Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2013-12-10, 19:36   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3614
Standard

Sporttjänsten 20 år!


SPORTTJÄNSTEN 20 ÅR

Vi förflyttar oss tillbaka i tiden till början av 90-talet. Den här tiden hade det kommit allt fler produkter till travspelare på marknaden. Stalltipset var en och Travtjänsten en annan. Dessa produkter byggde på stor kunskap och unik info. Dessa produkter inspirerade uppstarten av Sporttjänsten. För sportspelare var det upp till var och en att samla in info inför matcherna. Internet var i sin linda och där fanns inte mycket att hämta. Dagstidningar och egna kontakter var de viktigaste källorna. Helt klart fanns ett behov att fylla. Idén var alltså att presentera dagsfärsk skadeinfo på alla matcher på Lången och även lämna bra spelförslag.

Anders Jonasson premiärinläste

Det var höst och elithockeyn hade precis kommit igång. Tillfället att börja var med andra ord helt perfekt. På den här tiden var det endast 40 matcher på varje Långenlista. På torsdagar var det i stort sett bara elithockey. Vi hade skaffat telefonnummer till tränarna och till en början var tränarna mest förvånade, men väldigt tillmötesgående. Bra kontakt med tränarna har vi alltid haft och det nätverk av personer vi byggde upp har vi fortfarande stor nytta av. Vi valde att sälja våra produkter som inlästa telefonmeddelanden. För att få lite ”tyngd” i produkten anlitade vi Anders Jonasson som inläsare. Utan konkurrens den bäste inläsaren som fanns, både då och efteråt. Han var känd i spelarkretsar för sin produkt Stalltipset och vi behövde lite vind i seglen i starten. En av de första omgångarna hade vi enormt flyt och fick ett riktigt scoop. Luleås mål vaktades vid den tiden av Jarmo Myllys. Knappast har någon målvakt betytt så mycket för sitt lag som han gjorde då. Dessutom var han så mycket förstemålvakt som man bara kan bli. De gånger han saknades är mycket lätträknade. Det här speciella tillfället hade han dock insjuknat och han kunde omöjligt stå. Det här var ju oslagbar info att förmedla och givetvis förlorade Luleå som storfavorit på hemmais och vi hade lirat bortalaget. En perfekt start för tjänsten med andra ord.

Text-TV blev det stora lyftet

Det fortsatte på det här sättet under några månader och vi upptäckte snabbt att det fanns ett sug ute hos sportspelare att kunna köpa unik info. Problemet var att komma ut till den stora marknaden, men på det problemet fanns en lösning, nämligen Text-TV. Det var en överlägsen kanal att förmedla våra produkter. Detta i kombination med vassa spelförslag, som lästes in ett par timmar före spelstopp. Succén var ett faktum.

Stora vinster under många år

Första åren var en enda lång framgångssaga. Svenska Spel var ganska gröna när det gällde oddssättning på sportspel. De hade ett par ”Stryktipsgubbar” som gjorde så gott de kunde, men det här med oddssättning är verkligen ingen enkel sak. Överoddsen haglade och vi som var relativt duktiga på sportspel hade inga större problem att vinna av Svenska Spel. Vi levererade den bästa infon och bra spel och det viktigaste av allt; våra kunder vann också! Den här tiden var det trippeltvång och skatteavdraget var 50 % på tripplar. Ändå var det så många gladodds att det nästan var omöjligt att inte vinna. Framförallt var bandyn rent löjligt lönsam. Vi kunde få nys om att målmaskinen Jonas Claesson saknades, utan att Svenska Spel hade koll. Då var det bara att i lugn och ro "lasta in". Det var några riktigt glada år och det sträckte sig till en bit in på 2000-talet.

Svenska Spel rustade upp

Med åren blev Svenska Spel allt duktigare på oddssättning och det blev svårare att vinna. Idag behöver Svenska Spel verkligen inte skämmas för sin oddsetavdelning. I stora drag är det duktiga personer som jobbar där. Även tekniken har utvecklats och numer justeras oddsen när de hamnar snett. För oss kändes det ibland som på Stenmarks tid. När han var för duktig och vann för mycket klev makthavarna in och ändrade reglerna. Givetvis förstår vi att Svenska Spel inte vill skänka bort pengar, men ibland tycker vi att de har överreagerat på våra drag. På slutet har det blivit bättre på den fronten - och överlag har förutsättningarna för oss lirare ändå blivit bättre.

