Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-04-10, 17:26   #1
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

NicklasJ Travdagbok


Antar att jag inte behöver någon direkt presentation eftersom jag redan hängt här på Sharps i flera år och skrivit över 3000 inlägg redan.
Jag spelar idag uteslutande på trav när det kommer till sportsspel. Alla olika former som streckspelen, V/P och H2H osv.
Denna dagbok tänkte jag främst använda till att lägga ut analyser till travomgångar så att de inte försvinner bort i travtrådarna som brukar bli en 20-25 sidor.
Jag får rätt mycket frågor över PM som jag även tänkte att man kunde ställa här istället(ni får såklart skicka PM om ni vill). Ibland svarar jag rätt utförligt och då kan det vara roligt att fler kan läsa och ta del av det.
Kan även komma en del motiveringar till V/P/H2H spel som jag lagt i Spreadsheetet här. https://www.sharps.se/spreadsheet/28644

Kommer fortfarande vara aktiv i de andra travtrådarna också såklart. Min förhoppning är att dagboken kan hållas aktiv och levande och att upplägget uppskattas.

Kör väl igång så får vi se vad det utvecklas till!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5), trance_error (+5), zeke (+5), dzeno (+5), Sprite (+5), Seebbo (+5), Fulsprit (+5), MatsE (+5), johanl (+30), Calatan (+10), Trinity (+5), ajvide (+10), henkegbg (+1), flaque (+10), Farnod (+100), forbidden_closet (+10), Doc (+10)

Senast redigerad av NicklasJ den 2014-04-10 klockan 17:32.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-10, 17:31   #2
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Kommer någon form av analys/genomgång inför V75 jackpotten imorgon eller på lördag.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-10, 17:32   #3
 
Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 1 859
Sharp$: 3457
Standard

Skoj, alltid kul när några av de mer kunninga här på sharps tar sig tid att delge sina analyser och synpunkter.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
NicklasJ (+5)
Lillis är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-10, 17:36   #4
 
trance_errors avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 6 295
Sharp$: 1093
Standard

Cool ska följas, kunnig som du är så är det en självklarhet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
NicklasJ (+5)
trance_error är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-10, 18:17   #5
 
Reg.datum: maj 2011
Inlägg: 870
Sharp$: 101
Standard

Nice !
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
NicklasJ (+5)
Ante30 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-11, 15:05   #6
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Tycker det är en rätt intressant omgång imorgon. Visserligen tråkiga Eskilstuna och många spetssegrar är väl att vänta. Men jackpot och rätt jämna lopp gör att det kan bli en okej utdelning ändå.
Hade gärna haft några fler timmar innanför västen men känns väl som att man har hygglig koll i alla fall på loppen. Ska läsa lite intervjuer och balansändringar och sen är jag redo att prestera!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+3)
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 12:01   #7
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Man ska aldrig skjuta upp saker. Har nu rejäl tidsbrist och tyvärr blir det en kort version idag med lite tankar om loppet. Skriver bara rakt av och hinner inte läsa igenom det och fixa eventuella stavfel eller fel i meningsuppbyggnad. Ta det för vad det är.

Avd1:
Ludde och Orione Spin nedstruken till spår 7 och jag tror det bär av mot ledningen. Narold Vox är det mycket skrik på men jag har inte sett något som visar på att hästen ska kunna hålla ut Ludde i starten. Kusk och balansbyte kan såklart ge en extra växel men jag håller Orione Spin som spetsfavorit och då kommer han förmodligen att köra där.
Hästen har tydligen haft lite svårt med andningen i loppen och man ska sätta på ngn halskrage för att hjälpa hästen i loppet. Slår det väl ut så kan det faktiskt gå från ledningen idag. 5% i alla fall för en spetsfavorit är för lite.
Claes Boko är bästa hästen men har ett knöligt läge. Spår 1 är visserligen gynsamt på lång distans men just för denna häst köper jag inte det resonemanget. Mycket handlar om ifall hästen hittar ut eller blir fast invändigt. 40% är för mycket i min värdering och därför inte jättehet även om det är en kanon.
Skulle Ludde köra i spets så öppnas ju loppet upp rejält. Narold Vox är bra och har fin form. Goop upp är säkert 20-30m extra. Kommer kanske få göra en del jobb själv och då är det inte säkert att det räcker hela vägen ändå. By Air och Västerbo Highflyer tillhör två av de bättre hästarna i loppet men har dåliga utgångslägen. Food Money till 3% är också intressant(Första gången barfota bak idag). Slagit bättre hästar än dessa tidigare och har förmodligen inte nått max i sin utveckling än.

