Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-01-27, 01:11   #1
 
Reg.datum: aug 2013
Ort: Västra Götaland
Inlägg: 755
Sharp$: 5416

Calatans rekar
Stats: 23 - 68 - 0
ROI: 107.35%
Vinstprocent: 25.27%

Standard

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.4 (27/1)


Riktigt lurig kupong med 10 FA-cupmatcher kompletterat med 3 matcher från Championship.


1. Liverpool - West Bromwich
16-delsfinal i FA-cupen.
Seriefyran Liverpool givetvis befogade storfavoriter. Men matchandet har varit hårt och slutspelet i Champions League kryper närmare. Riktigt uddlösa i offensiven i senaste ligamatchen som man också förlorade mot tabelljumbon Swansea. Ett (topp)lag är aldrig så sårbara som efter en förlust.
West Bromwich visserligen nästjumbo men som jag varit inne på i flera veckor nu så har prestationerna sett bättre och bättre ut och man vill säkerligen försöka hålla i den positiva trenden även här. Har visserligen haft feber i truppen i veckan men jag vill ändå inte utesluta skrällen här. Skönt också för psyket och naglarna att helgardera kvällsmatchen på kupongen.
Utgångstips 1.

Statistik


2. Huddersfield - Birmingham
16-delsfinal i FA-cupen.
Huddersfield på fjortonde plats i Premier League. Är det formsvagaste laget i ligan med blott 2 poäng från de senaste fem matcherna, och det är nästan lite i överkant. Avståndet ner till nedflyttningsstrecket har krympt stadigt och är nu endast 2 poäng. I förra omgången av FA-cupen vann man rättvist borta mot bottenlaget i Championship Bolton; Huddersfield ställde upp med 3 av sina 11 spelare med mest speltid i ligan, Bolton ställde upp med 7 av sina 11 spelare med mest speltid i serien. Sett till säsongen i Premier League så här långt så är Huddersfield ett av tre lag som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser framåt och man släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan. Har ett riktigt tufft spelschema i ligan framför sig med bl a Liverpool hemma redan på tisdag och Manchester United borta nästa helg.
Birmingham är i skrivande stund nästjumbo i Championship med 1 poäng upp till säker mark. Har 7 poäng från de fem senaste matcherna men då har man faktiskt haft en del otur, det kunde lika gärna varit ytterligare 5 poäng och en toppnotering i formtabellen. De två senaste matcherna har man spelat helt jämnt hemma mot serietvåan Derby men förlorat och var det helt klart bättre laget och skapade mest mot Preston från övre halvan av tabellen men fick bara 1-1 med sig. Sett till hela säsongen är Birmingham ett av lagen som både skapar minst och släpper till mest kvalificerade målchanser men helt klart ett trendbrott de senaste matcherna. Ställde upp med 11 av sina 13 spelare med mest speltid i serien i senaste omgången i FA-cupen där man kanske inte helt och hållet rättvist slog ett ordinarie Burton med 1-0. Har viktigt möte i serien mot nedflyttnfngsrivalen Sunderland på tisdag.
Svårt att veta hur mycket de båda lagen satsar på cupmatchen när man har viktiga ligamatcher redan på tisdag. Men sett till prestationer och momentum det senaste så är det helt klart fördel Birmingham. Den underspelade halvgarderingen X2 blir mitt val!

Statistik


3. Hull - Nottingham
16-delsfinal i FA-cupen.
Två lag som presterar väldigt likartat i Championship. Hull smyger lite under radarn och har inte fått med sig så mycket poäng som man egentligen förtjänat. Nottingham lite ojämnare.
Tidig helgardering.

