Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-03-31, 00:17   #1
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Central Divisions 2017


MLB premiären är nu bara några dagar bort och jag tänkte skriva en liten kortare genomgång för respektive division och sedan tala om ifall jag finner något spelbart långtidsspel för lagen i varje division som jag går igenom.

Börjar idag med att gå igenom båda Central divisionerna där vi har fjolårets finalister och även dom två största favoriterna att vinna sina divisioner.


NL Central


NL Central är en division där lagens styrkeförhållandens svängt rejält på senare år.

Cubs var ligans bästa lag förra säsongen med 103 vinster i grundserien och man vann sedan också finalen, world series, efter att ha vänt ett 1-3 underläge i matcher för att vinna 4-3 mot Indians. Cubs bröt därmed en 108 år lång förbannelse över att inte kunna vinna titeln när man äntligen fick lyfta bucklan igen. Cubs rankas även i år som ligans bästa lag om man ser till oddsen och man är nog det lag som är mest överlägsna i sin egna division. Det var dock inte länge sedan som Cubs harvade i botten av tabellen och för bara några år sedan så var det Reds och Brewers som tillhörde toppen i NL Central.

Nu är rollerna helt ombytta. Cubs hade många tunga år där man tillslut valde att bygga om med mycket unga talanger och den satsningen har nu burit frukt när man vann ifjol. Man har tappat en del spelare till denna säsongen, Fowler, Hammel, Chapman bland annat så man är några profiler fattigare men Cubs är fortfarande ett ungt lag som fortsätter att utvecklas och lagets många unga spelare som redan ifjol lyckades bli bäst har goda möjligheter att bli ännu bättre denna säsongen vilket kan väga upp några spelarförluster som man haft inför denna säsongen.

Det är ganska långt ner till resterande lag i denna divisionen om man ser till oddsen. Cardinals som rankas som tvåa förväntas vinna hela 13 matcher mindre än Cubs vilket är en stor skillnad.

Blir Cardinals tvåa då? Det lär bli en ganska hård kamp med Pirates om andraplatsen i divisionen, en plats som har mycket goda möjligheter att leda till en wildcard plats. Wild card platser går till dom 2 bästa lagen i respektive liga utöver divisionsvinnarna.

Både Cardinals och Pirates är bättre än medel men får en tuff uppgift eftersom man har starka Cubs i sin division och dom lär man inte kunna rå på.

Det har inte hänt så mycket i Cardinals under offseason, man tappade Holliday till Yankees men värvade in Fowler från Cubs så det går nog nästan jämnt ut. Cardinals brukar ofta få ihop ett stabilt lag och även denna säsongen känns man väldigt jämna överlag. Bra batters men inte någon superstjärna, samma med pitchers, bra nivå men inte den riktiga toppen som krävs för att bli bäst.

Pirates har tappat en hel del mellanklasspelare under offseason vilket kan bli kostsamt om man åker på några skador men ordinarie lineup är intakt och man har några spelare som bör kunna fortsätta utvecklas. Pirates har ett lite annat lagbygge än Cardinals då man mer har några riktigt bra spelare men det är lite tunt där bakom. Det innebär att några oturliga skador kan bli förödande för Pirates till skillnad från Cardinals som har mer jämnhet i laget.

Både Pirates och Cardinals hamnar i skymundan av dominanta Cubs men båda dessa lagen bör vara med och hugga kring wildcard platserna då man är stabila lag med mycket kvalitet. Undviker Pirates skador på nyckelspelarna så har man goda chanser att komma 2:a i divisionen, annars kan nog Cardinals jämnhet fälla avgörande över en lång säsong i kampen bakom Cubs.


