Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Stängt ämne
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2013-08-15, 19:50   #1
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Offside bettar fotboll!


Lagom till fotbollssäsongens start, så påbörjar jag en speldagbok.

Varför?
Kul grej, samtidigt som det underlättar min bokföring. Blir lite mer seriöst kan jag känna. Dessutom är det roligt att kunna dela med sig av sina spel och tankar.

Om mig.
Älskar fotboll. Speciellt toppeuropeisk. Franska, spanska, tyska, engelska och italienska är favoriter. Det är där jag nog har mest kunskap. Där jag känner mig minst bekväm är ironiskt nog allt som har med svensk fotboll att göra. Aldrig lockat och kommer aldrig göra.

Mål.
Målet är att om 2-3 månader ha gått så pass mycket plus att det räcker till en resa där jag njuter av en europeisk toppfotboll.

Regler.
*Alla spel finns på mitt spreadsheet; "offside bettar".
*En kort motivering kommer oftast att finnas till varje spel.
*Insatsnivån är mellan 1-10 units.
*Ska försöka lägga upp spelen i god tid, kan dock hända att dom ibland kommer bara någon timme innan spelstopp.
*Vill helst att denna tråd hålls så "ren" som möjligt. Man får gärna komma med egna tankar och spel, men det ska diskuteras relevanta saker då. Inlägg som "har du något spel idag", eller "fan vad usel/bra du är" och sånt undanbedes tack.


Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
hultmaniac (+5), NiLu (+1)
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-16, 01:28   #2
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Fredagens spel:

2013-08-16 20:45FotbollDoncaster vs Blackburn BTTS Yes FT 7.5 1.850

2013-08-16 20:45FotbollDoncaster vs Blackburn ÖVER Ö 2.5 FT 6 2.230


Intressant möte. Blackburn inlett säsongen dålig och målsnålt. Bara ett mål på två ligamatcher. Plus att man åkte ur Capital Cup mot ett lag från en lägre division, där man släppte in hela fyra mål. Potentialen är dock stor i detta Blackburn där man har mycket skickliga Jordan Rhodes och Leon Best i anfallet. Tror det kan bli lite av ketchupeffekten för Blackburn då målskyttet lossnar och trepoängaren kommer. Inställningen bör i alla fall vara offensivt inriktad där man verkligen går för tre poäng.

Doncaster som förlorade sin första och enda ligamatch vann sedan i Captial Cup. Man har kunnat ladda upp i en vecka för denna match till skillnad från Blackburn som bara haft tre dagar. Doncaster har förstärkt anfallet under tiden ett köpt av Theo Robinson. Och man har nu en trupp som bör klara sig kvar i Championship. Man fick dock klart stryk mot Blackpool i den första matchen (1-3) på hemmaplan och om man ska vara ärlig är Blackburn inte så mycket sämre än Blackpool.

Doncaster hade ett ganska risigt hemmafacit förra säsongen. Samtidigt som Blackburn allt som oftast släpper in mål på bortaplan. Det känns som det kan komma en del mål i detta möte, även om slutresultatet 1-1 oroar något. Trots att ett av spelen går in med det resultatet.
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-16, 16:31   #3
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Vet inte varför denna inte hamnade här i dagboken. Ett tungt spel på Getafe imorgon.

2013-08-17 19:00FotbollReal Sociedad vs Getafe X2 FT 9 2.150


Plus och minus med Getafe-spelet:

+ Real Sociedad med en hel del skadebekymmer. Definitivt borta från spel är; anfallaren Ifran (9/2) nio starter förra säsongen och två mål, mittbacken Mikel Gonzalez (34 starter), mittfältaren Bergara - avstängd (27/1) och vänsterbacken Jose Angel (2). Sen har man anfallaren Agirretxe (22/13), lagets näst bästa målskytt förra säsongen efter Vela, som mycket tveksam. Han har drabbats av en lårskada och lär till 99% chans inte heller vara med.
Sen har man en hel knippe med spelare som är osäkra till spel och som dragits med mindre skador på senare tid. Försvararna Carlos Martínez (29/4) och Dani Estrada (9), mittfältarna Elustondo (8/1), Prieto (33/9) och Ruben Pardo (10/4) har alla små skadebekymmer. Och även om dom blir spelklara så är det knappast optimala förutsättningar då många av dessa inte kunnat träna 100%:igt under den senaste veckan.

