Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-12-03, 21:54   #1
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Premier League, omgång 15!




Så nalkas det ännu en omgång av Premier League, i stort sett nästan direkt efter att omgång fjorton färdigspelats med en del dramatik. Resultatmässigt från den gångna helgen var det framför allt tre stycken stora spik som hamrades ner för att beskriva symboliken från hemmasegrarna i söndagens derbytrippel. Chelsea, Arsenal och Liverpool stod alla till sist som slutsegrare, där Merseyside-derbyt fick den mest dramatiska avslutningen på år och dar. Inte ens den mest inbitne Liverpoolfanatikern skulle kunna dikta ihop en sådan här avslutning. Det var som mest sekunder kvar innan domaren skulle blåsa av en mållös historia efter 90+6 minuter (en tilläggstid som tidigare signalerats som fyra extraminuter) när det osannolika inträffade. Pickford i Evertonmålet ”räddade” på något märkligt sätt bollen – som först varit uppe bland molnen och vänt efter van Dijks snedträff – innan den föll ner mot bakkanten på ovansidan av ribban. Istället för inspark hade syndabocken och den engelska landslagsmålvakten lyckats se till så bollen istället tog en extra tur upp i luften innan den åter damp ner i ribban, nu på framkanten så den åter studsade in på plan till en fristående Origi som kunde nicka in matchens enda mål. Någon likhet med slaget i Hamragedon går säkerligen att göra men frågan är mest vilka som var de goda och vilka som var de onda den här gången. Antagligen får vi olika svar beroende på om vi frågar en person med röd eller blå tröja.

Det spelades dock fler matcher. Alla storfavoriter vann förutom Manchester United som tidigt hamnade i 2-0 underläge men lika snabbt hämtade ikapp till 2-2 innan det var dags för pausvila. De resterande 45 minuterna blev mållösa och poängen delades broderligt till Uniteds förtvivlan. Annars fortsätter det som vanligt för Wolves som med rekordfart närmare sig Championship igen. En poäng på de sex senaste matcherna sammanfattar det mesta och senast på tur att ta tre poäng mot laget var Cardiff, en bottenkonkurrent som närmar sig underifrån. Newcastle, tillika skatorna - som varit uppe och flugit högt i några omgångar i rad - kom säkerligen för nära solen likt Ikaros och störtade handlöst mot havet när West Ham segrade med 3-0 på bortaplan. Får hoppas de åtminstone kan simma så det inte slutar på samma sätt som för Ikaros. Efter åtta segerlösa matcher fick äntligen Crystal Palace jubla för fulla muggar. Men frågan är hur högt vi ska hylla laget till trots de har en hyfsad trupp. Det var nämligen Burnley som stod för motståndet och de är nog ligans sämsta lag för tillfället.

Omgång 15 spelas under tisdag och onsdag innan vi har ett kort uppehåll i två dagar innan nästa omgång tar vid på lördag och pågår till och med måndag. Det märks att det blivit december för vi har mängder med brittiska fotbollsmatcher att se fram mot den närmaste månaden. Det här är första av tre tillfällen som det är ”extraomgångar” mitt i veckan, innan vi passerat jul och nyår.

Inför det kommande matcherna ställer vi oss återigen frågan om Wolves kan bryta den negativa trenden? Inte mycket tyder på det då de ska ta sig an Chelsea, ett lag som endast förlorat en match hittills och kommer från en fin 2-0 seger i derbyt mot Fulham. Vidare har vi matchen mellan West Ham och Cardiff som är högintressant för oss som följer streckstriden i botten. En trepoängare för hemmalaget gör att de på riktigt kan andas ut – tillfälligt åtminstone - och kalla sig ett mittenlag, medan Cardiff vid seger skaffar sig ett försprång på fem poäng ner till de förhatliga tre sista platserna i ligan.

Omgångens toppmatch fick vi leta länge efter men mötet mellan Manchester United och Arsenal kan nog bli en intressant tillställning om Arsenal fortsätter med sin målproduktion. De är uppe i hela 32 mål på 14 matcher vilket ger ett fint snitt på 2.29 mål framåt, där Aubameyang i särklass gjort flest mål. För även Uniteds stora målskytt Lukaku, lyckades senaste efter många om och men, mer precist åtta matcher, äntligen hitta målet igen. Så låt oss få den underhållande fotbollsfest med många mål som vi både längtar efter och förväntar. Bara Mourinho kan stå i vägen och på något sätt har även det sin charm. Men nu vill vi veta, vilket av de två röda lagen går vinnande ur striden?

