Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-02-22, 08:18   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3629
Standard

V75-statistik 22/2, Jens Sjöden


V75-1: Silver, autostart, kort distans
2 Chapeau (49%) vann ett snarlikt lopp för fem starter sedan.
Då imponerade han inte alls, men hästen är nog bättre nu och hela stallet visar ju form. En bra favorit.

Förmodligen spetsar 5 Lotus Elan (2%) och släpper till stallkamraten, där har man nog tvillingen. Spår är jätteviktiga i sådana här lopp, det ser man bl a på sidan 73.

V75-2: Stolopp, tillägg, medeldistans. Struken: 9
Som flera av stallets hästar presterar andrahandaren 13 Engla Håleryd (16%) bäst på hemmaplan. Hon har förvisso bara startat utanför Solvalla vid 6 tillfällen, men då galopperat vid samtliga.
Spår 5 i volt, tillägg och stort fält att runda är faktorer som späder på en redan hög galopprisk.
Utgångspunkten måste vara att hon galopperar bort sig och inte vinner detta.

14 Blended Bellouet (22%) är favorit och det verkar lite märkligt.
Från läget hamnar hon med stor sannolikhet sist utvändigt och från den positionen vinns inte många travlopp.
Dessutom är det inte en särskilt bra uppgift att med 604’ på kontot stå 20 m tillägg på hästar med upp till 250’. Propositionen talar för starthästarna här.

6 Oops Trot (11%) sitter troligtvis tidigt i ledningen och kommer från formstall. Läget visar toppresultat (sidan 180). Självklar tipsetta.

Fyra tilläggshästar är de mest betrodda, där är Spelarna fel ute.
Dessa har 67% av spelet på sig, men mer sannolikt står vinnaren på startvolten. Bästa hästen för dagen bör i alla fall 12 Deal or No Deal (15%) vara, och att hon rankas trea är knappast fel.
Om någon på tillägg hinner fram är det säkert hon.

På sidan 180 finns lite intressant statistik. Man finner att hästarna på tillägg är svagt missgynnade, det gäller både favoriter och ickefavoriter.
Kanske bör man särskilt notera hur tufft det är från springspår på tillägg.
Av 105 som startat med spår 6 på tilläggsvolten, har bara 4 lyckats segra.

V75-3: Guld, autostart, stayerdistans
Det har bara körts ett guldlopp över den här dryga distansen tidigare.
Många spelare minns det säkert, dels för att det var ganska nyligen (23 nov, också på Gävle), men framför allt för att Maharajah startade och åkte dit som jättefavorit.

Fallet skulle platsa högt upp på topplistan över alla tiders tyngsta favoritfall på sidan 45. ATG hemlighåller numera streckprocenten men kan sluta sig till att han fanns på 95% av de inlämnade systemen, från de uppgifter man ändå kan få tag på.

Över den dryga distansen är det centralt att hitta ned på innerspår.
Maharajah hade säkert fått överta ledningen i sitt lopp, men kusken lade sig utvändigt och då blev hästen trött.
Med invändig löpning kan han vinna Prix d’Amerique, men det är tungt att gå i andraspår över 3 km.
1 Francais du Gull (4%) och 7 Winning Love (7%) besegrade båda Maharajah från de gynnsamma positionerna spets och rygg ledaren.

Nämnda duo kan förstås fälla även den här aktuella jättefavoriten om löpningsförloppen blir som senast. Men den här gången sitter en mer offensiv kusk i sulkyn och han vill inte köra sin häst i andraspår?
Bättre chans än Maharajah hade därför.

Men det kan förstås strula. Spår 8 är uselt och hästens startsnabbhet är överskattad. Minns att det fanns flera som trodde att han skulle kunna hålla ut Bath Launcher i förra starten… Favoriten kan bli hängande även om kusken laddar, det kan bli en oavsiktligt utvändig löpning eller rentav galopp.

8 Amaru Boko (66%) är förstås rätt favorit i loppet, men chansen är knappast lika god som spelprocenten antyder. Det är sällan någon häst har så god chans över huvud taget.
Av statistiken på sidan 37 kan man sluta sig till att bara 2% av alla favoriter – och inte ens två promille av alla startande hästar – har sådana chanser.