Ett problemområde inför match blir därmed det centrala mittfältet och vilka som ska starta där. Lägg därtill då det faktum att man tappat sin bästa spelare från föregående säsong i Illarramendi till Real Madrid.

+ Champions League-kval väntar Real på tisdag, bara dagar efter premiären. Sånt kan störa, speciellt då spelarna inte är vana vid dessa dubbleringar. Är tankarna på rätt håll, på lördag? Kommer man våga riskera samtliga spelare som har små skadebekymmer? Och så vidare. Läget är inte optimalt med andra ord.

+ Den skickliga tränaren Philippe Montanier som tog laget till en finfin 4:e plats i ligan förra säsongen är inte kvar i Real. Ett stort avbräck såklart, när man blir av med en så pass bra tränare. Ny tränare är Arrasate som var assisterande förra säsongen. En del frågetecken kring honom och hans kapacitet. Speciellt då Real haft en ganska halvdan försäsong där man förlorat mot lag som Southampton (3-4) och Sporting Lissabon (0-2), och kryssat mot Norwich (1-1). Enda vinsterna har kommit mot spanska lag från lägre divisioner. Det är också första gången Arrasate har huvudansvaret i en professionell fotbollsklubb.

+ Getafe är ett lag som har ganska lätt för Sociedad. Real har inte slagit Getafe på de fem senaste mötena lagen emellan. Där Getafe vunnit två av matcherna (tre kryss). Real Sociedad har inte slagit Getafe på Anoeta sedan 2005. De fyra senaste matcherna på Reals hemmaplan har slutat med fyra kryss. Lagen har bara mötts tolv gånger totalt och i bara två av dessa har Real lyckats vinna (Getafe med fem vinster, fem kryss).

+ Getafe var väldigt upp och ner under förra säsongen. Man har dock en mycket skicklig tränare i Luis García och man lyckades till slut ändå ta en helt ok 10:e plats under 2011/12. Det var också Luis Garcias första säsong med laget och nu är kraven lite större på honom och truppen. Getafe förväntas komma högre upp i tabellen denna säsong och iom att Luis García fått jobba in sitt system (4-2-3-1) i laget så ser tror jag faktiskt att man kan komma högre upp i år. Det är en tränare med stor potential vilket han bland annat visade i Levante. Och det är också därför det cirkulerar rykten om större klubbar för honom.

+Premiärer tenderar att bli låsta (om rätt lag möts). Med tanke på historiken mellan lagen och skadeläget så ser jag premiär-känslan som positivt för Getafe.

Minus:

- Getafe har två spelare som är tveksamma till start. Kaptenen Gavilan (10) och anfallaren Colunga (15/6). Sena tester görs på båda för att se om dom kan spela men rapporter säger i alla fall att Colunga ser ut att hinna. Två spelare som man dock annars kan ersätta ganska bra (Miku och Alvaro finns tex som anfallsalternativ). I övrigt har man inga skadebekymmer.

- Trots Reals skador (dom bekräftade) har hemmalaget en trupp som är snäppet vassare rent kvalitetsmässigt än Getafe.

- Getafe har likt Real knappast imponerat under försäsongen, där man tex kryssat dom tre senaste mot Bastia, Zaragoza och Rayo Vallecano.

Om lagens transfer-sommar kort:

Real: Tappade Illarramendi som betydde väldigt mycket för laget. Annars har man lyckats hålla truppen relativt intakt. Värvat anfallaren Seferovic som kommer från spel i Serie B. Och nu senast idag lånade man in Esteban Granero. Som kan bli en mycket bra värvning. Om han kommer till spel på lördag är dock mycket tveksamt. Förmodligen inte. Summering; relativt små förändringar i truppen.

