Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-07-07, 23:31   #1
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 124

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (8/7)


En omgång med väldigt mycket fint värde ifall vi förlitar oss blint på marknaden. Jag tycker även det finns några trevliga spikar här, någon lågt streckad medan någon är i högsta laget. Omgången inleder med tre matcher från Allsvenskan och avslutas med fyra matcher från högsta serien i Norge. Halvintressant omgång även om jag känner mig kluven i många matcher.

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under lördagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Djurgården - Norrköping
44.5% - 27% - 28%
Toppmöte mellan Djurgården och Norrköping där hemmalaget spelat tre matcher under uppehållet medan Norrköping spelat två stycken. Stabilt bakåt när Djurgården spelar hemma med endast tre insläppta på fem matcher. Svårlöst match där jag vill hålla hemmalaget som favoriter men Norrköping vände ett 2-0 underläge borta mot AIK innan uppehållet även om de till sist endast fick 3-3 i den matchen. Det kan ske igen – svårlöst!

Värdet ligger på tvåan här på bekostnad av ettan. Krysset är i paritet med chansvärderingen. För att vara på säkra sidan är det bara att strecka på här. Utgå från skrällen med värdet dock.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X i den ordningen men ta med allt om det finns möjlighet.


2. Göteborg - Kalmar
45% - 30.5% - 24.5%
Två lag som är utan seger på de tre senaste matcherna i Allsvenskan, innan uppehållet kom som en tillfällig räddning. Bägge lagen har spelat två träningsmatcher där Göteborg förlorade med 1-2 mot Djurgården men slog Boden med 4-1. Kalmar förlorade mot både Norrköping och OB. Jag tror hemmaplan kommer vara avgörande här då Kalmar är ett helt annat lag borta än hemma. Förra säsongen endast 28% av totalpoängen på bortaplan och i år har de 35%. Göteborg imponerar dock inte men ska vara favoriter här.

Ettan grovt överstreckad, totalt 56%, vilket gör att vi får bra värde på båda de andra tecknen. Bäst är det på tvåan men Kalmar är inget bortalag så psykologiskt är det ju jobbigt att luta sig mot det. Strecka på men utgå från ettan.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 i valfri ordning.


3. Örebro - Elfsborg
40% - 27.5% - 32.5%
Elfsborg lyckades spela oavgjort hemma mot Göteborg innan de slog bottenlagen Dalkurd och Trelleborg strax före pausen i Allsvenskan. Jag tvivlar dock på deras form även om de slog både Häcken och Helsingör med 2-1 på bortaplan. Örebro gör det bra i Allsvenskan och slog både Sirius och Sundsvall i träningsmatcher även om det motståndet inte riktigt är en värdemätare. Bägge lagen förlorade under lördagen och det klart. Vi måste tillbaka till 2012 innan Elfsborg vann det här mötet.

52% av pengarna ligger på Örebro vilket inte är intressant någonstans spelmässigt. Krysset streckat på 25% vilket ger ett knappt värde medan Elfsborg får ett kanonvärde med hela 40%. Spika och håll tummarna.

Utgångstips: 2


4. Husqvarna - Torn
38.5% - 27.5% - 34%
En svår match för Husqvarna som dock verkar ha hittat lite formökning för att kravla sig upp från bottenstriden. Oavgjort näst senast hemma mot topplaget Eskilsminne, och seger borta med 2-1 senast mot bottenkonkurrenten Grebbestad. Torn som ligger precis under Mjällby och Oskarshamn har endast en förlust på bortaplan efter sju spelade matcher där. Dock tre raka oavgjorda där mot inte alltför imponerande lag. Ser ut att bli en svårlöst match på tipset.

Endast 31% av pengarna ligger på hemmalaget här vilket gör att vi får bra värde på ett relativt lågt streckat lag. Även krysset bjuder på lite värde medan Torn blir iskalla trots att det är Europatipset. Gör det enkelt här och lita på marknaden och kör en halvgardering.

Utgångstips: 1
Gardering: X och sen hoppas vi de 65% räcker.


5. Oskarshamn - Karlskrona
60.5% - 23% - 16.5%
Karlskrona har tre riktigt fina oavgjorda mot slutet där de mött ettan, trean och åttan i serien på hemmaplan där de efter sju matcher endast förlorat en. Borta är det tyngre även om det är 2-1-4 (11-15). Möter nu ett starkt Oskarshamn som har 4-1-1 (14-7) hemma. Bör bli en komfortabel seger för hemmalaget här. Karlskrona vann dock bägge matcher inbördes förra säsongen.

Hemmalaget streckade på hela 84% vilket gör att jag tvivlar å det grövsta ifall det är en spik eller inte. Europatipset klarar av dessa – och vi har redan plockat in en del värde i raden hittills. Men 130% värde på krysset och 170% på tvåan är ju inte saker vi skojar bort. Allt beror på hur övriga systemet byggs. Jag spikar då det trots allt är laget med störst segerchans på kupongen och vi hittar bra värde i övriga matcher.