5 Labero Broline (8%) var ruggig senast och har vunnit spårlotten.
Han bör ha mycket bättre chans än spelprocenten och inte så mycket mindre än favoriten. Löpningsförloppet blir avgörande; Erik Lindegren säger att han bara släpper till favoriten och då kan det strula.
Men från spår 5 brukar det lösa sig!

12 Montgomery Gel (10%) är andrahandsfavorit, men från det här läget över den här distansen måste han vara alldeles fruktansvärt bra för att vinna – från sist utvändigt (eller 12:e invändigt kanske, alla lär väl rada upp sig…). Knappast rätt att värdera det som att han har nästbästa chansen i loppet.

V75-4: Klass II, autostart, kort distans
4 Tintin är säkert rätt favorit i loppet… men 54%? I statistiken på sidan 136 kan man utläsa att den allra starkaste kategorin Klass II-favoriter infriar till 44%.
När förutsättningarna är kort-auto, som här, har storfavoriterna infriat till 41% (sidan 139).

Man kan också sätta frågetecken för stallformen. Stall Goop har faktiskt bara vunnit en enda av de 44 senaste starterna! 2% segrar är inte så bra… man inledde året med att vinna 22/95 lopp = 23%.

5 Restless Legs (15%) har vunnit spårlotten och är därtill spetsfavorit. Fint spelvärde.

Annars betyder spåren lite mindre i den här låga klassen och skrällrisken är långt ifrån obefintlig. Kolla siffrorna på sidorna 138-139!

V75-5: Kallblod, ett tillägg, medeldistans
En sak har man lärt sig efter alla år: Norgetävlande kallblod besegrar de svenska på V75. Norge har överlag bättre kallblod och större kullar.
Sedan har man lägre prispengar också så de står väldigt bra inne i klassen när de tävlar i Sverige.
Att man sedan får använda körspö är en detalj som också får tillskrivas pluskontot.

Här finns bara en norsk: 3 Rokne Eld (6%). Med 1.4 miljoner intjänat tävlar han strax under eliten.
Här ställer Sverige upp med sitt landslag, men klarar man verkligen att ta 20 meter på en norsk ”silverdivisionare”?
Inte särskilt troligt faktiskt, 3 Rokne Eld är en vettig spik.
Och han är inte ens favorit. Jag skrattar ihjäl mig – hela vägen till banken!

Statistik för lopptypen finns på sidorna 229-230. Man ser att hästarna på start är gynnade och allra bäst är spår 3 (!).
De här svagare favoritskapen uppfylls till 17% medan andrahandaren normalt är den med överlägset bästa chansen.

Man kan notera att JO Persson tränar fem av hästarna. Dessa lär inte vara ivägen för varandra precis, och man kan med intill visshet gränsande sannolikhet säga, att någon av dessa segrar om norsken bommar.

V75-6: Klass I, autostart, medeldistans
Det är inte så lätt att infria favoritskap från spår 10 bakom bilen. Alla 13 som tidigare försökt har misslyckats. Utförlig statistik för sådana här lopp hittar man på sidorna 123-124.

Det är mest ”bara” läget som talar mot favoriten, bästa hästen är det säkert i alla fall. Favoritskapet blir starkt, och tabellen på sidan 124 berättar att 35% av de här starkare favoritskapen infrias.
Liksom i avd 3-4 har favoriten bästa chansen i loppet, men är överspelad.

Andrahandaren 6 Kebnekajse är spetsfavorit och sådana brukar jag inte dissa. Men motståndet nu är helt annat än senast, då han trillade undan utan att övertyga.
Det finns många starkare spetsbud i omgången. 2-4 av dem segrar mest sannolikt (tabell sidan 248!) men knappast den här.

I spårstatistiken utmärker sig 1 som mycket bättre än i andra klasser. Men 5 är fortfarande bäst förstås!
Båda dessa underspelas och lönar sig på vinnarspelet.

V75-7: Brons, autostart, lång distans
Ganska intressant statistikprofil över sådana här lopp.
På sidan 108 kan man utläsa, att 84% av loppen vinns av häst på övre rankinghalvan (1-6) och att dessa har sinsemellan ganska jämngoda segerchanser.

