Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Sweden – South Korea

Sweden v South Korea -0.5 @ 2.11

-------------------------------------------------------------------------------------------

Andra omgången i grupp F ska spelas under måndagen. Kl 14.00 är det avspark och det är vårt kära blågult som ska göra sitt första avtryck i ett klart avgörande skede. Vinst är i princip ett måste om man ska ha någon chans på andraplatsen i gruppen, då Tyskland väntar i andra matchen. Därefter Mexiko, och att komma till dessa med 0 eller till och med 1 poäng skulle kännas hopplöst.

Det är ett Sverige, som efter ett makalöst playoff, då man slog ut självaste Italien, har svalnat rejält. Efter Italien, har man alltså spelat 6 matcher, och med endast en enda vinst, har Janne två raka 0-0 matcher bakom sig, och offensiven ser tämligen uddlöst ut. Sverige neutraliserade visserligen Danmark och Peru rätt kraftigt, men lyckades inte skapa ett skvatt framåt egentligen. Nu möter man ett Sydkorea, vars problem kanske är ännu mer påtagliga.

Ett Sydkorea, med sin främsta kraft i offensiven, har inte alls fått till det. Laget kommer från en 0-0 match mot Bolivia, där man alltså inte lyckades göra ett enda mål trots enormt favoritskap. Innan dess blev man utspelade av Bosnien (1-3), och de defensiva problemen är stora, vilket får ses som ett guldläge för ett svenskt landslag som har haft just problem med att skapa offensiva chanser. Jag är ganska övertygad om att Sverige kommer kunna stänga till rätt bra bakåt, vilket gör att det egentligen handlar om huruvida man kan skapa/bjudas på chanser framåt av Sydkorea.

Att Sverige ska plocka en vinst här i premiären ser jag som tämligen stor, och 2.11 för att vårt blågult ska göra ett mål mer än Sydkorea spelas.
Fotboll

Sweden – South Korea

  • Datum:
    18 jun 2018
    14:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: FIFA
  • Liga: World Cup
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Lukasoe 2018-06-11 18:25

Precis! Stärker ju egentligen bara spelet!

Galeocerdo cuvier 2018-06-11 17:52

Kan tillägga att Sydkorea förlorade med 0-2 mot Senegal idag.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td