Utgångstips: 1


6. Åtvidaberg - Skövde
42.5% - 27% - 30.5%
Bottenmöte mellan jumbon och nästjumbon där hemmalaget Åtvidaberg med totalt sju poäng ändå bara har två förluster i hemmastatistiken. 1-3-2 (5-6) lyder den och det tycker jag vi ska hålla hårt i. Skövde som bara har en seger borta har ett facit där med 1-3-3 (8-12). Det är inte katastrof och förlusterna har varit mot bra lag i serien som bl a Mjällby och Torn. Omöjligt att avgöra och det gäller nog att hitta rätt fingertoppskänsla ifall vi ska in och peta i matchen.

Streckspelarna går dock mer på hemmalaget här än marknaden – och ettan är streckad på 49%. Knappt värde på krysset som är streckat på 26% medan tvåan bär det lite tyngre värdet. Börja med krysset då Åtvidaberg inte släpper in så mycket bollar på hemmaplan.

Utgångstips: X
Gardering: 2 i första hand och har vi värde på övriga matcher, ta med 1 också.


7. Linköping - Västerås
30% - 26% - 44%
Linköping gör det bra i serien just nu med tre segrar på fyra senaste matcherna. De har dock mött idel bottenlag samt ett Assyriska som har usel form, så jag tycker inte vi ska höja upp laget så mycket även om det så klart borde vara bra stämning i truppen. Västerås fick på nöten senast i serien borta mot Nyköping med 1-0. Fick därefter möta rena reservlaget i Syrianska när det vankades Svenska Cupen och resultatet skrevs till hela 7-0 och det tror jag kan ha gett välbehövlig energi i laget så att de direkt kan hitta in i den finare formkurvan igen. Kom dock ihåg att Linköping är obesegrade hemma med 3-4-0 (6-3).

Västerås är klart mer streckade på Europatipset än Stryktipset vilket gör att vi tar med samtliga tecken på klart fler systemkonstruktioner nu. Västerås ska vara favoriter och har också ökat någon procentenhet men som spik känns de inte lika intressanta här.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X i den ordningen.


8. Nyköping - Team Thorengruppen
55% - 22% - 23%
Thorengruppen föll ihop helt senast mot topplaget Carlstad där siffrorna skrevs till 0-4 men det kunde blivit en större förlust. Endast en poäng på de fyra senaste dessutom för umeålaget som även haft det tufft med målskyttet med ett enkelt mål. Nu gästar de Nyköping som kommer med en imponerande 1-0 seger över självaste Västerås. De tog även poäng mot serieledarna Carlstad näst senast. Har gjort det bra överlag på slutet med en förlust bara på de fem senaste matcherna. Inbördes vann Nyköping bägge möten förra säsongen.

Streckspelarna är med på noterna och jag tycker vi utgår från ettan trots 69% av pengarna där. En tråkig och kall etta men garderar vi så är det tvåan som är intressant med nästan 100% i värde. Krysset är streckat på 19% och det lilla värdet kan vi avstå från.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 då värdet är kanon och de släpper inte in värst mycket mål överlag.


9. Syrianska - Sandviken
59% - 23% - 18%
Syrianska la inget fokus alls på cupmatchen i veckan utan det ser ut att vara serien som gäller till 100%. Formmässigt har de fyra segrar på de fem senaste matcherna där förlusten var mot ett av bottenlagen, Karlslund. Bortalaget Sandviken är inte heller så tokiga vad gäller formen, då även dessa endast har en förlust på fem senaste och den kom mot Carlstad som leder serien. Syrianska har märkligt nog tagit överlägset fler poäng borta hittills. Hela 19 poäng jämfört med hemmafacit på 1-2-3 (9-12). Intressant nog presterar även Sandviken bättre borta med ett facit på 2-4-1 (8-7) vilket är två tredjedelar av intjänade poäng. Hemmalaget rätta favoriter.

Syrianska är inte så kraftigt överstreckade och det kanske är statistiken ovan som gör det. Endast 66% ligger på ettan här medan krysset är det som är mest intressant värdemässigt ifall marknaden är rätt ute. Nästan 30% värde på det oavgjorda jämfört med 10% på tvåan. Även om vi inte bjuds på mängder med värde på skrällen tar vi med alla tecken här.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 i den ordningen.


