Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Czech Republic – Russia

Vi fortsätter med två tidiga spel inför morgondagens kvällsmatch mellan Tjeckien och Ryssland då det finns oerhört mycket värde att hämta.

Czech Republic - Russia @1.66

Czech Republic - Russia -1 @1.90

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ett intressant möte mellan 2 anrika hockeynationer. Äntligen får vi se detta Ryssland sättas på prov, som har gått rent såhär långt. Med 3 raka vinster och hela 20-0 i målskillnad leder man gruppen på samma poäng som Sverige. Man har alltså inte släppt in ett ända mål såhär långt, och även om det är mot motstånd som Vitryssland, Österrike och Frankrike är det fortfarande väldigt starkt. Ryssarna har kommit till detta vm med ett litet annorlunda lagbygge än man är van vid. Det är en handfull spelare från NHL. Resterande har man plockat från den inhemska ligan. Det har dock inte visat sig vara till någon nackdel såhär långt.

Tjeckien spelade igår mot Schweiz i en mycket konstig och framförallt stökig match. I 65 minuter präglades matchen konstant av utvisningar. Det var höga klubbor, tripping och allt möjligt från två extremt odisciplinerade lag. Jag hade ju spelat Tjeckien att vinna på ordinarie tid, vilket visade sig vara ett dåligt spel, och Tjeckerna ska nog vara glada att man ens fick poäng då man låg under med 2 mål ett flertal gånger, och Schweizarna kunde punkterad den matchen vid flera tillfällen.

Ska vara större favorit
Även om Tjeckien underpresterade mot Schweiz, och jag räknar med att man kommer ut och spelar bättre och mer disciplinerat här bör det inte kunna räcka till. Ryssland har till större delar ett ungt, och inte så namnkunnigt lag. Däremot har man en förstakedja i Karpizov-Datsyuk-Dadonov som fullkomligt spottar in poäng. Kedjan har stått för 17 av lagets 20 mål och de bokstavligen leker med sitt motstånd. Den unge talangen, Kirill Karpizov, förväntas bli Rysslands nästa superstjärna, och får alltså skolas in bra här med 2 tunga veteraner bredvid sig.

Hur man än vrider och vänder på det här kommer Tjeckien inte kunna rå på detta Ryssland. Man måste isåfall upp ett par snäpp, vilket jag inte sett tecken på än. Det ska bli intressant att se hur oddsen kommer röra sig här. Jag väljer hur som helst att kliva in på det raka spelet på Ryssland med en lite tyngre insats, samt Ryssland -1 till 1.90 med 5 units. Korrekta odds bör ligga kring 1.45 respektive 1.65.
Ishockey

Czech Republic – Russia

  • Datum:
    10 maj 2018
    20:15
  • Sport: Ishockey
  • Land: World
  • Liga: Championships
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här