Man kan också se ett mönster som är vanligt i långlopp: Spår 1 och 9 är plötsligt bäst. Ganska säkert därför, att man från dessa spår får invändiga löpningar i hög utsträckning – något som är speciellt viktigt när distansen är dryg.

Här återfinns båda spårlottvinnarna bland de fyra mest spelade. Det är en indikation om verkligt goda vinstchanser. En av dem är dessutom favorit.

Av speltekniska skäl ska man ”alltid” gardera i sista.
De som lever efter sex lopp har ofta inte många streck kvar i sista, i regel bara ett. För favoriten. Då denna vinner händer det allt som oftast att värdet inte stiger ens en krona.
Om det stiger, är det väldigt lite. Omvänt, så är det väldigt få som sitter med massgardering i sista loppet, så en skrällvinnare rensar mer än den borde.

Så avslutade jag förra analysen och det finns anledning att nämna igen. Det är väl egentligen det största skälet till att gardera 9 Castor Boko (34%).

Förra veckan segrade favoriten i det sista loppet. Han var då streckad på 93% av de kvarvarande systemen..! Hur hög streckprocenten egentligen var får vi inte veta eftersom det numer är hemligt, men favoriten hade 48% av insatskronorna på sig i alla fall.
Snacka om under-rens. Alla som lever efter sex lopp har ju minst ett streck i sista, och man börjar just med att strecka favoriten… näsan alla.
Oavsett om få eller många lever inför sista så brukar en eventuell favoritseger i princip inte rensa alls.

Man kan också notera att favoriten, som så många andra i stallet, är en dålig reshäst. Fyra gånger har man provat utanför Solvalla, helt utan framgångar. Inte ens som storfavorit i billiga lopp på Mantorp och Visby har det gått bra. Däremot 10 segrar på 15 starter i den tuffare solvallakonkurrensen…

Sammanfattningsvis är de bästa dragen/spikarna 6 Oops Trot (V75-2) och 3 Rokne Eld (V75-5). En 5:e- och en 6:e-handare!!
Bästa favoritchansen hittar man direkt i V75-1. Lycka till med spelbesluten!

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lindvallen (+20), mr_stylez (+5)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-22, 09:02   #2
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2400
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg
V75-1: Silver, autostart, kort distans
2 Chapeau (49%) vann ett snarlikt lopp för fem starter sedan.
Då imponerade han inte alls, men hästen är nog bättre nu och hela stallet visar ju form. En bra favorit.

Förmodligen spetsar 5 Lotus Elan (2%) och släpper till stallkamraten, där har man nog tvillingen. Spår är jätteviktiga i sådana här lopp, det ser man bl a på sidan 73.

V75-2: Stolopp, tillägg, medeldistans. Struken: 9
Som flera av stallets hästar presterar andrahandaren 13 Engla Håleryd (16%) bäst på hemmaplan. Hon har förvisso bara startat utanför Solvalla vid 6 tillfällen, men då galopperat vid samtliga.
Spår 5 i volt, tillägg och stort fält att runda är faktorer som späder på en redan hög galopprisk.
Utgångspunkten måste vara att hon galopperar bort sig och inte vinner detta.

14 Blended Bellouet (22%) är favorit och det verkar lite märkligt.
Från läget hamnar hon med stor sannolikhet sist utvändigt och från den positionen vinns inte många travlopp.
Dessutom är det inte en särskilt bra uppgift att med 604’ på kontot stå 20 m tillägg på hästar med upp till 250’. Propositionen talar för starthästarna här.

6 Oops Trot (11%) sitter troligtvis tidigt i ledningen och kommer från formstall. Läget visar toppresultat (sidan 180). Självklar tipsetta.

Fyra tilläggshästar är de mest betrodda, där är Spelarna fel ute.
Dessa har 67% av spelet på sig, men mer sannolikt står vinnaren på startvolten. Bästa hästen för dagen bör i alla fall 12 Deal or No Deal (15%) vara, och att hon rankas trea är knappast fel.
Om någon på tillägg hinner fram är det säkert hon.

