Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2010-04-20, 15:22   #1
 
Rilles avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Örebro län
Inlägg: 207
Sharp$: 436


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Spekulationer angående klubbrivalitet och plattmatcher


Erik Niva var lite så där skönt konspiratorisk på sin blogg idag och skrev om matcher där lag kan tänkas underprestera för att de helt enkelt inte vill se sina riktiga konkurenter ta en titel.
Exempelvis är Lazio - Inter en rolig match, kommer Lazio om de känner sig relativt säkra på att inte åka ner, vara intresserade av att hjälpa ärkerivalen Roma till Scudetton genom att ge 100% mot Inter? =P

Detta är ett roligt sätt att resonera och frågan är om vi som spelare kan ha hjälp av detta och dra några slutsatser?

Vad tror ni existerar detta i praktiken att lag antingen lägger sig eller går in halvhjärtat i matcher för att förstöra?

Ur Nivas Blogg:
"24 april
Man United-Tottenham
Tidig lördagsavspark, och för ovanlighetens skull kommer hela det ljusblå Manchester hoppas att de avskydda grannarna i rött går upp i serieledning. Ska Man City ta den sista Champions League-platsen behöver de ha Spurs inom räckhåll. Nere i London har ju Chelsea utvecklat en allt starkare motvilja mot Tottenham genom åren, men den här dagen har de nog lätt att lägga den åt sidan.

Arsenal-Man City
Inte ens ett särskilt svårt moraliskt dilemma för Tottenham-supportrar, nu när Arsenal är uträknat ur titelracet. Oavsett hur det gått på Old Trafford kommer vi mangrant att böna och be om en Arsenal-seger här.

25 april
Galatasaray-Bursaspor
Riktigt lurigt läge. I teorin har Galatasaray fortfarande chans på den turkiska ligatiteln – men i praktiken får de nog mest ägna våren åt att hoppas att Fenerbahçe inte vinner den. Och ska man då sätta stopp för deras enda realistiska hot? Bursaspor har chockat Turkiet hela säsongen, men har nu knappast råd att tappa någon enda poäng ifall de verkligen ska kunna bärga skrälltiteln.

1 maj
Schalke 04-Werder Bremen
Efter att Borussia Dortmund släppte in ett sent, sent kvitteringsmål mot Hoffenheim i helgen har de nu inte Champions League-platsen i egna händer. Istället måste de hoppas på hjälp, till exempel av Ruhr-grannarna från Gelsenkirchen. Men är verkligen en CL-plats värd risken att Schalke lyckas ta hem mästarskölden och skaka av sig stämpeln som evig förlorarklubb?


2 maj
Liverpool-Chelsea
Kanske den märkligaste och viktigaste matchen av dem alla. Å ena sidan har Liverpoolfortfarande en teoretisk chans på fjärdeplatsen. Å andra sidan skulle en seger här – förmodligen till och med ett kryss – göra så att Man United slutligen passerade Liverpool som klubben med flest ligatitlar i historien. Här kan Liverpool själva se till att deras definitiva argument i käbbelkampen mot United (en gång för alla?) försvinner.

Lazio-Inter
Känslorna i Rom har ju inte precis svalnat av efter derbyt i förrgår. Så som läget är i den italienska toppen lär Inter behöva gå rent för att brotta tillbaka scudetton ur Romas vargklor. Och de svartblås särklassigt största utmaning kommer här, på ett Olimpico där Lazio fortfarande inte är helt säkra på att undvika nedflyttning. Skulle laziales rent utav tycka att det var värt ett år i Serie B för att slippa se Francesco Totti strutta omkring i stan med bucklan?

Zürich-Young Boys
Kanske inte verkar så intressant jämfört med dagens två andra moralmatcher, men man ska inte underskatta rivaliteten som vuxit fram mellan Basel och Zürich i takt med att de två klubbarna totaldominerat de senaste årens schweiziska fotboll. Den här säsongen har dock Zürich floppat, och ligger långt ner i tabellen samtidigt som Basel delar serieledningen. Enda hotet mot Basel? Jo, ett Young Boys som Zürich i sin tur också har en infekterad relation till. Vad händer här?

