Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2013-10-29, 23:04   #1
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 7
Sharp$: 27
Standard

Rookie


Är ingen erfaren oddsspelare, har haft några perioder vid sidan av mitt pokerspelande, men eftersom det inte blir så mycket poker längre vill jag ha en ny sidoinkomst.

Har läst runt på forumet och det är samma sak som när jag började med poker och aktiehandel, ett främmande språk. Många ord och uttryck som man inte hajat än.

Tänkte passa på att ställa några frågor;

Hur ser DIN strategi ut? Bygger den på statistik eller subjektiva analyser?

Har du någon länk till databaser innehållande historiska resultat/odds och gärna övrig statistik om möjligt?

Är det någon på sharps som försörjer sig på sportsbetting?



tornis är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-10-31, 16:29   #2
 
maddmaxs avatar
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Cbus
Inlägg: 2 254
Sharp$: 3250


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Spelskolan är en bra början om man känner sig vilsen i djungeln av uttryck:
https://www.sharps.se/spelskolan

Att förstå begreppet värde / EV / överodds (i förehållande till sannolikheten ett visst utfall) är A och O.

När det gäller analyser så får man acceptera att alla analyser är subjektiva. Även om du bara går på statistik så måste du göra val för vilken sorts statistik du väljer och hur du väger den. Sedan kan vissa analyser uppfattas som mindre subjektiva, men viss subjektivitet kommer alltid vara närvarande. Här är dock ett exempel där jag kortfattat beskriver min tankegång när jag värderar ett spel från tidigare i år:
https://www.sharps.se/forums/272470-post66.html

Jag misstänker att många gör liknande (men kan förstås ha fel).

Statistik och oddshistoria finns att hitta i massor. Vilken sport är du intresserad av?

Sist men inte minst, försörjning. Det finns säkert ett par gamla rävar som gör det eller har gjort det tidigare. Jag har provat mig på det under kortare perioder och skall jag vara ärlig är det inget jag kan tänka mig att återgå till. Skall du leva på betting långsiktigt är min erfarenhet att du måste hitta rätt marknad (sport) och ha ett bra analytiskt sinne, samt starka nerver. Den mentala pressen är enorm (eller var det för mig iallafall) och inte bara under svackor. Nu ser jag det som en sidoinkomst i bästa fall.
__________________
"Jag behöver en jävla iPhone 4. Fyfan. Kom igen nu alla fucking spel. Bara gå in."
maddmax är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-10-31, 17:48   #3
 
Cazziuss avatar
 
Reg.datum: apr 2012
Ort: Stockholm
Inlägg: 218
Sharp$: 1071
Standard

Om du ska vara seriös så är väl det enda rätta att rekommendera att ta in så mycket uppgifter du kan som kan påverka utfallet och sedan bilda dig en uppfattning.

T.ex. att kolla vädret kan låta som överkurs, men regnar det kraftigt en hel fotbollsmatch blir spelet lidande och det gynnar/missgynnar lag.

Du bör också skaffa en spradsheet eller liknande dokumentation för att kunna följa hur det faktiskt går. Jag tror många lurar sig själva att tro att man går plus fast man inte gör det om man inte för statistik. Det blir också enklare att följa upp misstag i längden.

Att läsa historik fungerar inte för mig om man ser tillbaka en längre tid. Förutsättningarna ändras konstant för lag och att då gå på statistik flera år tillbaka ska inte påverka allt för mycket. Men som sagt ta in allt och gör en analys efter det är mitt tips.

Jag jobbar men spelar en del som hobby och plussar iaf vilket nog ändå är ganska ovanligt får jag väl skryta med

Lycka till och hoppas det går bra för dig
Cazzius är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-10-31, 21:22   #4
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 7
Sharp$: 27
Standard

Tack för svaren.

Sköter nog mitt spreadsheet på egen hand, tänkte göra ett exceldokument och följa min statistik för variabler som sport, liga, typ av bet (t.ex. 1x2, över/under...) och datum. Om någon har en liknande arbetsbok eller kan länka så tar jag tacksamt emot en sådan

Har hittills hunnit med två betar och med enorm nybörjartur har jag plussat ordentligt. Första beten gick förlorad men tack vare ett nybörjarmisstag på bet365 där jag istället för att beta 45kr betade 45$ 4.00 i live-odds på Federer som gick in, ökning av rullen med nästan 60%.

