Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Hammarby – AIK Solna

Spel Nr1:

Hammarby +0 (dnb) vs. AIK @ 1.98 (bethard) ... Insats: 7 Units

Motivering:

Dags för Stockholmsderby och även en seriefinal mellan serieledarna Hammarby och tvåan AIK där Hammarby kommer behålla serieledningen oavsett resultat i denna matchen men man vill självklart dryga ut ledningen och även vinna ett så här prestigefyllt derby ändå.

Det är två väldigt olika stilar som mötts i denna matchen, Hammarbys frejdiga offensiva spelstil med kanske en aningen osäker defensiv mot AIK's mer kontrollerade defensiva spelstil med sämre offensiv kraft och det blir ganska svårt att veta vilket lag som får till matchbilden som man önskar att ha den.

Eftersom Hammarby har hemmaplan på det snabba konstgräset på Tele2 Arena så tror jag att man har goda chanser att få till en matchbild som passar sig bättre. AIK är i regel sämre på konstgräs och har lättare att få till matchbilder som passar sitt spel på tyngre gräsmattor.

Hammarby har spelat 20 matcher under 2018, cup och träningsmatcher inräknade, och det är faktiskt 19 som slutat med minst 3 mål, enda matchen som gick under 2.5 mål var träningsmatchen mot Shamrock Rovers den 3 februari så det är länge sedan. I Allsvenskan så har man ångat på med 8 vinster och 1 oavgjord på 9 matcher. På slutet har man haft marginalerna med sig en aning då man lyckats vända matcher med hjälp av röda kort samt avgöra sent flera gånger men Bajen är just nu inne i ett sånt flow och har självförtroendet på topp så man kommer ånga på matchen igenom oavsett ställning och man kommer ständigt ha en tro på att man kan vinna, även om man ligger under i matcherna. Dibba, Djurdjic och Hamad ligger top 3 i hela Allsvenskans skytteliga vilket säger ganska mycket om hur bra Hammarby varit så här långt denna säsongen.

AIK är ett mycket bra lag dom också men har ett helt annat typ av spel än Hammarby. PÅ AIK's 9 Allvenska matcher denna säsongen så har endast 1 gått över 2.5 mål så det är den vanliga stabila defensiven som vi brukar se från AIK. Man har precis som Bajen inte förlorat ännu utan har 5 vinster och 4 oavgjorda på sina 9 spelade matcher. Om ett hittills obesegrat lag kan ha klen form så är det väl nu när AIK endast fått oavgjort sina senaste 2 matcher och då endast gjort 1 mål på dessa så det är inte toppform som gnaget kommer in till denna matchen med till skillnad från Bajen som gjorde mer mål i andra halvlek mot regerande mästarna Malmö senast än vad AIK gjort på sina senaste 2 matcher.

Ser man historiskt sett så har Bajen lyckats oförskämt bra i derbyn senaste säsongerna trots att man sett till tabell och normal kapacitet varit klart klart sämre än AIK. Senaste 6 derbyna mellan dessa lagen så har AIK har endast vunnit 1 match av dessa och då har AIK alltid varit klart högre i tabellen.

Nu är Bajen serieledare och spelar kanske sin bästa fotboll någonsin vilket gör att jag tycker det är konstigt att man är underdog i denna matchen, om än väldigt liten.

Hemmaplan med det snabba konstgräset ska vara till Hammarbys fördel helt klart och man spelar samtidigt den bättre fotbollen för stunden. Det snabba och frejdiga spelet har större chanser att lyckas på ett snabbt konstgräs än det defensiva och kontrollerade.

Såklart tuff och jämn match som alltid i derbyn men jag tycker att Hammarby bör vara favorit i denna matchen och spelet på Hammarby där vi får tillbaka insatsen om det blir oavgjort känns mycket bra eftersom jag tror Bajen får den matchbilden dom önskar och dom kommer aldrig ge upp oavsett resultat. Framåt är man klart bäst i Allsvenskan så mål borde det bli för Hammarby men mer tveksamt om AIK kan få till offensiven som hackat rejält på slutet.

DNB / +0 på Hammarby känner som derbyts bästa spel enligt mig och det är helt klart värt en slant!

BOL!
Spela på Bethard och få Se bonus här
Fotboll

Hammarby – AIK Solna

  • Datum:
    20 maj 2018
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td