Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-07-09, 17:07   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3624
Standard

V86-statistik 9/7 Jens Sjöden


Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Lindesberg.

För fjärde gången i rad tar jag med följande rader i V86-krönikan:

Upplägget är givet:
- Kräv 3-4A (vinnande favoriter på V86-spelet)
- Kräv 1-2C (vinnare utanför topp-tre på ranken)

Hittills har det gått in varenda gång. I onsdags blev det – precis som förutspåddes – exakt 3A. Det blev två skrällar (utanför topp-3 på spelar-ranken), och dessa var av det allra mildaste slaget: En 4:e- och en 5:e-handare.

Och utdelningen blev 1.4 miljoner! Kan man ens föreställa sig, att en V64 eller V75:a med 25 öres radpris och motsvarande resultatprofil skulle betala så bra? Naturligtvis inte.

Tänk om man istället hade krävt exakt 4A. Då hade radantalet sjunkit dramatiskt, för att passa de flesta plånböcker. Då hade man fått nöja sig med några sjuor – men dessa betalade 6 000 kr styck! Och alla sexor hade tillsammans gett ännu mer än sjuorna.

Innan 3A-omgången senast var det 4A fem gånger i rad, mestadels till jättefina utdelningar.

I övrigt noteras från omgången:
- Favoritspelaren gick plus igen, för sjätte gången av sju på slutet (den sjunde gången gick man jämnt upp). Åtta favoritinsatser på vinnarspelet gav tio tillbaka.
- Omgångens största favorit förlorade för första gången på tio veckor – vilket också förutspåddes. 1 Cummin hade ingen spetschans från innerspåret. Men i det loppet kom också omgångens mest svårfunna vinnare. Hur många hade egentligen räknat ut att Paduca Dream skulle spetsa från spår 9 bakom bilen? Där sprack jag.
- Omsättningen ökade 9%, men det var ju med hjälp av en jackpot.
- Det fanns 7.06 rätta rader. Hur går detta till? ATG informerade om, att en vinnare var ett andelsspel i Hofors om 14 andelar (motsvarar 1.4 system). Resten, 5.66 st, var inlämnade på atg.se. Men hur spelar man för ettöringar där? Normalt förklaras ju sådant med utlandsspel och valutaomräkningar.
- V8-spelarna omsatte 2.7 miljoner, men kammade noll. Det innebär att de ”vanliga” V86-spelarna fick 102% av sina insatser tillbaka! Grymt bra spel.

Tingsryd-omgången omsatte 15.3 miljoner 2012 och 14.1 miljoner ifjol. Man har ju lyckats vända skutan, i princip varje omgång omsätter mer än fjolårets i alla fall. Det blir nog svarta siffror idag igen!

Tre gånger tidigare har Tingsryd arrangerat travtävlingar av den här digniteten 2011 var spelformen som gällde V64, och då vanns 5 av 6 lopp av skrällar rankade 5-11! Naturligtvis satte ingen den raden, och det blev jackpot.

2012 var det V86. Då vanns fem lopp av streckfavoriter och det blev jackpot igen – på sexorna nu också, fast ”åt andra hållet”.

Ifjol var det förstås också V86, och nu blev det den normala resultatprofilen: 4 favoriter, två vinnare under rank 3 och 53 000 i utdelning. Det utfallet kan man spela på varenda gång.

Bara 22 lopp är förstås för dåligt underlag för statistik. Som kuriosa kan man notera vilka spår som segrat i de 17 (12-hästars)lopp som avgjorts över 1 609 m, den distans som idag är aktuell i samtliga åtta lopp: 1, 1, 1, 2, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 5, 6, 7, 7, 9, 11, 12. Två gånger har det varit 15-hästarslopp, då vanns loppen från spår 3 och 15.

Ett mönster där alla spår vinner lika ofta, tyder på att spårlottning och positioner betyder mindre, och att bästa hästen vinner oavsett. Då är det en bana som erbjuder sportsligt rättvisa förutsättningar. 17 lopp är förstås inte ett pålitligt underlag, men det verkas som de låga spårnumren 1-4 gynnas mer än normalt. Denna tredjedel av deltagarna har vunnit 10 lopp, 59%. Det på ”vanliga” banor så överlägsna femtespåret har bara tagit en seger.

V86-1: Autostart, kort distans, mellanklass. Struken: 8
Förra veckan fanns en sällsynt dålig ”dagens största”, men det var faktiskt att sticka ut hakan ändå att dissa chansen. Innan hade omgångens storfavorit segrat nio gånger i rad och 15 gånger av de 17 senaste. Den brukar alltså gå in, och göra om V86-spelet till en V75:a med 25 öres radpris.

Just i V86-1 segrar favoriterna särskilt ofta. ATG brukar med flit placera det lopp man anser vara mest lättlöst här. Den som spelat en slant vinnare på favoriten i V86-1 alla 131 omgångar som körts har fått 138 slantar tillbaks och alltså gjort en liten nettoförtjänst. Detta trots fyra raka fall nu på slutet. Idag återupptas segerraderna!