Avd2.
Hade jag varit mer övertygad än vad jag är att Temperament skulle spetsa här så hade jag spikat hästen. Har jagat denna 10åriga(!) valack sen förra hösten och idag så är u förutsättningarna fina. Optimal balans och Torbjörn siktar nog på att försöka ta sig förbi Kebnekajse. Åke Linblom å andra sidan gör nog allt för att svara spets och det kan gå undan då båda hästar är snabba ut.
2 Blackline LG ,4 Bono Boko och 6 Misty Marke är ju också startsnabba men jag tror ingen utav dom kommer satsa på någon ledning idag.
Harvey Tornado gjorde ett kanonlopp senast. Krävs nog en liknande prestation igen för att vinna här. Aldrig kul att spika en häst som troligtvis kommer få göra allt grovjobb till 46%. 11 Dante Boko lite väl bortglömd idag även om bakspår är ett stort handikapp på Sundbyholm. Gillar även Fuzz och Star Advisor Joli som praktiskt taget är ostreckade.

Avd3.
Väldigt sällan man ser mig spika en storfavorit. Om man nu ska spika en i denna katergorin så är det hästar med just liknande förutsättningar som Formula One har idag.
Sitter ju i ledningen direkt och sen får han väl bestämma i lugnt tempo.
79% insatsprocent är fruktansvärt högt. Med gamla räknesättet med på klart över 90% av kupongerna. Eftersom det är kvallopp där även tvåan går vidare till final så ökar ju även segerchansen för favoriten från ledningen. Man är väl kanske inte helt ute och cyklar om man garderar en favorit som är så hårt spelad men man måste då även förstå att variansen blir EXTREMT hög.
Solvato snackas det ju mkt om. Veijos hästar brukar svara mycket bra på barfota balans och han tror det gäller även för denna häst. Tycker egentligen inte om att bygga för mycket av mina tankar/analyser på rena spekulationer som är svåra att veta något om i förhand. Ska ju dessutom slå en av Sveriges bästa frontrunners från dödens/andraspår hela vägen. Det händer nog inte oftare än de 3% hästen är streckad på just nu.

Avd4.
Öppet lärlingslopp. Super Photogenic favorit från bakspår med kanske loppets min erfarna lärling i sulkyn. Inte jättehett även om hästen tillhör de bättre i loppet.
Blir inte förvånad vilken häst som helst som vinner här. Därför tycker jag de hästar som är mest streckade är de minst intressanta. Marcus M Melander har skitstatistik på v75 och har väl inte rosat marknaden med bra styrningar. Det är ändå ett plus att han är ordinarie kusk på hästen till skillnad från de flesta motståndarna. Tycker även att han varit lite bättre sen han kom tillbaka från USA. Kanske har han skaffat sig lite skin på näsan. Hästen han kör Cutting Edge är i alla fall i riktigt fin ordning. Varit imponerande i flera starter och hästen tål att köras i dödens i detta motstånd.
Jag kommer ta många hästar i detta lopp. Kanske blir någon avancerad utgång med 2-3 hästar (typ 1,7,11).

Avd5.
Tillsamans med lärlingsloppet kanske det roligaste loppet idag. Det är inte de loppen med högst kvalité men där många hästar har chans och man på förhand inte riktigt vet hur det ska gå. Conrads Elsa har varit fin och är väl kanske en motiverad favorit. Aroma Grim klar andrahandare och nästan lika mycket strecvkad som favoriten. Tycker jag absolut inte speglar vinstchansen. För mig har hästen kanske 6-7% vinstchans och är klart överstreckad. Bästa hästen på tillägg är nog Wiss Shadow men vanligtvis är det svårt att vinna från 20m på Eskilstuna och många att runda.
Loppets mest itnressanta häst tycker jag 8 Nikita Broline är. Debuterade för PU senast och gjorde ett bra lopp som trea efter ett mycket tungt lopp. 8e spår behöver inte vara jätte dåligt i dessa stolopp. Dessutom är det första gången barfota runt om idag.
Funderar just nu på att spela med den som utgång mot tre hästar i lärlingsloppet.
Glöm inte Global On Fire som är jättegynnad av bfro. Gått så 1 gång tidigare och va då trea i mål i uttagningslopp till Stochampionatet.
Freja Sund och Echos Girl är väl också tidiga.
Har väldigt svårt att bena ut vem som spetsar. Echos Girl är ett bud men Jorma är ingen supervoltare. Många på främre volten är snabba i benen och mycket handlar nog om vem som lyckas volta bäst.

Avd6.
Jeepster är ruskigt startsnabb. Följer verkligen bilen. Jag tror hon tidigt sitter i ledningen. Finns garanterat ingen i yttre spåren som kan ta en längd i alla fall.
Racerbalansen på och Wallin vill köra i ledningen. Går väl inte helt att ignorera med de förutsättningarna även om hästen nog inte är den bästa i fältet. Trailing Edge har gått bfro två gånger tidigare och galopperat båda gångerna. Är för övrigt en häst som jag inte blir riktigt klog på. Är ibland riktigt bra och andra gånger ser hästen bara tråkig ut. Finns någonstans där inne en rätt bra kapacitet som man inte riktigt fått ut än. Mycket skrik på denna idag men jag känner mig osäker.
Castor Boko är väl bästa hästen. Första start hos BG och just nu anmäld bfro även fast jag hört han säga att det ska bli skor. Björn är tyvärr en utav de som är värst när det kommer till att ändra skobalans sent efter spelstopp till streckspelen. Just nu väldigt osäker på vad det blir för balans.
Sandra Volo är en annan snackhäst idag. Högt rankat runt om i tidningar och tips. Har ingen direkt känsla för att hon ska runda fältet. Tror helt enkelt att de där framme är för bra. I min analys har hon ungefär 7% vinstchans som hon just nu är spelad till.
Ponziopilato Stra är ju en riktig vinnartyp som inte ger sig. Spår 1 kanske inte är optimalt och han kan nog inte hålla ledningen. KLM Buymethemoon är lite väl bortglömd och kan plockas med. Gick inte så bra i Norge men har nu två lopp i kroppen och dessutom bra spår.


