Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2013-09-10, 13:23   #1
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Wize - Mest Is (Endast Mestis)


Äntligen drar det ihop sig för premiär i Mestis, finska hockeyns andraserie motsvarande hockeyallsvenskan och som utlovat startar jag en dagbok och guidar er genom denna obskyra serie! De tre senaste åren har jag lyckats plussa på Mestis, en trend jag hoppas kommer att fortsätta även i år. Min kunskap om serien bygger till stor del på att jag ser så gott som alla Vaasan Sports matcher live eller via stream vilket gör att jag även får en ganska bra uppfattning om motståndarlagen. De flesta spel kommer jag att lägga på eftermiddagen under matchdag (Onsdag,Fredag,Lördag) då laguppställningarna blivit offentliggjorda. Trupperna i denna serie kan ändras något enormt från match till match tack vare farmlagen så när man väl fått laguppställningarna är det lättare att hitta spel.

Detta blir den viktigaste säsongen på väldigt länge då det blir en plats ledig i SM-Liiga efter att Jokerit försvinner till KHL nästa säsong. Det innebär att det lag som vinner Mestis får ansöka om licens till SM-Liiga och om den godkänns är man klar för spel i högsta divisionen. Samtidigt har man kommit överens om att minska på lagen i Mestis från 12->11 vilket innebär att bottenstriden även den blir intressantare än på länge. Till saken hör att SM-Liiga var stängd under åren 2001-2008 förutom efter ett kabinettbeslut år 2005 då KalPa lyftes upp för att få ett jämnt antal lag 13->14. Notera att denna säsong var en lockout-säsong och KalPa tog hjälp av NHL-stjärnorna Kimmo Timonen, Sami Kapanen samt deras polare Adam Hall. Under dessa år utan större idrottslig betydelse flydde publiken och sponsorerna och flera lag var nära på att gå i konkurs. Säsongen 08-09 införde man ett kval där ligans sämsta lag mötte vinnaren av Mestis och så har det fortsatt fram tills nu. Men Mestis-lagen har inte haft råd att satsa efter alla stängda år så det har varit ganska avslagna duster med undantag av år 2008/2009 då Vaasan Sport gjorde en storsatsning och satte Ässät under press då man ledde med 3-2 i matcher men förlorade snöpligt hemma i den sjätte matchen.

Häng med för nu börjar jakten på det gröna guldet!
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-10, 13:26   #2
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Laganalys


Sorry för ”wall of text”

12. JYP-Akatemia (Jyväskylä)
Allmänt: JYPs utvecklingslag och inte en enda spelare över 23 år!! Lever på en spelarbudget på 50 000€ och spelarna studerar vid sidan av spelandet. Får hjälp från JYPs överloppsspelare med jämna mellanrum. Förstärkningar för hela säsongen kan ännu inkomma när JYP spikat sin trupp.
Spelare: På målvaktssidan är enda klara spelaren Antti Lehtonen som lyfts upp från A-jun men man kommer få hjälp av Sami Rajaniemi som stod för fina insatser förra året. I försvaret fortsätter Juuso Pulli och Valtteri Kemiläinen resten har lyfts upp från A-Jun. Viktiga spelare som fortsätter i anfallet är storlöftet Oula Palve, Joonas Sammalmaa och Riku Pitkänen.
Tränare: Jukka Ahvenjärvi som gör sin 13e säsong i Jyväskyläs andra lag (man har hunnit med en konkurs och 3 namnbyten under den tiden samt att man gått från att ha varit ett någorlunda självständigt lag till ett lag som är helt underkastat JYPs organisation) är helt fenomenal på att utveckla och få ut maximal potential av unga spelare. Vore det inte för honom hade man åkt ut för länge sedan men i år ser truppen verkligen inte slagkraftig ut och JYP har heller inte så bred trupp att man har råd att skicka ned några riktiga stjärnspelare.

