Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-11-28, 22:04   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3628
Standard

V75-statistik 29/11 Jens Sjöden


Trots fyra favoritsegrar – och två andrahandare! – gav V75-spelet utdelning på fem rätt. Det är andra veckan i rad som femmorna får pengar trots utpräglat favoritdominerade rader. Förklaringen? Dagens största har torskat båda gångerna. När denna vinner är chansen/risken för femrättsjackpot 40%, annars bara 11%.

Faktiskt förlorade alla de tre starkaste favoriterna, medan övriga fyra vann. Det är ett sällsynt scenario som tidigare bara inträffat vid en av 1157 omgångar (omgång 37 ifjol; alla siffror går att följa på sidorna 247-252).

2.65 – 4.78 – 3.63 – 3.88. Det var höga odds på de vinnande favoriterna. Den som lagt in en hundring på alla sju kunde hämta ut nära 15 hundralappar. Likadant har det sett ut på V86 på sistone. Favoriterna segrar oftare än förr om åren, men spelarna är avsevärt mindre benägna att satsa pengar på dem. Därför finns det numer ett antal förutsättningar under vilka man kan spela på favoriter med långsiktig vinst.

I övrigt noteras från Bjerke…
…att det räckte med att kunna läsa för att reda ut V75-3: ”Den här propositionen är en skrattmatch för tilläggshästarna. Det är visserligen ett årgångslopp också, men undantaget 2 Windy Ammik (2%) kan ingen skylla sin låga prissumma på att man gjort få starter”. Visst vanns loppet från tillägg, och visst var det bara ”tvåan” som hade möjlighet att utmana.
…att det var synd att jättefavoriten i V75-4 ströks. Innan dess hade tipsettan Diego M Boko endast 8% spel på sig.
…att de norska spelarna klådde de svenska i V75-5. 55% av dem trodde på Aqua Challenger mot bara 17% av svenskarna.
…att Going for Gold Zaz bara ”tävlade mot sig själv” i V75-7, men det var svårt nog: Galopp, som det påfallande ofta blir när stallets hästar är ute och reser. I egenskap av ”favorit i sista avdelningen” var han streckad på 91% av de kvarvarande drygt 6000 systemen.
…att även Fascination galopperade och nu har facit 5: 0-0-1 i år. Det är inte lätt för tvååringsstjärnorna när de nått fram till femårssäsongen.

Den här veckan dyker det upp en favorit i Järvsöfaks-klass och efter två raka fall lär ”dagens största” vinna den här gången. Mister JP visade i uttagningsloppet, att han är lika överlägsen i årets tvååringskull som Järvsöfaks var bland kallbloden. Om han galopperar gör det inget; han vinner mot de näst bästa utan att behöva anstränga sig ändå. Segerchanser på den här nivån dyker sällan upp inom travet.

40% risk för femrättsjackpot alltså; kanske lite mer eftersom favoritskapet blir starkare än normalt. Men sju rätt kan ändå ge bra. V75-spelet tål flera favoritvinster, det är inte favoritfall som höjer utdelningen. Det är det skrällvinnare som gör.
Några aktuella exempel, först ett med prefixet ”skräck”: På Dannero 9 augusti föll alla sju favoriter. De som lyckades hitta denna komplett omöjliga rad belönades med – 41 000 kr!
På Solvalla den 15 september vann tre favoriter, bland dem både omgångens största och omgångens näst största. Utdelning, utan hjälp av jackpot: 1.9 miljoner! Förklaringen var givetvis riktiga skrällar, rankade 9 och 11.

Skrällvinnare har det annars varit ont om, 2014 kan komma att gå till historien med ett lågutdelningsrekord på V75. Man kan följa alla tidigare års utdelningsnivåer på sidan 107. Nuvarande bottenrekord lyder på knappt 34 000 kr och sattes 2009. Just nu ligger 2014 på 40 000 kr.