På sidan 180 finns lite intressant statistik. Man finner att hästarna på tillägg är svagt missgynnade, det gäller både favoriter och ickefavoriter.
Kanske bör man särskilt notera hur tufft det är från springspår på tillägg.
Av 105 som startat med spår 6 på tilläggsvolten, har bara 4 lyckats segra.

V75-3: Guld, autostart, stayerdistans
Det har bara körts ett guldlopp över den här dryga distansen tidigare.
Många spelare minns det säkert, dels för att det var ganska nyligen (23 nov, också på Gävle), men framför allt för att Maharajah startade och åkte dit som jättefavorit.

Fallet skulle platsa högt upp på topplistan över alla tiders tyngsta favoritfall på sidan 45. ATG hemlighåller numera streckprocenten men kan sluta sig till att han fanns på 95% av de inlämnade systemen, från de uppgifter man ändå kan få tag på.

Över den dryga distansen är det centralt att hitta ned på innerspår.
Maharajah hade säkert fått överta ledningen i sitt lopp, men kusken lade sig utvändigt och då blev hästen trött.
Med invändig löpning kan han vinna Prix d’Amerique, men det är tungt att gå i andraspår över 3 km.
1 Francais du Gull (4%) och 7 Winning Love (7%) besegrade båda Maharajah från de gynnsamma positionerna spets och rygg ledaren.

Nämnda duo kan förstås fälla även den här aktuella jättefavoriten om löpningsförloppen blir som senast. Men den här gången sitter en mer offensiv kusk i sulkyn och han vill inte köra sin häst i andraspår?
Bättre chans än Maharajah hade därför.

Men det kan förstås strula. Spår 8 är uselt och hästens startsnabbhet är överskattad. Minns att det fanns flera som trodde att han skulle kunna hålla ut Bath Launcher i förra starten… Favoriten kan bli hängande även om kusken laddar, det kan bli en oavsiktligt utvändig löpning eller rentav galopp.

8 Amaru Boko (66%) är förstås rätt favorit i loppet, men chansen är knappast lika god som spelprocenten antyder. Det är sällan någon häst har så god chans över huvud taget.
Av statistiken på sidan 37 kan man sluta sig till att bara 2% av alla favoriter – och inte ens två promille av alla startande hästar – har sådana chanser.

5 Labero Broline (8%) var ruggig senast och har vunnit spårlotten.
Han bör ha mycket bättre chans än spelprocenten och inte så mycket mindre än favoriten. Löpningsförloppet blir avgörande; Erik Lindegren säger att han bara släpper till favoriten och då kan det strula.
Men från spår 5 brukar det lösa sig!

12 Montgomery Gel (10%) är andrahandsfavorit, men från det här läget över den här distansen måste han vara alldeles fruktansvärt bra för att vinna – från sist utvändigt (eller 12:e invändigt kanske, alla lär väl rada upp sig…). Knappast rätt att värdera det som att han har nästbästa chansen i loppet.

V75-4: Klass II, autostart, kort distans
4 Tintin är säkert rätt favorit i loppet… men 54%? I statistiken på sidan 136 kan man utläsa att den allra starkaste kategorin Klass II-favoriter infriar till 44%.
När förutsättningarna är kort-auto, som här, har storfavoriterna infriat till 41% (sidan 139).

Man kan också sätta frågetecken för stallformen. Stall Goop har faktiskt bara vunnit en enda av de 44 senaste starterna! 2% segrar är inte så bra… man inledde året med att vinna 22/95 lopp = 23%.

5 Restless Legs (15%) har vunnit spårlotten och är därtill spetsfavorit. Fint spelvärde.

Annars betyder spåren lite mindre i den här låga klassen och skrällrisken är långt ifrån obefintlig. Kolla siffrorna på sidorna 138-139!

V75-5: Kallblod, ett tillägg, medeldistans
En sak har man lärt sig efter alla år: Norgetävlande kallblod besegrar de svenska på V75. Norge har överlag bättre kallblod och större kullar.
Sedan har man lägre prispengar också så de står väldigt bra inne i klassen när de tävlar i Sverige.
Att man sedan får använda körspö är en detalj som också får tillskrivas pluskontot.

