promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Sweden – Belarus

Så var det även dags för Sverige att äntra turneringen. 20.15 släpps pucken, och det är Vitryssland som står på andra sidan. Det ska bli kul att se hur Sverige tar sig an uppgiften, och om man kan få en fin start.

Sverige duggar tätt efter favortier USA och Kanada till att ta hem mästerskapet. Fjolårsvinnarna har hamnat i den lättare gruppen, där Ryssland och Tjeckien är de ända riktiga utmanarna till förstaplatsen. Ryssarna har dessvärre inte skickat den kvalitet man brukar göra till VM, och Tjeckien har på pappret inget som egentligen ska kunna hota Sverige. Sedan är det semibra lag som Schweiz och Slovakien som bägge lagen har tappat mark de senaste åren.

Om vi kikar på truppen som Tre Kronor anländer till Danmark med är det spelare som Zibanejad, Rakell, Klingberg och Oliver Ekman Larsson som är de s.k fixstjärnorna. Därefter har man en bra balanserad och jämn fördelning i Backlund, Janmark, de la Rose, Nyquist, Kempe, Lindholm och sen den väldiga talangen i Lias Andersson. Den 98a födda supertalangen har redan ett SM-guld i bagaget, och Vancouver Canucks kan skatta sig lyckliga då han anländer nästkommande säsong.

Det ska bli intressant att se hur Grönborg väljer att formulera laget. Får man igång Rickard Rakell kan man komma att bli supergiftiga framåt. En kedja med Lias Andersson tillsammans med Zibanejad och Rakell skulle vara oerhört intressant att se. De två rightstjärnorna skulle kunna öppna upp oerhört mycket ytor för den unga talangen, och jag tror man skulle producera en hel del mål. Annars skulle en andrakedja kunna funka för Lias också. Längre ner än så bör nog inte Grönborg placera honom är min åsikt.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Om i kikar på målvaktssidan har Sverige plockat med sig Magnus Hellberg och Anders Nilsson. Två bra målvakter, men ingen direkt stjärna. Faktum är att detta VM inte har någon riktig målvaktsstjärna. Hur som haver är det två klart duktiga målvakter, och framförallt Hellberg har sett mycket stabil ut, och jag tror han kan växa in i den här turneringen riktigt bra.

Total klasskillnad
Sverige har en hel del tvåvägsspelare på forwardssidan som Janmark, Backlund, Pääjärvi osv, som ger bra understöd i defensiven men som också kan producera framåt. Det ska bli spännande att se hur långt ett stabilt Sverige kan gå. Jag tror hur som helst att man i Vitryssland inte kommer ha någonting alls att sätta emot Sverige över 60 minuter, och det skulle inte förvåna mig om vi även får en nolla i protokollet bakåt. Klar, klar fördel Sverige, som spelas -3 till 2.01. Linan bör ligga på -3.5.
Ishockey

Sweden – Belarus

 • Postad:
  04 maj 2018
  12:27
 • Rekare: Lukasoe
 • Spel: 1 -3
 • Insats: 2,00
 • Odds: 2,01
 • Bolag: Sportmarket
 • Datum:
  04 maj 2018
  20:15
 • Sport: Ishockey
 • Land: World
 • Liga: Championships
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td