Högre eller lägre efter veckans omgång? Nu går vi igenom loppen i V75-omgång.

V75-1: Brons, autostart, medeldistans
5 Lover Face är en gulddivisionare som fortfarande tävlar i Brons. Inte nog med att han är bästa hästen, han är även spetshästen. Klar spik förstås.

Man ska lägga på minnet hur barfotaberoende den här hästen är. Jämför prestationerna i de tre senaste starterna med skor, med de tre senaste barfota. Det är ingen överdrift att påstå att han blir inte bara en utan flera klasser sämre med skor. Det skiljer nog 50-100 m, beroende på distans. Skulle skor krävas byter vi tipsetta förstås.

Loppet är ojämnt och 2 Call Me Keeper är tydligt näst bäst. Han vinner om det händer favoriten något (eller om den tävlar med skor). Många har noterat ojämnheten och heltäcker på två, eftersom det går. Det har lett till att de båda favoriterna är relativt jämnt spelade; 37-30 efter fredagen. Det är inte rimligt; favoriten har mer än 50/50 att vinna och CMK vinner inte loppet 3 gånger av 10 utan 1-2.

Loppspecifik statistik finns på sidorna 113-114 och där finner man ytterligare siffror som stöder favoriten 5 Lover Face.

V75-2: Klass I, autostart, kort distans
9 Silver Annie är också en bra spik. Hon är alldeles för bra för Klass I. För tre starter sedan startade hon under identiska förutsättningar och fick i princip så dålig position man kan få. På open stretch-banan Åby. Ändå vann hon. Den här gången ser det mycket bättre ut; hemmaplan och förutsättningar för att loppets blir kört på hennes sätt. Sämre än på Åby i oktober kan det knappast bli i alla fall.

Men på årets sista VM-system kan man gardera ändå. I alla fall om man grundar sina tankar i statistik. Bakspårsfavoriter i kortlopp är inte att lita på, och i just Klass I är spår en extra betydelsefull faktor. Nu ska man dock minnas att Jägersro tävlar med vinklad vinge vilket har stor inverkan på statistiken. ”Toppspåren” är inga toppspår längre och den vinklade vingen har över huvud taget en utjämnande effekt.

Jämför intressant statistik över hur det ”brukar se ut” (sidan 126) med hur det blir med den vinklade vingen (sidorna 29 och 127).

V75-3: Guld, autostart, medeldistans 10-hästarslopp. Struken: 5
2 Solvato är ännu en barfotaberoende Heiskanen-tränad favorit. Hans transformation från vanlig snabbloppshäst på Åby till en vinnare i den yttersta europaeliten är den kraftigaste barfotaförbättringen det senaste decenniet.

Skobalansen är alltså avgörande. Han ska gå barfota och är därmed ännu en spik i en favoritdominerad omgång. Men skulle något hända (med banan, hästens hovar eller något annat) så han går med skor så ändrar vi förstås tipset.

3 Nothing But Class vann ett uselt guldlopp senast. Men spetsar gör han nog igen. Rimligen släpper han till favoriten, men statistiken talar trots allt om fördel spetshästen mot bästa hästen, särskilt på Jägersro (tabell sidan 260). Rätt andrahandare är det i alla fall.

Loppspecifik statistik hittar man på sidan 65.

V75-4: Klass II, autostart, lång distans. Strukna: 9, 10
Så här svaga favoritskap finns sällan inom V75. Jämför med tabellerna på sidorna 40-41.

”Alla” helgarderar det här loppet, så en eventuell skräll rensar inget vidare. Samtidigt är förutsättningarna med 2640a och vinklad vinge rejält skrällhämmande i klassen (sidorna 143, 153-154).

Den sistarankade hästen har 3%. Det vore intressant att se den hemligstämplade streckfördelningen. Förr kunde det hända att en tionderankad hade 10-12% streck i extremt jämnspelade lopp och undrar om det kanske inte kan vara ännu mer här? Det vore roligt om den vann så man fick en liten hint.

