Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Täby FC IBK – KAIS Mora IF

Täby FC IBK - KAIS Mora IF -1.5 @ 2.55 (Nordicbet), insats 5 units (ca 2.5%)

Jag rekade det här mötet igår när dalalaget hade hemmaplan och trots att det såg halvmörkt ut efter tio minuter så visade KAIS Mora vilket lag som är bäst. Oerhört starkt att vinna med 7-1 i matchens "sista" 50 minuter.

Statistiskt vet jag ju att det här ser ut som ett dåligt spel och jag brukar väga in det rätt mycket i normalfallet men i den här matchen väger följande saker klart tyngre.

Att segra med 7-4 trots underläge med 0-3 tror jag ger dem självförtroendet att de vet att de kan åka till "Stockholm" och hämta hem ännu en seger i den här semifinalen som avgörs bäst av fem. För i min värld är det lite en 50/50 om Täby reser sig och visar att hemmaplan är så pass avgörande här eller om KAIS Mora bara skyfflar in mer kol och ångar vidare. Och då ser jag värdet i 2.55 eftersom mitt spel behöver inträffa minst 40% av gångerna och med förutsättningarna nu tycker jag det bör ske helt klart. Tror t o m att det kan vara spelvärt ner till 2.25-2.30.

Allt hänger ju dock på om det bästa laget kan ta med sig det mentala överläget. För skillnaden nu jämfört med när jag rekade herrmatchen Linköping mot Falun var ju att Linköping inte är bästa laget men skulle ta med sig det mentala och till oddset 2.81 att vinna matchen. Det är ju skillnad mot 2.55 och att vinna matchen med minst två mål. Fördelen nu är ju att både det mentala och bästa laget väger tyngre än det med Linköping.

Senast de möttes och Täby hade hemma var i slutet av Januari och då segrade moralaget med 6-4. Annars vet vi alla om att Täby haft fyra raka hemmasegrar (en efter full tid) i slutspelet tidigare två säsonger när de mötts. Utöver detta vann de även hemmamatchen i grundserien förra säsongen. Tittar vi tidigare (som är rätt irrelevant) så har Mora fem raka segrar borta inbördes med en målskillnad på 38-17 och alla matcher vanns där med minst två mål.

Det är ju inte bara att de vände hemma och visade styrkan som gör att chansen nu finns att de ska vinna med två mål för det skulle kunna ske ändå men troligen inte lika ofta och tveksamt om oddset hade haft värde då. Men tyngderna i vågskålen nu gör att det här är riktigt fint med den boosten de skaffade sig hemma. Inte förvånad om de vinner borta nu med 6-0 faktiskt men kanske inte spelvärt till 2.55 då bara

För den som vill veta lite hur de vinner respektive förlorar hemma vs borta så är det följande som kan tilläggas. I grundserien förlorade KAIS Mora en enda match borta (Pixbo) medan Täby förlorade tre av sina hemmamatcher, mot Rönnby, Pixbo samt Mora. Varsin match gick även till förlängning.

Ja, det mentala är ju en viktig bit men det innebär ju även att det taktiska vann på hemmaplan och det ger en trygghet det också. Det gäller att smida medan järnet är varmt!



Spela på NordicBet och få Se bonus här
Innebandy

Täby FC IBK – KAIS Mora IF

  • Datum:
    07 apr 2018
    17:00
  • Sport: Innebandy
  • Land: Sverige
  • Liga: SSL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-04-07 19:45

FÖRLUST! 8-3 till hemmalaget var överraskande på nästan alla plan förutom att det oftast är hemmalaget som drar längsta strået när de möts. KAIS Mora tog inte heller med sig momentumet från förra matchen och inte hjälpte det att de i grunden är bästa laget heller. Får fundera och se om den här var rätt värderad och likadant med Linköping mot Falun, där resonemanget inte heller stämde. Om det bara är varians eller dåliga spel måste jag faktiskt fundera på. Bara ta nya tag och jobba in Manchester City istället!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td