Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Southampton – Bournemouth

Southampton - Bournemouth @ 5.20 (Marathonbet), insats 4 units (ca 2%)

Då det är ont om naturliga spelobjekt för mig så har jag tittat en del på matcher lite längre fram i tiden för att se om något intressant fanns på smörgåsbordet. Det jag hittade är faktiskt en match jag egentligen vill gå in klart hårdare på då jag tycker värdet är finfint. Men håller trots allt igen då det inte sker mer än 25% av gångerna och jag vill ha marginal dessutom då det är en toppliga.

Mest noterbart
Öppningsodset på bortalaget var 3.15 och det har stigit i rask takt och nu passerat fem gånger pengarna vilket gör att det är verkligen en match att syna. Så från runt 30% chans att vinna är det nu enligt bolagen mindre än 19% och det håller jag inte med om. Det är dock inte bara oddsrörelserna som gör att jag tycker det är ett bra spel men utan dessa hade jag inte lagt något spel. Men över 4.25 i odds tycker jag är värde för att ha lite marginal också.

När vann Southampton senast?
Länge tänkte jag faktiskt spela med push på lika till 3.85 i odds istället men väljer et raka då jag inte är så säker på att hemmalaget spelar för en poäng i den här matchen samt så har bortalaget verkligen inget incitament för att spela oavgjort. Ja, när vann Southampton senast då? FA-cupen mot Wigan med 2-0 men hur imponerande är det? Minns matchen borta mot toppresterande Newcastle förvisso men det var blekt om inte helt färglöst från Southampton där och även i ligamatchen efter mot West Ham med förlust 0-3 var det inte mycket ljus. Visserligen samtliga tre borta men det är inte vinnarlaget precis. I ligan har de en seger på de senaste 20 matcherna och den kom mot jumbon WBA, inte heller det något att skryta över (även om WBA slog United senast).

Ligaplaceringen och kommande matcher
I dagsläget ligger Soouthampton på 18e plats och det betyder nedflyttning men hoppet lever fortfarande för fortsatt spel i högsta ligan då det är fem poäng upp till Swansea och de här två lagen möts då i en viktig sexpoängsmatch den åttonde maj. Nästa lag Southampton jagar är Crystal Palace som ligger sex poäng före men har en match mer spelad så det kommer så klart vara ett motiverat hemmalag som verkligen kommer kriga vad det går.

Men nu är det ju inte så enkelt som att de behöver vinna så blir det så. Det kan innebära en lika stor belastning och jag tycker de flesta överskattar detta. Däremot har Bournemouth inget att spela för och det kan betyda mer för utfallet även om de likväl kan spela utan press och få medgång av det men det är lite fördel hemmalaget vad gäller motivation.

Ikväll möter Southampton Leicester borta och blir det "storförlust" här så kommer det ju inte ändra oddsen till vår nackdel. Sen på söndag har de en väldigt viktig match på Wembley då de ska försöka ta sig till final i FA-cupen. Bournemouth har vila fram till den 28e när den här matchen ska spelas där vi gått in med pengar.

Var kommer fokus ligga
Southampton är ju i ett läge att samtliga ligamatcher är viktiga men där matchen mot Swansea känns snäppet viktigare även om de behöver poäng även i andra ligamatcher. De möter Manchester City hemma i sista omgången och där borde det bli noll poäng. Så de har fyra matcher på sig, ikväll Leicester, sen Bournemouth, Swansea och Everton där samtliga utom Swansea är borta innan det är säsongsavslutning. Så relativt tufft spelschema ändå även om flertalet lag de möter inte har något att spela för.

Samtidigt som de måste rädda nytt kontrakt kommer en FA-cupfinal vara något de verkligen kommer kriga för. Så oavsett vinst eller förlust på söndag mot Chelsea tror jag det kan bli bakslag i matchen efter. Antingen är de kvar i euforin eller så kan det vara ren besvikelse. Svårt att säga exakt hur det kommer påverka för euforin kan även ge ett energipåslag. Oavsett så borde inte chanserna öka så mycket att 5.20 på Bournemouth skulle vara ev minus.

Inbördes och övrigt
De två senaste matcherna har slutat oavgjort och det har varit målsnålt. Dessförinnan har Southampton två segrar medan Bournmouth har en om vi håller oss till nutid och högsta ligan. På hemmaplan har Southampton sju förluster med en total målskillnad på 18-24 medan Bournemouth visserligen endast har tre segrar borta med en total målskillnad 16-28. Så här talar det ju inte för vårt spel men de är heller ej favorit i matchen.

Formmässigt finns inte så mycket att säga mer än det som nämnts men förlusterna för bägge lag på slutet ska vi inte säga så mycket om. Southampton 2-3 förluster mot både Arsenal och Chelsea medan Bournemouth fick 0-3 mot Liverpool och nu senast 0-2 mot Manchester United.

Ett bortalag utan något att spela för men ett hemmalag som både kan prestera bättre eller sämre beroende på hur det går i kommande matcher samt hur mycket kniven skär mot halsen. Det kan vara enormt värde på vårt spel om det blir det minsta negativt av hela situationen och även om det skulle gynna hemmalaget tycker jag likväl vi har värde om än inte lika mycket. Summerat borde gränsen gå 4.25 i snitt tycker jag. Möjligt att 3.85 med push på lika är ett bättre val men jag väljer spelet ovan även om jag kan rekommendera det senare nämnda också!
Fotboll

Southampton – Bournemouth

  • Datum:
    28 apr 2018
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: Premier League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td