Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: AIK Solna – Dalkurd FF

Påsken är inte över ännu och med den inte heller spelen som ges på annandag påsk. Helgen har varit riktigt bra spelmässigt med tolv rätt igår på stryktipset Aston Villa svek på spik tvåan. På söndagskvällen blev det en ny tolva och denna gång missade ja ännu en spik i Villarreal som på något konstigt sätt lyckades missa en trepoängare borta mot La ligas sämsta lag Malaga. Malaga hade tagit 14 p innan kvällens match och nu tog de en trea mot ett topplag, är det inte konstigt att hemmaplan kan spela så stor roll i de stora ligorna ute i Europa!

Hade lite otur också på att Öster inte tog segern när de vände 0-1 till 2-1 kändes som ett antal bra dubblar skulle sitta, då kommer det 2-2 från Degerfors i 93:e minuten. Ett Öster om jag tror mycket på under säsongen börjar med ett x.

Gais gjorde sitt jobb och vände 0-1 till 2-1 och Valencia tog en viktig
1-0 seger borta och som jag rekade skulle det bli målsnålt.

Allsvenskan är igång, Djurgården " skrällde uppe i Östersund, eller var det en skräll ! Jag varnade för denna, detta visar att Djurgården blir att lita på direkt. Det var inte fel att kunna vinna med 1-0 när man har tre avslut på en hel match, det visar på styrka.

Hammarby krossade Sirius och äntligen en skön seger i en seriepremiär, jag trodde inte detta men var så smart att jag helgarderade på tipset även om det kostade mer än det var värt. Tycker dock inte Hammarby ska vara för kaxiga, första straffen är en mycket tveksam straff och utan den och en utvisning så hade det kanske blivit en annan story. Dock en seger är en seger och domaren dömer.

Göteborg gjorde sitt jobb i Trelleborg, jag som såg även denna match kan säga att det var inte rättvist, Trelleborg slarvade i uppspel på första målet och det går inte att vara naiv i denna serie, tycker att siffrorna är missvisande men det gäller ha turen med sig ibland. Den och Öster blev mina riktigt dåliga spel ikväll på dubblar.

Nu laddar vi om inför söndagen matcher, oj vad det finns mycket bra matcher, givetvis granskar vi vidare på allsvenskan och vi börjar första med matchen AIK- Dalkurd. Hur tänker jag här!

AIK
har fått det största trycket på sig, detta på många många år, det är värvningar och det snackas om den enda utmanaren och att nu ska det vinnas SM guld och allting ser fantastiskt ut.... Gör det verkligen det?

Jag har tittat på AIK träningar hela vintern, döm av min förvåning så dåligt tempo det är på träningarna, det tränas försvar och sen tränas det försvar, men inget anfall ska man inte vinna matcherna eller tror man att vi är så bra framåt att vi behöver inte träna anfall? Det brukar sägas att bästa anfall är ett bra försvar, men det ska ju även finnas ett anfall.

Jag skulle faktiskt se en stor oro om jag skulle vara AIK fans och sukta efter ännu ett guld.

Det tränades försvar innan Nisse fick kliva av och innan Nyholm skadade sig, man har testat nya vänsterfotade backar men än finns det inte någon riktig lösning på problemet, detta såg vi ju senast mot ett Helsingborg där det blev en 1-3 förlust. Även mot Djurgården var det mediokert och det var absolut inget snack om att DIF var värdiga vinnare i denna match.

Stora problem alltså i trebackslinjen, det är faktiskt så att AIK inte klarar av att spela 3-5-2 i alla fall inte just nu. Det kommer givetvis inte bli någon ändring för det är bestämt att så ska man spela. Nu har Alexander M kommit in och kommer att styra skeppet efter han blivit varm i kläderna. Detta kan bli lite av en räddning. men kommer han vara kvar när anbuden kommer utifrån vid sommar fönstren?

Samtidigt som det är en mindre katastrof att Nyholm skadade sig och är borta hela säsongen är det en större katastrof att Nisse fick sluta. Jag personligen är glad att han slutade och det är enbart för att vi inte vill ha ett dödsfall till med ett hjärta som slutar fungerar, det är hemskt för alla när det händer något, inte bara för fans och laget utan också för familjen som finns.

Nu hoppas vi att Nisse får vara frisk och börja en riktigt bra karriär som tränare istället. AIK kommer sakna honom otroligt mycket både på och utanför planen detta år.

