Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Expertrek: IBK Dalen – Höllvikens IBF

Dalen - Höllviken Ö 10.5 @ 2.00 (Nordicbet), insats 5 units (ca 2.5%)

Trots att Höllviken har en riktigt bra målvakt och normalt spelat mer målsnålt så har det den här säsongen läckt rätt mycket bakåt och framför allt på slutet har det varit mer målrika matcher.

Höllviken snittar den här säsongen 11.45 mål per match varav de gör 5.55 och släpper in 5.91. På bortaplan är dessa siffror 11.2 per match medan de gör 5.2 mål framåt och släpper in 6 mål bakåt i snitt.

För Dalen är det lite målsnålare överlag och det är främst pga det defensiva spelet som de har ett lägre snitt än Höllviken. Totalen ligger på 9.82 per match men de gjorda målen ligger på 6 i snitt medan de insläppta är så låga som 3.82. På hemmaplan är siffrorna nästintill desamma för Dalen. De gör 6.4 mål medan de släpper in 3.4 i snitt och totalen hemma är alltså 9.8.

Slår vi samman siffrorna för de två lagen får vi ett snitt på 10.64 totalt medan om vi enbart tittar på Dalen hemma kontra Höllviken borta blir det exakt 10.5 och skulle det här gälla även nu så ligger vi ju precis på brytpunkten.

Vad gäller inbördes från de två senaste säsongerna är det något som avviker helt från vårt spel och det oroar så klart till viss del. Snittet ligger på låga 8.75. Dalen snittade dock 9 mål per hemmamatch medan Höllviken snittade 10.94 borta förra säsongen. För två säsonger sen är dessa siffror 10.56 för Höllviken samt låga 8.69 för Dalen. Men vi ser samtidigt en liten trend som visar att det blir fler och fler mål överlag för de här lagen. Vidare är det bara i en match det verkligen dippat rejält på målproduktionen och den matchen slutade 2-2. Övriga tre inbördes har haft 10, 10 och 11 mål där det senast är den mest målrika.

Höllvikens fyra senaste matcher visar en högre målproduktion än normalt, hela 12.75 per match medan det för Dalen på deras fyra senaste matcher har ett snitt på låga 7 per match.

Men med tanke på att det är tufft för Höllviken rent defensivt nu så tror jag Dalen på hemmaplan kan trumma på lite extra, de leder serien trots allt serien så här långt. Höllviken har inte heller nerverna riktigt i styr när de leder i oväntade matcher och trots en klar ledning mot Falun hemma senast blev det förlängning där de till sist förlorade matchen.

Knappt värde i det här spelet och jag nöjer oss med fem units. Det inträffar dock knappt över 50% av tillfällena. Spelbart till runt 1.96-1.97 som jag läser det. BOL!

AmaerildeRimfrost 2018-11-14 00:01

Allt såg ljust ut inför sista perioden men sen stängde hemmalaget Dalen till det efter Höllvikens reducering till 5-4 efter drygt halva sista perioden. Tråkigt när de gjort åtta mål inför sista perioden av de elva som behövdes vid matchslut. Målen föll lite fel och i slutet betydde poängen mest för Dalen.