Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-04-13, 16:36   #31
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg
Nä, jag menade nr 5...detta resultatet lades ut en kort stund efter målgång på atg.se men nu när jag tittade en stund senare ser jag att nr 5 är diskad istället!

Surt! De var för snabba, alltså - men skall inte ATG vänta på resultatet från måldomartornet och banans kontrollant INNAN resultatet läggs ut på deras sajter...?

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-14, 17:36   #32
 
Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 1 859
Sharp$: 3457
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasJ Visa inlägg
Nu börjar det bli dags för Elitloppsinbjudningarna. Vilka vill ni se i årets upplaga och vem tror ni vinner?

Själv är jag väldigt spänd på Caballion. Äntligen kom tränarbytet som hela trav Sverige skrikit på i flera år. Hästen har en otrolig kapacitet men har sällan fått ut det i lopp. Det går inte att komma ifrån att hästen varit ett stort misslyckande för bröderna Larsson. Lyckas man hitta rätt nere i Frankrike med hästen så skulle det inte förvåna mig om det blir en Commander Crow förvandling.
Vi får ju i alla fall med 2 trötta snabbloppare från 2 gulddivisionslopp, har man inte provat det konceptet förr med katastrofal utgång.
Lillis är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-14, 21:05   #33
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Lillis Visa inlägg
Vi får ju i alla fall med 2 trötta snabbloppare från 2 gulddivisionslopp, har man inte provat det konceptet förr med katastrofal utgång.
Jag kan se både för och nackdelar med detta. Men det gäller helt klart att man får in bra deltagare till loppen nu annars så bakslår det direkt.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-17, 22:41   #34
 
Reg.datum: jan 2014
Inlägg: 1 636
Sharp$: 61
Standard

Åh jag har helt missat denna sida utav Sharpş. Tackar på förhand!
Flickepojken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-25, 23:48   #35
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Inser att denna text blev lite väl lång. Kanske borde skriva en innehållsförteckning så ni vet var ni ska leta om ni inte vill skumma igenom allt.
Orkar inte ens själv läsa igenom det så ta det för vad det är.

Olympiatravet imorgon alltså på Åby och inte bara fin sport utan även en rätt intressant spelomgång. Åtminstonde tyckte jag det vid första anblicken med en del överspelade hästar och intressanta lågprocentare. MEN man blir aldrig glad när man inser att det man kommit fram till ligger rätt så nära vad resten av tipskåren också har hittat i samma lopparkiv.

Avdelning 1.
Fint femåringslopp för ston startar igång omgången. 1 Youana är just nu knapp favorit före 3 Sahara Fairytale och det är nog helt rätt också ur ett vinstchansperspektiv. Timo som är med och deläger 3 Sahara Fairytale skriver på spelvärde.se att han helst ser att hästen får ett rygglopp i rygg på ledaren och skulle dessutom betona detta för Ludde.
Är inte helt säker på att varken Ludde lyssnar till detta eller att man lyckas få ner Sahara Fairytale i rygg på ledaren då Twigs Voici är snabb bakom och kanske kan hålla ryggen. Då kan det strula för både favoriten och andrahandaren för då lär Ludde gasa på mot ledningen. 1 Youana kanske då släpper i sin tur och vid det scenariot är nog loppet rätt så låst på dessa två. Finns ingen i loppet som är bra nog att vinna från dödens här.
Å andra sidan om man bestämmer sig för att ta emot Ludde så kan loppet öppna sig för andra hästar.
Har för övrigt försökt få fram skobalansen på Youana men inte hittat något. Har ju bara gått en gång barfota runt om och vann då enkelt BC förra året på 12.3 full väg. Blir det samma balans imorgon så får man nog lägga på ett par extra procent på favoritens vinstchans.

Intressanta hästar bakom de två favoriterna tycker jag 4 Mousse är som senast debuterade i regi Redén och satt fast med mycket krafter kvar. Daniel lät rätt så positiv inför förra starten och stoet borde kunna vara ännu lite bättre till denna start. Har ju ett fint startspår och troligtvis ger man hästen en sargresa och med rätt löpningsförlopp kan det finnas krafter kvar tillslut. Ingves upp för första gången och 4% på insatsen är för lite tycker jag.

7 Gisela Ås har fyra nollor i raden och därför lite extra motivation för att prestera här för att slippa gå ut i p21 lopp. Har ju inte alls presterat i loppen i år men enligt Wallman så ska hästen träna väldigt bra. Stoet gjorde några kanonlopp förra året som står sig väldigt högt i detta motstånd. Nu blir det öppet huvudlag istället för norskt som senast som hon inte alls svarade bra på. Om Roger W tar ut henne i ett sånt här lopp så tror jag att han förväntar sig en klart bättre prestation. Minus på spåret som inte är bra.
5 insats% gör henne i alla fall tidig som gardering.


