Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Iowa Hawkeyes – Northern Illinois Huskies

Jag väljer att spela två spel i NCAAF matchen mellan Iowa Hawkeyes och Northern Illinois Huskies.

Spel 1: Northern Illinois +11.5
Odds: 1.90 (Unibet) 1 september Kl 21:30

Spel 2: över 48 poäng
Odds: 1.93 (Pinnacle)


NCAAF football kör alltså igång snart och jag väljer denna säsong att följa bara ett antal lägre serier och conferences, i hopp om att hitta softa linor. Vi börjar med att ta oss en titt på matchen mellan Iowa och Northern Illinois.

Om vi tittar tillbaka ända till 2013 så hade Iowa en solid säsong, speciellt andra halvan och man tog sig också till Outback Bowl. Men man började säsongen med en överraskande förlust mot Northern Illinois, som gick 12-0 innan de kollapsade på slutet.

Årets Northern Illinois är inte det laget man hade då, men det kommer att vara tillräckligt bra för att vinna MAC-mästerskapet, och det är mer än tillräckligt starkt för att överraska här.

Huskies chockade Nebraska förra säsongen och borde också ha slagit Boston College. Den här säsongen har man faktiskt en riktigt bra chans att slå Hawkeyes i första omgången, och sedan får de Utah hemma i round 2. I tredje rundan möter man Central Michigan, och detta kan mycket väl vara den typ av den otroliga start man hade 2013 som kan leda till något massivt. N. Illinois har också en tradition att man brukar starta säsongen väldigt fartfyllt och imponerande.

Iowa har också i den andra rundan rivalmöte med Iowa State, och jag misstänker en liten "letdown spot" för dem här, då jag tror att man bara vill ta sig igenom matchen.

Sanningen är att de flesta MAC-team inte hänger med N.Illinois. Och det beror helt och hållet på att man inte har talangen för det. Talang är inte ett problem för Huskies i år.

N. Illinois offensiv är faktiskt riktigt talangfylld med spelare som Max Scharping och Jordan Steckler. En nackdel för Iowa är att man förlorade defensive Brady Reiff pga suspension. Iowa har också några offensiva spelare borta, James Daniels, Alaric Jackson och Tristan Wirfs. Iowa har inte en väldigt bra pass rush, så N. Illinois borde absolut kunna hota här.

Iowa har som sagt ett par spelare borta från offensiven, men man har ändå styrkan att prestera offensivt. N. Illinois saknar också ett par spelare, Bobby Jones och Jawuan Johnson. Iowas quarterback Nathan Stanley måste verkligen ta kommandot här från start. Man behöver inte vara explosiva, men desto mer balanserade.

Känslan är att detta kommer att bli en lång, lång match för Iowa.
N.Illinois är tillräckligt starkt och tillräckligt skarpa på alla områden för att överraska, och jag tror att då Iowa har ett par defensiva kuggar borta kommer man att göra tillräckligt med poäng för att klara linan här, och också tillräckligt med poäng för att tvinga det bästa ur Iowas offensiv, vilket förhoppningsvis leder till att vi går över totalen här.

Dock tror jag att Iowa drar det längsta strået till slut, men N.Illinois hänger med.

Huskies är 4-0 ATS i sina senaste 4 matcher i september.
Huskies är 4-0 de senaste 4 matcherna på fieldturf.
Huskies är 4-0 över totalen senaste 4 matcherna.

Iowa är 1-5 ATS i deras senaste 6 matcher mot MAC-teams.
Iowa är 4-1 över totalen de senaste 5 matcherna mot MAC-teams.
Iowa är 4-1 över totalen de 5 senaste matcherna.
Spela på Unibet och få Se bonus här
Am Fotboll

Iowa Hawkeyes – Northern Illinois Huskies

  • Datum:
    01 sep 2018
    21:30
  • Sport: Am Fotboll
  • Land: USA
  • Liga: NCAA
  • Period: ft+ot

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td