11. SaPKo (Savonlinna)
Allmänt: SaPKo bytte tränare mitt under förra säsongen efter en dålig inledning på säsongen och lyckades således undvika playout. Laget hade dock en väldigt bra offensiv förra året men man har tappat en stor del av poängplockarna utan att ha lyckats hitta ersättare till denna säsong. Kan få in någon enstaka spelare på lån från SaiPa under säsongen men det lär inte påverka i alltför stor grad.
Spelare: Målvaktsbesättningen med Jani Kautto och Antti Leskinen skrämmer ingen. Leskinen hade en bra period förra säsongen men kommer inte att hålla hela säsongen. Kautto håller inte på denna nivå. Försvaret ser oerhört tunt ut, men man har en given ledargestalt i Iiro Vehmanen och även Anssi Virkki börjar vara erfaren på denna nivå. I anfallet tappade man Niko Laakkonen, Teemu Tallberg och Kristian Ruisma, dessa herrar stod tillsammans för 39 mål förra säsongen. Enda riktiga ersättare till dessa är Ville Eskelinen som man hämtat hem från Hokki dock fortsätter rutinerade Oskar Essén och Mikko Nuutinen som gjorde en bra fjolårssäsong.
Tränare: Janne Sinkkonen är tillbaka i Finland efter en visit i Ungern förra året. Ganska oerfaren trots att han lyckades hyfsat i Peliitat med små medel. Jag har svårt att se att han skall kunna uträtta underverk med den trupp han har till förfogande nu. Det har sagts att SaPKo kommer att vara ett krigande lag i år och det är nog den enda vägen man kan gå om man skall ha en chans att hänga kvar.

10. LeKi (Lempäälä)
Allmänt: Tammerforsnejdens 3e lag fungerar som farmlag åt både Tappara och Ilves. Använde sig av ca 60 spelare under förra säsongen!!! Räkna med att spelare flyger in och ut genom dörrar, fönster och ventilation även detta år. Lempäälä är en liten håla strax utanför Tammerfors med en hall som rymmer 500 pers och hade nog aldrig kunnat hålla ett lag på denna nivå om det inte vore för farmavtalen.
Spelare: Har en riktigt högklassig målvaktsbesättning i Jarno Laitinen (Sport) och Tomas Kral (TuTo). Försvaret ser även det helt ok ut med spelare som t.ex Toni Niemi och Otto Räty. Anfallet ligger på en helt skaplig nivå även utan ligaförstärkningarna som kommer på visit under säsongens lopp. Bl.a fortsätter Antti Hildén och Lassi Mattila. Bland förstärkningarna kan nämnas Aki Juusela (Ässät).
Tränare: Jarkko Glad gör sin första säsong som huvudtränare och har inga andra erfarenheter än ett par säsonger som andretränare i klubben. Kommer få svårt att spela in ett spelsystem med så stor spelarruljans men å andra sidan vet han nog vad som väntar honom.

9. K-Vantaa (Vanda)
Allmänt: Jokerits farmlag. Fick ny huvudägare under säsongen då Sydkoreanska Halla Group köpte majoriteten av aktierna. Laget kommer att få med sig x antal koreanska spelare som behöver matching inför Sydkoreas vinter OS år 2018, men de lär inte hänga med i tempot. Har med 2 dagar kvar till premiären kontrakt med endast 12 spelare. Kommer under säsongen att få hjälp av spelare som inte platsar i Jokerit och med tanke på att Jokerit bygger en grund inför KHL säsongen så kan K-Vantaa få några riktigt namnstarka spelare. Oklart hur det står till med motivationen hos dessa spelare.
Spelare: Införskaffade målvakten Aaro Peltonen (HCK) vilket får ses som en bra värvning. Samtidigt förlängde man med Artem Iossafov som gjorde bra med poäng förra året samt att man fick hem Henrik Koivisto efter hans visit i Jukurit och lovande Marko Rairama (Peliitat), denna trio är riktigt bra men därefter ser det tunt ut.
Tränare: 35-årige Pekka Kangasalusta inleder sin andra säsong som huvudtränare för K-Vantaa vilket samtidigt är hans andra som huvudtränare på seniornivå. Förra året spelade man i playouts mot HCK men vann och lyckades undvika kval. I år ser läget inför säsongen sämre ut än inför förra säsongen och man ligger helt i händerna på spelarhjälpen man får från Jokerit.


8. Peliitat (Heinola)
Allmänt: Slutade 7e i grundserien ifjol och gav TuTo en riktigt bra fight i kvartsfinalen där man tvingade fram 6 matcher. Är ett lag som släpper in väldigt mycket mål men som även kan producera framåt och jag ser ingen orsak till att den trenden skulle vända i år så det kommer bli en del överspel på Peliitat under säsongen. Har ett samarbete med Pelicans och kan få hjälp därifrån vid behov.
Spelare: Känns som att Peliitat går in i säsongen med 2 andramålvakter. Varken Anssi Pesonen eller Antti Rautiola har vad som krävs för att vara förstamålvakt och jämnheten saknas totalt. I försvaret förlitar man sig långt på veteranen Aki Nurminen, i övrigt ser det skakigt ut även om man plockat in Jaakko Lehtonen (KooKoo) och Christian Silfver (HIFK). I anfallet ser det desto bättre ut och man har lyckats behålla en stor del av anfallsbesättningen även om tappet av stjärnskottet Ville Järveläinen kommer kännas. Man har gjort helt ok värvningar i Jesse Häkkinen och Joonas Alanne (Hokki).
Tränare: Petri Karjalainens andra säsong som headcoach och förra året gick över förväntningarna. Har stor erfarenhet som assisterande coach från bl.a Kärpät, Davos och KHL men i år lär det bli upp till bevis för honom.