Getafe: Har gjort sig av med en del spelare. Dock egentligen bara yttern Barrada av klass. Så inget större tapp här. Man har likt Real hållit sig lugna på värvningsfronten där man dock tex hämtat hem anfallaren Miku (24 mål för Getafe på 85 matcher) som varit på lån i Celtic. Annars inga betydande förändringar.


Så här kan lagen komma att starta:
Real: Bravo - Carlos Martinez, Ansotegi, Inigo Martinez, Bella - Zurutuza, Pardo - Prieto, Griezmann, Castro - Vela

Getafe: Moya - Lago, Alexis, Lopo, Valera - Lacen, Borja - Pedro Leon, Castro, Sarabia - Colunga


Otroligt svårt att säga hur Real startar dock. Med tanke på omständigheterna. Jag gillar dock Getafes lag. Man har en bra defensiv, med två starka mittbackar. Helt ok mittfältare. Där man sedan ändå har bra offensiva spelare som kan avgöra matcher. Luis Garcia är känd för att kunna snickra ihop bra lag, och har han fortsatt att utveckla detta Getafe där samtliga jobbar stenhårt för varandra så tycker jag dom har spelmaterialet till att kunna hota alla lag på bortaplan, förutom Barcelona och Real Madrid.

Getafe X2 spelas tungt.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Melvin (+5), cochise (+5), smak (+3), karpafan (+3)
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-16, 21:59   #4
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

2013-08-17 15:30FotbollStuttgart vs Leverkusen 2 FT 8 2.150


Plus och minus med detta bet:

+ Leverkusen är ett lag som passar Stuttgart illa. Bayer04 har slagit Stuttgart fler gånger än man slagit någon annan Bundesliga-klubb. Stuttgart har inte vunnit någon av de sex senaste mötena lagen emellan. Fyra vinster för Bayer04 och två kryss. Bayer04 har gjort minst ett mål mot Stuttgart i elva raka inbördes möten. Under dessa matcher har man snittat 2.5 mål per match mot Stuttgart.
En annan som trivs mot Stuttgart är Leverkusen-anfallaren Kiessling. Han har nätat mot Stuttgart fler gånger än mot något annat Bundesliga-lag (12 mål på de 8 senaste matcherna). Dessutom står han för tillfället på 99 mål för Bayer04. Lär vara sugen på att göra sitt 100:e mot sitt favoritmotstånd.

+ Stuttgart har stora problem i defensiven. Serdar Tasci och Georg Niedermeier är båda skadade. Två givna mittbackar som gjorde över 40 starter förra säsongen (i alla tävlingar). Båda skadade sig under förra veckans matcher. Niedermeier missade ligapremiären medan Tasci bara spelade dryga 20 minuter (innan skadan). I en premiär där Stuttgart förlorade med 3-2. Ersättare kommer därmed vara Antonio Rüdiger, en 93 som startade elva matcher förra säsongen. Eller kanske också 89:an Röckner, som spelade i andralaget förra säsongen. Bredvid någon av dessa lär Schwaab spela, som kom från Leverkusen till denna säsong. Schwaab som trivs allra bäst som högerback. Schwaab som användes som en truppspelare i Bayer04. Därmed är det inte en direkt kvalité-spelare som kommer höja Stuttgart.

+ Leverkusen har inga skador och kommer med bästa möjliga trupp.

+ Bayer04 har en bättre trupp och kvalité i sin startelva än Stuttgart. Stuttgart som slutade på nedre halvan förra säsongen har till denna säsong haft en relativ stor spelaromsättning. Däremot är kvalitén enligt mig i princip oförändrad. Noterbara spelarköp är försvararen Schwaab som kom på free transfer och norska anfallaren Abdellaoue. Inget att höja ögonbrynen för. Man hade stora problem i EL-kvalet mot Bate Plovdiv för en vecka sedan där man tog sig vidare med nöd och näppe (1-1 borta och 0-0 hemma). Offensiven imponerade inte som under förra säsongen och försvaret såg vilset ut. Och det var bara tur att man inte åkte ut här. Det finns helt enkelt mycket frågetecken i detta Stuttgart och något topplag lär man inte bli, det finns iaf inte mycket som talar för detta.