Avdelning 2
1 Pedro Bi just nu omgångens största favorit, i avdelning 2, klass 1 försök till Elitloppshelgen. Är ju hästen med bäst vinstchans av alla hästar i loppet, men för mig klart överstreckad från spår 1 och rätt så bra motstånd. 1 Pedro Bi är en häst som ofta blir väldigt betrodd. Har i sina 14 starter sen han kom till Reijo vid tre tillfällen spelats till vinnarodds över 3 gånger (3.3, 3.1 och 6.0) på ATG. Har vunnit 50% av de loppen vilket ändå får anses som klart bra.
Favoriten är rätt snabb ut men jag är inte helt säker på att han håller ut de utvändiga. Framförallt är 2 Alec Hornline,4 Send In The Clowns och 6 Black Line L.G som är snabba. Spår 1 är inte ett speciellt bra spår för en häst som är storfavorit och där risken finns att man inte kan hålla ledningen. I mitt huvud har hästen inte 57% vinstchans. Kanske snarare 25-28% imorgon.

Eftersom 2 Alec Hornline bara är streckad på 9% just nu så rankar jag den först. Var ruskig i årsdebuten och har sedan fått 3 bakspår i rad på V75. Kan möjligen själv ta sig förbi favoriten men samtidigt tror jag att alla de andra på startvolten förutom 1 Pedro Bi släpper till 2 Alec Hornline om de tar sig till ledningen.
4 Send In The Clowns är rätt så klar andrahandare just nu på insatsfördelningen. Anders Svanstedt är riktigt uppåt på sin häst men jag gillar inte riktigt det jag sett på sistone.

3 Formation och 6 Black Line L.G tycker jag är mycket intressant till väldigt låga insatsprocent.
3 Formation är en skör häst som bara startat 32 gånger trots att han är 7 år. Kan få ett bra lopp från spår 3 och motståndet avskräcker inte hästen som i Januari var 3a bakom Castor Boko och Riff Kronos.

6 Black Line L.G är riktigt startsnabb om man skickar iväg hästen. Har enligt tränaren bara en speed att tillgå och därför vill man ogärna köra för fullt från start. Har sedan storskrällen på V75 för 3 starter sedan suttit fast i 2 lopp och inte körts för fullt.
Är ju absolut inte någon jättehet vinstchans men absolut intressant till 1%.
Så som mina tankegångar går just nu tror jag att jag kommer spela utgång på Alec Hornline med flertalet hästar bakom men det är absolut inte skrivet i sten.
Kan tillägga att även om 8 Fredericks Laukko har ett mycket dåligt utgångsläge så låter Reijo mycket opitmistisk om hästen. Optimal balans på och gjorde en riktigt fin avslutning senast.

Avdelning 3
Olympiatravsfinal och ett riktigt getingbo.
Utan hästar som Sebastian K, Commander Crowe och Maharajah så försvinner en stor del utav spetsigheten i storloppen. Kvar är en grupp hästar som är klart mer jämna och åtminstonde 8 av 10 hästar i finalen får väl anses vara väldigt nära varandra kapacitetmässigt. De två sämre hästarna har ju dessutom fått fina lägen i spår 1 och 2.

Hade nog inte trott när jag såg listan på söndagskväll att Raja Mirchi skulle bli favorit. Är visserligen hästen med den förmodade högsta kapaciteten i fältet och en utav mina personliga favorithästar men blev ju "wild card" inbjuden till finalen efter att ha misslyckats i 2 kvallopp.
Önskar att 5 Raja Mirchi ska få visa sin otroliga kapacitet och fullkomligt krossa fältet med barfota balansen som är aviserad. Men samtidigt måste man vara objektiv i sina bedömningar som spelare och då måste jag spela emot då det helt enkelt agerar alldeles för ojämnt och har lätt till galopp i snabba öppningar/avslutningar.

På strecken just nu tycker jag 3 Mr Picolit är den absolut mest intressanta. 7% på en häst som troligtvis kommer få ett bra lopp i rygg ledaren/ tredje inner. Låter riktigt påställt från stallet och dessutom har hästen fått två helt perfekta lopp innanför västen där man inte behövt tömma honom.

Det är så jämt i detta års Olympiatrav att löpningsförloppet kommer vara helt avgörande. Därför är det jobbigt när man försöker bena ut vad som ska hända när en sån osäker häst och kusk som Raja/Ludde spelar en så stor huvudroll i starten av loppet.
Har ändrat tankar angående hur jag ska spela i detta lopp flera gånger per dag hela veckan. Just nu funderar jag på utgång på bara 3 Mr Picolit eller också med 5 Raja Mirchi.

Avdelning 4
3 Hobard jättefavorit i loppet och omgångens näst största. Den här hästen har visat på riktigt fin kapacitet och nu ska man dessutom rycka skorna runt om för första gången. Det är en häst som jag följ och absolut trott ska kunna räcka till i klass 2 på v75 MEN det är några andra bra emot och hästen har blivit alldeles för hårt streckad.
Det är framförallt två hästar som jag vill ha med och på grund av sina låga streckprocent väljer att ranka högre.