Här finns bara en norsk: 3 Rokne Eld (6%). Med 1.4 miljoner intjänat tävlar han strax under eliten.
Här ställer Sverige upp med sitt landslag, men klarar man verkligen att ta 20 meter på en norsk ”silverdivisionare”?
Inte särskilt troligt faktiskt, 3 Rokne Eld är en vettig spik.
Och han är inte ens favorit. Jag skrattar ihjäl mig – hela vägen till banken!

Statistik för lopptypen finns på sidorna 229-230. Man ser att hästarna på start är gynnade och allra bäst är spår 3 (!).
De här svagare favoritskapen uppfylls till 17% medan andrahandaren normalt är den med överlägset bästa chansen.

Man kan notera att JO Persson tränar fem av hästarna. Dessa lär inte vara ivägen för varandra precis, och man kan med intill visshet gränsande sannolikhet säga, att någon av dessa segrar om norsken bommar.

V75-6: Klass I, autostart, medeldistans
Det är inte så lätt att infria favoritskap från spår 10 bakom bilen. Alla 13 som tidigare försökt har misslyckats. Utförlig statistik för sådana här lopp hittar man på sidorna 123-124.

Det är mest ”bara” läget som talar mot favoriten, bästa hästen är det säkert i alla fall. Favoritskapet blir starkt, och tabellen på sidan 124 berättar att 35% av de här starkare favoritskapen infrias.
Liksom i avd 3-4 har favoriten bästa chansen i loppet, men är överspelad.

Andrahandaren 6 Kebnekajse är spetsfavorit och sådana brukar jag inte dissa. Men motståndet nu är helt annat än senast, då han trillade undan utan att övertyga.
Det finns många starkare spetsbud i omgången. 2-4 av dem segrar mest sannolikt (tabell sidan 248!) men knappast den här.

I spårstatistiken utmärker sig 1 som mycket bättre än i andra klasser. Men 5 är fortfarande bäst förstås!
Båda dessa underspelas och lönar sig på vinnarspelet.

V75-7: Brons, autostart, lång distans
Ganska intressant statistikprofil över sådana här lopp.
På sidan 108 kan man utläsa, att 84% av loppen vinns av häst på övre rankinghalvan (1-6) och att dessa har sinsemellan ganska jämngoda segerchanser.

Man kan också se ett mönster som är vanligt i långlopp: Spår 1 och 9 är plötsligt bäst. Ganska säkert därför, att man från dessa spår får invändiga löpningar i hög utsträckning – något som är speciellt viktigt när distansen är dryg.

Här återfinns båda spårlottvinnarna bland de fyra mest spelade. Det är en indikation om verkligt goda vinstchanser. En av dem är dessutom favorit.

Av speltekniska skäl ska man ”alltid” gardera i sista.
De som lever efter sex lopp har ofta inte många streck kvar i sista, i regel bara ett. För favoriten. Då denna vinner händer det allt som oftast att värdet inte stiger ens en krona.
Om det stiger, är det väldigt lite. Omvänt, så är det väldigt få som sitter med massgardering i sista loppet, så en skrällvinnare rensar mer än den borde.

Så avslutade jag förra analysen och det finns anledning att nämna igen. Det är väl egentligen det största skälet till att gardera 9 Castor Boko (34%).

Förra veckan segrade favoriten i det sista loppet. Han var då streckad på 93% av de kvarvarande systemen..! Hur hög streckprocenten egentligen var får vi inte veta eftersom det numer är hemligt, men favoriten hade 48% av insatskronorna på sig i alla fall.
Snacka om under-rens. Alla som lever efter sex lopp har ju minst ett streck i sista, och man börjar just med att strecka favoriten… näsan alla.
Oavsett om få eller många lever inför sista så brukar en eventuell favoritseger i princip inte rensa alls.

Man kan också notera att favoriten, som så många andra i stallet, är en dålig reshäst. Fyra gånger har man provat utanför Solvalla, helt utan framgångar. Inte ens som storfavorit i billiga lopp på Mantorp och Visby har det gått bra. Däremot 10 segrar på 15 starter i den tuffare solvallakonkurrensen…

Sammanfattningsvis är de bästa dragen/spikarna 6 Oops Trot (V75-2) och 3 Rokne Eld (V75-5). En 5:e- och en 6:e-handare!!
Bästa favoritchansen hittar man direkt i V75-1. Lycka till med spelbesluten!

