Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-05-19, 15:40   #1
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 124

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (20/5)


Ett underbart Europatips om söndagen med mängder med spikalternativ. Det gör även att värdet brukar vara väldigt fint på den motsatta sidan och kan vi bara hitta de som verkligen vinner så finns alla möjligheter för att kunna ta hem storvinsten. Det är ju även 2.5 miljoner i 13-rättspotten. Nu laddar vi geväret och ser vad vi får hem som byte!

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under lördagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Hammarby - AIK
36.5% - 27.5% - 36%
Stockholmsderby på Tele2 Arena mellan de två i toppen. Hammarby som överraskat positivt med offensivt spel och mycket mål medan AIK ligger där de förväntas och med ett bra defensivt spel. Det här kommer bli ett möte som jag gissar varken kommer börja i utsatt tid eller fortgå utan några avbrott.

Medan Hammarby kommer med fyra raka segrar och elva gjorda mål så har AIK två raka oavgjorda med endast ett mål producerat framåt. Förra säsongen förlorade Hammarby endast tre matcher på hemmaplan och den här säsongen har de fem raka vinster och dessutom 16 gjorda mål. AIK som slutade tvåa förra säsongen fick endast in två förluster på kontot när de hade bortamatch medan de i år endast har en vinst på fyra försök men fortfarande utan någon förlust. Det är de enda två lagen i årets Allsvenska som fortfarande har förlustnollan totalt intakt. Minst ett av lagen kommer ha kvar den dessutom.

Krysset är som alltid överstreckat i den här typen av matcher och värdet vi hittar ligger enbart på AIK vilket är lite tråkigt då jag själv vill ha Hammarby som favorit här och inte med en ynka halv procentenhet. Jag blir tvingad att plocka med tvåan här även om jag hellre spelar ettan.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 måste med pga värdet och jag tycker det räcker med dessa två tecken.


2. Malmö FF - Häcken
43.5% - 27% - 29.5%
Malmö i en mer eller mindre kris ska nu ta emot gästande Häcken nere i Skåne och det kommer bli ännu en match laddad med ångest i hemmalaget. Häcken brukar dessutom spela bra på Swedbank Stadion och har endast en förlust där sen 2012 och framåt.

Malmö har nu tre raka förluster i Allsvenskan samt ännu en i cupen. Jag tvivlar på att de fått ordning på allt det mentala till matchen mot laget från Hisingen och jag själv förutspår en match med många mål även om det finns mycket faktorer som talar emot. Häcken kommer med två raka segrar och 8-0 i målskillnad. Förra säsongen hade Malmö endast två förluster på hemmaplan och faktum är så har de än så länge bara en där på fyra försök den här säsongen. Häcken gjorde det bra förra säsongen med endast två förluster på bortaplan och den här säsongen har de inlett lite svagare med 1-1-2 (4-4) borta.

Malmö är groteskt överstreckade och visst måste det vända någon gång för laget – eller inte! Med 55% på strecken tycker jag det här kan vara en match att gå mot favoriten för om de är för stora på vanliga marknaden är de groteskt överstreckade här. Jag väljer att plocka bort ”di blåe” på de flesta systemkonstruktioner.

Utgångstips: 2
Gardering: X måste med och är det inte här man vågar riskera så finns det fler tecken.


3. Värnamo - Halmstad
34% - 27.5% - 38%
Hade vi ett galet överstreckat lag i förra matchen blir det än värre här när Halmstad ska gästa Finnvedsvallen i Värnamo. Tabellmässigt så ligger Värnamo näst sist med fem poäng medan Halmstad har tio poäng och innehar en sjätteplats med en match mindre spelad.

Värnamo kommer med två raka 0-0 matcher och har dessutom det ett rätt bra facit på hemmaplan. Hittills under säsongen har de 1-1-1 (3-2) medan de förra säsongen hade 7-5-3 (27-16) så det här blir ingen lätt match för Halmstad även om tabellen skulle mena på det. Halmstad som kommer med två raka segrar men inte mot det giftigaste motståndet ska vi ha i åtanke. Förra säsongen i Allsvenskan fick de ihop 2-4-9 (13-23) men nu är det ju lite enklare motstånd men likväl en bortamatch mot ett lag som börjat samla poäng och håller nollan.

