Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: FC Barcelona – Real Madrid

Barcelona - Real Madrid Ö3 @ 1.85 (Pinnacle), insats 7 units (ca 3.5%)

Jag var först inne på en hemmaseger här vilket också känns som ett bra spel till 1.92 som bäst hos Svenska Spel. Jag väljer trots detta ett litet lägre odds och tror på målproduktion istället och så slipper jag gråta av att Real Madrid trycker in 2-2 i 90+5. Annars talar det mesta för Barcelonaseger ifall vi tittar på form och vilka de faktiskt segrar mot för tillfället.

Men statistiskt mellan lagen vad gäller antalet mål är det jag fokuserar mest på nu. Jag vet även att Ronaldo inte är med men det kan nog både vara positivt och negativt för målproduktionen i stort. Vi tappar en väldigt stark potentiell målgörare men samtidigt blir det mindre fokus på att försöka få bort en separat spelare och mindre defensivt tänk som följd förhoppningsvis.

Räknar vi med samtliga matcher lagen mötts i så är det sen 2011/2012 endast i tre uppgörelser som ena laget gått mållösa. Totalt har de spelat mot varandra 26 gånger under den här perioden. Översatt i procent är det 11.5. En del matcher tidigare har dock få mål där även det klart oftare var ena laget som gick mållösa.

Även vad gäller antalet mål under den här perioden så är det 96 stycken producerade vilket ger ett snitt på 3.69 mål per match. Det talar väldigt för vårt spel där vi dessutom får push på alla matcher som landar exakt på tre mål. Nu är ju statistik och historia en sak men den är åtminstone lite vägvisande. Avskärmar vi oss till de tre senaste säsongerna och enbart ligaspelet så är det 21 gjorda mål vilket ger ett snitt på 3.5.

Antalet matcher som gått över i ligaspelet de tre senaste åren är tre stycken, medan två har blivit push och endast en förlust (1-1). Tittar vi på alla 26 matcher sen säsongen 2011/2012 så är det 14-9-3. Alltså hela fjorton matcher över, nio på push och så få som tre matcher har gått under.

I ligaspelet den här säsongen blir det lite missvisande siffror då det dels är ett litet sample samtidigt som de övriga lagen oftast spelar klart mer defensivt. Siffrorna är likväl 3-3-3 för Barcelona medan det för Real Madrid är 2-2-5. Väger vi även in Champions League så ser det helt okej ut för Barcelona medan Real är de som sviker för att komma över linan.

Jag lägger mest vikt vid inbördes då det i grunden är två offensivt spelande lag som i normalfallet kan göra mycket mål. Till 1.85 tvekar jag inte men nöjer mig med sju units. Brytpunkten går vid 54% ifall vi raderar bort alla som landar på exakt tre. Några procentenheter högre tycker jag allt det borde vara. Linan öppnade på 1.57 den 8 oktober så det har hänt en del här och möjligen är det ett maxspel men Real behöver väl också bjuda till då! BOL!
Fotboll

FC Barcelona – Real Madrid

  • Datum:
    28 okt 2018
    16:15
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: LaLiga
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

ExtremtRik 2018-10-30 11:38

Bra där!

Rekade själv samma match, Barca att vinna relativt säkert, men såg inte krossen komma...

Förvisso har jag noterat att Real inte är sig lika, men då har jag ändå överskattat dem rejält, de är uppenbarligen i en sällan skådad svacka och blev rejält avslöjade i söndags, även om det faktiskt stod och vägde en kort tid vid just 2-1.

Synd att man tippade Coutinho i 14e minuten som första målskytt i Unibets tävling (250k att dela bland vinnarna).
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td