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373

Så bra som Jens är i de flesta fall, är han totalt snett på det i analysen av renset i V75-7 förra veckan.

Claes Boko var streckad på ca 48% av alla rader och på ca 52% av de RADER som var kvar inför sista avdelningen. Ett svagt underrens, knappast anmärkningsvärt. Så här ser det nästan alltid ut. Om man håller sig till att studera radrenset genom hela omgången så är TV-systems-effekten mycket svag. Det är bara i skitomgångarna med riktigt låg utdelning med MÅNGA rader kvar som det har någon avgörande betydelse.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-22, 09:20   #3
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 2 092
Sharp$: 128
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Så bra som Jens är i de flesta fall, är han totalt snett på det i analysen av renset i V75-7 förra veckan.

Claes Boko var streckad på ca 48% av alla rader och på ca 52% av de RADER som var kvar inför sista avdelningen. Ett svagt underrens, knappast anmärkningsvärt. Så här ser det nästan alltid ut. Om man håller sig till att studera radrenset genom hela omgången så är TV-systems-effekten mycket svag. Det är bara i skitomgångarna med riktigt låg utdelning med MÅNGA rader kvar som det har någon avgörande betydelse.
Hur räknar du fram det? Hur Jens räknar är ju inte svårt att lista ut men vore intressant att se andra sätt.
Den rensade då inte undan många % av systemen som ju är det som avgör utdelningen och värdeökningen är helt klart pissusel.

Jag är genuint nyfiken trots att tonen kan låta lite dryg.
sigh är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-22, 09:58   #4
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2400
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av sigh Visa inlägg
Hur räknar du fram det? Hur Jens räknar är ju inte svårt att lista ut men vore intressant att se andra sätt.
Den rensade då inte undan många % av systemen som ju är det som avgör utdelningen och värdeökningen är helt klart pissusel.

Jag är genuint nyfiken trots att tonen kan låta lite dryg.
Grundproblemet ligger hos ATG. Att redovisa värdeutvecklingen i form av systemnedräkning och systemrens är vansinnigt ologiskt när man redovisar spelinformationen i andel av inlämnade rader. Systemvärde har aldrig varit ett bra mått eftersom vi inte vet hur stora system som är kvar. Systemen är ju inte ens lika stora. Och ibland är ju flera kvarvarande kuponger beståndsdelar i större sammansatta system.

Det är bara efter sista loppet som omgångens radrens ( som är det väsentliga ) och omgångens systemrens sammanfaller.

Tyvärr är det bara mellan den näst sista och sista avdelningen som RAD-renset går att räkna fram. Dock så stämmer det oftast väldigt bra.

Det görs genom att räkna ut hur många RADER som ligger på varje häst i den sista avdelningen. Dessa summeras sedan och då vet man hur stor andel av kvarvarande RADER som ligger på respektive häst. ( Man använder eventuell utdelning och alla-rätts-pottens storlek för att räkna fram antal rader per häst. )

Att radrenset är ett bättre sätt att redovisa värdeutvecklingen längs omgången inses när man förstår att det är det uppskattade RAD-renset som reduceringsprogrammen använder för utdelningsvillkor och liknande.

Systemrenset har ALDRIG gått att förutsäga med någon större precision ens på den tiden när streckfördelningen var offentlig. Hästar som haft STRECK% på runt 60-70% har varit 90% inför den sista avdelningen. Om man däremot
jämför radrenset och insatsprocenten så är det oftast bara ett fåtal procentenhet som skiljer.

Som sagt så har jag en del kritik på en del av Sjödéns resonemang och detta är en av hans svaga punkter. Jämfört med insatsfördelningen så beskriver streckfördelningen ( och därmed systemrenset ) den förväntade utdelningen mycket dåligt.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-22, 10:01   #5
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2400
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av sigh Visa inlägg
Hur räknar du fram det? Hur Jens räknar är ju inte svårt att lista ut men vore intressant att se andra sätt.
Den rensade då inte undan många % av systemen som ju är det som avgör utdelningen och värdeökningen är helt klart pissusel.