Allt värde ligger på ettan som just nu enbart är streckad på 19% och det gör de till en kul chansspik på många konstruktioner. Halmstad som är streckade på 58% är ett av de mer kalla lagen jag sett på Europatipset faktiskt. När lag är mycket överstreckade brukar de åtminstone ha en högre vinstchans. Det här blir enkelt – väck med Halmstad!

Utgångstips: 1
Gardering: X tycker jag är intressant även om det enbart har ett knappt värde.


4. Helsingborg - Örgryte
47% - 27% - 26%
Ifall Helsingborgs drömmar om en hyfsat snabb återkomst till Allsvenskan ska besannas så finns det inte så mycket mer än tre poäng som gäller hemma på Olympia när serieledande Örgryte nu kommer på besök.

Ett bortalag med fyra raka segrar och 9-2 i målskillnad mot lag som ligger i mitten av tabellen. Helsingborg inledde riktigt starkt men nu är det som det inte finns det där självförtroende längre och rädslan att inte lyckas är stor. De flesta väntar väl hem ”Granen” och då kanske det kan få fart på riktigt igen. Helsingborg har den här säsongen 2-0-1 (5-4) på hemmaplan medan Örgryte har 3-1-0 (8-3) på bortaplan. Örgryte har ryckt upp sig ordentligt från förra säsongen då kvalade för att stanna kvar och på bortaplan då endast fick ihop 1-6-8 (9-29) vilket får sägas vara uselt.

Av flera anledningar förstår jag att HIF är favoriter här men kanske lite väl stora och streckspelarna höjer upp dem än mer till hela 52%. Värdet ligger på tvåan medan krysset är knappt understreckat. Jag vill ju spika ettan från hjärtat men kommer med stor sannolikhet att gardera på då Helsingborg sviker mer än vad som får anses vara okej!

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 känns som självklara val här även om kupongen hittills lever på skrällar.


5. Cagliari - Atalanta
30% - 27% - 43%
Från den svenska solen ska vi ner till Italien och spela den sista och avgörande ligamatchen för den här säsongen. Cagliari tar emot Atalanta på Sardegna Arena och det är två lag som verkligen har poäng och placeringar att spela om. Hemmalaget ligger endast en poäng från nedflyttning men har två lag som behöver passera ifall det ska bli hissen ner till Serie B. Bortalaget har i stort redan säkrat en plats för att få kvalificera till Europa League men kan ta en direktplats ifall de kliver om Milan i sista omgången men riskerar också att missa platsen ifall Fiorentina öser in mål och vinner sin match medan det blir ridå ner här.

Cagliari har tagit exakt hälften av sina poäng på hemmaplan men har den här matchen att förbättra det. Detta medan Atalanta har tagit exakt 45% av sina poäng på bortaplan. Målskillnaden för bägge lagen här är ungefär densamma var de än spelar dessutom. Cagliari kommer med en fin 1-0 seger borta över Fiorentina (som med största sannolikhet missar EL) och har antagligen räddat kontraktet via de tre poängen. Atalanta kommer med sju raka i ligan utan förlust och får väl gälla som favoriter här även om hemmalaget är de som mest har en kniv mot strupen.

De är favoriter Atalanta här och dessutom har vi ett knappt värde på tvåan. Det är bara att tacka och ta emot i de flesta fall. Även krysset har ett knappt värde här och jag tycker att ettan här kan vara rätt kall om än inte helt ointressant. Finns det bättre spikar så måla på här annars tycker jag tvåan kan vara trevlig som spik.

Utgångstips: 2
Gardering: X i första hand pga värde men 1 är inte helt borta då de faktiskt kommer med 1-0 i bagaget.


6. Lazio - Inter
38% - 26.5% - 35%
Kan det bli en mer fantastisk uppgörelse i sista rundan av italienska ligan än att Lazio möter Inter på Stadio Olimpico. Lazio innehar just nu kvalplatsen till Champions League med Inter jagandes bakom sig och det skiljer tre(!) poäng bara. Det betyder att om Inter vinner matchen passerar de pga inbördes möten. Skulle Lazio vinna samtidigt som Roma förlorar mot Sassuolo tar Lazio en direktplats till CL.

