Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: KAIS Mora IF – Täby FC IBK

KAIS Mora IF -1.5 - Täby FC IBK @ 1.85 (Nordicbet), insats 7 units (ca 3.5%)

Tung period med de rekade spelen men det gäller att skyffla in mer kol i ångloket så ska det nog få upp rätt fart igen. Här tycker jag oddsen är väl generösa även om den raka ettan ger 1.61 vilket också känns för högt. Jag väljer dock att spela -1.5 då jag tror det sker så pass ofta i förhållande till att de bara vinner matchen med uddamålet.


Senaste säsongerna

Förra säsongen kom moralaget tvåa och "stockholmslaget" trea i grundserien och säsongen innan dess (2015/2016) så blev KAIS Mora trea medan Täby endast tog en sjundeplats. Nuvarande säsong så vann KAIS Mora serien och Täby slutade på fjärde plats.

Även säsongen innan dess tog bägge lag sig till slutspel och faktum är att samtliga dessa tre föregående säsonger har lagen stött på varandra i slutspelet. och så även den här säsongen. Vi börjar med att titta på hur det gått mellan dem i slutspelet tidigare säsonger.

2014/2015
Tre raka i kvartsfinalserien för KAIS Mora, 10-1(h), 8-5(b) samt 3-2(h).

2015/2016
Kvartsfinalserien avgjordes i en femte och direkt avgörande match där lagen vann sina hemmamatcher hela serien. 7-4, 3-6, 6-3, 5-6(e.s) och 3-2 med dalalagets siffror först.

2016/2017
Den här säsongen möttes de i semifinalen och även den här säsongen blev det en femte och direkt avgörande match mellan lagen. Även den här säsongen blev det idel hemmasegrar. 4-2, 5-3, 4-2, 3-2 samt 8-2 med Moras siffror först i hemmamatcherna ett, tre och fem.


Hemmaplan vs bortaplan
Nu möts de alltså igen i semifinalen och det känns som det blir jämnare resultat mellan lagen, men det skiljer ändå en del i grunden och jag tror hemmaplan kommer vara en klar fördel om vi tittar historiskt. KAIS Mora har på sina 24 senaste hemmamatcher endast förlorat en och det var mot IKSU, vilka är regerande mästare. I kvartsfinalserien i år fick även en match avgöras i sudden men då drog KAIS Mora längsta strået. Så att de är starka hemma är det väl få som kan sätta sig mot.

Jämför det med hur det gått för Täby på bortaplan så har de på sina 24 senaste endast nio segrar efter full tid, men de kan lägga till ytterligare tre som avgjorts efter full tid. Utav deras åtta förluster efter full tid är det endast en match som varit med uddamålet.


Inbördes mellan lagen

Inbördes möten totalt när Mora haft hemmaplan mellan lagen så är det 14-1 i favör till vårt spel. Elva av segrarna har slutat med fler än ett mål dessutom - men Täby har numera etablerat sig som ett bättre lag och tidigare resultat mellan dem ska vi inte ta och väga för mycket.


Övrigt samt summering

Vidare tycker jag också det är värt att nämna att KAIS Mora varit i fyra raka SM-finaler (vunnit en av dessa) och de kommer spela en femte också - det känner jag mig rimligen säker på. Då gäller det att de redan i första matchen tar kommandot och det är bäst av fem matcher, så det är fokus direkt.

Summerat är det så mycket som talar för en hemmaseger och det med mer än en boll dessutom så in med mer kol så ångar vi vidare. Men för den fege finns det alltså den raka till 1.61 som inte är ett sämre spel men jag väljer det högre oddset även om det är ungefär samma värde på spelen. Rutin och vinnarmentalitet avgör det här även om Täby närmar sig!
Spela på NordicBet och få Se bonus här
Innebandy

KAIS Mora IF – Täby FC IBK

  • Datum:
    05 apr 2018
    19:00
  • Sport: Innebandy
  • Land: Sverige
  • Liga: SSL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-04-05 21:02

VINST! Efter fem hemska röda spel så fick det äntligen bli grönt, men det såg tufft ut efter halva första perioden och då är det lätt att få ett självförtroende som befinner sig i dyn på havsbotten. Men både styrkan, hemmafördelen samt det statistiska gjorde att det till slut blev 7-4, de vinner alltså de sista 50 minuterna med 7-1. Det blev onödigt spännande i matchen menar jag! Anna Wijk, två mål och en assist! Nu fortsätter vi på det inslagna spåret! In med mer kol!

AmaerildeRimfrost 2018-04-05 19:30

0-3 efter halva första perioden och det kändes allt annat än bra. Men nu har de kommit igång och med 40 minuter kvar så ska de väl lyckas vinna matchen med tre mål fr o m nu. Men usch vilken start! Skotten 8-11 också men får mest hoppas det var en tillfällig svacka i början bara. Anna Wijk fortfarande utan assist men ynglingen Moa Gustafsson har gjort ett mål. Kämpa nu KAIS Mora!

AmaerildeRimfrost 2018-04-05 14:57

Citat:
Ursprungligen postat av robfri Visa inlägg
Innebandy följer jag en del då jag själv spelat på relativt hög nivå.

Jag hoppas du har rätt såklart, men som du skriver, Täby är ingen dålig motståndare i denna matchserie, tror det kan bli ganska tajt faktiskt. Tidigare säsonger har inte Täby haft ngn direkt spets, men i år har man en riktigt vass första-lina & sedan jämna kedjor utöver det.

Som sagt, hoppas du får rätt !
Absolut. Det behöver inte bli tre raka men tror hemmaplan blir så pass avgörande. De har ju bägge bra spets framåt med 173 och 174 mål framåt i grundserien. Dock släppte KAIS Mora endast in 69 mål mot 128 för Täby. Det är nog här det kommer avgöras mest. Men idrott är idrott och just nu har jag stolpe ut på allt jag rekar men bara tugga på. Idag känns det som 6-2 på ren intuition. Förstår ju både din tanke och spelbolagens oddssättning men tycker det har lagts i fel vikter i vågen där. Men vi får se efter 21.00 ikväll hur det gick Anna Wijk fixar detta.

robfri 2018-04-05 14:08

Innebandy följer jag en del då jag själv spelat på relativt hög nivå.

Jag hoppas du har rätt såklart, men som du skriver, Täby är ingen dålig motståndare i denna matchserie, tror det kan bli ganska tajt faktiskt. Tidigare säsonger har inte Täby haft ngn direkt spets, men i år har man en riktigt vass första-lina & sedan jämna kedjor utöver det.

Som sagt, hoppas du får rätt !
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td