1 Reims Gasti är en häst som jag tror vi inte fått sedet bästa av än. Dessutom får man Björn Goop upp för första gången vilket är en klar skillnad jämfört med Fredrik B Larsson som körde senast. Spår 1 är ett intressant utgångsläge och Björn kan nog få iväg honom rätt bra från start. 7% är för lite.

En annan som just nu är spelad till 7% är 6 Salina DK. Väldigt betrodd näst senast på v75 från Momarken. Galopperade då i starten men gjorde en väldigt bra avslutning som 4a i vida spår. Vann senast lätt efter sista halvvarvet i 3e spår i enklare omgivning i Danmark. Blivit bortglömd nu och ska absolut inte nonchaleras. För mig första häst om man tar den låga insatsprocenten i beaktning.

Bakom dessa får man väl inte glömma bort:10 Ni Talar Bra Latin , som gör bra lopp hela tiden, 9 Kincannon Hannover ,som Örjan kör för första gången och dessutom bfro och i nya Ghost vagnen och 2 Nissan Broline som senast debuterade för PU och vann i enklare motstånd.

Avdelning 5
Relativt öppet stayerlopp. Just nu är 3 Kemas Magic favorit. Hästen va väldigt fin senast och här luktar det tidig ledning. Dessutom plockar man av framskorna så som hästen gick i debuten för Fredrik Persson när hästen såg så bra ut.
Man ska absolut inte nonchalera spetshästen i sånna här långlopp. Speciellt inte om hästen dessutom är rätt bra. Därför är det väl inte så konstigt att Kemas blir favorit. Man ska dock inte glömma att Fredrik Persson inte vunnit på v75 sedan 2011.

Första motbuden enligt mig är 7 Costatantisoldi som i princip gör bra lopp varje gång. Har trots det inte vunnit i Sverige och det går inte att blunda för det. Dessutom så är Pekka Korpi absolut ingen favoritkusk. Hästen är tillräckligt bra för att kunna vinna men det krävs han inte får ett alltför tungt lopp.
Tycker loppet är öppet och flera av det betrodda såsom t.ex 9 Alfas Da Vinci och 12 Paying Guest kan absolut vinna om inte favoriten spårar runt om. Väljer att istället skriva om två mindre betrodda hästar.

5 Uno De Joflo var nere i Frankrike en sväng men fungerade inte alls där. Har nu ett lopp i kroppen efter de misslyckade sejouren och va då 3a långt bakom Mellby Viking och On Hold. Inte så mycket att säga om det förutom att hästen fick en bra genomkörare. Visade i slutet av förra året att hästen utvecklats. Är inte ens top 5 i loppet om man man går efter vinstchans men är också bara spelad på 2% och därför intressant.
10 Paolo America har också en misslyckad sväng i Frankrike i bagaget. Man hade nog detta lopp i tankarna när man senast var ute på kort distans i debuten efter vila för att få lite fart i benen. Nu är det springspår på tillägg vilket såklart är chansartat. Som 2%are kan det dock vara intressant om han lyckas komma iväg bra. Gjorde några fina lopp förra året som räcker långt i detta motstånd. Bara 5 år och troligtvis fortfarande i utveckling.

Avdelning 6
Ludde favorit igen denna gång med 6 Olympic Kronos. Hästen är riktigt kapabel och gjorde ju ett jättebra lopp senast. Olympic är snabb ut och Ludde lär nog pröva framåt för spets. Är lite osäker på om han släpps dit eller om Daniel Olsson svarar med min förste rankade häst.
1 Arazi Boko håller jag som bäst vinstchans i loppet.
Hästen är väldigt startsnabb och jag tror inte 4 Democrat som också är riktigt snabb tar sig förbi. Sen kan man välja om man vill köra i spets eller släppa till Ludde. Framförallt har jag Åbyloppet den 21 September på näthinnan där man körde i spets och vann enkelt i med flera längder i ett bra silverlopp. Har haft dåliga lägen enda sedan dess och nu äntligen spetsläge. Daniel Olsson är dessutom inte känd som någon som lägger sig på rygg och släpper även om jag tror hästen har bra chans även från rygg ledaren.

Bakom dessa tycker jag 3 By Air med lopp i kroppen och bra läge är intressant. Verkar också tycka om Åby och har 3 segrar på 3 starter på banan.
Fjärdehäst för mig är 9 Rebus som har visat bra form på slutet. Spurtar nog fint även imorgon.
Ett riktigt långskott är 7 Online D'Amour som är streckad på 1% just nu. Gått bra i varje lopp i år. Lite hårdare emot nu och vanligtvis räcker inte hästen till, dessutom ett dåligt spår. Men samtidigt i princip ostreckad. För mig mer intressant än andra mer streckade.

8 Nougat Ås hade väl varit favorit i detta lopp om det körts för 2 månader sedan.
Inte startat på ett tag och ett dåligt utgångsläge gör den inte speciellt intressant för mig även om den "bara" är spelad till 7%.
2 Scirocco Sisa blir hårt betrodd men jag har inte riktigt tagit hästen till mig. Klart hårdare emot nu än de lopp som den danske hästen vunnit i Sverige. Bra läge för att få ett okej löpningsförlopp men jag tror inte hästen är mogen att vinna i detta motstånd.