Spännande värre alltså men framför allt vad gäller den fjärde platsen i ligan. Kan verkligen Lazio spela bort en hel säsong i en enda match när det gäller som mest – och på hemmaplan? Faktum är så har de ett bättre facit borta där de har 12-4-3 (44-28) vilket innebär nästan 56% av totalpoängen. De behöver verkligen snygga till hemmastatistiken nu. Inter har tagit mer normala 45% på bortaplan med 8-7-3 (26-12). Mötet inbördes slutade 0-0 i höstas. Lazio kommer med två oavgjorda i bagaget mot Atalanta och Crotone vilket inte känns som en merit, medan Inter överraskande nog fick en 1-2 förlust hemma mot Sassuolo senast.

Det är inte bara jag som hellre streckar ettan här utan även övriga streckspelare som jobbar upp procenten till 46. Även krysset är någorlunda överstreckat och den som enbart letar värde har det på Inter som endast är streckade på 25%. Ett kap egentligen men allt beror på hur systemet som helhet byggs upp. Jag kan även se fördelar med att spika ettan här för att gå under radarn. Svårlöst match men även jag kan påverkas av ”Lazio måste vinna”.

Utgångstips: 1
Gardering: X måste med då Lazio kommer försvara detta i slutet men 2 känns intressant pga värdet.


7. Milan - Fiorentina
54% - 24.5% - 21%
På Stadio Giuseppe Meazza har vi två lag precis under toppen som ska göra upp om vilka platser de ska få till Europa League eller om det blir spel enbart i den inhemska ligan till höst. Milan ska försvara sin sjätteplats och direktplats till Europa League medan Fiorentina ska ge det sista de har för att kunna passera Atalanta och ta över sjundeplatsen och en kvalplats till Europa League. Det skiljer sju mål mellan lagen och det blir ju svårt om inte nästan omöjligt.

Fiorentina spelade nog bort sina chanser i senaste omgången då de hemma förlorade mot Cagliari och här borde inte motivationen vara på topp. Jag tror de kommer vara offensiva utan dess like för att få in några snabba och samtidigt hoppas att resultatet i matchen mellan Cagliari och Atalanta går deras väg men sju mål? Hur? Nej, det här kommer Milan antagligen leva på då bortalaget inte kommer ha det som krävs i energinivå. Milan har tagit drygt 52% av sin totalpoäng hemma genom 9-5-4 (20-15) medan Fiorentina har tagit drygt 49% av sin totalpoäng borta genom 8-4-6 (26-19).

Milan är dock groteskt överstreckade vilket gör att det bara är att tacka och ta emot och spika tvåan på de system som behöver leta värde och utdelning. Krysset är också väldigt intressant då det bara är streckat på 19% medan Milan är iskalla på 69% men det är likväl god sannolikhet till hemmaseger här även om de inte har så mycket att spela för.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X måste med här på de konstruktioner som hittar värde i övriga matcher.


8. Sassuolo - Roma
23% - 25.5% - 51.5%
Två lag med ”mördande” form ska göra upp på MAPEI Stadium – Cittá del Tricolore. Sassuolo som endast har en förlust på de elva senaste ligamatcherna och det var mot Crotone (borta) av alla lag. Men innan det vände till formtopp hade de nio raka utan vinst. Snacka om att det kan svänga i energinivåer. Även bortalaget Roma kommer med endast en förlust på de elva senaste ligamatcherna.

Hemmalaget spelade sig ur bottenstriden med råge men det känns inte som de var nöjda där utan trummar vidare. Nu har de chansen att faktiskt avgöra direktplatserna till Champions League och det kan nog vara en morot nog så saftig. Roma har dock allt i sina egna händer och en pinne räcker för att ta den tredje direktplatsen till CL. Självklart ska bortalaget vara favoriter, både i klass och att de senast fick med sig 0-0 hemma mot Juventus. Sassuolo har haft enorma problem hemma i serien då de har 4-7-7 (11-21) vilket är drygt 44% av totalpoängen bara men framför allt är elva mål framåt sämst i hela ligan. Roma spelar precis som andra romlaget Lazio bättre borta ifall vi ser till poängen. Roma har 11-6-1 (29-9) vilket är nästan 53% av totalpoängen. Är då Sassuolo sämst på att göra mål hemma så är Roma bäst i ligan på att släppa in mål på bortaplan.