7. Jokipojat (Joensuu)
Allmänt: Jokipojat från Joensuu har varit ett av seriens topplag under en längre tid och bl.a tagit sig till final 3 av de 5 senaste säsongerna. Förra året förlorade man bronsmatchen. Man har dragits med ekonomiska problem under sommaren men har fått ihop kapital till en fortsättning. Dock syns detta i en mindre namnstark trupp iår. Man har ett samarbetsavtal med KHL-laget Dinamo Riga och en del lettländare lär figurera i laguppställningarna.
Spelare: Målvaktsuppsättningen är ett stort frågetecken för mig. Mikael Edelmann gör sin första säsong på seniornivå och kanadensaren Daniel Spence som har spelat i de nordamerikanska juniorligorna hittils är även han ett oprövat kort. På backsidan har viktige Matti Näätänen lämnat, ersätter gör lettländaren Martins Porejs(Dinamo Riga). På anfallsidan har man tappat något enormt. Spelare som Roope Ranta, Joona Karevaara, Ilmari Pitkänen, Juuso Rajala har alla lämnat. Enda riktiga ersättaren är Mikael Ruohomaa som är tillbaka efter att ha försökt slå sig in i JYPs ligalag. Man har även tagit in 3 letter och en tjeck, osäkert vilken nivå dessa håller men det är stora skor de har att fylla.
Tränare: Mikko Haapakoski gör sin tredje säsong som huvudtränare i Jokipojat, men hans största meriter kommer nog från hans tid som andratränare i Kärpät under deras storhetstid. Har svårt att se honom leda Jokipojat till toppstriden med den trupp han har till förfogande.

6. Hokki (Kajaani)
Allmänt: Hokki var säsongens överraskningslag förra säsongen och slutade på en fjärdeplats i grundserien men förlorade sen i 4 raka i kvartsfinalen mot KooKoo. Hokki är seriens jobbigaste lag att möta, lagandan är allt som oftast utmärkt. Trots en ganska liten spelarbudget har man år efter år en förmåga att sätta käppar i hjulen för storlagen. Riktigt dystert ställe mitt ute i skogen och liten hemmarink gör att man är oerhört svårslagna hemma. Tack vare Seppänen och ett kompakt lagspel håller man ofta nere siffrorna och det lär bli en del underspel under säsongen.
Spelare: Teemu Seppänen har länge varit en av seriens top-5 målvakter. Som backup har man dock bara Tuomas Tolonen som inte har en enda match på seniornivå. I försvaret har man tappat oerhört duktige Henrik Forsberg, men man har skaffat två minst sagt dugliga ersättare i Ville Hyvärinen (SaPKo) och Anssi Rantanen (TPS). I Anfallet har man tappat tidigare nämnda Eskelinen (SaPKo), Häkkinen och Alanne (Peliitat) däremot fortsätter klubbikonen Teemu Virtala och man får tillbaka Arttu Niskakangas (TuTo). Klubben har även gjort två riktigt intressanta värvningar i de franska landslagsmännen Anthony Guttig (Mora) och Teddy Da Costa (GKS Tychy) som jag tror kan visa sig bli guld värda under säsongen. Osäkert dock hur de kommer att trivas i det karga klimatet.
Tränare: Petri Mattila gör sin tredje säsong som headcoach för Hokki och har gjort det bra så här långt. Man spelar ett enkelt rakt spel helt enligt lagets förmågor och smäller på i närkamperna.