Avdelning 7
Ännu en storfavorit i form av 1 Paramount. Jag var rätt så säker på att att favoriten skulle få svårt att hålla ledningen från innerspår men så hör jag att kusken Ingves är helt bombsäker på att han kommer göra det. Det gör det såklart mer besvärligt men samtidigt måste man ändå lita mer till det som man själv sett. Det kan vara så att på grund av flera snabba så kanske Ingves kan lyckas hålla ut den snabbaste av de alla 4 Mr Pellegrino som jag ändå håller som spetsfavorit. 2 Kaiser Broline är också väldigt snabb och Anders Svanstedt verkar vara sugen på att satsa ordentligt för att leda detta runt om.

Låter alltså som att det kan bli en ordentlig körning inledningsvis. Men jag tror inte det spelar någon roll. Dessa fyra hästar som startar från 1-4 klarar av att köras i 11 fart hela vägen på en fin Åbybana imorgon.
Eftersom jag har 4 Mr Pellegrino som liten spetsfavorit så håller jag den även som förste rankad. Denna häst har varit ruskigt bra i år. Är som bäst i spets men vann v75 för 3 starter sedan från dödens i imponerande stil.
1 Paramount ska absolut inte nonchaleras som segerbud. Är lite väl överstreckad men har rätt bra vinstchans vare sig det blir spets eller ryggresa.

Bakom dessa två håller jag 2 Kaiser Broline och 3 KLM Buymethemoon främst. Har bra spår och kommer troligtvis få fina resor med tätkänning.
KLM Buymethemoon vann i bronsdivisionen senast för två veckor sedan efter en bra resa. Är bortglömd nu ännu en gång och bara streckad på 6% från ett bra läge mot liknande motstånd.
Intressant är ju även norske gästen 9 Mc Steamy som kommer med fina 12 vinster på 19 starter. Verkar vara okej ut och kanske kan hamna rätt bra på det med snabba ryggar framför sig. Vann senast på 12.5 från ledningen och det verkade vara långt ifrån slutsålt i mål.
12 Castor Boko är väl loppets mest kapabla häst men har samtidigt lottats till det sämsta spåret. Har dessutom lite svårbedömd form sen regibytet och vilan. Såg ut som en vinnare senast men galopperade då i ledningen.
Jag kommer nog inte att ha med hästen imorgon. På en fin bana så springer hästarna där framme hela vägen in i mål. Från spår 12 hamnar nog Castor Boko bland de sista och ska då runt fältet och ta in på hästarna där framme. Har heller inte visat sig vara en häst som man kör fram i dödens med om tempot skulle bedarra. Måste till kraftig överpace för att det ska gå imorgon från det läget.

För att summera analysen så går mina tankar just nu i att spika 1 Arazi Boko i avdelning 6. Sedan finns det flera intressanta spik/utgångsförslag som inte är så hårt streckade. De jag främst har i tanke är:
Avdelning 1: 1 Youana
Avdelning 2: 2 Alec Hornline
Avdelning 3: 3 Mr Picolit / 5 Raja Mirchi
Avdelning 4: 1 Reims Gasti / 6 Salina D.K
Avdelning 7: 4 Mr Pellegrino

Lycka till! Hoppas vi får jobba in en ny miljonvinst på Sharps imorgon!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Flickepojken (+10), Farnod (+10), Helge (+100), trance_error (+50), korpo (+7), solum (+5), Sprite (+10), ajvide (+5), smak (+5), basiak (+100), Grnvit (+50)

Senast redigerad av NicklasJ den 2014-04-25 klockan 23:49.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 00:23   #36
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasJ Visa inlägg
Inser att denna text blev lite väl lång. Kanske borde skriva en innehållsförteckning så ni vet var ni ska leta om ni inte vill skumma igenom allt.
Orkar inte ens själv läsa igenom det så ta det för vad det är.

Olympiatravet imorgon alltså på Åby och inte bara fin sport utan även en rätt intressant spelomgång. Åtminstonde tyckte jag det vid första anblicken med en del överspelade hästar och intressanta lågprocentare. MEN man blir aldrig glad när man inser att det man kommit fram till ligger rätt så nära vad resten av tipskåren också har hittat i samma lopparkiv.

Avdelning 1.
Fint femåringslopp för ston startar igång omgången. 1 Youana är just nu knapp favorit före 3 Sahara Fairytale och det är nog helt rätt också ur ett vinstchansperspektiv. Timo som är med och deläger 3 Sahara Fairytale skriver på spelvärde.se att han helst ser att hästen får ett rygglopp i rygg på ledaren och skulle dessutom betona detta för Ludde.
Är inte helt säker på att varken Ludde lyssnar till detta eller att man lyckas få ner Sahara Fairytale i rygg på ledaren då Twigs Voici är snabb bakom och kanske kan hålla ryggen. Då kan det strula för både favoriten och andrahandaren för då lär Ludde gasa på mot ledningen. 1 Youana kanske då släpper i sin tur och vid det scenariot är nog loppet rätt så låst på dessa två. Finns ingen i loppet som är bra nog att vinna från dödens här.
Å andra sidan om man bestämmer sig för att ta emot Ludde så kan loppet öppna sig för andra hästar.
Har för övrigt försökt få fram skobalansen på Youana men inte hittat något. Har ju bara gått en gång barfota runt om och vann då enkelt BC förra året på 12.3 full väg. Blir det samma balans imorgon så får man nog lägga på ett par extra procent på favoritens vinstchans.