Där bakom blir det ännu en stort hopp till Reds och Brewers som numera får finna sig i att vara klart sämst i divisionen. För 5-6 år sedan var dessa lagen i toppen och Cubs i botten men det har skiftat rejält på slutet vilket är roligt då inte samma lag alltid dominerar. Om 5-6 år till kan det ha skiftat igen. Hoppet i förväntat antal vinster mellan Cardinals och Reds+Brewers är hela 15 matcher vilket gör att skillnaden i divisionen från toppen (Cubs) och botten (Brewers) är hela 28 matcher vilket är störst skillnad i hela ligan.

Finns inte mycket positivt att säga om bottenlagen i denna divisionen och lagets fans får hoppas att man kan härda igenom några tunga år för att sedan komma tillbaka starkare som Cubs gjort.

Reds har ju superstjärnan Joey Votto som håller hög klass men han börjar bli till åren och mycket hänger på honom denna säsongen efter att man tappat sin andra stjärna Phillips till Braves. Hamilton har snabbheten men frågan är om det blir så mycket mer än speed med honom, tyvärr så verkar inte övriga delar av spelet utvecklas till den höga nivån som man hoppas på. Så utöver Votto är det otroligt tunt i Reds som har en lång och jobbig säsong framför sig.

Brewers har nästan samma situation som Reds med en superstjärna i form av Ryan Braun men bakom honom är det otroligt klent. Man har inte gjort speciellt mycket under offseason för att förbättra laget heller och kanske anser man att det är lönlöst nu när Cubs känns så överlägsna i divisionen. Bättre att sakta men säkert försöka bygga om med unga och lovande spelare precis som Cubs och även Astros gjort.

Både Reds och Brewers får kämpa för att nå 70 vinster vilket gör att man riskerar att ligga och nosa kring 100 förluster denna säsongen vilket är en bottennotering som inget lag vill ha. Det blir en kamp att undvika 100 förluster för dessa lagen och förhoppningsvis kan någon ung spelare blomma ut under säsongen, mycket mer hopp än så finns nog inte hos lagen.
AL Central

AL Central är också det en division där det varit ganska stora förändringar angående vilket lag som är bäst över senaste åren. Faktum är att ett lag från denna divisionen spelat final 3 år i rad och även 4 av senaste 5 finalerna har haft ett lag från denna divisionen. Dock är det 3 olika lag som varit i finalen så det är inte alltid samma lag som varit bäst här.

Ifjol var det Indians som gick till finalen men fick ge sig mot suveräna Cubs, trots att Indians hade lysande läge med 3-1 ledning i matcher. Lär har varit tungt att komma över den finalförlusten men lagets ledning har bestämt sig för att rusta laget ännu mer för att vinna denna säsongen istället. Det gör att vi för första gången på mycket länge har en ganska klar favorit i denna divisionen vilket då är Indians.

Den största offseason värvningen i hela ligan stod Indians för när man lyckades signa Edwin Encarnacion från Blue Jays och han är en av ligans bästa batters vilket gör Indians ännu bättre än ifjol. Det finns vissa frågetecken för lagets pitchers men man har ändå flera pitchers som visat att man kan hålla en hög nivå. Med nytillskottet Encarnacion så är offensiven riktigt stark så Indians blir verkligen att räkna med denna säsongen.

Lagen där bakom känns alla en nivå för klena även om det inte var länge sedan dessa lagen såg framgångar. Royals var i final 2014 och 2015. Tigers var i finalen 2012 och några år tillbaka ytterligare så var det Twins och White Sox som var bäst i divisonen. Hur står sig lagen nu då?

Tigers har fortfarande några riktigt starka namn i laget. Offensiven har gott om power med Cabrera, Upton och Martinez x2 och det finns flera duktiga spelare bakom dessa stornamnen. Verlander är en pitcher som varit en av ligans bästa och han bör kunna fortsätta hålla en bra nivå. Frågan blir om Zimmermann kan hitta tillbaka till formen han hade i Nationals och inte fortsätta på det han visade upp ifjol under sitt första år i Tigers. Det blir nog lite av en nyckel för Tigers som måste ha fler än Verlander som kan leverera på pitchersidan. Det finns kapacitet och kvalitet i Tigers, frågan är om man får ut det? Känslan är att Tigers kan bli bättre i år!