Statistik


4. Middlesbrough - Brighton
16-delsfinal i FA-cupen.
Middlesbrough på plats 8 i Championship. 2 poäng upp till playoff-plats. Har en del ojämna prestationer de senaste matcherna. Ställde upp med nära nog ordinarie lag i senaste FA-cupmatchen där man slog ut ett något mer reservbetonat Sunderland med 2-0. Tränare Pulis pratar om det tuffa spelschemat framöver och kommer göra några förändringar i startelvan.
Brighton balanserar en poäng över nedflyttningszonen i Premier League. Ställde upp med ett reservbetonat lag men slog ut ett likaledes reservbetonat Crystal Palace med besked i förra omgången i FA-cupen. Tränaren Hughton pratar om de kommande ligamatcherna mot förhållandevis överkomligt motstånd och om vikten av cupmatcher som den här ger energi som spiller över till nästkommande matcher.
Svårbedömt men jag vill inte räkna bort Brighton som kanske har mest att vinna på att satsa helhjärtat på en vinst här. Utgångstips X som garderas med i första hand 2.

Statistik


5. Millwall - Rochdale
16-delsfinal i FA-cupen.
Millwall just nu på plats 15 I Championship med ett tiotal poäng upp till playoff-platser och ner till nedflyttningszonen. Spelschemat har varit tufft med bl a serieettan Wolverhampton, serietvåan Derby och formstarka Norwich. Millwall har inte fört spelet eller vunnit skottstatistiken men man har skapat chanser och gjort mål i de fem senaste matcherna. Sett till säsongen som helhet så är Millwall bland de 6 lag i serien vilka skapar flest kvalificerade målchanser framåt, släpper till något fler kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien. Bra läge att satsa på cupspel.
Rochdale jut nu nästjumbo i League One. Har inte sett fullt så nattsvart ut rent prestationsmässigt: man både skapar och släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien. Har dock 9 poäng upp till säker mark nu så fullt fokus på seriespelet är det enda som gäller nu.
Utgångstecken 1.

Statistik


6. Sheffield United - Preston
16-delsfinal i FA-cupen.
Två lag som presterar väldigt snarlikt i Championship. Sheffield United på sjätte plats och Preston jagar på elfte plats, 4 poäng bakom. Inget av lagen vill ha omspel här med tuffa spelscheman i serien. Sheffield United har riktigt tuffa matcher mot seriefyran Aston Villa och serieledarna Wolverhampton nästa vecka; Preston lite lättare drabbningar på pappret med Nottingham och Hull från nedre delan av tabellen.
Utgångstecken 2 med gardering 1-2.

Statistik


7. Southampton - Watford
16-delsfinal i FA-cupen.
Två lag som presterar snarlikt i Premier League. Southampton dock på nedflyttningsplats. Spelat har dock sett bra ut de senaste matcherna och tränaren Pellegrino pratar om vikten att konservera och hålla i detta positiva även genom FA-cupen. Watford på tionde plats men bara 4 poäng över nedflyttningszonen. Sparkade tränaren da Silva i veckan, har knorrats en del bland vissa spelare efter det. Tar ett tag för nya tränaren att få ihop truppen? Fortfarande lång skadelista.
Utgångstecken 1.

Statistik


8. Wigan - West Ham
16-delsfinal i FA-cupen.
Wigan ångar på och leder League One med marginal. Har visserligen ’bara’ två vinster och tre oavgjorda de fem senaste matcherna men sett till prestationer och skapade chanser borde det varit fem raka vinster. Sett till hela säsongen är man det lag i serien som skapat överlägset flest och släppt till överlägset minst antal kvalificerade målchanser. Slog ut Bournemouth i förra rundan av FA-cupen efter en ganska jämn match där Wigan ställde upp med 6 av 11 spelare med mest speltid i serien och Bournemouth ställde upp med 3 av 11 spelare med mest speltid i ligan.
West Ham ligger på elfte plats i Premier League men har bara 4 poäng ner till nedflyttningsplats. Har tagit 9 poäng från de fem senaste matcherna vilket är mer än vad man egentligen förtjänat, var t ex helt utspelade borta mot Tottenham och Bournemouth och förtjänade egentligen max 1 poäng i 1-4-segern mot Huddersfield. Men mest iögonfallande just nu är nog skadeläget. West Ham saknar upp emot ett tiotal av sina spelare med mest speltid i ligan. Tränaren Moyes har varit väldigt tydlig med att säkra fortsatt spel i Premier League är överställt allt annat. Har svår ligamatch mot Crystal Palace redan på tisdag.
Fantastiskt bra läge för Wigan att möta West Ham just nu. Wigan har spelat bättre än formtabellen anger. West Ham har spelat sämre än vad formtabellen anger; dessutom är man väldigt decimerat av skador och ingenting kommer riskeras i lördagens cupmatch. Spiketta.