Intressanta hästar bakom de två favoriterna tycker jag 4 Mousse är som senast debuterade i regi Redén och satt fast med mycket krafter kvar. Daniel lät rätt så positiv inför förra starten och stoet borde kunna vara ännu lite bättre till denna start. Har ju ett fint startspår och troligtvis ger man hästen en sargresa och med rätt löpningsförlopp kan det finnas krafter kvar tillslut. Ingves upp för första gången och 4% på insatsen är för lite tycker jag.

7 Gisela Ås har fyra nollor i raden och därför lite extra motivation för att prestera här för att slippa gå ut i p21 lopp. Har ju inte alls presterat i loppen i år men enligt Wallman så ska hästen träna väldigt bra. Stoet gjorde några kanonlopp förra året som står sig väldigt högt i detta motstånd. Nu blir det öppet huvudlag istället för norskt som senast som hon inte alls svarade bra på. Om Roger W tar ut henne i ett sånt här lopp så tror jag att han förväntar sig en klart bättre prestation. Minus på spåret som inte är bra.
5 insats% gör henne i alla fall tidig som gardering.


Avdelning 2
1 Pedro Bi just nu omgångens största favorit, i avdelning 2, klass 1 försök till Elitloppshelgen. Är ju hästen med bäst vinstchans av alla hästar i loppet, men för mig klart överstreckad från spår 1 och rätt så bra motstånd. 1 Pedro Bi är en häst som ofta blir väldigt betrodd. Har i sina 14 starter sen han kom till Reijo vid tre tillfällen spelats till vinnarodds över 3 gånger (3.3, 3.1 och 6.0) på ATG. Har vunnit 50% av de loppen vilket ändå får anses som klart bra.
Favoriten är rätt snabb ut men jag är inte helt säker på att han håller ut de utvändiga. Framförallt är 2 Alec Hornline,4 Send In The Clowns och 6 Black Line L.G som är snabba. Spår 1 är inte ett speciellt bra spår för en häst som är storfavorit och där risken finns att man inte kan hålla ledningen. I mitt huvud har hästen inte 57% vinstchans. Kanske snarare 25-28% imorgon.

Eftersom 2 Alec Hornline bara är streckad på 9% just nu så rankar jag den först. Var ruskig i årsdebuten och har sedan fått 3 bakspår i rad på V75. Kan möjligen själv ta sig förbi favoriten men samtidigt tror jag att alla de andra på startvolten förutom 1 Pedro Bi släpper till 2 Alec Hornline om de tar sig till ledningen.
4 Send In The Clowns är rätt så klar andrahandare just nu på insatsfördelningen. Anders Svanstedt är riktigt uppåt på sin häst men jag gillar inte riktigt det jag sett på sistone.

3 Formation och 6 Black Line L.G tycker jag är mycket intressant till väldigt låga insatsprocent.
3 Formation är en skör häst som bara startat 32 gånger trots att han är 7 år. Kan få ett bra lopp från spår 3 och motståndet avskräcker inte hästen som i Januari var 3a bakom Castor Boko och Riff Kronos.

6 Black Line L.G är riktigt startsnabb om man skickar iväg hästen. Har enligt tränaren bara en speed att tillgå och därför vill man ogärna köra för fullt från start. Har sedan storskrällen på V75 för 3 starter sedan suttit fast i 2 lopp och inte körts för fullt.
Är ju absolut inte någon jättehet vinstchans men absolut intressant till 1%.
Så som mina tankegångar går just nu tror jag att jag kommer spela utgång på Alec Hornline med flertalet hästar bakom men det är absolut inte skrivet i sten.
Kan tillägga att även om 8 Fredericks Laukko har ett mycket dåligt utgångsläge så låter Reijo mycket opitmistisk om hästen. Optimal balans på och gjorde en riktigt fin avslutning senast.

Avdelning 3
Olympiatravsfinal och ett riktigt getingbo.
Utan hästar som Sebastian K, Commander Crowe och Maharajah så försvinner en stor del utav spetsigheten i storloppen. Kvar är en grupp hästar som är klart mer jämna och åtminstonde 8 av 10 hästar i finalen får väl anses vara väldigt nära varandra kapacitetmässigt. De två sämre hästarna har ju dessutom fått fina lägen i spår 1 och 2.