5. TuTo (Åbo)
Allmänt: TuTo storsatsade ifjol med den karismatiske Juhani ”Solkungen” Tamminen bakom spakarna. I laget figurerade bl.a tre spelare med NHL-meriter samt flera inhemska toppspelare. Säsongen får väl anses som helt lyckad efter att man tagit hem bronset. Efter säsongen lär dock Tamminen och ägarna hamnat i gräl om budgeten för nästa säsong och Tamminen fick gå. In kom istället Ismo Lehkonen som var tränare senaste gången TuTo vann Mestis. Laget har försvagats märkbart sedan ifjol vilket är ett tecken på att fjolårets ekonomiska resultat inte var särskilt positivt.
Spelare: Klar förstemålvakt är Tommi Virtanen och bakom sig har han det oprövade kortet Kimmo Meriläinen. I försvaret har man tappat en del viktiga spelare i form av Pasi Hirvonen, Mikael Aaltonen och Marlo Koponen. Man har tagit in ganska unga och osäkra kort, men lite erfarenhet har man iaf fått in i laget genom Nico Manelius (Jokerit,K-Vantaa), amerikanen Ryan Ruikka (Boston Univ.) och gamle bekantingen Mikko Jortikka (HCK). På anfallssidan har man förutom lockout spelarna tappat toppspelarna Derek Famulare, Arttu Niskakangas och Ville-Vesa Vainiola. Istället har man förstärkt med Niko Palonen (Ukraina) och Mikael Salmivirta (HCK). Man har dock lyckats hålla kvar trion Antti Virtanen, Aki Keinänen och Tuukka Pulliainen vilket gör att man fortsättningsvis har ett slagkraftigt anfall.
Tränare: Ismo Lehkonen återvänder alltså till TuTo. Senast han var där hade klubben en riktigt bra period innehållande ett Mestis-guld. Lehkonen är duktig på att utveckla unga spelare och jag tror att han passar bra in i klubbens försvagade profil efter storsatsningen förra året. Men materialet sätter sina gränser och jag tror inte att man klarar av att placera sig på de riktiga topplaceringarna även om man kommer utmana de stora.

4. HCK (Kerava)
Allmänt: Jumbolaget från förra säsongen som klarade sig kvar via kvalspelet har genomgått en total förändring. Man har fått ny ägare samt anställt regerande SM-Liiga mästarna Ässäts andretränare som huvudcoach. Samtidigt har man höjt profilen något enormt. Har fortfarande ett samarbetsavtal med HIFK men det kommer knappast att utnyttjas i någon större grad.
Spelare: På målvaktssidan har man bytt upp sig rejält genom att ta in Aleksis Ahlkvist som länge varit andremålvakt i SM-Liiga och rutinerade Jaakko Suomalainen som har en lång meritlista från både SM-Liiga och Mestis. I försvaret har man förstärkt med rutinerade Henrik Forsberg (Hokki), Tero Konttinen (HCK,Sport) och Kai Öhman (Chamonix) samtidigt som stommen från förra året fortsätter. Från förra året fortsätter poängplockarna Timo Kuuluvainen, Tomi Mustonen och Jesse Uronen samtidigt som man tar in Roope Ranta (Jokipojat), Pasi Salonen (KooKoo), Kristian Ruisma (SaPKo) och Tommi Laine (Sport) som alla tog bra med poäng i sina respektive lag förra året.
Tränare: Inte heller på tränarposten har man sparat. Mikael Kotkaniemi har hämtats in från finska mästarna Ässäts ledarstab och han vill säkerligen göra ett intryck på egen hand i ett storsatsande HCK. Även om han är ett oprövat kort tror jag att han kan få ut mycket av detta lag.

