+ Unik bonus för Sharps
+ 100% upp till 3000 kr
+ 125% upp till 1250 kr

Registrera konto

Sharp kallas sportspelaren som är den mest fruktade av spelbolagen och som inte spelar efter spontana idéer eller tankar. En Sharp gör grundliga analyser före han/hon lägger sitt spel. En Sharp är en professionell spelare som använder sig utav en utmärkt administration rörande sitt kapital för att förvalta sitt spelkonto.


Välkommen till Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Du är för närvarande inne som en gäst vilket ger dig begränsade tillgångar till vårat forum samt övriga sidor. Genom att bli medlem gratis hos oss kommer du att få tillgång till att skapa trådar, skriva inlägg, ta del av spel från "procappers" och mycket annat.
Varför inte besöka vår Live Chat där vi konstant har mellan 40-130 personer inne som jobbar in matcherna de har spelat på?
Registreringen går fort, är simpel och helt gratis.

Spelskolan

Lektion 1


Introduktion

Så du vill börja ta ditt spelande seriöst och sluta donera dina pengar till spelbolagen? Eftersom du har sökt dig hit så tror jag att så är fallet. Du har kommit helt rätt.
För att bemästra något så behövs det kunskaper och det är det första steget till att bli en vinnande spelare. Lär dig så mycket som möjligt, ingen kunskap är onödig i denna bransch. Ta lärdom av andra med mer erfarenhet och delta aktivt i forumet.

Först och främst så gäller det att förstå att spela på sport handlar om matematik. Vad säger oddset 1.90 dig? För mig betyder det 52.6% och målet är att det skall betyda det för dig också. Odds är helt enkelt ett annat sätt att skriva procent. Det finns amerikanska odds (-110), britternas bråkodds (9/10) samt det vettigaste och smartaste sättet, decimaloddset (1.90). Alla sätt skall du känna till, men kan samtidigt komma ihåg att alla sätt är egentligen bara olika sätt att uttrycka procent.

Utmaningen att tjäna pengar på sportspel i längden ligger mycket i att besitta väldigt enkla kunskaper inom sannolikhetslära som vi alla människor med minst grundskoleutbilldning känner till. Teoretiskt kan det vara enkelt men att överföra det i praktiken kan vara svårt. Att hålla sig till sina regler och inte föra in känslor i sitt spelande är grundläggande för att lyckas, mer om detta i lektionen om hantering av bankrulle.


Expected value, överodds och varians.

En väldigt viktig del är att förstå vad som menas med överodds och varför inget annat än just överodds någonsin skall spelas.

Vi leker med tanken att det går att spela på FC Barcelona som vinnare på hemmaplan till 1.85 i odds mot Real Madrid. Är detta ett överodds?

För att svara på detta behöver du ge Barcelona en vinst%, dvs hur många gånger av 100 matcher tror du att Barcelona vinner detta El Clasico som kommer utspela sig. Det är upp till dig att rent statisktiskt och med hjälp av information bilda dig en skarp analys av läget. Form, skador, tidigare möten, tränarbyte, press mm.

Efter en noggrann analys bedömer du att Barcelona bör ha 58% chans att vinna mot Real Madrid, nu är du så smart så du vet att odds är just procent så du kan nu räkna ut oddset gällande just 58%. (100/%=odds) 100/58=1.724. Här har vi ett överodds! Vi kan nu se klart att vi har en fördel men hur stor är den? Vi avrundar till 2 decimaler och räknar ut det:

1.85 motsvarar 54.10% ((1/odds)*100). 58%-54.10%=3.9%.

Det är upp till dig om nu denna fördel är tillräcklig för att du skall spela eller inte. Kom ihåg att det krävs övning och erfarenhet för att kunna uppskatta sin fördel.

Vi har nu ett expected value (EV) som är positivt och det betyder att i längden så är det fördelaktigt att spela på Barcelona till detta oddset (1.85). För varje 100kr vi satsar kommer vi att tjäna 3.9kr dvs +3.9%. Detta är i teorin, i praktiken så förlorar du 100kr eller så vinner du 85kr men i det långa loppet så var spelet bra.

Det är väldigt viktigt att lära sig att man måste se det hela som en enda stor ”grind”. Eller ”nöta” på svenska. Det går bara att ha långsiktiga mål med sitt spelande om man tar det seriöst. Alla har dåliga perioder där man förlorar pengar men det gäller att stå på sig och tro på sina spel.

Du kanske har hört talas om varians? Det är ett mått på hur dåligt det ändå kan gå även fast man spelar på överodds. Det samma gäller även tvärtom, man spelar på ofördelaktiga odds men vinner ändå flera spel på raken. Tur och otur existerar fortfarande, det spelar ingen roll hur bra man är. Ibland sitter allt, ibland sitter väldigt lite, men oftast så sitter det mesta. Detta är målet, vinna mer än man förlorar. Bedöm ingen eller dig själv efter bara 5 spel, 10spel eller för den delen 20 spel. Vänta till du har minst hundratalet spel innan du börjar tala om att vara vinnande eller förlorande. Det finns ett väldigt bra citat på engelska angående detta:

”Gambling is a marathon not a sprint”

Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved