Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Brazil – Switzerland

Brazil - Switzerland U2.5 @1.97

-------------------------------------------------------------------------------------------

Då var det dags för denna stora gruppfavoriten Brasilien att kliva in i turneringen. Ett Brasilien, som även är favorit till att kamma hem hela kalaset, står alltså med en rejäl revanschlust efter förra VM´s fiasko på hemmaplan - som ni kan läsa mer om här - https://www.sharps.se/nyheter/375-vaegen-tillbaka-efter-fiaskot

Efter fiaskot fortsatte det gå allt utför. Copa America blev ett ett nytt fiasko, och efter ungefär mitten av kvalspelet inför VM 2018 skickades Dunga, och in kom den nya förbundskaptenen "Tite". Han satte ton direkt och gick på knock. Kvalgruppen slaktades rakt igenom och b.la. Argentina krossades med hela 3-0. Sedan har det egentligen bara fortsatt, och man avverkar lag för lag, och favoritskapet blir egentligen alltmer påtagligt.

Mer om grupp E kan ni läsa här - https://www.sharps.se/nyheter/384-grupp-e

Motståndarna Schweiz står inför ett generationsskifte ganska snart, efter att ha fått fram en riktigt fin generation som nu ska presentera nationen i Ryssland. Man gick bra i EM senast och åkte ut i slutspelet mot Polen. Nyckelspelaren är helt klart Granit Xhaka, som äntligen har fått det att lossna i Arsenal efter ett tuffare inledningsår. Han är en respekterad spelfördelare på mittfältet och kommer bli avgörande för huruvida Schweiz kommer bli att räkna med eller inte. I övrigt har man spelare som b.la. Shaqiri och Breel Embolo som båda kan göra skillnad i det offensiva spelet.

Det som präglar Schweiz egentligen är hur pass kompakta dem ändå är. De vinner allt som oftast mot lag de "ska" vinna över, men väger tydligt för lätt när starkare motstånd stor på andra sidan planen. Trots det håller man i stort sett alltid matcherna relativt jämna resultatmässigt, och blir sällan riktigt överkörda.

Brasilien har lite ändrat spelsätt sedan Tite kom in. Han satte en tydligare vikt vid det centrala spelet, med Fernandinho, Paulinho och Casemiro, som ger en betydligt större trygghet i uppbyggnadsspelet, men även i defensiven. Det syns klart då man inte släppt in ett enda mål på de fem senaste matcherna trots motstånd som Tyskland, Kroatien, Österrike, England och Ryssland. Framåt löser det sig alltid då man har Neymar i fri roll, tillsammans med Gabriel Jesus, och det känns som att Brasilien har hittat tillbaka till sin identitet igen.

Jag tycker det talar mycket för en relativt målsnål historia. Det är trots allt premiär, och det är sällan vi får se sprudlande målfester. Speciellt med Schweiz på planen. Ett rimligt resultat är 2-0 Brasilien, och underspelet betalar riktigt bra.
Fotboll

Brazil – Switzerland

  • Datum:
    17 jun 2018
    20:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: FIFA
  • Liga: World Cup
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td