3. Sport (Vasa)
Allmänt: Mitt högt älskade Vasa Sport har under de senaste 5 åren vunnit Mestis hela tre gånger! Organisationen anses allmänt vara den mest ligadugliga organisationen av Mestislagen och publikunderlaget är stort. Det blev dock platt fall förra säsongen efter ett uttåg redan i kvarten mot Jokipojat! Hela förra säsongen var en besvikelse och man hade problem med egoistiska spelare som inte följde spelsystemet samtidigt som man drogs med sällan skådade skadeproblem. I år har man byggt laget med extra mycket fokus på spelarnas vilja att spela för klubben. Försäsongen har sett skakig ut och man har ännu inte vunnit över finskt motstånd trots flera straffavgöranden vilket är lite oroväckande. Laget har förnyats ganska kraftigt och man har en väldigt krävande spelstil men får man igång spelet blir man svårstoppade.
Spelare: Båda målvakterna från förra säsongen Jarno Laitinen och Jonathan Iilahti har sökt sig till nya jaktmarker efter att ingen av dem övertygat. Denna säsong har man valt att satsa på Joonas Kuusela (Peliitat) och de egna produkterna Tuomas Saarela (A-jun) och Jean Aurén (A-jun) vilket kan tyckas lite riskabelt. Kuusela besitter dock en enorm potential vilket han visade i förra årets kvartsfinalserie mellan Peliitat och TuTo där han om jag inte missminner mig gjorde över 80 räddningar i en match som Peliitat vann 2-1 efter förlängning. Samtidigt har både Aurén och Saarela visat upp sig ordentligt under försäsongen. Försvarsstommen behålls till stora delar från föregående år men tappar ändå två poängproducerande försvarare i Matti-Pekka Pelkonen och Niko Tuhkanen. In kommer Mikael Aaltonen (TuTo), Joni Haverinen (KalPa) och Kristian Tuohilampi (HIFK). Tuohilampi var med och vann Mestis med Sport säsongen 2010-2011 medan Haverinen för med sig en stor portion SM-Liiga erfarenhet och M.Aaltonen har producerat bra med poäng i TuTo tidigare. I anfallsbesättningen fanns många som inte levde upp till förväntningarna förra säsongen och man har gallrat rejält. Seriens farligaste anfallsduo förra säsongen var Tomi Pekkala (vann poängligan) och Toni Jalo, dock var speciellt Pekkala ett ständigt orosmoln i omklädningsrummet och lagets prestation blev lidande. Tills i år har man dock hämtat in några riktigt stora nyförvärv till anfallet som dessutom borde ha lättare för att följa spelidén. Man får in rikligt med ligarutin i form av hemmasonen Samuli Kivimäki (Ilves), regerande SM-Liiga mästaren Nico Aaltonen (Ässät) och ligarutinerade Jarkko Hattunen (TPS) och Lassi Kokkala (Ilves). Därtill har man lyft upp storlöftet Michal Kristof från förra årets A-juniorer där han var dominant och han är en av få som verkligen övertygat under försäsongen.
Tränare: Pasi Räsänen gör sin tredje säsong som huvudtränare i Sport. Första året vann han Mestis men fjolåret var betydligt tyngre. Räsänen har en krävande spelstil där man håller mycket puck och anfaller som ett lag, något som laget inte lyckades följa under förra säsongen. Han har en enorm press på sig att få laget att lyckas iår då det enda målet för Sport är att stiga till ligan. Under försäsongen har man inte fått spelet att flyta på önskat vis men det tar säkerligen en tid innan de nya spelarna hittar sin plats. Men när man väl får spelet att stämma är man svårstoppade då man lever på ett jämnstarkt lag där alla kedjor kan gå in och avgöra/producera poäng. I år har man dessutom mera spetskvalité än tidigare år och hade det inte varit för den dåliga försäsongen hade jag placerat dem som 1a eller 2a i jämförelsetabellen.

2. Jukurit (Mikkeli)
Allmänt: Mesta Mestissegraren med 5 vinster (sedan 2001) samtidigt som man vunnit grundserien 7 av 12 gånger under de åren. Man har en otrolig förmåga att spela en jämn grundserie men under Jarno Pikkarainens tid har man alltid haft en dålig period i Januari när laget tränar stenhårt inför slutspelet. Förra året förlorade man 7 av 9 matcher under denna period trots att man vann grundserien på ett ganska övertygande sätt. Brukar ha dåliga publiksiffror i grundserien trots att man alltid tillhört toppen, men i år har man renoverat hallen så det kanske bidrar till att hemmastödet ökar.
Spelare: Jukurit är nog det lag som lyckats hålla sitt lag mest intakt från förra året, vilket inte är någon dålig sak då man vann serien på ett ganska enkelt sätt. Målvaktspositionen är dock ett frågetecken än så länge, förra årets helt fenomenale målvakt Andreas Bernard sökte sig till större utmaningar och kvar blev den något osäkre andremålvakten Petteri Similä som i år får axla huvudansvaret. Bakom sig har han bara Tadeas Galansky som kommer direkt från Jokipojats A-juniorlag. Försvaret fortsätter i stort som förr. Enda stora förlusten är att Rony Ahonen provar vingarna i SM-Liiga i SaiPa. Man har dock förstärkt och breddat försvaret med storvärvningen Jani Forsström (Tingsryds AIF) och lovande Roy Pihlström (K-Vantaa). Även i anfallet har man fått behålla stommen men till de större förlusterna kan nämnas Turo Asplund, Henrik Koivisto och Mika Partanen. Man har dock hittat fullgoda ersättare i form av Toni Jalo (Sport), Joonas Koskinen (HK SKP Poprad) och Niko Laakkonen (SaPKo). Överlag har man en riktigt bra trupp som definitivt ska vara med och kämpa om guldet.
Tränare: Jarno Pikkarainens fjärde säsong vid Jukurits roder. Har lyckats vinna grundserien varje säsong så här långt och har en mestisvinst, en finalplats och en fjärdeplats som meriter under sin tid i Jukurit. Spelar sällan något finlir men ack så effektivt det varit. Spelet har sett ganska moget ut redan under försäsongen vilket säkert hjälps av att man fått hålla laget intakt. Frågan är om man kan höja sig under seriens gång när de andra topplagen får igång sitt spel.