Jag förstår att tvåan blir väldigt överstreckad här för litar vi på marknaden så skiljer det drygt 17 procentenheter. Precis som i andra matcher kan det vara till sin fördel att spika överstreckade lag ifall man vet vad man gör och bygger systemet korrekt. Men annars är det ju väldigt lockande att luta sig mot både ettan och krysset här med tanke på hur få matcher de förlorat på sistone. Spik på Roma är väl en rekommendation i många fall men det oavgjorda garanterar de tredjeplatsen.

Utgångstips: 2


9. Karlslund - Nyköping
31.5% - 25.5% - 43.5%
Till Örebro och Karlslund Arena styr vi när vi ska ner i de lägre serierna i Sverige. Nu är det division 1 och vi börjar med ett bottenmöte mellan nykomlingen Karlslund mot en inledande besvikelse i Nyköping som förra säsongen slutade fyra.

Karlslund tog sig upp via kval där de höll nollan i sina två matcher medan de i serien på hemmaplan gick som tåget. Det blev 12-1-0 (45-5) vilket var 57% av totalpoängen. Inledning i den nya divisionen har varit tuffare med 0-1-2 (5-7) på hemmaplan och bara något mål bättre än på bortaplan där de även tagit en poäng. Motståndet har inte varit det enklaste heller där de mött både Västerås och Carlstad som ligger etta och tvåa i serien. Nyköping började fint med fyra raka utan förlust men har nu två raka nederlag och då har de ej mött de två topplagen ännu. På bortaplan har de 0-2-1 (3-4) och jag är inte säker på att nollan i vinstkolumnen försvinner här.

Krysset är streckat i paritet med marknadens värdering medan värdet ligger på hemmalaget som brukligt när det ser ut så här tabellmässigt. Dessvärre är värdet inte gigantiskt då de likväl har fått 25% på sig men tycker det är åt det hållet vi ska luta oss först även om det kanske blir ännu en snöplig uddamålsförlust här.

Utgångstips: 1
Gardering: X tycker jag vi kommer långt på så spara lite på strecken.


10. Syrianska - Umeå
53.5% - 24% - 22.5%
Syrianska ramlade ur Superettan i höstas och ska nu ta emot Umeå FC på Södertälje Fotbollsarena i division 1. En match som streckmässigt ser väldigt intressant ut och jag tror de flesta streckspelarna går bort sig här.

Hemmaplan för Syrianska och det är en klar fördel då de förra säsongen endast lyckades få ihop en tredjedel av sina poäng borta. Visserligen vann de bara fem hemmamatcher av 15 möjliga men ändå en klar fördel jämfört med borta. Den här säsongen har det dock börjat helt omvänt med 0-1-2 (5-8) på hemmaplan medan de borta dragit in sju poäng. Till sist försvar ska dock sägas att de mött de tre översta lagen i tabellen i sina tre hemmamatcher och det är också av den anledningen tror jag som de är streckade så högt här. Umeå har på bortaplan endast fått med sig en poäng hittills av sina åtta totalt – dvs helt tvärt emot vad Syrianska lyckats med. Även Umeå har mött två av lagen i toppen medan poängen kom mot Nyköping.

Oavsett så har vi mellan 40-60% värde på kryss och tvåa i matchen då hemmalaget fått hela 68% streck på sig. Men som vanligt gäller det att välja rätt spikar och jag är tveksam här då hälften av omgångarna skräller det här och med det värdet vill vi inte gå miste.

Utgångstips: X
Gardering: 1 måste med pga sannolikhet medan 2 ska med pga värdet!


11. Västerås - Assyriska
56.5% - 23.5% - 20.5%
Även om marknaden inte håller Västerås som mycket större favoriter och de är streckade på groteska 80% i nuläget tycker jag vi har en trevligare spik på hemmalaget här som har sex raka vinster i inledningen. Nu kommer Assyriska på besök till Solid Park Arena och det tror jag kan bli en för tuff match för bortalaget.

Vi ska dock påminna oss att Västerås mest mött lag på undre halvan av tabellen inledningsvis även om det blev 3-0 hemma mot Akropolis på en fjärdeplats och det är deras enda förlust. Förra säsongen spelade Västerås 9-1-3 (33-17) på hemmaplan vilket var drygt 62% av totalpoängen. Assyriska fick ihop 2-4-7 (17-29) på bortaplan under 2017 vilket endast var knappa 29% av totalpoängen. Inbördes förra säsongen blev det 7-0 totalt till Västerås där hemmatchen slutade 3-0.