Hade nog inte trott när jag såg listan på söndagskväll att Raja Mirchi skulle bli favorit. Är visserligen hästen med den förmodade högsta kapaciteten i fältet och en utav mina personliga favorithästar men blev ju "wild card" inbjuden till finalen efter att ha misslyckats i 2 kvallopp.
Önskar att 5 Raja Mirchi ska få visa sin otroliga kapacitet och fullkomligt krossa fältet med barfota balansen som är aviserad. Men samtidigt måste man vara objektiv i sina bedömningar som spelare och då måste jag spela emot då det helt enkelt agerar alldeles för ojämnt och har lätt till galopp i snabba öppningar/avslutningar.

På strecken just nu tycker jag 3 Mr Picolit är den absolut mest intressanta. 7% på en häst som troligtvis kommer få ett bra lopp i rygg ledaren/ tredje inner. Låter riktigt påställt från stallet och dessutom har hästen fått två helt perfekta lopp innanför västen där man inte behövt tömma honom.

Det är så jämt i detta års Olympiatrav att löpningsförloppet kommer vara helt avgörande. Därför är det jobbigt när man försöker bena ut vad som ska hända när en sån osäker häst och kusk som Raja/Ludde spelar en så stor huvudroll i starten av loppet.
Har ändrat tankar angående hur jag ska spela i detta lopp flera gånger per dag hela veckan. Just nu funderar jag på utgång på bara 3 Mr Picolit eller också med 5 Raja Mirchi.

Avdelning 4
3 Hobard jättefavorit i loppet och omgångens näst största. Den här hästen har visat på riktigt fin kapacitet och nu ska man dessutom rycka skorna runt om för första gången. Det är en häst som jag följ och absolut trott ska kunna räcka till i klass 2 på v75 MEN det är några andra bra emot och hästen har blivit alldeles för hårt streckad.
Det är framförallt två hästar som jag vill ha med och på grund av sina låga streckprocent väljer att ranka högre.

1 Reims Gasti är en häst som jag tror vi inte fått sedet bästa av än. Dessutom får man Björn Goop upp för första gången vilket är en klar skillnad jämfört med Fredrik B Larsson som körde senast. Spår 1 är ett intressant utgångsläge och Björn kan nog få iväg honom rätt bra från start. 7% är för lite.

En annan som just nu är spelad till 7% är 6 Salina DK. Väldigt betrodd näst senast på v75 från Momarken. Galopperade då i starten men gjorde en väldigt bra avslutning som 4a i vida spår. Vann senast lätt efter sista halvvarvet i 3e spår i enklare omgivning i Danmark. Blivit bortglömd nu och ska absolut inte nonchaleras. För mig första häst om man tar den låga insatsprocenten i beaktning.

Bakom dessa får man väl inte glömma bort:10 Ni Talar Bra Latin , som gör bra lopp hela tiden, 9 Kincannon Hannover ,som Örjan kör för första gången och dessutom bfro och i nya Ghost vagnen och 2 Nissan Broline som senast debuterade för PU och vann i enklare motstånd.

Avdelning 5
Relativt öppet stayerlopp. Just nu är 3 Kemas Magic favorit. Hästen va väldigt fin senast och här luktar det tidig ledning. Dessutom plockar man av framskorna så som hästen gick i debuten för Fredrik Persson när hästen såg så bra ut.
Man ska absolut inte nonchalera spetshästen i sånna här långlopp. Speciellt inte om hästen dessutom är rätt bra. Därför är det väl inte så konstigt att Kemas blir favorit. Man ska dock inte glömma att Fredrik Persson inte vunnit på v75 sedan 2011.

Första motbuden enligt mig är 7 Costatantisoldi som i princip gör bra lopp varje gång. Har trots det inte vunnit i Sverige och det går inte att blunda för det. Dessutom så är Pekka Korpi absolut ingen favoritkusk. Hästen är tillräckligt bra för att kunna vinna men det krävs han inte får ett alltför tungt lopp.
Tycker loppet är öppet och flera av det betrodda såsom t.ex 9 Alfas Da Vinci och 12 Paying Guest kan absolut vinna om inte favoriten spårar runt om. Väljer att istället skriva om två mindre betrodda hästar.

5 Uno De Joflo var nere i Frankrike en sväng men fungerade inte alls där. Har nu ett lopp i kroppen efter de misslyckade sejouren och va då 3a långt bakom Mellby Viking och On Hold. Inte så mycket att säga om det förutom att hästen fick en bra genomkörare. Visade i slutet av förra året att hästen utvecklats. Är inte ens top 5 i loppet om man man går efter vinstchans men är också bara spelad på 2% och därför intressant.
10 Paolo America har också en misslyckad sväng i Frankrike i bagaget. Man hade nog detta lopp i tankarna när man senast var ute på kort distans i debuten efter vila för att få lite fart i benen. Nu är det springspår på tillägg vilket såklart är chansartat. Som 2%are kan det dock vara intressant om han lyckas komma iväg bra. Gjorde några fina lopp förra året som räcker långt i detta motstånd. Bara 5 år och troligtvis fortfarande i utveckling.