Bayer04 har i sin tur blivit av med tre mycket bra spelare i Carvajal, Kadlec och Schurrle, till denna säsong. Men man har samtidigt värvat mycket bra och hämtat in spelare som mittfältaren Emre Can från Bayern Munchen. Mittbacken Spahic från Sevilla. Målvakten Palop från samma klubb. Högerbacken Donati från Inter. Och den spännande koreanen Min Son från Hamburg. Som gjorde tolv mål i Bundesliga förra säsongen. Det är bra ersättare och man har en bred och skicklig trupp som bör sluta topp fem i ligan. Man har spelat bra under försäsongen med många mål och vinster. Samtidigt som man vann sin första ligamatch mot Freiburg med 3-1, på hemmaplan.


- Stuttgart var förvisso ett lag på nedre halvan förra säsongen men man skrällde mot topplag då och då förra säsongen på hemmaplan. Bayer04:s försvar såg sådär ut i premiären även om man vann den matchen. Men någon som är positivt för Bayer04 är att tränaren Sami Hyypiä är medveten om detta och att han verkligen påtalat inför match att man måste jobba stenhårt i försvaret. Kan Leverkusen hålla nollan intakt eller tom bara släppa in ett mål så ser jag stora vinstchanser för bortalaget.

Så här kan lagen komma att starta:

Stuttgart:
Ulreich - Sakai, Schwaab, Rudiger, Rausch - Gentner, Boka - Harnik, Leitner, Traore - Ibisevic (4-2-3-1)

Bayer Leverkusen:
Leno - Donati, Toprak, Spahic, Boenisch - Castro, Reinartz, Bender - Sam, Kiessling, Son (4-3-3)

Tror helt enkelt Leverkusens fart och offensiv blir för mycket för Stuttgart, speciellt med tanke på deras två stora avbräck i mittförsvaret. Man är snäppet vassare än Stuttgart och man har, historiskt sätt, väldigt lätt för hemmalaget. Leverkusen spelas till en medelhög insats.

Spelar även:

2013-08-17 15:30FotbollStuttgart vs Leverkusen Ö1.5MÅL FT 7 1.830

2013-08-17 15:30FotbollStuttgart vs Leverkusen MÅLSKYTT Kiessling MÅL FT 6 1.950
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Rojiblanco (+2), hultmaniac (+5)
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-17, 01:39   #5
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Lägger till två spel. Hinner inte motivera något nu. Återkommer dock kanske med en kort motivering runt lunch.

2013-08-17 20:00FotbollNice vs Rennes BTTS Yes FT 7 1.830

2013-08-17 16:15FotbollZenit Petersburg vs Anzhi ÖVER Ö 2.5 FT 7 2.020
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-17, 10:40   #6
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 8
Sharp$: 222
Standard

