promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Djurgardens IF – Malmo Ff

Malmö FF – 8u x 2.85 @ Bethard

Dags för final i Svenska Cupen mellan två lag som inte presterar alls i Allsvenskan för tillfället, men tycker ändå det finns värde på Malmö här i finalen. Detta blir det tredje mötet mellan lagen på den här säsongen då de redan mött varandra två gånger i Allsvenskan, 3-0 till Djurgården hemma samt 1-0 till Malmö för en vecka sen i Skåne. Kan även tilläggas att båda dessa lagen är klara för Europa spel den här säsongen så det gör att det ”bara” är titeln som står på spel.

Djurgården får inte alls sitt spel att fungera den här säsongen och enligt mig är det inte så förvånande då man tappade många av förra säsongens tongivande spelare och inte förstärkte tillräckligt. Har sett ett par av lagets matcher den här säsongen och tycker de känns uddlösa framåt. Isaksson har inte sett lika stabil ut heller vilket påverkar hela laget. Förra säsongen studsade bollen alltid Djurgårdens väg, nu känns det nästan tvärtom. Isakssons tavla senast mot BP som gör att de förlorar med 1-0 är ett sådant exempel. Mrbati som enligt mig är den viktigaste spelaren framåt är även skadad och det har synts på planen senaste matcherna.

Malmö har även de samma problem som Djurgården, man får nämligen inte heller spelet att fungera den här säsongen trots en väldigt bra trupp. Detta lägger jag på tränaren då man i vanliga fall brukar se hur Malmö vill spela fotboll, även om de kanske inte alltid lyckas. Den här säsongen är det svårt att se en spelidé ens och det oroar nog många som håller på Malmö. Har även varit klart bättre hemma än borta den här säsongen och det ska inte behöva påverka ett lag som Malmö med den truppen de har.

Så varför luta sig åt ena hållet i den här matchen när det känns som att båda är lika dåliga för tillfället? Två anledningar är det som avgör för mig. Först och främst att Malmö har en bättre grundkapacitet än Djurgården och är bättre spelare för spelare på nästan alla positioner. Men även att Malmö har en fantastisk vinnarmentalitet i hela föreningen. På senare år verkar de dock som att de inte tycker Allsvenskan är en utmaning och går på halvfart där, när de stora matcherna som betyder något dyker upp, ja då brukar Malmö göra det med. Nu är det final och här tror jag att Malmö är mer taggade att visa att de är bättre än de spelat än så länge den här säsongen. Lägg sen till att de älskar de här matcherna och med spelare som Rosenberg som verkligen leder laget och sätter ribban i såna här matcher blir jag förvånad om vi inte får se Malmö ta hem cupen.
Spela på Bethard och få Se bonus här
Fotboll

Djurgardens IF – Malmo Ff

  • Datum:
    10 maj 2018
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Cup
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

patrik_g 2018-05-10 14:14

Inne på MFF seger med.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td