Gott om alternativ

Sedan många år tillbaka får vi ju spela singlar (vilket länge var otänkbart), Lången-listan har etappvis utökats från 40 till 198 objekt och så sent som i höstas drog ju staten upp återbetalningsprocenten på Oddset. Det har redan givit resultat, det har naturligtvis blivit lättare att hitta överodds. Dessutom blir det allt större fokus på andra alternativ än det klassiska 1X2-tippandet. Spel på Över/Under ett visst antal mål och olika HCP-varianter blir allt vanligare även på Lången-listan, vilket vi varmt välkomnar. För fem-tio år sedan kändes det som att Svenska Spel var på väg att bli "knäckta" av nätbolagen men man har helt klart tagit sig i kragen och anpassat sig till utvecklingen - det tackar vi för.

Kinesiskorna "bäst någonsin"

Med nästan 20 år som tipsleverantör finns hur många minnen som helst, både glada och tråkiga. Det finns dock ett som ständigt dyker upp när minnen avhandlas. Det var fotbolls-VM för damer och året var 1999. Damfotboll var ganska nytt på Lången och det var inte bara Svenska Spel som hade problem med oddssättningen. Det var dags för semifinaler och i den ena möttes Kina och Norge. Norge hade ett riktigt bra lag vid den tiden och målsättningen var att utmana guldfavoriten USA. Nu skulle Kina bara stökas undan i semifinalen och till vår glädje var Svenska Spel inne på samma linje och hade typ 1,20 på Norge och uppåt fem ggr på Kina. Vi på Sporttjänsten hade givetvis gjort vår läxa och vi hade full koll på kinesiskorna. Vi höll Kina som klar favorit i matchen och bankade Kina på precis allt. Det var kattens lek med råttan och Kina vann med mäktiga 5-0. Saken blev inte sämre av att i stort sett alla sidodrag också vann. Det var ju trippeltvång som rådde. Sällan har Sporttjänsten vunnit så mycket på en enda dag. Dagen efter överöstes vi av glädjerop från många kunder och det var verkligen ett drag att minnas.

Man får gnälla...

Just kontakten med er kunder har alltid uppskattats. Givetvis har det varit som roligast i medgång - men vi har även förståelse för de buttra reaktioner som ibland dyker upp. Vi är ju själva "lirare", ibland måste man få avreagera sig... Däremot kan vi garantera att vi ALLTID gör vårt bästa för att hitta dagens bästa spel. Ibland har vi hört märkliga rykten om att vi skulle samarbeta med Svenska Spel - ingenting kunde vara mer fel. Att "knäcka staten" och deras oddssättare har alltid varit - och är fortfarande - en härlig drivkraft.

Miljonvinst

Det dagliga "Lången-gnuggandet" är fortfarande vår huvudsakliga syssla, men med åren har vi breddat oss. När Svenska Spel höjde återbetalningen på Stryktipset drog vi igång en specifik tjänst för det klassiska spelet - och utdelningen kom snabbt. På Valborgsmässoafton 2011 fixade vi 13 rätt med över miljonen i utdelning. Den vinsten värmer fortfarande - men visst börjar det bli dags för en ny "träff"..? Även Europatipset och Powerplay är spelformer vi gillar och på framförallt det sistnämnda spelet har våra hockeyexperter ofta plockat in bra pengar. Oddset har en tendens att bli "märkligt högt" - såna förutsättningar gillar vi. Dessutom driver vi sedan hösten 2011 Pole Position, en riktig "proffstjänst" för er som gärna lirar hos nätbolagen. Kassan har vuxit och i skrivande stund stoltserar vi med 109% i ROI - ytterst starka siffror. Ni som vill bredda ert spelande får svårt att hitta bättre hjälp än Pole Position.

Tur och otur

Experterna har kommit och gått genom åren men en stabil stomme finns kvar sedan många år och har inga som helst planer på att trappa ner - snarare tvärtom. Spelbranschen är under ständig utveckling och bjuder dagligen på nya utmaningar. Att ständigt "scanna Lången-listan" och gå på djupet i jakten på överodds är otroligt stimulerande. Extra roligt blir det såklart av det faktum att ni är många som ryggar och uppskattar vårt slit. När Sportspelet har en kanondag vet vi att det är många ute i stugorna som har vunnit en slant - och det värmer! Efter en tung spelkväll är det inte alls lika roligt, men det är också en drivkraft för att ständigt försöka hålla nivån uppe. Visst har det många gånger hänt att vi i efterhand insett att våra drag inte var så heta som vi först trodde och då kan det kännas lite dumt. Man måste dock ständigt komma ihåg att det är en svår bransch och att det finns inslag av tur och otur. Suveräna idéer kan spricka - och risiga spel kan sitta... Så har det alltid varit och så kommer det att förbli, men på lång sikt betalar sig noggrann research och nyktra värderingar.

Spets och bredd

För att vara så skarpa som möjligt behöver vi förstås bra folk i teamet. Vi vill ha spetskompetens i så många serier som möjligt och det funkar inte med tio gubbar som bara följer Premier League. Att vi har "bredden" brukar varje år bekräftas i den svenska fotbollen, där ju Division 2 ofta är rena rama guldgruvan. Våra experter ringer runt till tränarna och det ger fortfarande ett ovärderligt försprång. Under hösten har vi även fyndat friskt i Division 1-hockeyn. Visst handlar mycket om fotboll och hockey, men det är verkligen inte allt. I vintras drev vi en framgångsrik "VM-special" i vintersporterna och fortfarande är OS i London förra sommaren ett härligt minne. Augusti 2012 är vår bästa månad i "modern tid" efter att hela 45 av 62 OS-rekar hittat hem. Snart är det OS igen - det bådar gott...

http://sporttjansten.se/bloggen/sporttjansten-20-ar
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-12-11, 17:44   #2
 
patrik_gs avatar
 
Reg.datum: feb 2010
Ort: Åre
Inlägg: 2 963
Sharp$: 4616


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Jag vann 100-kretiter igår på deras tävling på en enkel rad på Topptipset. Såg det nu. Blev femma alltså.

Kommer så klart lägga ut mina spelförslag jag köper för dessa krediter.



Hej Patrik!

När Galatasaray under eftermiddagen till slut spräckte Juventus nolla och kammade hem segern med 1-0 kunde vi äntligen summera Sporttjänstens Topptips-tävling. Vi är glada att meddela att du hade 5 rätt och därför vunnit 100 krediter!

Vårt 20-årsfirande fortsätter och veckan är fylld av erbjudanden, tävlingar och annat skoj. Ikväll är det 20 kr rabatt på Sportspelet, 20 kr rabatt på Powerplay - och vi spänner även bågen på Europatipset: om vi inte fixar minst 10 rätt blir det pengarna tillbaka för er som köper speltipset.

Läs vår tillbakablick på våra 20 år i branschen här: www.sporttjansten.se/bloggen. Där hittar du även schemat för veckans erbjudanden!

Stort grattis till vinsten!

Sporttjänsten
__________________
Varje dag är en ny speldag

Senast redigerad av patrik_g den 2013-12-11 klockan 17:46. Anledning: edit
patrik_g är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-12-11, 17:58   #3
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2202
Standard

