Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Ik Frej – Norrby If

Äntligen vår och med våren kommer det absolut bästa som finns... Allsvenskan och superettan kommer igång, om några veckor kommer även de andra serierna igång och då är det verkligen vår och sommar. Hur ska det då gå för lagen som kommit upp i allsvenskan! Eller lagen som ramlat ner och nu spelar i superettan! Här kommer lite tankar inför påskens matcher ifrån superettan...


Ik Frej - Norrby

Jag vill verkligen börja med laget som är fullständigt underskattat i denna serie.

Frej fick förra året kvala sig kvar i superettan, de var uträknade och då byttes det tränare och plötsligt så klarade man kontraktet genom att besegra Akropolis från div 1 i kvalet.

Den som ska ha mest kredd för att Frej klarade sig kvar i superettan är den nya managern som kom från BP där han arbetade som sportchef.

Roberth Björknesjö är kanske inte många känner igen, men han har spelat på elitnivå både för Djurgården och framförallt för AIK, tyvärr bara en säsong då en sjukdom tog bort satsningen.

Som tränare tillhör han absolut toppen i Sverige, han får med sig spelarna med sitt alltid otroligt positiva sätt att vara. Han har alltid en tanke bakom sitt arbete och en bra dialog med sina spelare och med sina assisterade.

Roberth sätt att vinna matcher trots att laget kanske inte håller så hög klass är fantastiskt. Roberth och Frej kommer att överraska i superettan i år.

Många tror att Frej kommer åka ur, betting sidorna har Frej som sist i sina odds. Jag säger att de har helt fel.

Ett samarbete med Djurgården gör också att det finns riktigt duktiga unga spelare som ex. Joseph Ceesay i truppen under 2018.

Att man sen har knutit till sig en allsvensk spelare i Amadou "Amo" Jawo, den blott 33 åriga Amo kommer verkligen att tillföra något framåt. Efter att inte fått spela så mycket med Djurgården så blir detta ett lyft för Amo och han kommer frälsa Frej i många matcher.

Kostas Stavrothanasopoulos är också ett hett nyförvärv från laget Akropolis i Stockholm, han var med i Akropolis kval matcher förra året och har nu bytt upp sig ett steg. Kostas är fullständigt livsfarlig inne i straffområdet och kommer han och Amo spela tillsammans och få vara hela så kommer många lag att bli förvånade på det bottentippade Frej.

I premiären den 2 april möter Frej förra årets nykomling Norrby.

Norrby
överraskade många med ett snabbt, rakt och stabilt spel 2017 och klarade sig ifrån kval. Samma målskillnad som Frej förra året, men med 8 poäng bättre. Relativt borta starka. Framåt har man bla tunga Niklas Savolainen och Elfsborgsikonen Lasse Nilsson ny från i år och givetvis kommer Lasse att tillföra en högre dimension i anfallsspelet och många gånger vara den som kommer att kunna avgöra matcher på egen hand.

Förändringar i truppen 2018
In:
Lasse Nilsson 36 år FWD Elfsborg IF
Richard Yarsuvat 25 år FWD Dalkurd FF
Meriton Qoraj 22 år VB IK Assyriska BK
Ut:
Hampus Gustavsson 24 år VM Åtvidabergs FF
Adam Ståhl 23 år VF Karabükspor
Kadir Hodzic 23 år VB AFC Eskilstuna

Att tänka på

Matchen är årets första seriematch och det är alltid svårt att veta var lagen står när det väl gäller.
Frej har gått otroligt bra på försäsongen och med nyförvärv kan det bli en bra start, jag tror absolut inte att de kommer bli indragna i bottenstrid även i år..
Norrby från Borås, är man därifrån så han man givetvis ett litet samarbete med Elfsborg och det kan ju vara bra, men i långa loppet så är de bästa spelarna givetvis i Elfsborg.
Frej har en tränare som absolut tillför något och är topp 10 i Sverige.
Frej har tunga nyförvärv och det kan mycket väl bli avgörande.

Spel
Frej vinner matchen
Odds 1,97 just nu idag.







Fotboll

Ik Frej – Norrby If

  • Datum:
    02 apr 2018
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Superettan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td