11 Greenhill’s Cindy är sistarankad, efter fredagen i alla fall. Den har en stor fördel i att ha blivit nedstruken till 9:e-spåret, som är kraftigt gynnat just i 2640-lopp (se t ex jämförelsen på sidan 38).

På VM-systemet får man inte helgardera, ha tio streck. Nio är inte heller tillåtet, utan man måste ta bort minst två. Och då går det väl som för mig förra veckan, då jag ville helgardera V75-2 men tvingades ta bort två, och en av dessa vann naturligtvis.

En lågrankad som inte får missas är 6 Sobel Jocke (6%). Anledningen stavas barfota för första gången, och vi har sett tidigare vilken enorm effekt det haft – särskilt på Untersteiner-tränade hästar!

Untersteiner ser ut att bli favorit också. Media har av naturliga skäl fokuserat på årets exempellösa framgångar, men som spelare finns fler intressanta detaljer att hålla reda på. Som, att man visserligen vunnit massor av lopp sista tiden – men det har varit med mindre betrodda hästar. Som favoritspelad har PU bränt av åtta gånger i rad. Man får gå nästan tre månader tillbaka för att finna en favoritseger. Sonen Johan innehar en klar sistaplats i kategorin favoritinfriande, av de 15 kuskar som fått mer än 30 favoritskap.

V75-5: Tvååringslopp, autostart, kort distans
Elva gånger tidigare har Uppfödningslöpningen funnits på V75. Fem har vunnits av favoriten och tre gånger har det skrällt. Resultaten går att följa på sidan 205. Tvååringslopp hör inte hemma i sådana här sammanhang egentligen, men nu är det som det är. I år är det lite speciellt, eftersom Mister ”Järvsöfaks” JP startar (mer om det i ingressen).

Han ser ut att få ca 2/3 av spelet på sig, vilket är mindre än jag trodde. Jag hade nog gissat på ca 80%, vilket motsvarar 10-för-10 på vinnarspelet. Det här fenomenet kan uppstå just för att det är en så favoritbetonad omgång. Då det finns spikar i fem andra lopp också, så resonerar många att ”man måste ju gardera någonstans i alla fall” och då hamnar några av dessa här. Det är ju spännande att gardera omgångens största favorit! Många tror att det har en stor effekt på utdelningen, men om det blir andrahandaren som vinner händer faktiskt inte mycket. Det är skrällvinnare som har stor effekt, inte favoritfall.

I en omgång där andra lopp varit svåra och öppna, hade ”alla” lutat sig mot den här spiken som då säkert haft 80% eller mer.

V75-6: Silver, autostart, kort distans
Även här finns en jättebra favoritspik som närmast är understreckad i förhållande till chans. När bästa hästen och spetshästen är en och samma är den oerhört svårrubbad. 2 Royal Fighter (39%) är dessutom travsäker och i dokumenterad toppform. Klart mer än 50/50 att han vinner. Kusken har bra statistik som favoritinfriare: 7/11 = 64%.

1 Overtaker by Sib (6%) besegrade favoriten senast men blir ändå bortglömd. Visst behöver han lite tur, men chansen är säkert dubbla spelprocenten i alla fall. Första starten i ny regi senast, han var bättre än någonsin och är sannolikt bättre nu. Och innerspåret gynnas mycket av vinklad vinge – se t ex jämförelsen på sidan 38.

Den loppspecifika statistiken finns sedan på uppslaget 80-81.

V75-7: Jippolopp, tillägg, medeldistans. Struken: 1
Propositionen talar egentligen för de där framme. Sätter man de allra bästa treåringarna tjugo meter
framför de bästa fyraåringarna så här sent på säsongen ska det bli svårt för de senare att ta tillägget.

Nu anmäldes ingen av de bästa treåringarna. Med ett undantag: 2 Bullyoung (16%). Han har inte så mycket pengar på sig eftersom han kom igång sent och bara har två starter i den nya regin. Någon botten har han inte behövt visa, och teoretiskt finns möjligheten att han faktiskt är bäst av alla Sveriges treåriga. Någonstans i toppen finns han i alla fall och då bör det bli småtufft för jättefavoriten 11 Riff Kronos (59%) att ta in tillägget, fastän han är hemskt bra och formtoppad.

Jag tycker faktiskt den här är mest garderingsbar av omgångens sex ”klara”. Det är frågan om han ens ska ha tipsettan, när nu 2 Bullyoung fått innerspår och spetsförutsättningar. För övrigt spikade jag honom även i Bergh-debuten näst sist från perfekt spår i ett skräplopp, och så här i efterhand får väl 9.11 sägas vara ett av årets största överodds.

Det får bli streck för båda på VM-systemet. Men det krävs mindre än man ofta föreställer sig, för att två i ett ”säkert lås” ska komma bort. Näst bästa treåring är 5 From Dust to Dawn som nu äntligen har framspår och 2% måste vara alldeles för lite.

Bästa fyraåriga sto är 7 Backfire, och normalt slår hon inte bästa hingsten (favoriten). Men man vet aldrig… till bara 6% är hon knappast överspelad i alla fall.

Alla fyra nämnda får streck. Favoritseger i sista höjer värdet med ca 0 kr då han lär vara streckad på 95-100% av de kvarvarande. Andrahandare brukar rensa ungefär normalt, medan man kan förvänta sig finfint över-rens om någon av de andra två vinner.

Sammanfattningsvis en rejält enkel omgång som man skulle behövt spela V7 i. 5A (segrande favoriter) är u-tipset och färre än 4 blir det knappast. Mister JP – Solvato – Lover Face – Royal Fighter – Silver Annie: Så rankar jag spikarna inbördes. Flera av dem är underspelade i förhållande till chans, så som det faktiskt ofta kan bli i omgångar med många klara samtidigt (mer under V75-5). Någon hög utdelning är förstås inte att förvänta sig ändå, snarare ännu en i raden av femrättsjackpots.

Avslutar med en systemidé som kan ge vettig procentuell återbäring; det beror förstås på vem som vinner sista. V75-7 är nyckelloppet den här omgången:

5
9
2
Alla
2
2
1 5 7 11

20 spänn kostar det där och bör ge något tresiffrigt. Lycka till med spelbesluten!

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Major (+25), mr_stylez (+5)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-11-28, 23:55   #2
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8279

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

Alla som följt mig vet hur irriterad jag varit på Jens, men också att jag blev mer och mer impat ju mer snack det blev om hästar tillsammans med statistik.
Dagens snack känns roligt, oavsett hur det går.

Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg
Trots fyra favoritsegrar – och två andrahandare! – gav V75-spelet utdelning på fem rätt. Det är andra veckan i rad som femmorna får pengar trots utpräglat favoritdominerade rader. Förklaringen? Dagens största har torskat båda gångerna. När denna vinner är chansen/risken för femrättsjackpot 40%, annars bara 11%.

Faktiskt förlorade alla de tre starkaste favoriterna, medan övriga fyra vann. Det är ett sällsynt scenario som tidigare bara inträffat vid en av 1157 omgångar (omgång 37 ifjol; alla siffror går att följa på sidorna 247-252).

2.65 – 4.78 – 3.63 – 3.88. Det var höga odds på de vinnande favoriterna. Den som lagt in en hundring på alla sju kunde hämta ut nära 15 hundralappar. Likadant har det sett ut på V86 på sistone. Favoriterna segrar oftare än förr om åren, men spelarna är avsevärt mindre benägna att satsa pengar på dem. Därför finns det numer ett antal förutsättningar under vilka man kan spela på favoriter med långsiktig vinst.