Citat:
Stora vinster under många år

Första åren var en enda lång framgångssaga. svenska spel var ganska gröna när det gällde oddssättning på sportspel. De hade ett par ”Stryktipsgubbar” som gjorde så gott de kunde, men det här med oddssättning är verkligen ingen enkel sak. Överoddsen haglade och vi som var relativt duktiga på sportspel hade inga större problem att vinna av svenska spel. Vi levererade den bästa infon och bra spel och det viktigaste av allt; våra kunder vann också! Den här tiden var det trippeltvång och skatteavdraget var 50 % på tripplar. Ändå var det så många gladodds att det nästan var omöjligt att inte vinna. Framförallt var bandyn rent löjligt lönsam.
Kan vi få åtminstone en enda konkret siffra på vad ni uträttat under 20 år.
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-12-14, 09:19   #4
 
patrik_gs avatar
 
Reg.datum: feb 2010
Ort: Åre
Inlägg: 2 963
Sharp$: 4616


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Går bra på enkel rader för mig på Sporttjänstens tävlingar. Hade 7-rätt på PP igår enkel rad. (synd man inte spelade själv på PP igår) Sju rätt på en enkel rad är ju rätt bra, hehe.

100-krediter i veckan och nu 1000-krediter.


Hej Patrik!

Vi är glada att meddela att du hade 7 rätt i Sporttjänstens Powerplay-tävling och därför har vunnit 1000 (!) krediter!
__________________
Varje dag är en ny speldag
patrik_g är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-12-19, 10:50   #5
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2202
Standard

Citat:
Däremot kan vi garantera att vi ALLTID gör vårt bästa för att hitta dagens bästa spel. Ibland har vi hört märkliga rykten om att vi skulle samarbeta med svenska spel - ingenting kunde vara mer fel. Att "knäcka staten" och deras oddssättare har alltid varit - och är fortfarande - en härlig drivkraft.
Varifrån kan dom ha snappat upp det?
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-12-20, 06:27   #6
 
Reg.datum: jan 2013
Inlägg: 452
Sharp$: 1528
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Wagner Visa inlägg
Varifrån kan dom ha snappat upp det?
Men det där om att de skulle ha ett hemligt samarbetsavtal med SS kan väl ändå ingen tro på riktigt?
semipro är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-12-20, 08:13   #7
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2202
Standard

Speciellt hemligt är det inte.
Citat:
DMHs största partners idag är ATG, Svenska Spel, TV4 och Telia.
http://www.dmh.se/
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-12-20, 09:40   #8
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3614
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av semipro Visa inlägg
Men det där om att de skulle ha ett hemligt samarbetsavtal med SS kan väl ändå ingen tro på riktigt?
Taget ifrån http://www.dmh.se/om-oss

Om Daytime Media House AB

Daytime Media House AB är en svensk mediekoncern verksamt framförallt inom området sport- och spelinformation - både inom Business To Consumer samt Business To Business-segmentet. Bolaget är idag Nordens största leverantör av spelinformation och har sedan 1986, genom dotterbolaget Dagens Spel, varit marknadsledande på spelinformation till svenska spelombud. I Sverige bedrivs verksamhet inom helägda bolagen och varumärkena Dagens Spel, Sporttjänsten, Travtjänsten, Speltjänst, Snoken och Travinfo.

Koncernbolagen har idag cirka 35 personer anställda i Sverige och levererar idag en rad olika produkter i både tryckt, digital och fax-form. För konsumenttjänsterna Sporttjänsten och Travtjänsten erbjuds även produkter via ringlinjer.

DMH-koncernen avser att fortsätta innovera och förstärka spelares tillgång till relevant och exklusiv spelinformation – före, under och efter spel. Därutöver avser Dagens Spel att utveckla verktyg och applikationer som förenklar och effektiviserar spel på framförallt poolspelsprodukter.

Under varumärket Speltjänst lanseras under hösten 2013 en ny produkt där kunden ges möjlighet att använda applikationen för att skapa reducerade system. Detta görs i samverkan med Svenska Spel. Dagens Spel avser även att utöka samarbetet med ett antal utvalda mediepartners, där man är en leverantör av redaktionellt innehåll inom sport, trav och spel.

Svenska sport- och spelkonsumenter kommer dagligen i kontakt med våra tidningar, webbsajter, SMS-tjänster, nyhetsbrev, faxprodukter, telefonlinjer eller som konsument av våra större partners mediakanaler. DMHs största partners idag är ATG, Svenska Spel, TV4 och Telia. Huvudkontoret är placerat på Saltmätargatan 19 i Stockholm.
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td