Royals har till stora delar samma lag som gick till final 2 år i rad 2014-15 men alla kände väl lite att Royals överpresterade och en försämring var att vänta efter titeln 2015. Det blev också sämre ifjol då man fick hela 14 vinster mindre och man var långt ifrån slutspel. Royals levde mycket på ett bra lagspel, utan någon klart lysande superstjärna och det tog laget till 2 raka finaler till mångas förvåning. Man är lite i samma skede nu med ett jämnt lag utan superstjärnor och visst finns väl chansen att man överraskar igen, man vet ju hur man ska göra det, men många med mig tror väl att Royals fortsätter att vara ett mittenlag.

White Sox har tappat några av sina bästa spelare under offseaons när Chris Sale gått till Red Sox och Adam Eaton gått till Nationals. Det är riktigt tunga förluster som man inte alls ersatt vilket gör att bolagen tror att White Sox är ett av ligans sämsta lag denna säsongen och man kommer tappa 10 vinster från fjolårssäsongen. Det är lätt att hålla med då dessa 2 spelarna håller högsta klass och när man inte ens är i närheten av att ersätta dom så blir det svårt för White Sox. Känns som det är stor risk att White Sox hamnar i ett tankmode där man väljer att trejda bort dom få bra spelarna man har för att bygga om helt från grunden. Denna offseason var en katastrof och det är nog svårt att undvika ett stort ras för att sedan börja om från nytt igen.

Twins åker berg och dalbana i tabellen då man 2015 vann 83 matcher för att rasa till 59 under 2016. Så är Twins bra eller dåliga? Rimligt kanske är att dom landar nånstans i mitten av dessa två skilda totaler som man haft senaste säsongerna. Ifjol kanske man hade ett missvisande record då man i grunden inte är så dåliga, detsamma gäller för 2015 då man kanske inte var så bra som 83 vinster i grunden men man fick spelet att stämma. Twins har en hel del riktigt lovande yngre spelare som förväntas utvecklas och ta nästa steg denna säsongen vilket gör att detta är laget som folk tror förbättrar sig mest under 2017 och det är väl iofs kanske inte svårt eftersom man var klart sämst i ligan ijfol med 59 vinster trots att man hade kvalitet i laget till att kunna vinna 10-15 fler. Dom unga spelarna fortsätter att utvecklas och Twins bör bli klart bättre denna säsongen. Det är dock långt upp till Indians i toppen av denna divisionen men om man får till det så kanske man kan blanda sig i kampen med Tigers och Royals.
Spel

Det känns som det finns ganska klara skillnader mellan lagen i dessa divisionerna och flera av linorna inför säsongen på dessa lagen känns ganska rätt. Tycker mig iaf ha hittat ett par fina spel som jag vill plocka och det blir följande:


Spel Nr1:

Cincinnati Reds UNDER 70.5 wins @ 1.91 (bwin) ... Insats: 7 Units


Motivering:

Reds hade ett 68-94 record förra säsongen och det var bara Twins som var sämre. Twins är på väg åt rätt håll, det är inte känslan för Reds som känns sämre till denna säsongen och det måste till något extra om man ska bli bättre ifjol.

En av lagets bästa batters ifjol Brandon Phillips har lämnat för Braves. En annan viktig batter Jay Bruce lämnade redan under förra säsongen och lämnade ett stort tomrum efter sig. Nu måste man även försöka fylla luckan efter Phillips och den kvaliteten finns inte i laget just nu såvida inte någon helt okänd spelare kommer från ingenstans och presterar på högsta nivå. Man har Votto men utöver det är det otroligt klent.

