promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Malmo Ff – Djurgardens IF

Det är ett högintressant möte som väntar ikväll mellan två förhandstippade topplag som nu halkat efter i toppstriden. Inget av lagen har egentligen råd att förlora här, och de möttes nyligen på Tele2 arena, där förkrossande 3-0 skrevs till hemmalaget. Inte nog med det. Om ca en vecka möts dem igen, i final i Svenska Cupen. Mötena lagen emellan duggar alltså extremt tätt här med tre möten på en månad.

Det är är tydligt att det hackar i maskineriet hos Malmö. Man förlorade senast mot Kalmar med hela 3-0, vilket också speglade matchbilden. Framåt är det okej, men det är främst i defensiven som det spökar. Faktum är att skåningarna, med sina 11 insläppta mål på 6 matcher, inte hållit nollan en ända gång. Detta är väldigt anmärkningsvärt, då Malmö brukar agera som ett stabilt topplag från start till mål. År ut och år in.

Djurgården är kluriga i år. Man har tappat en del bredd och spets från i fjol, och jag trodde nog inte riktigt att man skulle vara uppe i toppen. Det har dock visats sig att spelet fungerar bra. Det är inte många lag som klarar att spela ut Djurgården, och det ända egentligen bottennappet är krysset mot Trelleborg i den andra omgången. Visst, man har endast lyckats mäkta med två vinster av sex möjliga, men det är ändå mot lag som Östersund och Malmö. Resterande matcher är mot topplag som AIK, Elfsborg och Hammarby, där det är tydligt att derbyspöket fortsätter, vilket jag dock inte drar speciellt stora slutsatser kring när de spelar mot andra lag.

Trots denna tuffa inledning placerar sig Djurgården på en 8e plats, vilket ändå får anses okej. Det är tydligt att det är offensiven som brister, medan försvarsspelet, samt posession fungerar bra. Hos Malmö är det lite tvärt om, där anfallet är det ända som funkar, och man straffas hårt bakåt. Bägge lagen lär ställa upp med det bästa möjliga, och Malmö startar med Rosenberg på topp denna gång. Gästerna har ett fortsatt tungt avbräck i Kerim Mrabti, men annars full trupp.

Det ska bli riktigt intressant att följa denna match, där Malmö garanterat är revanschsugna. Vi får se om det räcker till en vinst, eller om Djurgården kan fortsätta spela stabilt, och återigen störa mästarna. Med tanke på lagens inledningar på säsongen förvånar jag mig över att marknaden håller skåningarna som så pass klara favoriter. Att vi får ett sådant generöst pris på en 0.75 lina blir därför dagens spel.
Fotboll

Malmo Ff – Djurgardens IF

 • Postad:
  03 maj 2018
  16:59
 • Rekare: Lukasoe
 • Spel: 2 +0.75
 • Insats: 2,00
 • Odds: 1,94
 • Bolag: Sportmarket
 • Datum:
  03 maj 2018
  19:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td