Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: Rosengård – Slavia Prague

Rosengård -1.5 - Slavia Prague @ 2.34 (Pinnacle), insats 7 units (ca 3.5%)

Slavia Prague är förvisso ett topplag i den tjeckiska ligan men den är väldigt ihålig och det vittnar även resultaten från de senaste säsongerna. Om vi tittar på seriespelet med de fjorton matcherna innan serien delas och blir en extra Championship Round med de fyra bästa lagen ser det ut som följer.

13/14 - 12-2-0 (73-7) Etta
14/15 - 13-0-1 (102-7) Etta
15/16 - 13-0-1 (78-8) Tvåa
16/17 - 12-2-0 (84-8) Etta
17/18 - 13-1-0 (102-11) Etta

Efter slutomgångarna mot de övriga topplagen har de slutat som vinnare samtliga säsonger utom just senast där Sparta Prague vann bägge matcher. Föga överraskande är det också mot detta lag samtliga (ja, de få som existerar) oavgjorda eller förluster kommit från 2014 och framåt.

Slavia är så klart ett bra lag men de tuffa matcherna saknas och det utvecklar ofta inte ett lag i rätt riktning trots att de tog sig till en kvartsfinal i just Champions League förra säsongen. Då slog de Minsk från Vitryssland samt Stjarnan från Island i sextondels- och åttondelsfinalerna. Två lag som vi inte hör så ofta om och det finns en anledning.

Rosengård möter klart tuffare motstånd i varje omgång av Allsvenskan och borde ha klar fördel av det nu i den här åttondelsfinalen. De här två lagen möttes för två säsonger sen, också då i en åttondelsfinal, varpå Rosengård segrade med 3-0 hemma och totalt med 6-1.

Det finns lite halvplumpar på hemmaplan för Rosengård med 0-0 mot Breidablik bara för två säsonger sen, men mot de mer mediokra lagen har det oftast slutat med tvåmålsmarginal eller mer. Ryazan senast 2-0, Olimpia Cluj 4-0 förra säsongen när det börjar dra ihop sig. Förlusterna från 2011 och framåt har kommit mot Barcelona, Chelsea, Frankfurt, Wolfsburg och Lyon som får anses vara klart starkare lag internationellt.

Var länge inne på att spela en rak etta här till drygt 1.50 i odds men chansar att de inte bara segrar med 1-0 utan även trycker in ytterligare minst ett mål. Tycker 2.34 känns på tok för högt här, vilket betyder att de måste vinna med två måls marginal i 43% i dessa matcher. Visst klarar de detta 50% av gångerna åtminstone även om Slavia inte är alltför vana att förlora? För att ha lite marginal också väljer jag att sätta 2.15 som gräns och lägger en relativt hög insats på sju units.

Enda lilla orosmolnet är väl möjligen att de har seriefinal hemma mot Piteå på måndag och vid seger där tar de över ledningen i årets Allsvenska med en omgång kvar och då väntar även en tuff bortamatch mot Göteborg som nu endast ligger en poäng bakom. De har dock tränat för att orka det tuffa matchschemat och jag förlitar mig på skåningarna innehållandes hela åtta olika nationaliteter. Jämför det med tjeckiskorna som endast har tre utlänningar totalt i sin trupp. BOL!
Fotboll

Rosengård – Slavia Prague

  • Datum:
    18 okt 2018
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Champions League Women
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td