Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-02-26, 16:30   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3629
Standard

V86-statistik 26/2 Jens Sjöden


Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av ondagens V86-omgång på Solvalla.

V86 visade i onsdags ännu en gång hur överlägsen spelformen är!

Som så ofta blev det bara en enda skräll. Denna kom på i särklass mest förutsägbara plats: I Stoloppet med tillägg.
Det var det mest garderade loppet och innehöll omgångens klart svagaste favoritskap. Där vann en 8:e-rankad 3%-are till 11 gånger.
För att vara skräll sällsynt lättfunnen alltså.

I övrigt skrällde det inte alls. Alla andra vinnare rankades 1-4.
En av dem var den här: ”5 Jartinec har äntligen lottats till ett bra läge…
Han var spikidé redan senast, och hade vunnit också om kusken kört mindre defensivt. Den här gången är läget bättre, och då kommer han att få ett mer gynnsamt löpningsförlopp. Omgångens bästa spik!”
Loppet gick enligt ritningarna och han ledde från start till mål – till oddset 6.12! Det kunde bli så, på grund av att någon de allra sista minuterna lastade in en jättesumma på loppets tredjehandare, en finsk häst som sedan presterade bra som tvåa på behörigt avstånd.
Denne hade bara delat ut 2.50! En oddsnivå som Jartinec borde legat på, och det hade varit ett fint odds det med.

Det låter inte som raden skulle varit omöjlig – men det var den.
Inte en enda spelare lyckades sätta åttan! Storspelarna vilade och väntade in lördagens V75-jackpot.

Förra årets motsvarande omgång omsatte knappt 17 miljoner. Hur mycket mer blir det nu, med hjälp av marknadsföring, TV-sändning och jackpot? Senaste jackpotomgången omsatte 19.7 miljoner alldeles nyligen. Man kan nu få ett ganska exakt mått på vad de andra faktorerna betyder!

Genom att lägga ihop spelprocenten för årets V86-favoriter kan man få ut, att Spelarna anser att 25.59 av dessa borde ha vunnit.
I verkligheten har 18 st segrat. Det betyder att favoriter generellt överspelas, och att man kan ha som tumregel att multiplicera favoritens spelprocent med 0.7 för att få fram ett gott mått på den verkliga segerchansen.
Eftersom det väldigt sällan skräller på V86 (en enda ganska mild skräll räcker ju för att det direkt ska bli jackpot!) så är det ofta bland B-hästarna, rank 2-4, man kan finna de mest prisvärda spelen.

Nu över till dagens omgång!

V86-1: Autostart, medeldistans, hög klass. Struken: 8
Hög klass, men spelmässigt mindre intressant. Jättefavoriten 2 Orali är spelad ungefär i förhållande till verklig chans, och det är de andra hästarna också. Närmast att vara ett ”drag” är 6 Avanti LM (6%).
Det är en väldigt bra häst, och resultaten från just spår 6 har förbättrats tydligt sedan Åby införde open stretch.

V86-2: Autostart, medeldistans, tiohästarslopp. Struken: 3
6 Miss Beniss (45%) är en bra favorit. Hon har varit riktigt bra i varje start i år, men lite extra när hon kunde gå barfota.
Idag blir det optimal balans igen. Sedan kan man tro att spår betyder lite mindre när det är få startande, men det är tvärtom.
I alla fall om man jämför 10- och 12-hästarsloppen på Solvalla, skillnaden är väldigt tydligt.
Favoriten är kraftigt gynnad av nedstrykningen och ett av omgångens bästa spikförslag.

5 Digital Darling (18%) tog en uppmärksammad seger på 10.1 i juni. Sedan dess har hon varit dålig 14 starter i rad.
Det verkar som att topploppet tog alla krafterna. Eftersom hon är startsnabb och har bra spår mot ihåligt motstånd kunde hon vara ett spännande skrällbud till 1-2%, men andrahandare!?

V86-3: Autostart, lång distans, stolopp i mellanklass. Strukna: 5, 12
4 Strong Reasons galopperade i sin debut, men vann i andra starten – till 26 gånger. Och sedan har det fortsatt, genom hela karriären har hon varit underskattad av spelarna.
För fem starter sedan vann hon senast, då till 38 gånger.
Första gången hon vann V75 gav hon 80 gånger och då hon följde upp med att vinna finalen efter så gav hon 25 gånger.