Avdelning 6
Ludde favorit igen denna gång med 6 Olympic Kronos. Hästen är riktigt kapabel och gjorde ju ett jättebra lopp senast. Olympic är snabb ut och Ludde lär nog pröva framåt för spets. Är lite osäker på om han släpps dit eller om Daniel Olsson svarar med min förste rankade häst.
1 Arazi Boko håller jag som bäst vinstchans i loppet.
Hästen är väldigt startsnabb och jag tror inte 4 Democrat som också är riktigt snabb tar sig förbi. Sen kan man välja om man vill köra i spets eller släppa till Ludde. Framförallt har jag Åbyloppet den 21 September på näthinnan där man körde i spets och vann enkelt i med flera längder i ett bra silverlopp. Har haft dåliga lägen enda sedan dess och nu äntligen spetsläge. Daniel Olsson är dessutom inte känd som någon som lägger sig på rygg och släpper även om jag tror hästen har bra chans även från rygg ledaren.

Bakom dessa tycker jag 3 By Air med lopp i kroppen och bra läge är intressant. Verkar också tycka om Åby och har 3 segrar på 3 starter på banan.
Fjärdehäst för mig är 9 Rebus som har visat bra form på slutet. Spurtar nog fint även imorgon.
Ett riktigt långskott är 7 Online D'Amour som är streckad på 1% just nu. Gått bra i varje lopp i år. Lite hårdare emot nu och vanligtvis räcker inte hästen till, dessutom ett dåligt spår. Men samtidigt i princip ostreckad. För mig mer intressant än andra mer streckade.

8 Nougat Ås hade väl varit favorit i detta lopp om det körts för 2 månader sedan.
Inte startat på ett tag och ett dåligt utgångsläge gör den inte speciellt intressant för mig även om den "bara" är spelad till 7%.
2 Scirocco Sisa blir hårt betrodd men jag har inte riktigt tagit hästen till mig. Klart hårdare emot nu än de lopp som den danske hästen vunnit i Sverige. Bra läge för att få ett okej löpningsförlopp men jag tror inte hästen är mogen att vinna i detta motstånd.

Avdelning 7
Ännu en storfavorit i form av 1 Paramount. Jag var rätt så säker på att att favoriten skulle få svårt att hålla ledningen från innerspår men så hör jag att kusken Ingves är helt bombsäker på att han kommer göra det. Det gör det såklart mer besvärligt men samtidigt måste man ändå lita mer till det som man själv sett. Det kan vara så att på grund av flera snabba så kanske Ingves kan lyckas hålla ut den snabbaste av de alla 4 Mr Pellegrino som jag ändå håller som spetsfavorit. 2 Kaiser Broline är också väldigt snabb och Anders Svanstedt verkar vara sugen på att satsa ordentligt för att leda detta runt om.

Låter alltså som att det kan bli en ordentlig körning inledningsvis. Men jag tror inte det spelar någon roll. Dessa fyra hästar som startar från 1-4 klarar av att köras i 11 fart hela vägen på en fin Åbybana imorgon.
Eftersom jag har 4 Mr Pellegrino som liten spetsfavorit så håller jag den även som förste rankad. Denna häst har varit ruskigt bra i år. Är som bäst i spets men vann v75 för 3 starter sedan från dödens i imponerande stil.
1 Paramount ska absolut inte nonchaleras som segerbud. Är lite väl överstreckad men har rätt bra vinstchans vare sig det blir spets eller ryggresa.

Bakom dessa två håller jag 2 Kaiser Broline och 3 KLM Buymethemoon främst. Har bra spår och kommer troligtvis få fina resor med tätkänning.
KLM Buymethemoon vann i bronsdivisionen senast för två veckor sedan efter en bra resa. Är bortglömd nu ännu en gång och bara streckad på 6% från ett bra läge mot liknande motstånd.
Intressant är ju även norske gästen 9 Mc Steamy som kommer med fina 12 vinster på 19 starter. Verkar vara okej ut och kanske kan hamna rätt bra på det med snabba ryggar framför sig. Vann senast på 12.5 från ledningen och det verkade vara långt ifrån slutsålt i mål.
12 Castor Boko är väl loppets mest kapabla häst men har samtidigt lottats till det sämsta spåret. Har dessutom lite svårbedömd form sen regibytet och vilan. Såg ut som en vinnare senast men galopperade då i ledningen.
Jag kommer nog inte att ha med hästen imorgon. På en fin bana så springer hästarna där framme hela vägen in i mål. Från spår 12 hamnar nog Castor Boko bland de sista och ska då runt fältet och ta in på hästarna där framme. Har heller inte visat sig vara en häst som man kör fram i dödens med om tempot skulle bedarra. Måste till kraftig överpace för att det ska gå imorgon från det läget.

För att summera analysen så går mina tankar just nu i att spika 1 Arazi Boko i avdelning 6. Sedan finns det flera intressanta spik/utgångsförslag som inte är så hårt streckade. De jag främst har i tanke är:
Avdelning 1: 1 Youana
Avdelning 2: 2 Alec Hornline
Avdelning 3: 3 Mr Picolit / 5 Raja Mirchi
Avdelning 4: 1 Reims Gasti / 6 Salina D.K
Avdelning 7: 4 Mr Pellegrino

Lycka till! Hoppas vi får jobba in en ny miljonvinst på Sharps imorgon!