Tabelltoppen efter 14 omgångar

1. Manchester City, 38p +37
2. Liverpool, 36p +22
3. Chelsea, 31p +19
4. Arsenal, 30p +14
5. Tottenham, 30p +10
6. Everton, 22 +4
7. Manchester United, 22p -1


Veckans spelschema (omgång 15):

Tisdag:
20:45 – Bournemouth v Huddersfield
20:45 – Brighton v Crystal Palace
20:45 – West Ham v Cardiff
21:00 – Watford v Manchester City

Onsdag:
20:45 – Burnley v Liverpool
20:45 – Everton v Newcastle
20:45 – Fulham v Leicester
20:45 – Wolverhampton v Chelsea
21:00 – Manchester United v Arsenal
21:00 – Tottenham v Southampton

Efter regn kommer solsken sägs det och vi kan intyga att även efter solsken så kommer det regn. Förra omgångens spel glömmer vi snabbt och våra fyra kryss hade passat bättre i ett spel likt fyra i rad eller något annat närbesläktat. Hybrisen kan nämligen snabbt plocka ner en när man närmar sig solen, som vi redan gått igenom. Men efter regn kommer också solsken och det kommer vi ta fasta på. Så nedan presenterar vi åter våra bästa spel men först en snabb titt på de olika individuella ligorna.

Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang ryckte i skytteligatoppen och roffade åt sig en tvåmålsledning med sina tio fullträffar. Bakom jagar en trio på åtta mål, dels Citys Agüero som står kvar på sina mål medan Sterling från samma klubb återigen hittade rätt och fortsätter leverera poäng efter poäng. Men även Harry Kane har blandat sig i leken på allvar nu efter ännu ett straffmål. I assistligan har vi åter en trio i delad ledning på sex målgivande passningar. Det är dels Fraser från Bournemouth och Sterling från City som står kvar på sina poäng medan Aaron Ramsey hade dubbla målgivande passningar senast i 4-2 segern mot Tottenham, även han slår sig in i toppen.





Även om City roterar friskt i startelvan och borde närma sig ett klart sämre resultat framöver, då de kommer att ha nio matcher på 30 dagar, så tror vi att kvalitén är så pass stor att till nästan dubbla pengarna på ett lågt handikapp så är det bara att förlita sig på Englands bästa lag.

Inbördes mellan lagen har vi åtta raka segrar till City sen 2013. De sex senaste är från Premier League medan de två tidigare var från FA-cupen. Totalt har vi 27-4 i målskillnad till City vilket ger ett snitt på 3.38-0.5 medan det i ligamatcherna är ett snitt på 3.33-0.33. Samtliga matcher har City klarat handikappet i, förutom i matchen från januari 2016 när Watford hade hemmaplan. Då slutade det endast 2-1 till storlaget.

City har hittills en imponerande målskillnad på 43-6 medan det borta är lite blygsammare 13-1 på endast sex matcher. Det ger dock ett snitt på 2.17 mot 0.17 och då har de dessutom mött Arsenal, Liverpool och Tottenham bland dessa. För Watford är det en total målskillnad på 17-19 medan den på hemmaplan är ungefär liknande, nämligen 10-11 på sju matcher där det fördelat sig över tre segrar och fyra förluster. Snittet blir 1.43 mot 1.57 och fördelen är även att de mött Tottenham, United och Liverpool där. Endast de sistnämnda vann och klarade linan samtidigt, då 3-0, om än orättvist.

Nu är det dock City som kommer på besök, och som inte visar i närheten av den avplanande formen som Liverpool gjort. Förra året vann de nio av sina bortamatcher med två mål eller fler och de ser än starkare ut den här säsongen som trupp. Så även om Watford är relativt starka hemma och endast förlorade med den här linan tre gånger förra säsongen så har de i år uppträtt lite mer skakigt. 0-4 hemma mot Bournemouth t ex, och har nu två raka förluster med en sammanlagd målskillnad på 0-5.

Vi lastar in en medelinsats på spelet och tycker det kan vara spelvärt ner till runt 1.82 som har en brytpunkt på runt 55% kontra oddset nu som ligger på 52.6%. BOL!




Även om Liverpool inte har en formtopp så är det tillräckligt starka och stabila för att kunna köra över Burnley med flertalet mål här. Burnley är nog ligans sämsta lag just nu även om de endast ligger på nästjumboplatsen vad gäller formtabellen. Det har endast blivit en inspelad poäng på de sex senaste matcherna med en horribel målskillnad på 3-17 och då har man mött lag som Crystal Palce, Newcastle och West Ham som inte är några topplag. Mot både City och Chelsea blev det storförlust med sammanlagt 0-9.