Hans-Owe Sundberg har infriat med hälften av sina V86-favoriter 2012-2014.

V86-2: Autostart, kort distans, 15-hästarslopp
Här utmärker sig 14 Red Rapide. Läget innebär i praktiken 20 m tillägg på kort distans, men sådant bryr sig Flemming Jensen inte om. Han släpar gärna 20 m efter fältet ändå, även när hans hästar startat från bra lägen. Och över mållinjen är han först!

Vinner inte bästa hästen så vinner spetshästen 5 Spirit Laser. Jag vet inte hur ofta spetshästarna håller till mål i Tingsryd, men säkert oftare än de 8% som den här hästen är spelad till. 45% gäller på tusenmetersbanor.

V86-3: Autostart, kort distans, hög klass. Struken: 3
2 Caliber TT blir favorit på spetschansen, men då 4/10 av spelet ligger på honom är det istället ”bästa hästen” som är mer spelintressant. Det finns dock två ”bästa hästar” i 11 Overtaker by Sib och 12 Jitanes. Den förre gör debut i ny regi vilket är intressant, och faktiskt blir han upphaussad till andrahandare på det, trots att han varit så dålig så många gånger i rad, ända sedan oktober. Spelintresset i loppet ligger då på 12 Jitanes (6%). Stall i dokumenterad form, rätt distans och lindrigt talat överkomligt motstånd för henne äntligen!

V86-4: Autostart, kort distans, lärlingslopp
Omgången ser inte särskilt svårlöst på förhand. Ska det hända något är det givetvis här: Hästar med max 75’, bara lärlingar och så kort distans förstås… man försöker maxa skrällrisken.

V86-5: Guld, autostart, kort distans
Omgångens näst största favorit segrar till 45% inom V86-spelet. 8 Truculent är spelad mer än så, och kommer från oplacerad och galopp i de senaste starterna. Jag kollade också upp stallformen: Ingen seger de 14 senaste, och kanske mer oroande: 5 strukna, av olika anledningar, de senaste två veckorna! Indikationer som antyder att det kan vara värt att gardera med motbudet 1 I Won’t Dance. Dessutom är andrahandare generellt underspelade i lopp där det finns jättefavoriter.

V86-6: Autostart, kort distans, 15-hästarslopp. Struken: 3
I lopp med ”spårtrappa” blir nedstrykningar mer betydelsefulla än annars. Spåren lottas ju inte, utan den bästa hästarna placeras med flit på de sämsta lägena. Om sedan strykningar gör att de bästa dessutom får bra lägen…
8 Royal Trophy (7%) var en spikidé redan innan strykningen!

V86-7: Klass I, autostart, kort distans
Här börjar Dagens Dubbel. Senast favoritkomben gick in var den 30 april, då till 5 gånger. Innan det får man gå tillbaks ända till 8 januari – då gav den 8 gånger. Och innan det får man gå tillbaka till 21 augusti ifjol, då gav den 6 gånger.

Det där låter kanske inte så uppmuntrande för favoritspelaren. Men faktum är att man gjort en liten nettovinst om man spelat favoritdubbeln i alla 131 V86-omgångar som avgjorts. 135 insatser har man fått tillbaks då, och man har vunnit vid 19 tillfällen – 15%.

V86-8: Stolopp hög klass, autostart, kort distans
Senast fick 11 Eketorpets Tess ge sig mot Royal Fighter på V75. Den hästen håller guldklass, nu möter hon bara ston och över en lämpligare distans. Och det var ju inte bara senast hon var toppbra (och slog bra hästar!) utan hon har ju varit riktigt bra en längre tid hos Untersteiner. Normalt förordar jag inte spel på bakspårshästar i kortlopp, men i Tingsryd ska visst lägena inte vara avgörande på samma sätt? Bästa hästen tror jag säkert hon är. Jag avslutar min V86:a med spikar för 6-11.

/Jens Sjödén
Mejl: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Källa: http://www.travnet.se/blog/2014/07/0...ngsryd-onsdag/
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Ardberg (+5)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-09, 17:13   #2
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2397
Standard

Säger man en hel massa så blir en del saker rätt. Om man hade spikat enl Jens så hade det inte blivit några välbetalda 7or eftersom det bara blir 2A kvar att placera ut.

Det korrekta rådet för att få EN välbetald 7a var att köra med 4A.

Den här gången gav det bra för att FEM av FEM av de FEM största favoriterna misslyckades att vinna. Att det då kommer att bli bra utdelning behöver trots avsaknaden av "stora skrällar" behöver man inte vara något statistikorakel för att förstå. Eller vänta, statistikoraklet verkar förvånas över utdelningen. Det verkar alltså som det omvända gäller? Krävs att man är ett statistikorakel för att förvånas över det?

Men en sak kan man ALDRIG ta ifrån honom. Och det är hans förmåga att lyfta fram det som "stämde" i föregående analys. Även om det i det här fallet måste sägas vara en sanning med smärre modifikation.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td