Pitchingrotationen är också den mycket klen. Straily som var ett utropstecken ifjol har lämnat. Bailey har kunnat pitchat på en okej nivå tidigare i karriären men har varit skadat nästan konstant i 2 år och inleder säsongen skadad så det är inte säkert man får ut något av honom i år heller och om man pitchar så lär han vara långt ifrån bra form. Då var han ändå bara en medelpitcher i sina bästa stunder innan 2 år fyllda med skador så det är väldigt liten chans att han kommer tillbaka på en hög nivå. DeSclafani är också han skadad och kommer missa stora delar av säsongen.

Dom pitchers som finns tillgängliga för Reds är inte ens nära att vara bra och när man då inte heller har en offensiv som kan rädda upp läget så ser det riktigt jobbigt ut.

Saken blir heller inte lättare när man spelar i en division med ligans bästa lag Cubs, och sedan även Cardinals+Pirates som båda är bättre än medel. Det är många matcher där Reds på förhand kommer ha minimal chans till vinst. Det blir en kamp med Brewers om vilket lag som kommer sist men i Brewers tycker jag det finns vissa ljusglimtar i form av några bra pitchers och några bra batters som kan hjälpa deras stjärna Braun.

Har mycket svårt att se hur Reds ska bli bättre än förra säsongen då man hade 68 vinster så denna linan känns som det rört sig 2 matcher åt fel håll!Spel Nr2:

Detroit Tigers OVER 82.5 wins @ 2.11 (pinnacle) ... Insats: 4 Units


Motivering:

Tigers vann 86 matcher förra säsongen och jag tycker inte man känns sämre till denna. Faktum är att man har nästan exakt samma lag denna säsongen då inga större förändringar gjorts. Man har fortfarande en otroligt potent battingorder där nästan varenda position har en spelare som är bättre än medel och den offensiven kan bära laget långt.

Frågorna finns kring bakre delen av lagets pitchingrotation där vi har några äldre herrar som kanske inte riktigt håller. Det finns rutin vilket är en fördel och dom kommer leverera i perioder. Ingen av dom var speciellt bra ifjol, ändå nådde Tigers 86 vinster. Zimmermann kan klart bättre och steppar han bara upp det lite så har Tigers mycket goda chanser att nå minst lika många vinster som ifjol.

Det är också en stor fördel för Tigers att man har White Sox i sin division som efter denna offseason känns som ett riktigt klent lag. Indians är såklart mycket bra men annars rankar jag Tigers som klar 2:a. Royals kan vara med och hota men det känns som dras ras kommer fortsätta även denna säsongen då man saknar någon riktigt stjärna som kan bära laget. Twins kan bli aningen bättre men det är många unga spelare som måste leverera och det är inte säkert dom lyckas.

Tigers har en stabil offensiv och några riktigt vassa pitchers, det gör att man är bättre än medel och bör inte bli så mycket sämre än förra säsongen tror jag!Får se om jag fyller på med något mer spel från dessa divisionerna. Annars återkommer jag nog imorgon med genomgång av nästa 2 divisioner.
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
maximalvinst (+10), Arch (+50)
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-03-31, 00:22   #2
 
Reg.datum: dec 2015
Inlägg: 1 366
Sharp$: 12084

Sportsbetting
Stats: 58 - 56 - 0
ROI: 114.38%
Vinstprocent: 50.88%

Standard

Kul med MLB-premiär snart!
Jag kommer också följa säsongen och handicappa så gott jag hinner! Hoppas på en bra säsong!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), Rejs (+1)
maximalvinst är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-03-31, 08:12   #3
 
Emanresus avatar
 
Reg.datum: jun 2013
Inlägg: 773
Sharp$: 2869
Standard

Jag tror att Brewers är lite väl underskattade i år. Visst dom saknar superstjärnor (ingen slagman med projected WAR över 3) men många halvbra slagmän, 20 spelare med över 1 Projected WAR vilket är 4 fler än Cubs.

Pitchingsidan är det lite värre med dock där den förväntade startrotationen innehåller spelare som Matt Garza som är 21a på WAR inom laget, vilket minst sagt är underligt..