TACK! För det mest välmotiverade inlägg jag läst!

Bara bäst ♥

Återkommer, ska bara smälta först...
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Farnod (+10)
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 10:52   #37
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Helge Visa inlägg
TACK! För det mest välmotiverade inlägg jag läst!

Bara bäst ♥

Återkommer, ska bara smälta först...
Tack Minna.

Men akta dig. Det kan komma anklagelser om patetiska ryggdunkningar om man väljer att skriva något snällt till någon
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Helge (+5)

Senast redigerad av NicklasJ den 2014-04-26 klockan 10:59.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 11:49   #38
 
Grnvits avatar
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 1 200
Sharp$: 3531

Ishockey 14/15
Stats: 245 - 251 - 57
ROI: 107.00%
Vinstprocent: 49.40%

Standard

Jag är inte speciellt intresserad av trav. Spelar inte och kan inte någonting om det.
Dock fastnade jag i din text om alla dessa hästar jag aldrig ens hört talats om. Klockrent skrivet!
Alltid intressant att läsa såna här välformulerade texter utav någon som verkligen kan sin sak.

Lycka till med spelet/spelen!
__________________
1932

Twitter:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Helge (+3)
Grnvit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 12:05   #39
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Grnvit Visa inlägg
Jag är inte speciellt intresserad av trav. Spelar inte och kan inte någonting om det.
Dock fastnade jag i din text om alla dessa hästar jag aldrig ens hört talats om. Klockrent skrivet!
Alltid intressant att läsa såna här välformulerade texter utav någon som verkligen kan sin sak.

Lycka till med spelet/spelen!

Det är väldigt kul att höra att jag kan få någon som ej är inbiten att tycka texten är intressant. Försöker skriva så att det ska finnas något för alla oavsett tidigare kunskaper.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1), Helge (+3)
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 15:33   #40
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

DD spelad idag:
1 - 3,4
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 15:37   #41
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasJ Visa inlägg
DD spelad idag:
1 - 3,4
Open stretch är ruskigt överskattat av kuskarna. Ledningen är såklart bästa positionen och därför är det inge vidare smart att ge bort den.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 17:49   #42
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Om man inte är så självkritisk så kan man ju för att summera dagen säga att jag hade rätt i att de största favoriterna var överstreckade då ingen utav dom vann. Men sanningen är att jag inte va speciellt bra på det heller.
Alltså ingen vidare bra dag spelmässigt varken på v75 eller V/P/DD. Dagens spik Arazi Boko vann inte och 0 av 4 utgångar satt. Blev 4 rätt tillslut och det är ingenting att vara speciellt nöjd över.
KLM Buymethemoon såg ut att rädda dagen när han kom med bra fart på upploppet och utmanade Royal Fighter. Rumlar till och tappar lite fart och hinner inte riktigt fram och förlorar på målfoto.
Bara ta nya tag!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Flickepojken (+2)
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 21:24   #43
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Vilka tar ni med er som nästa gångare från dagens V75 tävlingar? Vad går ni efter när ni hittar era nästa gångare? Vad är viktigt för er?
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 21:38   #44
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8278

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

Mt harmony
Saxo holmsminde
Salino dk

De gör alla bra lopp trots att de inte vann
Men alla såg det, så det blir inte som goopens i första där många missat det
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!

Senast redigerad av putte64 den 2014-04-26 klockan 21:39.
putte64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-26, 22:17   #45
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av putte64 Visa inlägg
Mt harmony
Saxo holmsminde
Salino dk

De gör alla bra lopp trots att de inte vann
Men alla såg det, så det blir inte som goopens i första där många missat det
Exakt dom tre hade jag i huvudet också. Men tror samtidigt inte att man kan profitera på någon utav dom i nästa start.
V75 loppen är väl kanske de absolut sämsta i veckan att hitta bra nästa gångare i egentligen. Alla har sett loppen och man behöver egentligen inte göra någon egen värdering av hur bra/dåligt något var. Man får det så tydligt på v75 där hästarna också uppdelade i klasser på ett annat sätt än de andra dagarna.

Tar istället med mig lite andra observationer från idag:

*Send In The Clowns fick exakt det lopp som hästen ska ha. Det såg ju väldigt bra ut och risken är stor att det dras alldeles för stora växlar av kollektivet till nästa start.

*Mousse blev lite väl hårt betrodd idag som spelad till 8 gånger på vinnarspelet. Satt fast igen denna gång bakom MT Harmony. Stor chans att det inte alls är lika mycket snack på henne nästa start.

*Sandra Volo fick ett fint lopp i rygg ledaren i sista avdelning. La visserligen en speed från start för att komma dit men började egentligen att ha svårt att hänga med redan innan sista sväng. Frågetecken för formen eller så kanske hon helt enkelt stannat av lite i utvecklingen.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td