Som nämnts har Västerås hela 80% streck på sig men spikar man dessa så finns det likväl flera fina systemkonstruktioner att ha bra med värde i. Därför tänker jag lägga mina ägg i hemmakorgen för de vinner trots allt 56% av dessa matcher enligt marknaden och jag tror det kan vara aningens högre dessutom. Men några 80% når de så klart inte. För er som tycker sig ha hittat bättre spikar som är favoriter dessutom är det ju bara att ta med allt värde som det bjuds på här då vi har 12% på krysset och endast 8% på tvåan.

Utgångstips: 1


12. Husqvarna - Karlskrona
30.5% - 26% - 43.5%
Husqvarna inledde starkt med en poäng hemma på Rosenlunds IP mot serieledarna Mjällby men har efter det gått helt poänglösa och inte konstigt då de spelat på olika planer och nu är det dags för Zinkensdamm i Jönköping.

Husqvarna var endast en poäng från att tvingas kvala sig kvar förra säsongen och det får nog skrivas att det var ”hemmaplanen” som var avgörande då de endast fick ihop drygt 37% av totalpoängen ute på vift. Men även om Karlskrona landade några placeringar högre upp så var de inte bättre borta med sina 3-3-7 (19-25) vilket var knappt 32% av totalpoängen bara. Inget av lagen har inlett speciellt starkt då de tillsammans har en enda seger 2018. I mina ögon en svårlöst match och förra säsongen slutade den här matchen 2-2.

Enligt marknaden så hamnar allt värde på ettan då jag tror folk i allmänhet stirrar lite för mycket på tabellen och endast ser alla röda förluster. Gjorda mål framåt skiljer det endast ett och då kan väl 24% på hemmalaget vara väldigt spelvärt. Jag tar dock ingen ställning här alls utan låter programmet avgöra och streckar på.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 i valfri ordning då jag inte tycker något tecken här känns bra.


13. Ljungskile - Oddevold
35% - 25.5% - 40%
En trevlig och intressant match på Uddevalla Arena mellan Ljungskile och Oddevold i detta derby som spelas norr om Göteborg. När de möttes i höstas vann Oddevold det här mötet med 2-0 medan vårmötet slutade 1-1.

Oddevold är laget som resultatmässigt startat klart bäst och är efter sex omgångar ännu obesegrade. Poängtappen har kommit borta mot tvåan Torns och elvan Karlskrona. Ljungskile har 1-2-3 men det är med 1-0 i samtliga förlustmatcher och det mot tvåan Torns, trean Tvååker samt tian Kristianstad. Förra säsongen tog Ljungskile snäppet fler poäng hemma än borta och det som skilde mest var antal insläppta. Oddevold fick endast 3-2-8 (18-26) med sig från bortamatcherna vilket var drygt 31% av totalpoängen.

Krysset är streckar i paritet med marknadens värdering medan ettan får hela värdet på tio procentenheter medan tvåan har lika stort bortfall. Jag tycker att vi gör det enkelt och plockar bort krysset medan vi behåller både värde och sannolikhet här.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 måste så klart med till låga 24% när de nästan har samma vinstchans som Oddevold.Omgångens bästa spik: Roma (match 8, en tvåa)
Omgångens bästa tecken: Häcken (match 2, en tvåa)
Omgångens bästa skräll: Värnamo (match 3, en etta)


Systemförslag för den med en lite halvtjock plånbok. 3456 rader på Liverättning

1. 12
2. x2
3. 1x

4. 1x
5. 2
6. 1x

7. 1x2
8. 2
9. 1x

10. 1x2
11. 1
12. 1x2
13. 12


För den som vill komma billigare undan. 108 rader på Liverättning

1. 1
2. 2
3. 1

4. 1
5. 2
6. 1x

7. 1x2
8. 2
9. 1

10. 1x2
11. 1
12. 1x2
13. 12

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Senast redigerad av AmaerildeRimfrost den 2018-05-19 klockan 15:41.
AmaerildeRimfrost är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td