Några intressanta prospects finns det som kan ta steget upp och visa sig vara stjärnor, t.ex. Orlando Arcia och Lewis Brinson.

Skönt att säsongen snart börjar så att man slipper titta på projections och faktiskt kan få live action!
__________________
Twitter: @EmanresuSharp
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
Emanresu är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-03-31, 21:35   #4
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Emanresu Visa inlägg
Jag tror att Brewers är lite väl underskattade i år. Visst dom saknar superstjärnor (ingen slagman med projected WAR över 3) men många halvbra slagmän, 20 spelare med över 1 Projected WAR vilket är 4 fler än Cubs.

Pitchingsidan är det lite värre med dock där den förväntade startrotationen innehåller spelare som Matt Garza som är 21a på WAR inom laget, vilket minst sagt är underligt..

Några intressanta prospects finns det som kan ta steget upp och visa sig vara stjärnor, t.ex. Orlando Arcia och Lewis Brinson.

Skönt att säsongen snart börjar så att man slipper titta på projections och faktiskt kan få live action!

Visst finns det mer upside i Brewers kontra Reds som jag skrev men det är mycket som ska klaffa om man ska närma sig övriga lag i divisionen.

Projected WAR jämförelse skjuter ju sig själv i foten när den påstår att Brewers är bättre än Cubs om det du skrev stämmer.

Men vi alla förstår väl såklart att dessa projections får man ta med en nypa salt men verkar som det är lite väl optimistiskt gällande Brewers.

Skulle nog klassa Braun som en superstjärna fortfarande även om han är på nergång i karriären. Sen finns det lite lovande spelare som kan blomma ut, men det finns inget som säger att dom helt säkert gör det, lika stor chans att det blir fiasko istället.

Kan dock hålla med om att Brewers bör kunna lyckas iaf lite bättre än vad många tror.
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-04-01, 08:31   #5
 
Emanresus avatar
 
Reg.datum: jun 2013
Inlägg: 773
Sharp$: 2869
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Lazlo Visa inlägg
Projected WAR jämförelse skjuter ju sig själv i foten när den påstår att Brewers är bättre än Cubs om det du skrev stämmer.
.
Hehe nej, vad projection säger är att Brewers har fler med över 1 WAR än Cubs, Däremot har nog Cubs betydligt fler över 3 WAR (eftersom Brewers inte har någon)
__________________
Twitter: @EmanresuSharp
Emanresu är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-04-01, 10:08   #6
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Emanresu Visa inlägg
Hehe nej, vad projection säger är att Brewers har fler med över 1 WAR än Cubs, Däremot har nog Cubs betydligt fler över 3 WAR (eftersom Brewers inte har någon)
Haha okej, det förklarar saken. Kändes som det var ganska lätt att missförstå men eftersom det var så orimligt som jag först tänkte så borde man ju förstått att det var något lurt där.
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-10-01, 23:54   #7
 
Emanresus avatar
 
Reg.datum: jun 2013
Inlägg: 773
Sharp$: 2869
Standard

Får ändå säga att jag är nöjd med vad jag sade om Brewers inför säsongen. När vi nu kan summera regular season så ser vi att Brewers hamnar 1 match ifrån att få spela en speciell avgörande match mot Rockies om vem som skulle få spela Wild Card game mot Diamondbacks. Låg länge riktigt bra med i toppen av NL Central dessutom, innan Cubs fick för sig att börja vinna igen. Tyvärr förlorade man igår mot Cardinals vilket fastställde att det inte kunde bli någon Post Season för BrewCrew, men oavsett så gör man en oerhört bra säsong som avslutas med 10 fler vinster än förluster, vilket många inte kunde ana innan säsongen startade.

Kul år i MLB, lagom många osannolika lag i slutspelet (D-Backs efter förra året, Rockies efter många år, Twins är kul att ha med och Indians har ju spelat riktigt riktigt bra i år).
__________________
Twitter: @EmanresuSharp
Emanresu är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td