15 maj
PSG-Montpellier
Jaaa... Den här ska ju inte behöva betyda något – men om nu Olympique Marseille förblir Olympique Marseille och på något sätt lyckas kasta bort sin klara serieledning? I så fall kan det teoretiskt sett bli så att de behöver hjälp från den huvudstadsklubb de föraktar i själva slutrundan. Montpellier har överträffat förväntningarna hela säsongen, men ska de nu kunna närma sig själva titeln lär de behöva en hjälpande hand. Undrar vilka som skulle kunna sträckas ut den vid ett sådant scenario...?


16 maj
Bursaspor-Beşiktaş
Och om nu Bursaspor överlevt resan till Ali Sami Yen med mästardrömmen intakt så innebär säsongens allra sista match ännu ett intressant läge. Om Galatasaray böjt sig åt sidan för att hindra Fener från att ta titeln – är Beşiktaş beredda att göra detsamma? Istanbul kommer att vara en ännu mer infernalisk stad än vanligt den senaste månaden."


http://blogg.aftonbladet.se/25977/
Rille är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 16:31   #2
 
Pacmans avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 769
Sharp$: 6882

Pacmanscorner Twitterpicks
Stats: 1093 - 1168 - 229
ROI: 99.65%
Vinstprocent: 48.34%

Standard

Jo jag har också varit inne på det angående Liverpool matchen, hade dom förlorat igår tror jag dom nog hade "lagt" sig i matchen mot Chelsea men nu har dom ju trots allt nåt att spela för ännu så vi får hoppas dom sköter sitt och tar tre poäng av Chelski
__________________
I was there last night and I think I finally understand why Fergie chose Moyes: They're the same. Both dour Scots, both Glaswegians, both Rangers fans, both like to tinker, to change a winning team, to play players out of position, play their favourites, give too many chances to under-performing players, make bizarre substitutions and play bizarre line-ups, in short Moyes is a younger version of Fergie.
Pacman är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 16:38   #3
 
cborjes avatar
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 17
Sharp$: 34
Standard

Som United-supporter har man onekligen tänkt tanken om Liverpool-matchen
cborje är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 21:30   #4
 
Lunkans avatar
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 205
Sharp$: 899
Standard

Tvivlar starkt på att lag skulle lägga sig för saker som dessa.
Lunkan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 21:43   #5
 
Rilles avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Örebro län
Inlägg: 207
Sharp$: 436


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Lunkan mja kanske inte att de går in för att förlora men garanterat att de inte känner någon vidare motivation, blir lite bekväma och går inte lika hårt in i närkamper, speciellt inte om fansen verkligen kräver att de torskar.
Turkiet med deras galna fans känns ju som ett ställe där det faktiskt kan hända.

Lite kul info från kommentatorsfältet på Niva-bloggen:
"Var förresten på Borås Arena sista omgången 2006, och då var det ett väldigt jubel i Djurgårdsklacken när Elfsborg gjorde mål. Minns även att djurgårdarna sjöng sånger om att de skulle lägga sig osv. allt för att AIK inte skulle vinna guldet. Var ganska galen och rolig stämning på arenan den dagen. Hoppas vi kan få vara med om något liknande under någon av dessa matcher."
Svar:
"AIK var väl ner till Malmö och förlorade med en fem, sex bollar någon säsong tidigare också?!"
Rille är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 22:43   #6
Banned
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 975
Sharp$: 2021

Allsvenskan 2012
Stats: 2 - 1 - 0
ROI: 146.67%
Vinstprocent: 66.67%

Standard

Spoiler:
et första SM-guldet på 45 år [redigera]

2006 vann IF Elfsborg Allsvenskan, och därmed sitt femte SM-guld. Inför säsongen 2006 stod det klart att Elfsborgs skyttekung Hasse Berggren lämnade klubben för spel i BK Häcken, men Elfsborg hade redan under 2005 köpt hem Mathias Svensson som ersättare. Elfsborg hade inför säsongen värvat bland annat offensive mittfältaren Stefan Ishizaki från Vålerenga IF och mittbacken Andreas Augustsson från Sandefjord. Augustsson kom att bli en avgörande faktor som försvarschef. På mittfältet spelade Anders Svensson till en början på kanten men flyttades senare under säsongen in på mitten. Svensson blev också lagkapten sedan Johan Sjöberg gått sönder och blivit långtidsskadad. Mittfältet var en intrikat sak där man hade flera kompetenta spelare att försöka få in, inte minst U21-landslagsmannen Samuel Holmén som ville, precis som Anders Svensson, spela på mitten. Tränaren Magnus Haglund löste det hela genom att spela 4-5-1 med Mathias Svensson som ensam anfallare längst fram.