Avd7.
När jag gick igenom loppet första så räknade jag i princip bort Ludde idag med Archangel Am. Lång distans och bakspår är inga bra förutsättningar. Kommer bli ett lopp i andra och tredjespår och många extra meter att springa i jämförelse med dom på innerspåret.
De rapporter som kommer från Jägers och optimismen från stallet måste man väl ändå ta lite i beräkning. Ludde tror sig ha en häst som kommer bolla med kulltoppen i år. Hästen har ju dessutom aldrig förlorat felfri. Det troliga är väl en lugn start för att sedan sända till dödens när tempot bedarrar.
En annan som aldrig förlorat är storfavoriten Maverick Man. En enorm skalle verkar hästen ha och det troliga är väl att han kommer tidigt till ledningen. Får väl ändå anses vara den häst med bäst vinstchans i loppet. Jag tycker om Order To Fly som även han visat rätt inställning och utvecklats för varje lopp. I dag barfota bak för första gången. Svanstedts häst Ready For More var inte så mycket sämre än favoriten i senaste loppet och är väl inte helt borta. Vill även ha med 6 Arn Hammering 3%, 9 Appetizer och 11 Maya Macau som båda är streckade på 2%. Är ju tre långskott i detta sammanhang men som går bra och klarar tempo hela vägen som det kan bli här.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Sprite (+2), Migge (+5)
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 12:38   #8
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 1 489
Sharp$: 3466
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasJ Visa inlägg
Man ska aldrig skjuta upp saker. Har nu rejäl tidsbrist och tyvärr blir det en kort version idag med lite tankar om loppet. .
Är det vad du definierar som kort undra då hur lång en långversiont är?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1), NicklasJ (+1)
kusagwa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 13:00   #9
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 67
Sharp$: 1394
Standard

Intressant


Tack för en intressant analys, håller med föregående att hur ser den långa analysen ut? Jag vet att inte alla kan skriva så mycket men bra service med denna och Jens statistik sen är det upp till alla oss andra att sålla bland denna infon och krydda med sina egna tips. Förhoppningsvis är man då på god väg till en 7:a som ger en del klirr i kassan. nu är det bara att hålla tömmarna (ja, jag är göteborgare).

Keep up the good work.
gubjel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 13:04   #10
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kusagwa Visa inlägg
Är det vad du definierar som kort undra då hur lång en långversiont är?
Hehe hade bara 20 minuter på mig innan jag skulle få gäster så trodde det skulle bli lite kortare. Skrev bara helt fritt det första som kom huvudet och oftast så hade man kunnat skriva samma sak bättre i en kortare text om man läst igenom en gång. Blev lite längre än vad jag först trodde det skulle bli men långt ifrån det längsta som jag skrivit till V75/V86.

Senast redigerad av NicklasJ den 2014-04-12 klockan 13:06.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 13:32   #11
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Så fel man kan få i avdelning 1. Claes Boko vinner ju såklart nu när han lyckades hålla ledningen.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 15:22   #12
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Blir lite DD spel.
Lutar åt spel på 4 mot 3,4,5,6,9,10,11 och 5 mot mot samma i andra.
Alla spel spelas med olika insatser utefter utdelning.
Kan bli ändring beroende på hur oddsen ser ut men detta är preliminärt.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 15:33   #13
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Ibland ska man ha lite tur också. Blir ju som lägst 47 gånger med favoriten i andra avdelningen
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 15:45   #14
Banned
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 996
Sharp$: 19213

Robfri Expertrekar
Stats: 72 - 87 - 1
ROI: 115.50%
Vinstprocent: 45.28%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasJ Visa inlägg
Blir lite DD spel.
Lutar åt spel på 4 mot 3,4,5,6,9,10,11 och 5 mot mot samma i andra.
Alla spel spelas med olika insatser utefter utdelning.
Kan bli ändring beroende på hur oddsen ser ut men detta är preliminärt.
Där var du rätt på det, hoppas på halvskräll för dej i andra nu då !!
robfri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-12, 16:06   #15
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av robfri Visa inlägg
Där var du rätt på det, hoppas på halvskräll för dej i andra nu då !!
Ja, skräll eller inte spelade ingen roll. Hade fått lika mycket med alla
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td