Statistik


9. MK Dons - Coventry
16-delsfinal i FA-cupen.
MK Dons just nu på nedflyttningsplats i League One. Man är ett av de fyra lag i serien som både skapar minst och släpper till flest kvalificerade målchanser. Slog ut Championship-laget Queens PR i förra omgången av FA-cupen men det var inte alls rättvist sett till matchbilden. Bytte tränare nu i veckan.
Coventry på playoff-plats för uppflyttning i League Two. Man skapar mer kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och är det lag i serien som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig. Slog ut formsvaga Premier League-laget Stoke i förra omgången i FA-cupen. Kanske inte helt och hållet rättvist men en stark prestation med bra eftersmak.
MK Dons presterar dåligt och är pressade i League One. Coventry presterar bra och kan spela mer avslappnat i League Two. Ganska jämna förutsättningar - då lägger jag heller mina pengar på laget med positivt momentum. Utgångstecken 2.

Statistik


10. Notts County - Swansea
16-delsfinal i FA-cupen.
Notts County ligger på andra plats i League Two. Är bland de 5-6 lag i serien som både skapar flest och släpper till minst antal kvalificerade målchanser. Ställde upp med ordinarie manskap i förra omgången av FA-cupen och slog ut Championship-laget Brentford med 0-1. Brentford ställde dock ett väldigt reservbetonat lag på benen och vann trots det avsluten med 20-8 och avsluten på mål med 8-2. Så en rejäl portion tur för Notts County som gick vidare.
Swansea ligger fortfarande sist i Premier League, men formen är inte så pjåkig: 7 poäng från de senaste 5 matcherna. Swansea är bland de lag i ligan som både skapar allra minst och släpper till allra flest kvalificerade målchanser. Ställde upp med ett förhållandevis starkt lag i förra omgången av FA-cupen där man slog ett ungefär lika reservfyllt Wolverhampton efter två jämna matcher. Swansea har nu fyra matcher i rad utan förlust och jag tror att man gärna vill förlänga den sviten och ha med sig den positiva energin i det fortsatta ligaspelet.
Utgångstecken 2.

Statistik


11. Brentford - Norwich
Omgång 29 i Championship.
Efter en dålig start på säsongen har Brentford nu fått utlopp för sin egentliga kapacitet och klättrar sakta men säkert i tabellen. Just nu plats 9 med playoff-plats bara 3 poäng bort. Är helt rättvist det tredje formstarkaste laget i serien med 12 poäng från de fem senaste matcherna. Brentford är det lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt ; släpper också till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Norwich just nu på plats 13 och håller på att fasta i ingenmansland, har 12 poäng ner till nedflyttningsstrecket och 9 poäng upp till playoff-plats. Har tagit 10 poäng ganska rättvist i förhållandevis jämna matcher mot blandat motstånd de fem senaste. Norwich både skapar något färre och släpper till marginellt färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstips 1.