Under mitten av året hämtade Elfsborg Jon Jönsson från Malmö FF som gick direkt in i laget som mittback och övertygande med starkt försvarsspel och flera mål framåt. Jönsson gjorde bland annat segermålet i bortamatchen mot Kalmar FF under hösten (1-0). Under slutomgångarna klickade spelet flera gånger för Elfsborg som bland annat bara fick oavgjort hemma mot bottenlaget Östers IF och förlorade borta mot Hammarby. AIK hade slagläge i den nästa sista omgången efter att Elfsborg spelar 1-1 mot Helsingborgs IF men efter att AIK spelat 0-0 mot GAIS hade Elfsborg guldläge.

IF Elfsborg vann med 1-0 mot Djurgårdens IF i den sista avgörande omgången av Allsvenskan. Guldmålskytt blev Joakim Sjöhage som slog in bollen som var på väg in i mål efter att Mathias Svensson nickat från sidan. Elfsborg vann därmed allsvenskan med en poäng tillgodo mot AIK.


Lemasive är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-04-23, 22:18   #7
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 61
Sharp$: 21

Spelen fran min DB
Stats: 14 - 17 - 0
ROI: 95.10%
Vinstprocent: 45.00%

Standard

Det kan vara intressant att kolla hur manga inhemska spelare eller spelare med klubbkansla lagen har som skulle kunna tankas ga in sina har tankar.

Sjalv kommer jag ihag AIK-IFK 2007 da jag korde ett 50/10 spel pa IFK efter att FB hade gatt ut med att man inte accepterade nagot annat an forlust i den har matchen.
IFK vann med 1-0 efter valdigt tveksamt agerande fran Orlund vid malet, men kommer ihag att de var nara att kvittera nara ganger men att det da var utlandska spelare som nastan gjorde mal.

Har aven hant tva ganger tidigare med AIK men kommer inte ihag exakt nar det var, har hant valdigt manga ganger i Polska ligan ocksa sa ar inte direkt nagon konspirationsteori.

Av ovan namnda matcher sa tror jag att det ar storst risk med Lazio.

Edit: hittade det har pa Sverigescenen :
Läktarmatchen var avgjord på förhand sedan AIK lämnat w.o efter att ha hamnat i den otäcka situationen att man ej fick vinna matchen då det med största sannolikhet hade inneburit SM-guld till Djurgården. Det ledde till en småseg och smått surrealistisk match ur en AIK:ares ögon där dock IFK i alla fall kunde vinna med matchens enda mål (för övrigt felaktigt dömt).
Asianhandicap är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-04-23, 23:29   #8
 
Lunkans avatar
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 205
Sharp$: 899
Standard

Har ändrat min åsikt en aning här.

Lazio är en sak, hatet mot Roma är extremt. Dvs, derby är en sak, då hatet mot rivalen är så pass stort. Men att Liverpool skulle lägga sig mot Chelsea pga att United skulle få för många ligavinster, det är helt absurt, och skulle aldrig hända.
Lunkan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2010-04-27, 15:09   #9
 
Rilles avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Örebro län
Inlägg: 207
Sharp$: 436


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Lunkan Visa inlägg
Har ändrat min åsikt en aning här.

Lazio är en sak, hatet mot Roma är extremt. Dvs, derby är en sak, då hatet mot rivalen är så pass stort. Men att Liverpool skulle lägga sig mot Chelsea pga att United skulle få för många ligavinster, det är helt absurt, och skulle aldrig hända.
Varför skulle det vara helt absurt att Liverpool inte vill att United tar ligan? Det är ju enorm rivalitet mellan dom två lagen och deras fans. Möjligen inte på Lazio - Roma nivå. Men helt absurt? Nej.
Rille är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td