallas han till England efter sommaren!

En ny spelare i IFK från talangfabriken BP i Carl Starfelt, är ung men det kommer bli en riktig framtidsspelare för landslag och för spel ute i de större ligorna han kommer att växa i IFK tröjan.

Emil Salomonsson en annan viktig kugge i IFK som måste vara hel för att IFK ska fungera och också viktiga Sebastian Eriksson, sen då!!! Vem finns mer när det blåser nä där är det slut. Några säger Tobias Hysén , ja han kan glimta till men det är inte längre någon du lägger ett ansvar på att de ska vinna matcher.

Truppen är så otroligt tunn och IFK kommer få problem 2018, då är frågan hur stort tålamod har man med en ung kaxig Poya som redan fått sparken en gång från Dalkurd! Kanske han vågar ta fram några duktiga ungdomsspelare från egna ledet för att han är han.

Placering

klarar man en placering 6-8 plats ska man vara otroligt nöjda med säsongen.

Spel
Trelleborg-Göteborg X ett spel som kan vara vågat ( om det blir spel ) mycket bra odds på detta spel, alla tror att IFK tar en en enkel trepoängare

Ett spel till och det är över 2,5 mål som också är ett bra spel till just nu 2,17























Fotboll

Trelleborgs – IFK Gothenburg

  • Datum:
    01 apr 2018
    17:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

jonassjoland 2018-04-01 19:51

Ja då vet jag inte om du varit i Trelleborg ???? det är verkligen inte en stadsdel i Malmö. Det finns inga avstånd i Skåne.

AmaerildeRimfrost 2018-04-01 12:53

Njae, Österlen vill jag då inte kalla området där Trelleborg ligger. Det är nog mer korrekt att Trelleborg är en stadsdel i Malmö om vi nu bara ska kolla avstånd
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td