Anfallsmässigt som man inte tränar på har man ju fantastiska spelare i nya lagkaptenen Henok Goitom som förmodligen är allsvenskans smartaste spelare med boll. Det finns speed i Nicolas Stefanelli och ett mittfält som är så bra att alla motståndare borde vara rädda. Enoch Kofi Adu är helt fantastik med boll och kommer göra AIK till ett ännu bättre lag än 2017.

Ska man se någon riktig brister så är det målvakten Oscar Linnér, han är inte dålig men han är ojämn och kan ofta tappa bollar som han verkligen ska hålla. Om AIK får till det med 3-5-2 och det inte ser ut som i vinter kommer det absolut att vara topp fem, sen om det håller för placering högst upp den är tveksam trots ett fantastiskt material.

Placering
Topp fem

Dalkurd
Detta fantastiska Dalkurd som bara för några år sedan hade sina bollar i ett garage. Detta Dalkurd som inte har något stadigt hem utan får flacka lite överallt i mellan Sverige, de ser det själva som en tillgång, de är kurder och var de än kommer så kommer det mycket publik, lite som vagabonder eller ett rockband som slår underifrån och sen plötsligt får till det och får spela inför de stora arenorna. Där är det stopp med liknelsen, det finns pengar i föreningen och kassakon finns någonstans bland alla otroliga fans som hjälper detta lag. Tyvärr är det för turbulent "fast de tycker inte detta själva förstås " i klubben, det sparkas tränare Brännan , Poya , Brännan och nu Valentic även Valle kallad som ny tränare. Detta är inte bra för arbetsron och även om man ser sig som den "fula ankungen som ingen vill ha och vi ska visa alla" så kommer det komma ikapp laget , klubben och alla fansen.

När motgångar kommer så gäller det vara starka och det tror jag inte Dalkurd kommer klara av. Jag tror de kan resa sig gång på gång precis som kurder gör, men de kommer inte vara kvar i finrummet. De kommer kanske klara sig i år beroende på att undre halvan inte är bra i Allsvenskan men sen är det tillbaka till ruta ett igen, tyvärr för det är verkligen en frisk fläkt.

Även Dalkurd ska spela trebackslinje med 3-4-2-1 och även Dalkurd kommer ha stora problem med detta. det har blivit en trend att det ska spelas med tre backar, det är otroligt svårt och du måste verkligen ha otroligt bra spelare både framför och framförallt i backlinjen.

Det är sagt att man ska fortsätta spela en passningsorienterad fotboll och det är ju otroligt kul att höra, samtidigt ett aggressivt försvarsspel. Kan man klara av detta mot AIK eller MFF eller DIF eller ja vi kan fortsätta hela kvällen. Jag tror inte man klarar detta.

Placering
jag vill att Dalkurd ska lyckas och hålla sig kvar för jag tycker om den kringflackande cirkusen men tyvärr det blir respass redan i år, kanske de kan klara en kvalplats och då kommer de spela allsvenskan även 2019.

Att tänka på
AIK har satsat stort och alla nyförvärven bör bli förstärkningar till startelvan. Seger är såklart ett måste i premiären mot Dalkurd.
Dalkurd kommer utnyttja ett dåligt och ojämnt försvar med kontringar som bästa vapen.
AIK måste visa sina fans att allt ser bra ut och det blir full fart framåt, som kan straffa sig..

Spel

Det finns tre bra spel som jag känner att jag vill lägga fram.

AIK-Dalkurd 1:a
Denna ser jag som ett måste att AIK ska vinna trots dåliga vinterträningar och lågt tempo. AIK får se upp Dalkurd kommer kontra och försvaret sitter inte i AIK ännu. AIK måste vinna direkt.

Mitt andra spel är lite mer vanskligt men jag tror det kan lossna framåt imorgon och då blir det,
Asien AIK-1,5 mål och ett odds på 2,60 på Unibet.

Mitt tredje spel blir en dubbel
AIK-Dalkurd 1:a
Milton Keynes-Blackburn 2:a ( rek på denna match kommer på ny rek )

Spelet läggs på Unibet och oddset är 2,82 vilket är en bra dubbel.

























Fotboll

AIK Solna – Dalkurd FF

  • Datum:
    02 apr 2018
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td