Liverpool är dock klart mänskligare borta och förra säsongen fick de endast ihop 9-5-5 (39-28) mot fina 12-7-0 (45-10) på hemmaplan. Men vi snackar alltså bottenträskets bottenträsk som motståndare nu och de är långt från den fina form de uppvisade förra säsongen som ledde dem till en sjundeplats och Europa League kval.

Inbärdes är det dessvärre inga stora siffror till Liverpool även om de endast förlorat en gång på de sex senaste matcherna medan de vunnit fyra av dessa. Senast blev det seger med 2-1 borta och det borde de enkelt kunna överbemästra med tanke på hemmalagets form nu, kontra då.

Men Liverpool har ingen kanonform och det är väl av den anledningen vi bjuds på över dubbla pengarna här om vi placerar halva insatsen på -1.5 och halva på -2.0. Det är värt en medelinsats och det är svårt att sia om exakt rätt odds här men över dubbla spelar vi åtminstone. BOL!




Chelsea har segrat i fyra av sina sex bortamatcher och är en kandidat att kunna utmana om tätstriden även om det just nu ser ut som City och Liverpool seglar undan lite. Att då möta ligans formsvagaste lag bör bara kunna sluta på ett enda sätt. Egentligen borde vi lasta in med ett handikappspel här men vill ha ut vinsten även på uddamålsseger här då vi ovan redan gått hårt på övriga favoriter.

Wolves har nu endast en poäng på de sex senaste matcherna och den enda lilla glädjen - om det går att finna någon sådan - är att det varit med små marginaler. Hemma mot Watford och Huddersfield har det dock blivit 0-2 men man klarade 1-1 borta mot Arsenal samt en uddamålsförlust hemma med 2-3 mot Spurs. Nykomlingen inledde starkt men som så ofta kommer fallen väldigt hårt när de väl börjar. Så det är mest det mentala spelet de måste stångas mot nu och inte tvivla på att de kanske inte hör hemma i Premier League.

Motståndet nu är åtminstone för starkt oavsett hur de löser den uppgiften. Tittar vi på Chelseas bortamatcher förra året så segrade de i 9 av 14 om vi räknar bort matcherna mot de fem topplagen som placerade sig i toppen förutom Chelsea. Det var alltså i 64% av fallen vilket ger värde på allt över 1.57 om det vore en exakt uppskattning även på framtiden om det är slumpartat vilket lag de segrar mot. Nu lägger vi in lite andra saker såsom att Wolves storsatsat och i grunden borde vara bättre. Men hur vi än vänder och vrider på detta så kan vi inte få det till att brytpunkten borde gå vid 55% om vi anser att oddset är helt korrekt utan avdrag. Vi sticker ut hakan och påstår att här har spelbolagen fortfarande inte vågat ranka ner Wolves tillräckligt mycket. Spelvärde på över 1.67 vilket ger en brytpunkt på 60%. Ha lite marginal på det, då det kan rullas rejält på startelvor och liknande nu när det blir ett intensivare spelschema. BOL!




Tottenham åkte på en tung 4-2 förlust i det heta derbyt med Arsenal under helgen men dessförinnan hade laget från de nordöstra delarna av London hela sex raka vinster med ligacupen och Champions League inräknat.

När Spurs tar emot Southampton på hemmaplan under onsdagen så räknar vi med att man kommer studsa tillbaka ordentligt efter derbyförlusten och hoppa upp på vinnartåget direkt igen. Hemmaspelet har förvisso varit lite trögt inledningsvis för Tottenham men en hemmamatch mot bottenlaget Southampton känns som helt rätt läge för en ordentlig hemmaseger som skapar lite extra självförtroende i hemmaspelet framöver.

Southampton har det riktigt tufft i årets Premier League och faktum är att det var över tre månader sedan man vann en PL-match och man har hela tio raka matcher utan vinst nu.

Sett till Southamptons tidigare matcher mot lag från topp-5 i ligan så har man förlorat med minst tre mål i samtliga matcher. 6-1 borta mot City, 3-0 förlust hemma mot Chelsea och 3-0 förlust borta mot Liverpool och vi tror på en ny storförlust för Southampton här.

Lagen möttes på även i London under december förra året och då vann Tottenham med 5-2 och vi räknar med en ny storvinst för hemmalaget under onsdagen och ser spelvärde i -1,5 AH ner till 1.95 gånger pengarna. Så en small till medium insats på det asiatiska handikappet känns som en bra placering i denna match!
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td