Nu är hon spelad till 2%. Jag trodde mycket på henne inför senaste V86-starten, också på Åby. Den gången blev det 4:e invändigt, vilket var ett snäpp för långt bak. Spurten räckte bara till ett andrapris.
Den här gången är hon nog bästa hästen i fältet och hon lär flyga till ledningen direkt. Sedan släpper man säkert som vanligt, men om det blir rygg ledaren eller 3:e inner är hon den sannolika vinnaren.
Ingen kan speeda lika snabbt över upploppet. Spännande spikidé!

Oroande är förstås att hon kommer från en sämre prestation. Det kan vara så att formen är på retur efter en lång topp.
Men det kan också vara så att det var den utvändiga löpningen som fällde henne, och att hon vinner nu istället då det blir invändigt.

V86-4: Autostart, medeldistans, 4-åriga ston i låg klass. Strukna: 7, 8, 12
11 Perfect Cash (58%) blir omgångens största favorit.
Lopptypen genererar hög andel favoritvinster och nu är det dessutom litet fält med många strykningar. ”Dagens största” infriar till 6/10 inom V86, här är nog chansen några procentenheter högre.
Hon är inte överspelad i nuläget i alla fall.

Spårgynnade formtoppade 4 Sanna Vint borde vara andrahandare. Fint spel till bara 6%, chansen för en normal andrahandare är 2/10. Har man råd bör man dubbla!

/Jens Sjödén
Mail: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

FOTNOT: JENS VERKAR HA MISSAT ATT LÄGGA MED AVD. 5-8!
OM DETTA LÄGGS UT SENARE SÅ KOMMER JAG ATT UPPDATERA STATISTIKEN ISF, MIGGE


Källa: http://www.travnet.se/blog/2014/02/2...6-solvallaaby/
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Pilkast (+5)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-26, 17:22   #2
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 1 492
Sharp$: 15633
Standard

V86-5: Autostart, medeldistans, låg klass
Från Åbys V64:or finns omfattande statistik kring sådana här lopp. Det är intressant att följa hur resultaten förändrats sedan man infört open stretch. En sak som är aktuell här, är att infriandechansen för favoriten halveras om denne har något av de innersta spåren 1-2.

Här är en spår 1-favorit spelade till 40%. Hästen är inte snabb ut, och då man släpper ledningen i omgångar lär det bli 4:e-5:e invändigt ganska snart. Sedan kanske han kan backa sig fram utvändigt, men det blir en krånglig löpning hursomhelst och segerchansen ska vara långt under spelprocenten.

Loppet ser ut som ett av omgångens mer öppna och bör garderas.

V86-6: Autostart, medeldistans, 10-hästarslopp för 3-åriga
Dagens högsta förstapris finns i dagens särklassigt sämsta lopp. Treåringslopp så här tidigt på säsongen – det är nästan som ett tvååringslopp. Hästmaterialet räcker inte till oavsett vilka pengar man lockar med. Tyvärr har Solvalla kanske Sveriges sämsta propositionsskrivare, därför blir loppen ofta dåliga fastän man naturligtvis har tillgång till det bästa hästmaterialet. Sedan kan man ju undra hur de tänker när de lägger in loppet på V86, det fanns ju många andra bättre.

Hursomhelst, loppet ska lösas. I slutet av turordningen hittar man omgångens mest chanslösa hästar, 8-10-2. Dessa kommer normalt inte med i lopp.

Statistiken visar att 2/3 av loppen vinns av hästar rankade 1-2 och 1/3 av hästar rankade 3-4. Skrällrankade har försumbara möjligheter. Här behöver man inte gardera ihjäl sig precis.

V86-7: Autostart, kort distans, mellanklass. Struken: 12
5 Paramount är bästa hästen och vann spårlotten. Rätt favorit, men det finns förstås formfrågetecken som kan motivera gardering.

Fjolårets treåringskull var jämn utan uttalad kulletta. 11 Nimbus CD är en av tre-fyra som aspirerar på den titeln. Är han bäst i kullen ska det inte vara omöjligt att han rundar äldre hästar i den här klassen, men det är förstås en stentuff uppgift och han är lite överspelad.

V86-8: Autostart, medeldistans, mellanklass. Strukna: 7, 10
4 Amiral d’Inverne (42%) är en bra favorit och tänkbar som spik. Men generellt bör man som bekant undvika att spika i sista loppet. Om favoriten segrar finns den säkert på 100% av de kvarvarande systemen, eller precis under. Omvänt blir det över-rens om en skräll vinner.

/Jens Sjödén
Mail: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.
elwiz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td