10. Bodö/Glimt - Brann
32% - 29% - 38.5%
Bodö/Glimt kommer med tre raka oavgjorda och dessförinnan vann de klart mot Ranheim som ligger trea i tabellen. Hemmalaget parkerar likväl på nedre halvan av tabellen och möter nu serieledarna Brann. Ett lag som fick sig en stjärnsmäll på hemmaplan senast. Hela 0-4 mot Molde som innehar en fjärdeplats i tabellen. Brann är dock obesegrade borta och ska inte ha några problem att äta upp Bodö här som varit nere och vänt i en division under. Brann vann mötet på hemmaplan med 2-0 i våras. Gick även segrande ur bägge mötena 2016. Tänk även på att endast tre av 34 matchen mellan lagen slutat oavgjort.

Marknaden anser dock att matchen är hyfsat jämn som ni ser ovan medan streckspelarna endast tittar i tabellen. Tvåan är streckad på 52% vilket normalt gör att ettan borde spikas här. Jag väljer dock att fortsätta tro på min egen teori här att Brann är klart bättre och tar hem detta. Tar dock med ettan som har ett okej värde då endast 25% av strecken placerats där. Även krysset har bra värde ifall marknaden är rätt på det. Börja med Brann trots allt.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 tar vi med enbart på värde och marknaden borde ha bättre koll än mig här.


11. Odd - Lilleström
47% - 27% - 26%
Odd har ramlat ner i en riktig formsvacka med en enda poäng inspelad på de senaste fem försöken. Har mött varierande motstånd på slutet men vi måste lägga märke till Lilleström var laget poängen kom mot, 0-0 på bortaplan den för knappt en månad sen. Lilleström har samma usla form nästan då de är segerlösa i sex raka försök, men det är endast två förluster. Sammanlagt har Lilleström det jobbigt på bortaplan med 1-1-6 (9-17) medan Odd gjort en del mål hemma om inte annat när formen var lite bättre. Ett hemmafacit med 4-1-3 (15-7).

Odd är rätt favoriter här enligt mig men blir på tok för högt streckade. 58% gör att vi måste försöka fälla dem även om de enligt marknaden vinner nästan hälften av dessa matcher. Bäst värde på tvåan men även krysset är intressant om man utelämnar ettan så klart.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X i den ordningen då hemmalaget känns tråkiga att åka på.


12. Sarpsborg - Ranheim
58% - 23% - 19%
Nykomlingen Ranheim har gjort det riktigt bra så här långt men levt mycket på sin hemmaplan där de har 6-1-1 (20-10). Borta går det lite tyngre och formmässigt har de nu två raka förluster på bortaplan och hela sju insläppta mål medan de själva gått mållösa. Möter nu Sarpsborg som förra säsongen endast förlorade en hemmamatch, mot Rosenborg med 2-1. Den här säsongen har de på hemmaplan fått se sig besegrade av serieledarna Brann med 2-1 samt Tromsö med 3-2. Jag tror inte de åter viker ner sig utan deras hemmafacit på 4-2-2 (17-9) borde förbättras. Ranheim vann det här mötet med 2-1 (hemma) för en knapp månad sen. Revansch nu?

Lite väl högt streckade med 68% på hemmalaget och måste man inte spika här så ta med något annat tecken också. Jag väljer att tro på det hemmastarka laget Sarpsborg här som är det laget med tredje största chansen att segra på kupongen. Spika då den är trolig!

Utgångstips: 1


13. Start - Stabaek
37.5% - 27% - 35.5%
Ett viktigt bottenmöte där dessa endast har Sandefjord bakom sig. De här två lagen har hittills tagit sina poäng hemma då bägge har kvar sin nolla i segerkolumnen borta. Start har på hemmaplan 3-1-4 (10-14) och det är 91% av vad de skrapat ihop poängmässigt. Stabaek har 3-3-1 (9-7) hemma men nu är det borta de spelar och där är det mindre smickrande 0-2-6 (6-19). En poäng är så klart guld värt för bortalaget här men Starts form är uppåtgående på på hemmaplan har de nu tre raka utan förlust med sju inspelade poäng. Norska ligan är förvisso inte den jag har mest koll på men nog borde hemmalaget ha lite större chanser att segra här?

Streckspelarna är mer på min linje men inte överdrivet. Bara 41% av pengarna ligger på hemmalaget här vilket gör att jag inbillar mig att det borde vara värde i att strecka ettan här. Litar man på marknaden är tvåan enda alternativt om det är värde man letar efter – streckad på 31%. Jag gör det enkelt här. Ettan känns bra på alla sätt.

Utgångstips: 1Omgångens bästa spik: Oskarshamn (match 5, en etta)
Omgångens bästa tecken: Elfsborg (match 3, en tvåa)
Omgångens bästa skräll: Linköping (match 7, en etta)


Systemförslag för den med halvtjock plånbok. 3888 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. 2

4. 1x
5. 1
6. 1x2

7. 1x2
8. 12
9. 1x2

10. 12
11. 12
12. 1
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 12
3. 2

4. 1x
5. 1
6. X

7. 12
8. 1
9. 1x

10. 2
11. 12
12. 1
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset
AmaerildeRimfrost är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td