Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Sirius – Orebro

Spel Nr1:

Örebro +0 (dnb) vs. Sirius @ 2.08 (unibet) ... Insats: 7 Units


Motivering:

Allsvenskan rullar på med ett ganska intensivt spelschema för många lag nu innan det blir dags för ett längre VM uppehåll.

I kvällens match på Studenternas så mötts två lag med helt olika självförtroende i lagen efter senaste matchernas resultat.

Sirius matchades mot AIK två gånger på kort tid där det blev förluster båda gångerna. På bortaplan hade man ingen större chans utan torskade 2-0 men hemma hade man ledningen i halvtid innan AIK vände och vann med 3-2. Sirius är nu långt långt ifrån den succéstarten man hade på fjolårets säsong och det är mycket som inte stämmer i laget. På sina 6 spelade matcher i allsvenskan har man endast 1 vinst vilket är vad som krävs för att bränna det här spelet och den vinsten togs efter segermål på stopptid borta mot Elfsborg. Lägg därtill ett fiaskoartat cupspel där man inte vann en enda match trots 2 matcher mot lag från lägre divisioner så förstår man att Sirius är långt ifrån toppformen. Faktum är att Sirius på 13 matcher under 2018 endast har tagit 1 enda seger, den mot Elfsborg. Lagets moral var redan stukat och det blev inte bättre av att AIK vände nu senast.

Örebro har kanske varit seriens stora överraskning så här långt då man efter 6 matcher ännu inte förlorat någon match. På lagets 12 senaste matcher har man endast 1 förlust, borta mot AIK i den direkt avgörande cupmatchen mellan lagen. Senaste 2 matcherna har varit rejäla moralhöjare då man slog Östersund borta med starka 2-0 innan man nu senast fick till en otrolig vändning mot Dalkurd som innebar 3-2 seger. Livet leker i Örebro och man har en hel veckas vila från senaste matchen så man ska kunna vara fullt laddade till kvällens fight.

Förra säsongen var Sirius lite av en sensation samtidigt som Örebro hade det motigt, ändå så var det Örebro som vann båda mötena mellan lagen. Nu är situationen tvärt om då det är Örebro som är bra och Sirius dåliga vilket gör att segerchanserna nu bör vara större än ifjol.

Skadeläget är också bättre för ÖSK som får tillbaka både Lorentzson och Rogic så truppen är nästan helt intakt. Siruis har lite större problem, ledaren i backlinjen Arvidsson saknas fortfarande, lagets "stjärnvärvning" inför säsongen Eddhari är fortfarande utanför laget till mångas förvåning.

Jag har svårt att se hur Siruis ska vara favorit med rådande förutsättningar. Örebro har bättre läge i truppen, bättre form och även bättre prestationer hela säsongen samt att man vann båda mötena mellan lagen förra säsongen. Siruis har extremt svårt att vinna i år och mot obesegrade Örebro tror jag inte man vänder på den trenden!

BOL!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Fotboll

Sirius – Orebro

  • Datum:
    07 maj 2018
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td