Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Boston Bruins – Tampa Bay Lightning

Lightning FT – 8u x 3.02 @ Pinnacle

Då jag drar till Tyskland för Dortmund – Mainz i helgen kommer helgens rekar upp redan ikväll. Trodde att Bruins skulle komma igång senast och rätta till misstagen, jag hade fel. Egentligen är det inte att Bruins spelar dåligt utan Lightning som är extremt bra på att stänga ner dem. Inte bara första kedjan de lyckats stänga ner, utan även andra, trejde och fjärde. Att vinna matcher blir svårt när ingen kedja lyckas skapa något framåt.

Lightning å andra sidan får det mesta att fungera för tillfället, förutom sin första kedja! Visst Bruins har lyckats hantera dem bra men det hjälper inte när deras andra tre kedjor producerar mål efter mål. Skillnaden mellan lagen är just bredden, både bland forwards och backar. Bruins har många unga talanger som har en ljus framtid och som gjorde det bra mot Leafs, men nu är motståndet på en annan nivå och de har inte hittat sitt spel. Lightning däremot har många veteraner som de vet vad de får av. Lightnings backuppsättning är en av ligans bästa nu när de tog in McDonagh, Girardi och Sergachev under säsongen, lägg sen till Hedman och Strålman så finns det gott om backar som kan matchas mot motståndarens bästa kedjor.

Visst det finns en faktor som talar för Bruins i den här matchen och det är att de är piskade att vinna då de vid förlust måste slåss för sin överlevnad i Tampa Bay i game 5. Jag har tidigare skrivit om att de mest desperata laget håller en fördel i slutspelet och det står jag fast vid. Men så som Lightning spelar nu tror jag inte det räcker. De kontrollerar och dominerar matcherna på ett väldigt imponerande sätt och med den bredden i laget är de en svår nöt att knäcka, även när de spelar på bortaplan. Här förväntar jag mig samma sak trots att de förmodligen kommer få slita som djur, men de har många rutinerade spelare som vet att det inte går att slappna av i det här skedet av säsongen.

Jag förstår att Bruins är favoriter eftersom de måste vinna här, men jag trodde inte det skulle vara såhär stora favoriter och till det här oddset måste jag testa Lightning.
Ishockey

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning

  • Datum:
    05 maj 2018
    01:10
  • Sport: Ishockey
  • Land: Internationell
  • Liga: NHL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här