Jag är genuint nyfiken trots att tonen kan låta lite dryg.
Värdeökningen är pissusel eftersom oproportionerligt många system är kvar när omgången har varit lätt. Det ligger ju i sakens natur att "alla" har favoriten kvar när det har varit lätt.

Men ändå så ligger andelen RADER på favoriten hyfsat nära den teoretiska.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-22, 10:11   #6
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 2 092
Sharp$: 128
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Grundproblemet ligger hos ATG. Att redovisa värdeutvecklingen i form av systemnedräkning och systemrens är vansinnigt ologiskt när man redovisar spelinformationen i andel av inlämnade rader. Systemvärde har aldrig varit ett bra mått eftersom vi inte vet hur stora system som är kvar. Systemen är ju inte ens lika stora. Och ibland är ju flera kvarvarande kuponger beståndsdelar i större sammansatta system.

Det är bara efter sista loppet som omgångens radrens ( som är det väsentliga ) och omgångens systemrens sammanfaller.

Tyvärr är det bara mellan den näst sista och sista avdelningen som RAD-renset går att räkna fram. Dock så stämmer det oftast väldigt bra.

Det görs genom att räkna ut hur många RADER som ligger på varje häst i den sista avdelningen. Dessa summeras sedan och då vet man hur stor andel av kvarvarande RADER som ligger på respektive häst. ( Man använder eventuell utdelning och alla-rätts-pottens storlek för att räkna fram antal rader per häst. )

Att radrenset är ett bättre sätt att redovisa värdeutvecklingen längs omgången inses när man förstår att det är det uppskattade RAD-renset som reduceringsprogrammen använder för utdelningsvillkor och liknande.

Systemrenset har ALDRIG gått att förutsäga med någon större precision ens på den tiden när streckfördelningen var offentlig. Hästar som haft STRECK% på runt 60-70% har varit 90% inför den sista avdelningen. Om man däremot
jämför radrenset och insatsprocenten så är det oftast bara ett fåtal procentenhet som skiljer.

Som sagt så har jag en del kritik på en del av Sjödéns resonemang och detta är en av hans svaga punkter. Jämfört med insatsfördelningen så beskriver streckfördelningen ( och därmed systemrenset ) den förväntade utdelningen mycket dåligt.
Var hittar man officiella siffror på raderna då? Jag skulle behöva få se de exakta raderna för att kunna räkna ut vad du skrev för att få en referens så att det blir lättare att förstå.
sigh är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-22, 10:24   #7
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2400
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av sigh Visa inlägg
Var hittar man officiella siffror på raderna då? Jag skulle behöva få se de exakta raderna för att kunna räkna ut vad du skrev för att få en referens så att det blir lättare att förstå.
ATG redovisar av någon outgrundlig anledning inte de här siffrorna i klartext. Man får helt enkelt räkna ut dem själva.

Classic.atg.se ->resultat->V75->eventuell utdelning.

Dela allarättspottens storlek med eventuell utdelning så får du antalet rader för varje häst.

Summera.

Dividera varje hästs antal rader med summan för att få andelen.



Andelen rader på hästarna i den sista avdelningen skiljer sig oftast bara någon procentenhet ifrån insatsfördelningen. I extremfall kan det skilja uppemot 5 procentenheter. På den tiden som streckfördelningen visades så kunde man se att den regelmässigt avvek från systemrenset i den sista avdelningen med uppemot 30 procentenheter eller mer.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-22, 10:42   #8
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2400
Standard

Så här
7rättspotten utdelning rader kvarvarande andel
47825485 79436 602,0631 3%
47825485 96919 493,4583 3%
47825485 124512 384,1034 2%
47825485 40896 1169,4416 6%
47825485 11147 4290,4355 22%
47825485 51864 922,1325 5%
47825485 138452 345,43 2%
47825485 220891 216,5116 1%
47825485 160672 297,6591 2%
47825485 4674 10232,2389 52%
47825485 151454 315,7756 2%
47825485 155462 307,6345 2%
Summa kvarvarande 19576,8841


Jämför med V75%en i V75-7 http://classic.atg.se/ResultatServle...et&betType=V75

Favoriten gav ett svagt underrens. Några andra ett överrens. De flesta "rensade som de skulle".
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!

Senast redigerad av Strappa71 den 2014-02-22 klockan 11:10.
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td