16:15 Zenit - Anzhi 1 ( 1.45 - 1.65 ) 9/10


Anzhis ägare, Suleiman Kerimov har beslutat att minska budgeten för klubben från 150 till 40.000.000 EURO. Han måste ha varit trött att kolla på överbetalda spelare springa runt och tappa poäng mot bottenlag som t.ex Rostov, Krylia Sovetov, osv.
Därför så säljs alla stjärnor just nu. Rene Meulensteen, han var assisterande tränare i United och kom till Anzhi för 2 månader sen, men han fick också sparken igår. Han skulle vara assisterande tränare till Gus Hiddink som inte tränar laget längre utan idag kommer en av ungdomstränarna och sätter sig på bänken.
Vissa spelare har redan lämnat klubben: Shatov har skrivit på för just Zenit, Denisov,Kokorin och Yuri Zhirkov gick över till Dinamo Moskva.
Bousuffa gick över igår från Anzhi till Lokomotiv Moskva för 15 miljoner EURO. Jag är säker på att Willian inte spelar idag men har ingen information om Samuel Eto'o och Lassana Diarra, men jag tror inte att de kommer spela eftersom dom lämnar klubben närsom.Zenit är ett starkt lag och måste ta den här chansen. Är nog helt 100 på att dom vinner idag. Lycka till , tar gärna emot några Sharps
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
fxstc98 (+10)
Swe-WinTip är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-17, 11:03   #7
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Lägger till ett sista spel denna dag:

2013-08-17 23:00FotbollValencia vs Malaga BTTS No FT 7 1.950


Swe-WinTip
Känner till det. Om jag har min info korrekt så är Etoo och Traore med idag. Etoo har iaf rest med laget till Petersburg. Trots allt. Var för sen på att hugga på Zenit och det nuvarande oddset lockar knappast längre. Tycker dock att det finns värde på överspelet. Känns inte som något av lagen kommer prioritera defensiven idag. Anzhi i en märklig sits, men som sagt man har ändå en duglig trupp. Och skulle Etoo och Traore spela idag så kan jag se bortalaget näta.

Mitt Nice-spel.
Nice saknar flera spelare i försvaret och kommer starta med en B-betonad backlinje. Dock får man tillbaka sin stora anfallsstjärna efter skada. Kan se detta bli en öppen match.

Valencia mot Malaga-spelet
Malaga tappat rejält till denna säsong, i kvalité. Pellegrini lämnat. Nytt tänk, nya spelare. Otroligt tunna i offensiven. Valencia blivit av med Soldado. Ersatt honom med Postiga, som jag tror kan visa sig bli nyttig. Men han kan dock få det lite tufft till en början. Tror inte båda lag gör mål.
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-18, 03:47   #8
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Oj. Hemma efter en sen kväll. Kom på att jag glömt lägga ut söndagens spel. En mycket kort motivering följer, sen väntar en lång sovmorgon. Tyvärr har jag inte tid att gå igenom spelen mer utförligt denna gång.

2013-08-18 21:00FotbollReal Madrid vs Real Betis BTTS Yes FT 7 1.910


Betis ett lag som jag tror hårt på under denna säsong. Bra offensiv. Spelar med fart och fläkt. Fått behålla sin stomme samtidigt som skicklige Pepe Mel sitter kvar som tränare. I de fyra senaste av fem mötena lagen emellan på Bernabeu har Betis lyckats göra ett mål.

2013-08-18 23:00FotbollSevilla vs Atletico de Madrid ÖVER Ö 2.5 FT 7 2.000


Två offensivt balanserade lag och två (offensivt) potentiella startelvor om jag är rätt ute. Många duktiga, snabba och tekniska lirare i båda lagen.

2013-08-18 19:00FotbollSporting Gijon vs Real Madrid Castilla HT/FT FT 7 2.750


Real Madrid Castilla har tappat en massa spelare, som både blivit uppflyttade och sålda. Lägg därtill att man har några skador på ett par nyckelspelare.

2013-08-18 17:00FotbollChelsea vs Hull Ö2.5MÅL FT 7 1.900


Rankar inte detta Hull högt. Ett nysatsande Chelsea gör premiär på hemmaplan med många hungriga spelare och ett antal anfallare som vill bevisa att dom bör vara tränarens val nummer ett.
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-18, 23:52   #9
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Morgondagens enda spel:

2013-08-19 22:00FotbollCelta Vigo vs Espanyol BTTS No FT 7 1.830


En kort motivering följer imorgon.
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-19, 23:05   #10
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Fyra spel på en och samma match. Riskabelt, ja. Men så är det ibland.