Tror själv att jag har störst edge i tennis och friidrott, men vill ju kunna beta oftare än så. Är hyfsat insatt i europeisk fotboll vilket jag antagligen kommer bli mer insatt i framöver. Historiken jag efterfrågade vill jag använda för att se hur långt jag kan komma med ett system enbart grundat på statistik. Vet att det gjorts sådana försök tidigare med blandade resultat.
tornis är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-11-01, 09:59   #5
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 287
Sharp$: 385

slapshot ishockey 13-14
Stats: 24 - 55 - 1
ROI: 87.15%
Vinstprocent: 30.38%

Standard

Mitt "problem" denna säsong har varit att hitta en insatsstrategi som jag känner mig bekväm med. Tror det är viktiga att DU bestämmer redan på förhand hur länge/hur många matcher du ska köra på den insatsnivå du väljer innan du utvärderar. Det finns perioder då flatbet går bra och det finns perioder då "to win" går bra, att hoppa fram och tillbaka mellan dessa gör att man inte får en sann bild över hur spelandet egentligen går. Man kan som bekant lägga bra spel överlag men ändå gå minus eftersom insatserna är åt h-vete placerade.


Jag spelar nu en mix av flat och "to win" där jag har ett basbelopp (1% av startkassan) som läggs på varje bet, sen vill jag vinna ytterligare 1% på den andra delen av insatsen*. (har lagt till en svag progressiv twist på det hela som slagit väl ut på alla sheets jag räknat om med denna variant men det är en annan historia)
Påstår inte att det är optimalt men för min del känns det bra. Denna säsong har gått dåligt för mig hittills men jag känner mig i nuläget bekväm med insatserna, tilten finns inte där när jag har en insatsnivå att rätta mig efter


*Räkneexempel på detta med mina 5000 kr som startkassa för denna säsong, 1% är således 50kr.

Odds 1,83
50/0,83 + 50 = ~110 kr i insats

Odds 2,72
50/1,72 + 50 = ~79 kr i insats




Din frågeställning var inte riktad åt det här hållet men ville dela med mig av mina tankar kring insatsnivåer i vilket fall, viktigt att man bestämmer sig hur man ska göra innan man drar igång

Försörja sig på sportsbetting kommer jag aldrig göra, jag har inte viljan/kunskapen att sitta 24/7 och leta information samt rygga andra spelare på kraftigt droppande odds. En årslön eller nåt sånt i spelkassa känns verkligen inte som ett alternativ, skulle må riktigt dåligt då tror jag.
slapshot är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-11-07, 16:02   #6
 
Reg.datum: nov 2013
Ort: Västerås
Inlägg: 6
Sharp$: 160
Standard

Tjenare, är en rookie på denna sida, finns det nån tråd, där man kan läsa om vad allt är, hur denna sida fungerar?

tex om jag hittar en jag vil följa hur ser jag hans levande tips osv

annars gåre ju bra o pma mig för lite snabb info o tips

mvh en ny rookie på denna sida
FrankeB är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-11-09, 03:23   #7
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 436
Sharp$: 131
Standard

Hej, Tornis. Ett par kortsvar:

En bra strategi bygger förmodligen på statistik OCH subjektiva analyser. Och ett rationellt spelbeteende i "stridens hetta".

Generellt råd: specialisera dig. Man kan bli en framgångsrik spelare på många olika sätt, liksom man t ex kan bli musiker på många olika sätt. Olika instrument, olika musikstilar etc.

Jag har själv försörjt mig på spel hos Betfair, men slutat efter att ha nått gränsen för Premium Charge (extra avgift på nettovinst). Nu gäller V75.

Ett generellt råd till: du spelar egentligen inte mot spelbolag utan mot andra spelare. Spelarkollektivets beteende påverkar oddsen. Studera andra spelare. De gör ofta misstag. Gör tvärtom.

Exempel 1. Vinsthemtagningar. Identifiera när andra gör vinsthemtagningar=spelar emot sitt ursprungliga vinstspel. Överodds uppstår ofta. T ex sista avdelningen på V75 eller slutminuterna i en livematch i fotboll.

2. Spelpanik. När favoriten pressar på under slutminuterna spelar "alla" på att de ska göra mål. Oddset spelar ingen roll för "alla" och överodds uppstår ofta.

3. Kombinationen av 1. och 2. Hittar man strategier där man är "plus" på mer än ett sätt ligger man bra till.

Ovanstående var i princip min strategi men innan man sätter i gång bör/måste man ta reda på vad som är ett ungefärligt korrekt odds i de olika situationerna. Det gjordes genom att studera tusentals spelade matcher och se hur ofta det faktiskt gjordes mål sista tio, sista fem, på stopptid osv. När man sen jämför med oddsen man får så kan man se om man kanske hittat något.

Med det sagt rekommenderas sportstrading (t ex Betfair) snarare än sportsbetting, men det är givetvis individuellt hur man fungerar. Det jag kan säga är att som tradare spelar man, förutom mot glada amatörer, ofta mot datoriserade program, s k spelrobotar, och en skicklig trader slår både amatörer och robotar.

Du nämnde tennis. Borde kunna fungera. Men gå emot strömmen. Vid rätt tillfällen.

Avslutningsvis: maddmax har helt rätt. Det är mentalt tufft. Både i medgång och motgång.
overpace är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td