Statistik


12. Bristol City - Queens PR
Omgång 29 i Championship.
Bristol City femma i tabellen men det fjärde formsvagaste laget i serien. Man har helt enkelt lagt väldigt mycket fokus på ligacupen de senaste veckorna: först slog man inte helt orättvist ut Manchester United i kvartsfinal och sen gick man två heroiska holmgångar mot självaste Manchester City i semifinalen. Förlorade med uddamål på tilläggstid i båda matcherna men det är verkligen förluster man kan bära med högburet huvud. Senaste matchen spelades sent i tisdags och frågan är hur laget mår på lördag - tar man med sig energin och allt positiva från det framgångsrika cupspelet eller är tankarna kvar i de nesliga förlusterna? Inga dåliga insatser i seriespelet det senaste egentligen, man har har haft tufft spelschema men tankarna har nog varit delvis annorstädes. Sett till till säsongen i Championship hittills så är Bristol City ett av de fyra lag i serien som skapar flest kvalificerade målchanser och man är också ett av de fem lag i serien som släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig.
Queens PR just nu på plats 16 med 13 poäng upp till playoff-plats och 8 poäng ner till nedflyttningszonen. Har 7 poäng från de fem senaste matcherna och prestationerna har varit bra; förlorade borta mot hemmastarka Millwall trots att Queens PR skapade både fler avslut och avslut på mål, slog inte helt orättvist serietrean Cardiff hemma och spelade ut tabelljumbon Burton på bortaplan. I senaste matchen spelade man helt jämnt hemma mot starka Middlesbrough men fick stryk 0-3, på tok för stora siffror. Queens PR både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien; trenden har varit ganska hackig med ömsom starka perioder ömsom svagare perioder, nu kan man ana början på en stark period?
Svårbedömd match. Mycket hänger på hur väl Bristol City studsar tillbaka från cupförlusten i veckan. Är Bristol City på planen med pigga ben och rensade huvuden så har man bättre kapacitet och ettan är det givna utgångstecknet. Men är Bristol City slitna och/eller kommer med cupförlusten kvar i huvudet så är Queens PR tillräckligt bra för att kunna utnyttja detta. Fint värde i poängtapp för hemmalaget.

Statistik


13. Ipswich - Wolverhampton
Omgång 29 i Championship.
Ipswich halkar efter i huggsexan om en playoff-plats. Ligger nu på plats 12 med 6 poäng upp till en topp-6-placering. Formen ör relativt svag med 5 poäng från de fem senaste matcherna. Enda gången man vann statistiken över skott och skott på mål var mot bedrövligt trend- och formsvaga Leeds; hade lite tur som fick med sig 1 poäng mot bottenlaget Bolton nu senast. Ipswich är bland de 4 lag i serien som skapar allra minst och samtidigt släpper till allra flest kvalificerade målchanser.
Wolverhampton leder serien med 9 poängs marginal. Formen har dippat lite och man har 8 poäng från de fem senaste matcherna. Speciellt är det i de två senaste seriematcherna som statistiken sett ovanligt blekt ut: Wolverhampton har bara inkasserat totalt 1 poäng mot Barnsley och Nottingham från nedre halvan av tabellen. Men då hade man både skott i ribban och två bortdömda mål (offside) mot Barnsley och mot Nottingham var det riktigt bedrövliga förutsättningar med isande kyla och snöblandat regn. Wolverhampton tränas av portugisen Santo och i laget finns 5-6 portugiser i startelvan och på bänken. Kan tänkas att de inte får ut det mesta av sina kvaliteter på vattensjuka planer och i snömodd? På lördag blir det dock spel på den bästa gräsmattan i hela Championship och det skall vara soligt och uppehåll fram till dess och kvicksilvret skall krypa upp mot 10-12 grader till helgen. Perfekt läge att studsa tillbaka? Sett till säsongen som helhet är Wolverhampton bland de 3 lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt oh man är också bland de 2 lag som släpper till allra minst kvalificerade målchanser bakåt.
Något tveksam form hos båda lagen, men sett till grundkapaciteten är det skilda världar. Utgångstips 2 räcker långt. Tvåan ser t o m ut att kunna bli understreckad, då är det en synnerligen intressant spik.

StatistikVeckans spik: Wolverhampton

Veckans skräll: BirminghamEnkelraden:
1.1
2.2
3.1
4.X
5.1
6.2
7.1
8.1
9.2
10.2
11.1
12.1
13.2


Lilla systemet: 64 rader
1.1
2.X2
3.1X
4.X2
5.1
6.12
7.1
8.1
9.X2
10.2
11.1
12.12
13.2


Mellansystemet: 432 rader
1.1X2
2.X2
3.1X2
4.1X2
5.1
6.12
7.1
8.1
9.X2
10.2
11.1
12.12
13.2


Stora systemet: 1944 rader
1.1X2
2.1X2
3.1X2
4.1X2
5.1
6.12
7.1
8.1
9.X2
10.2
11.1X
12.1X2
13.2
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+10)

Senast redigerad av Calatan den 2018-01-27 klockan 01:16.
Calatan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td