2013-08-20 20:45FotbollPSV vs AC Milan DNB FT 9 1.830

2013-08-20 20:45FotbollPSV vs AC Milan 2 FT 7 2.730

2013-08-20 20:45FotbollPSV vs AC Milan ÖVER Ö 2.5 FT 7 1.850

2013-08-20 20:45FotbollPSV vs AC Milan Ö1.5MÅL FT 7 2.250


Truppnyheter:

Bekräftad Milan trupp:

Målvakter: Abbiati, Amelia, Coppola
Försvarare: Abate, Constant, Mexes, Silvestre, Zaccardo och Zapata
Mittfältare: Boateng, Cristante, De Jong, Emanuelson, Montolivo, Muntari, Nocerino och Poli
Anfallare: Balotelli, El Shaarawy, Niang och Petagna

Skador: De Sciglio, Antonini, Robinho, Traore, Saponara och Pazzini.

Eventuell startelva:
Abbiati ? Abate, Zapata, Mexes, Constant ? Poli, De Jong, Montolivo - Boateng, Balotelli, El Shaarawy

Preliminär PSV trupp:

Målvakter: Zoet och Tyton
Försvarare: Jörgensen, Rekik, Bruma, Willems, Arias, Brenet och Tamata
Mittfältare: Maher, Schaars, Wijlaldum, Hiljemark, Ritzmaier, Park Ji-Sung och Schouw
Anfallare: Toivonen, Matavz, Locadia, Depay och Jozefzoon

Skador: Narsingh och Bakkali
Tveksam till spel; Park

Eventuell startelva:
Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Schaars Maher - Jozefzoon, Matavz, Depay

Plus och minus med detta spel:

+ Stor kvalitetsskillnad mellan de båda lagen/startelvorna. Milan har bättre startspelare på i princip varje position än PSV. Ingen i PSV:s trupp går för tillfället in i Milans elva. PSV:s försvar tycker jag ser väldigt tveksamt ut. Orutinerat och utan någon ledare. Stort frågetecken kring positionsspelet, speciellt från mittbackarna. Även om det inte visats frekvent under inledningen på säsongen så är försvaret under kritik när det kommer till CL-nivå. Holländarna har förvisso många individuellt skickliga spelare med fart och teknik i offensiven, och visst ger det utslag i den egna ligan där försvarsspelet från många lag är obefintligt. Däremot tror jag man kan stöta på riktig patrull mot Milan, även om italienarnas försvar inte är det bästa för tillfället så är det fortfarande många, många klasser vassare än något annans lag i Eredivisie. Tycker också därmed att PSV galanta inledningen på säsongen inte ska övertolkas (fem raka tävlingssegrar - dock mot mediokert motstånd), vilket oddssättarna i min mening har gjort. Och det tackar jag för.

Offensiva spelare som Boateng, Shaarawy och Balotelli (spelklar efter lite tveksamheter) är en trio som borde ge PSV:s svaga backlinje enorma problem. Där bakom har man De Jong och Poli som sett väldigt bra ut i träningsmatcherna. Med Montolivo som kreatör. Jag blir väldigt överraskad om Milan inte gör två mål eller fler i denna match och det bör räcka till seger.

+ PSV är ett extremt orutinerat lag. Man har bara fem spelare som tidigare spelat Champions League-fotboll (bortsett från CL-kvalet som PSV spelade för någon vecka sedan). Bruma och Matavs som gjort en ynka start tidigare. Schaars som har sex starter. Jörgensen och Park som har 20/30+ starter. Ironiskt nog så ser dock de mest rutinerade i detta sammanhang inte ut att starta på tisdag kväll (Jörgensen platsar ej, Park skadad/tveksam till spel). Milan med stor fördel här när det kommer till CL-erfarenhet.