1. KooKoo (Kouvola)
Allmänt: Den ständige förloraren. Har inte lyckats vinna Mestis en enda gång ännu trots att man alltid tillhört de stora lagen i serien. Dock har man lyckats knipa 2 silver och tre brons vilket inte är helt fy skam. Är väl den organisation efter Sports som har störst möjligheter av att hålla ett Liigalag då man bl.a har seriens största arena. Så insatserna från KooKoo’s sida är stora även i år.
Spelare: Den duktiga målvaktsduon Mikko Rämö och Kristian Järvinen fortsätter från förra året och där har man nog seriens för tillfället bästa målvaktsduo. Rämö har länge tillhört seriens top 3 målvakter i grundserien men i slutspelet kommer nerverna fram och då kommer han ner på en mera mänsklig nivå. Man hade stor omsättning på förra säsongens försvar med många lånespelare. Största försvarsförlusterna tills i år är ändå slagskämpen Matt Nickerson och stortalangen Joonas Valkonen. I år ser försvaret mycket mera stabilt ut och man har verkligen hittat några riktigt fina förstärkningar genom amerikanen Connor Hardowa (Univ. of New Hampshire), offensive Jesse Jyrkkiö (Tappara), Marlo Koponen (TuTo) och Lasse Lappalainen (SaPKo). I anfallet har man tappat förra årets amerikanska stjärnspelare Nick Dineen och NHL-spelaren Tommy Wingels samt oerhört rutinerade poängproducenten Olli Julkunen, klubbikonen Mikko Liukkonen som lagt skridskorna på hyllan och Pasi Salonen. Nyförvärven går dock inte av för hackor då man tagit in Jari Kauppila (Pelicans) med 770 matcher i SM-Liiga, Joona Karevaara (Jokipojat) med ett snitt på 1p/match i Mestis, Teemu Tallberg (SaPKo),Ville Rajala (Hokki) och Mikael Kuronen (Ilves).Därtill fortsätter viktiga Timo-Pekka Heikkinen och Jan-Mikael Juutilainen.
Tränare: Juha Juujärvi är ett något oprövat kort på denna nivå då detta blir hans andra som huvudtränare i KooKoo och hans tredje totalt på seniornivå. Han är dock en väldigt talangfull och duktig tränare som kan gå hur långt som helst i sin karriär. Redan sin första säsong i KooKoo lyckades han leda laget till ett silver.

Man kan strikt dela in serien i 3 skikt. Bottenskiktet med lag som JYP-Akatemia, SaPKo, LeKi, K-Vantaa och Peliitat som får koncentrera sig på att undvika kvalspel. Utmanarskiktet med Jokipojat, Hokki, TuTo och HCK. Sedan har vi Mästarkandidatsskiktet med Sport, Jukurit och KooKoo. Jag ser det så gott som omöjligt att något annat lag än mästarkandidaterna vinner serien. Det är även lagen i denna trio som har bäst förutsättningar att klara av licenskraven och räkna med att man kommer att förstärka sina trupper om det ser dåligt ut i Januarifönstret. I dagsläget tycker jag att de tre mästarkandidaternas spelartrupper är så gott som jämlika och jag hade gärna placerat dem alla tre på förstaplatsen om jag hade kunnat :P

PS. Lagens trupper och enskilda spelares statistik kan man följa via www.eliteprospects.com
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
hultmaniac (+10), SuprMario (+10), slapshot (+50), Cc (+25), bbx (+20), lordagspippi (+4)
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-10, 13:39   #3
 
Pacmans avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 769
Sharp$: 6882

Pacmanscorner Twitterpicks
Stats: 1093 - 1168 - 229
ROI: 99.65%
Vinstprocent: 48.34%

Standard

Lycka till med spelen, kör ju samma sedan tidigare
__________________
I was there last night and I think I finally understand why Fergie chose Moyes: They're the same. Both dour Scots, both Glaswegians, both Rangers fans, both like to tinker, to change a winning team, to play players out of position, play their favourites, give too many chances to under-performing players, make bizarre substitutions and play bizarre line-ups, in short Moyes is a younger version of Fergie.
Pacman är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-10, 17:33   #4
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 794
Sharp$: 2499
Standard

Gott , du kopplar väl alla lir till ett spreadsheet så man kan rygga smidigt.., du får 1 unit flat genom hela säsongen i rygg härifrån.
SuprMario är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-10, 20:15   #5
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Pacman: Tackar! Har sett att du har bra koll på finska hockeyn så du är varmt välkommen med input även här.

SuprMario: Jajjamen, spreadsheetet ligger redan uppe under min profil. Lägger första spelen imorgon eftermiddag när jag hunnit ta mig en titt på laguppställningarna. Kommer själv att köra flatbet under säsongen.

