promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Gefle IF – Helsingborgs IF

Gefle IF - Helsingborgs IF @ 1.87 (Pinnacle), insats 7 units (ca 3.5%)

Missade dessvärre öppningsoddset hos Bet365 på 2.00 men så är det ibland. Helsingborg har dock varit nere i drygt 1.70 innan det vände uppåt igen. Jag kliver in nu och vågar inte chans att det ska gå upp likt senast de slog Jönköping. Då blev det ett dåligt spel i förhållande till oddset jag kunde fått men spelet satt och det är på något sätt det viktiga just här och nu.

HIF har fått ihop ett bra försvarsspel nu och har hållit nollat tre matcher i rad. Samtidigt har de slagit Örgryte hemma med 2-0 men det är väl lite det som kan vara akilleshälen att det resultatmässigt är klart bättre hemma än borta.

Dock är det Gefle som är motståndet i dag. Inget lag som direkt man tänker som strykpojke men de har fasligt svårt att vinna och är uppe i sex raka utan en trepoängare just nu . Senast blev det även hela 1-5 hemma mot Landskrona. Visserligen ett Landskrona som ligger på mer offensivt än HIF men likväl är det ett talande språk.

Tanken spontant här är ju att hemmalaget måste få ordning på håligheterna i osten från senast men samtidigt ställer sig ett än bättre lag på pappret och defensiven kommer prioriteras. Av den anledningen spelar jag inte ett överspel här på 2.5 som annars var det jag valde på. HIF kommer vara nöjda med både 1-0 och 2-0 seger här så klart och det blir först ifall Gefle nu gör mål som matchen går över. Att HIF ska stå som slutsegrare här tycker jag ändå ska vara över 55%. Så minst 1.82 i odds så värdet är inte gigantiskt och just nu går brytpunkten på 53.5%.

Sen i ens glädjekalkyler är det upp mot 60% men den mer regniga kalkylen säger också 50%. Därav hamnar jag mot 55% även om jag så klart styrs lite av oddsen.

Ett HIF på uppgång mot ett Gefle som hamnade i fritt fall senast. Den som är kaxigare än mig med mer medgång nu spelar så klart ett handikappspel på skåningarna men poängen är viktigare än glansen och målet är Allsvenskan. Varför jag landar på relativt höga sju units är eftersom sannolikheten är så pass hög ändå.

HIF har fyra raka utan förlust i årets Superettan även om två slutat oavgjort men Gefle har fyra raka förluster hemma efter deras seger i premiären. Det läcker även om lagen de mött likväl håller helt ok kvalité.

Lycka till!
Fotboll

Gefle IF – Helsingborgs IF

  • Datum:
    05 jun 2018
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Superettan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

AmaerildeRimfrost 2018-06-05 17:13

Samma oddsrörelser som sist jag rekade Helsingborg. Oddset på 2.02 nu! Känns på tok för högt.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td