PSV är dock inte bara orutinerade när det kommer till uteblivet CL-spel. Utan rent åldersmässigt är det ett väldigt, väldigt ungt lag. Snittåldern på startelvan mot tex NEC senast i ligaspelet var under 21 år. I CL-kvalet mot Waregem för någon vecka sedan, var den även där under 21 år.
Är det någon gång åldern och rutinen spelar extra stor roll så är det i dubbelmöten i Champions League. Och denna orutin och ungdomlighet tror jag blir till en rejäl nackdel för hemmalaget. Speciellt då man ställs mot ett rutinerat och taktiskt disciplinerat Milan. PSV känns helt enkelt otroligt naivt.

+ PSV är ett sämre lag än det som slutade tvåa i ligan förra säsongen, i min mening. Man har tappat flera nyckelspelare och de flesta av dessa rutinerade herrar som hade varit fullständigt vitala mot AC Milan.
Spelare som sålts/lämnat/slutat sen förra säsongen är; anfallarna som stod för 30+ ligamål (tillsammans) 2012/13; Jeremain Lens (30 ligastarter förra säsongen, 15 mål) och Mertens (29/16). Mittfältarna Strootman (32/5), Bommel (28 starter) och Hutchinson (33s). Och till sist, försvararen; Marcelo (32s), som lämnade för en vecka sedan för spel i Bundesliga.

Detta är enormt tunga tapp, inte bara kvalitetsmässigt men även rutinmässigt. Då många av dessa som lämnat var viktiga stöttepelare (och något äldre) i ett annars väldigt ungt PSV.
Har PSV värvat bra då, för att täcka upp för dessa tapp? Man har värvat sådär i min mening. Man har hämtat hem Schaars som haft svårt att ta plats i Sporting CP. Man har plockat hem Park, från QPR. Park som dock är på väg ner och skadedrabbad. Ett annat ok köp är 20-årige Maher som hämtats från AZ. Men jag tycker spelarförlusterna vägt mycket, mycket tyngre än spelarköpen, vilket är synd för PSV:s del.

+ Det är ingen hemlighet att den holländska ligan blir sämre och sämre, eller att den inte är vad den varit för ett antal år sedan.
PSV som blev ligatvåa förra säsongen ska nu försöka kvala in till CL. Något en holländsk ligatvåa bara klarat av EN gång på de senaste SJU Champions League-säsongerna.

Feyenoord åkte tex ut mot Dinamo Kiev 2012/13 (förlora 1-0 hemma, 1-3 totalt). Twente missade CL 2011/12 till Benfica (2-2 hemma, 3-5 totalt). Twente misslyckades även 2009/10 mot Sporting CP (1-1 hemma, 1-1 totalt). 2008/09, Twente ut mot Arsenal (0-2 hemma, 0-6 totalt). 2007/08 Ajax ut mot Slavia Prag (0-1 hemma, 1-3 totalt.). 2006/07, Ajax ut mot Köpenhamn (0-2 hemma, 2-3 totalt.)

Den enda gången på de senaste sju säsongerna en ligatvåa från Holland lyckats kvala in är 2010/11, då Ajax slog ut Dinamo Kiev (2-1 hemma, 3-2 totalt).

Hemmastatistiken för ligatvåan under dessa kval är alltså en vinst, två kryss och fyra förluster. Och jag har väldigt svårt att se PSV öka på vinstraden.

Annan intressant statistik i sammanhanget är att inget holländskt lag gått vidare från gruppspelet i CL på de senaste sex säsongerna.

Noterbart är även att PSV som spelade i Europa League förra säsongen åkte ut i gruppspelet. Där man bland annat bara fick med sig en poäng mot AIK på två matcher och där man hade en 1-1-1 record på hemmaplan.

+/- Båda lagens skadeavbräck är väl inget som ska påverka matchens utgång särskilt mycket. Visst kommer Milan sakna spelare som Pazzini och De Sciglio, men samtidigt har man fullgoda ersättare. Bakkali som bekräftat via Instagram att han missar matchen må ha inlett årets säsong galant men samtidigt hypas han lite väl mycket för tillfället. Park är tveksam till spel och är inte matchtränad. Hans rutin hade dock verkligen behövts. Kanske chansar PSV tränaren Cocu här.