I nuläget ser jag två intressanta spel i U5,5 Hokki-Jokipojat och Ö5,5 i TuTo-Sport men avvaktar tills laguppställningarna offentliggörs och pinnen släpper sina odds.
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-10, 20:35   #6
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 287
Sharp$: 385

slapshot ishockey 13-14
Stats: 24 - 55 - 1
ROI: 87.15%
Vinstprocent: 30.38%

Standard

Spännande att följa dina spel och texter om ligan, kanon!


Hamnar spelen mestadels på pinnen?
slapshot är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-10, 20:44   #7
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Japp, spelen lägger jag så gott som uteslutande på PinnacleSports. Om jag märker att nåt annat bolag sticker ut under säsongen kan det bli aktuellt med ett konto där också men hittils har jag mestadels lagt mina spel via pinnen.
Gillar AH spelen på underdogs då serien är väldigt jämn och de mindre lagen ofta har goda möjligheter att överraska i enskilda matcher.
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-11, 14:35   #8
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Första spelet


Har så här långt hittat ett mycket spelvärt spel. Spelar nämligen K-Vantaa +0 till 2.11 på pinnen

Farmlagen JYP-Akatemia - K-Vantaa möts ikväll och som väntat har båda lagen förstärkts med spelare från JYP respektive Jokerit. Idag är det dock K-Vantaa som drar det längre strået vad gäller Liigaförstärkningarna. Bl.a får man med sig backarna Markus Nordlund (44matcher 5+13 i Jokerit förra säsongen), Petteri Lindbohm (35matcher 0+4, Jokerit) och Esa Lindell (22matcher 4+6, K-Vantaa). I anfallet får man hjälp av t.ex Matti Lamberg (19matcher 2+4, Jokerit) och Markus Hännikäinen (21matcher 9p i K-Vantaa) samt gårdagens nyförvärv Marko Rairama (39matcher 12+11, Peliitat ifjol). JYP-A har inte fått lika många eller ens lika bra spelare från JYP till dagens match.
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-11, 14:35   #9
bbx
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 186
Sharp$: 97

Mestis 13-14
Stats: 17 - 19 - 0
ROI: 89.16%
Vinstprocent: 47.22%

Standard

En dagbok som ska bli kul att följa. Det finns många Sportsupportrar på Sharps. Lycka till
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Pacman (+5)
bbx är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-13, 08:27   #10
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Även om det tar emot blir jag tvungen att gå emot Sport idag.

2013-09-13 17:30MestisSport vs Hokki +1 FT 1 1.862


Sport saknar försäsongens mest lysande stjärna Kivimäki (avstängd) och den flerårige nyckelspelaren Halava samt tre ordinarie backar i form av Tuohilampi (avstängd), Gröndahl (avstängd) och Mikael Aaltonen (skadad). Hokki har inga större avbräck och brukar bjuda på hårt motstånd i Vasa ishall. Linan kommer med stor sannolikhet att sänkas till +0.5 under dagen så var ute i god tid!
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-13, 08:32   #11
 
Pacmans avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 769
Sharp$: 6882

Pacmanscorner Twitterpicks
Stats: 1093 - 1168 - 229
ROI: 99.65%
Vinstprocent: 48.34%

Standard

Går i samma tankar, Sport hade ju rätt stora problem i försvaret mot TuTo och inte blir det lättare nu med fler saknade spelare. Hokki stod ju för en stark comeback mot Jokipojat så man kan inte räkna ut dom, tycker oddset för Sport är alldeles för lågt. Kopparön är ju kopparön men med tanke på hur laget ser ut nu så ska dom inte vara så stora favoriter.
__________________
I was there last night and I think I finally understand why Fergie chose Moyes: They're the same. Both dour Scots, both Glaswegians, both Rangers fans, both like to tinker, to change a winning team, to play players out of position, play their favourites, give too many chances to under-performing players, make bizarre substitutions and play bizarre line-ups, in short Moyes is a younger version of Fergie.
Pacman är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-13, 13:33   #12
bbx
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 186
Sharp$: 97

Mestis 13-14
Stats: 17 - 19 - 0
ROI: 89.16%
Vinstprocent: 47.22%

Standard

Håller med. Hokki att vinna första perioden (finns till 3.50) tycker jag också ser lockande ut. Förra säsongen var matchbilden ofta att Sport inledde med en kalldusch och låg under med 2-3-4 puckar i mitten av matchen för att sen reducera rejält i tredje och till och med gå förbi ibland.
bbx är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-18, 12:32   #13
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Jisses vilken dålig start på dagboken
Dags att vända den trenden idag!

Har hittat hela 4 spel jag gillar idag.

2013-09-18 17:30MestisPeliitat vs HCK ÖVER Ö 5.5 FT 1 1.813

Alla fyra matcher förra säsongen slutade med minst 7! mål. Idag ställer Peliitat sin andremålvakt Janne Juvonen som hade det tungt i premiärmatchen i Lempäälä.

2013-09-18 17:30MestisTuTo vs K-Vantaa ÖVER Ö 5.5 FT 1 1.885

2013-09-18 17:30MestisTuTo vs K-Vantaa +1 FT 1 1.855

TuTo saknar förstemålvakten Tommi Virtanen p.g.a skada och inhyrde målvakten Miika Wiikman p.g.a en avstängning. I mål står Kimmo Meriläinen med endast en match på Mestisnivå tidigare. Dessutom saknar TuTo försvararen Mikko Jortikka, och viktiga centrarna Mikael Salmivirta (assisterande kapten) och Ville-Vesa Vainiola (poängsnitt på strax under 1p/match).

2013-09-18 17:30MestisJokipojat vs KooKoo +0 FT 1 1.826

Jokipojat börjar med amerikanen Daniel Spence som inte övertygat i målet. KooKoo har visserligen haft det svårt i Joensuu tidigare säsonger, men i dagsläget har man så pass mycket bredare och kvalitativare trupp att man skall klara av ett Jokipojat som inlett säsongen dåligt.
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-09-25, 13:57   #14
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Mestis har varit svårtippat så här inledningsvis. Men småningom börjar lagens spelsystem sätta sig och därigenom kan de prestera på en jämnare nivå vilket gör det lättare att tippa matcherna.

Har valt ut 4 spel idag som jag tycker är spelvärda. Hinner dock tyvärr inte motivera dem.

2013-09-25 17:30MestisPeliitat vs KooKoo ÖVER Ö 5.5 FT 1 1.806


2013-09-25 17:30MestisTuTo vs LeKi ÖVER Ö 5.5 FT 1 1.885

2013-09-25 17:30MestisTuTo vs LeKi +0 FT 1 2.110


2013-09-25 17:30MestisSaPKo vs HCK UNDER U 5.5 FT 1 2.000
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-10-02, 13:01   #15
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 40
Sharp$: 2151

Mest Is 2013/2014
Stats: 137 - 130 - 18
ROI: 104.47%
Vinstprocent: 51.31%

Standard

Ny dag, Nya Möjligheter!

Här kommer dagens Mestis-spel.


2013-10-02 17:30MestisPeliitat vs LeKi ÖVER Ö 5.5 FT 1 1.862

Två målglada lag som möts. Peliitat har fått med sig förra årets poängkung Tomi Pekkala på lån från Pelicans till denna match och räkna med att han kommer stänka dit ett par baljor idag. Däremot saknar LeKi tyvärr sin bäste poängplockare Niclas Lucenius. Men dessa 2 lag är vana att spela överspel (9av13 senaste mötena lagen emellan har gått över) så jag tror på det även idag.

2013-10-02 17:30MestisSaPKo vs K-Vantaa UNDER U 5.5 FT 1 1.855

SaPKo har endast lyckats producera 7 mål på 7 matcher så här långt och man har egentligen inga stora anfallsstjärnor som kan avgöra. Man spelar dock tätt i defensiven och kämpar till sista blodsdroppen och kan således hålla matcherna jämna. K-Vantaa har en målskillnad på 18-14 efter 6 matcher, men då ska man ta i beaktande att 10 av de målen kom i matchen mot Sport (8-2) där Sport totalkollapsade. Idag får man dessutom låna Jokerits reservmålvakt Joonas Korpisalo som är riktigt duktig! Ser detta som ett väldigt bra spel!

2013-10-02 17:30MestisTuTo vs Jukurit UNDER U 5.5 FT 1 2.190

2013-10-02 17:30MestisTuTo vs Jukurit +0 FT 1 2.040

Toppmöte med viktiga poäng på spel. I Jukurit kommer man att utgå ifrån defensiven som vanligt. Idag startar man med Tadeas Galansky i målet som varit riktigt vass så här långt trots att det är hans första säsong på seniornivå. Dessutom vilar man det stora nyförvärvet inför säsongen Joonas Koskinen.
TuTo har haft skadeproblem i inledningen av säsongen. Men redan i förra matchen stod förstemålvakten Tommi Virtanen och han får fortsatt förtroende idag. Tillbaka från skada är också poängsprutorna Ville-Vesa Vainiola, och Tuukka Pulliainen. Tror på målsnål match som TuTo vinner med uddamålet.
wize är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td