- Det som talar för PSV är att man redan påbörjat sin liga och spelat tre tävlingsmatcher (fem om man räknar CL-kvalet mot Waregem). Milan i sin tur har bara träningsmatcher i ryggen. Däremot har man stött på bra motstånd här, då man bland annat mött City, Chelsea och Valencia. Jag tror dock vi kan få se motsatt effekt här då PSV mött väldigt medioker motstånd hittills. I alla sina tävlingsmatcher. Jag tror man kan bli något chockat av den klasshöjning som Milan kommer bjuda på jämfört med PSV:s tidigare motståndare.

-

Jag tror Milan och den italienska tränaren Allegri är en väldigt dålig kombination för Cocu och PSV. Italiensk rutin och taktiska kunskaper väger tyngre än ungdomlighet och fart i dessa sammanhang. Speciellt när Milan också kan bjuda på teknik, fart och individuell skicklighet. Milan är alltid Milan, trots att man kanske är sämre än på många år. Många räknade tex ut dom förra säsongen mot Barcelona i CL:s åttondel, men italienarna slog spanjorerna övertygande på San Siro. Och även om man förlorade dubbelmötet så visade man ändå att man aldrig kan räkna bort dom.

Oddset på Milan lockar i alla fall enormt. Och jag tycker verkligen att det är flera snäpp för högt. Jag spelar en DNB på Milan samt en rak tvåa. Spelar även Milan att göra över 1.5 mål och över 2.5 mål i matchen. 2-1 till Milan känns som ett bra resultat.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Zzz (+10), Oliiiveer13 (+13), Flex (+3), kingofding (+1), krugge (+2), Hyper (+5)
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-20, 08:08   #11
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 2
Sharp$: 7
Standard

Nämen tjenare, här kommer mitt första inlägg här på forumet!

Du, jag har lite pengar och spela för och tänkte skojja till det med en 10000 på milan vinst imorgon. Är det idiotist?
samiazzat är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-20, 08:34   #12
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 2 553
Sharp$: 5261
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av samiazzat Visa inlägg
Nämen tjenare, här kommer mitt första inlägg här på forumet!

Du, jag har lite pengar och spela för och tänkte skojja till det med en 10000 på milan vinst imorgon. Är det idiotist?
ja du måste skojja
jag skulle köpa en resa till thailand i stället!
cochise är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-20, 08:39   #13
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 2
Sharp$: 7
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av cochise Visa inlägg
ja du måste skojja
jag skulle köpa en resa till thailand i stället!
Haha! Vore det inte bättre med 2 biljetter?
samiazzat är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-20, 09:06   #14
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 331
Sharp$: 3018
Standard

Klart de är bättre med 2!

Men slutar kanske med parkbänken i stället?
karpafan är inte uppkopplad   Ge poäng
Gammal 2013-08-20, 12:53   #15
Rekmästare
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 161
Sharp$: 1687

offside bettar
Stats: 210 - 219 - 12
ROI: 116.51%
Vinstprocent: 48.95%

Standard

Lägger till ett spel redan nu, match som spelas på fredag. Då jag tror oddset kommer falla en bra bit tills dess.

2013-08-23 20:00FotbollGetafe vs Almeria 1 FT 8 1.910


Getafe tror jag som jag tidigare varit inne på kan bli en positiv överraskning i La Liga denna säsong. Man förlorade första matchen borta mot Sociedad men vänder tillbaka till Madrid nu där man tar emot nykomlingen Almeria. Almeria som fick en svidande förlust i premiären där man tappade 2-1 till 2-3 på hemmaplan mot en annan nykomling Villarreal.

Tycker kvalitetsskillnaden trupperna emellan är ganska stor. Almeria som blivit av med sin stora målskytt Charles till denna säsong kommer få stora problem med målskyttet, speciellt på bortaplan. Jag förväntar mig att Getafe vinner denna match ganska komfortabelt.
offside är inte uppkopplad   Ge poäng
Stängt ämne



td