I övrigt noteras från Bjerke…
…att det räckte med att kunna läsa för att reda ut V75-3: ”Den här propositionen är en skrattmatch för tilläggshästarna. Det är visserligen ett årgångslopp också, men undantaget 2 Windy Ammik (2%) kan ingen skylla sin låga prissumma på att man gjort få starter”. Visst vanns loppet från tillägg, och visst var det bara ”tvåan” som hade möjlighet att utmana.
…att det var synd att jättefavoriten i V75-4 ströks. Innan dess hade tipsettan Diego M Boko endast 8% spel på sig.
…att de norska spelarna klådde de svenska i V75-5. 55% av dem trodde på Aqua Challenger mot bara 17% av svenskarna.
…att Going for Gold Zaz bara ”tävlade mot sig själv” i V75-7, men det var svårt nog: Galopp, som det påfallande ofta blir när stallets hästar är ute och reser. I egenskap av ”favorit i sista avdelningen” var han streckad på 91% av de kvarvarande drygt 6000 systemen.
…att även Fascination galopperade och nu har facit 5: 0-0-1 i år. Det är inte lätt för tvååringsstjärnorna när de nått fram till femårssäsongen.

Den här veckan dyker det upp en favorit i Järvsöfaks-klass och efter två raka fall lär ”dagens största” vinna den här gången. Mister JP visade i uttagningsloppet, att han är lika överlägsen i årets tvååringskull som Järvsöfaks var bland kallbloden. Om han galopperar gör det inget; han vinner mot de näst bästa utan att behöva anstränga sig ändå. Segerchanser på den här nivån dyker sällan upp inom travet.

40% risk för femrättsjackpot alltså; kanske lite mer eftersom favoritskapet blir starkare än normalt. Men sju rätt kan ändå ge bra. V75-spelet tål flera favoritvinster, det är inte favoritfall som höjer utdelningen. Det är det skrällvinnare som gör.
Några aktuella exempel, först ett med prefixet ”skräck”: På Dannero 9 augusti föll alla sju favoriter. De som lyckades hitta denna komplett omöjliga rad belönades med – 41 000 kr!
På Solvalla den 15 september vann tre favoriter, bland dem både omgångens största och omgångens näst största. Utdelning, utan hjälp av jackpot: 1.9 miljoner! Förklaringen var givetvis riktiga skrällar, rankade 9 och 11.

Skrällvinnare har det annars varit ont om, 2014 kan komma att gå till historien med ett lågutdelningsrekord på V75. Man kan följa alla tidigare års utdelningsnivåer på sidan 107. Nuvarande bottenrekord lyder på knappt 34 000 kr och sattes 2009. Just nu ligger 2014 på 40 000 kr.

Högre eller lägre efter veckans omgång? Nu går vi igenom loppen i V75-omgång.

V75-1: Brons, autostart, medeldistans
5 Lover Face är en gulddivisionare som fortfarande tävlar i Brons. Inte nog med att han är bästa hästen, han är även spetshästen. Klar spik förstås.

Man ska lägga på minnet hur barfotaberoende den här hästen är. Jämför prestationerna i de tre senaste starterna med skor, med de tre senaste barfota. Det är ingen överdrift att påstå att han blir inte bara en utan flera klasser sämre med skor. Det skiljer nog 50-100 m, beroende på distans. Skulle skor krävas byter vi tipsetta förstås.

Loppet är ojämnt och 2 Call Me Keeper är tydligt näst bäst. Han vinner om det händer favoriten något (eller om den tävlar med skor). Många har noterat ojämnheten och heltäcker på två, eftersom det går. Det har lett till att de båda favoriterna är relativt jämnt spelade; 37-30 efter fredagen. Det är inte rimligt; favoriten har mer än 50/50 att vinna och CMK vinner inte loppet 3 gånger av 10 utan 1-2.

Loppspecifik statistik finns på sidorna 113-114 och där finner man ytterligare siffror som stöder favoriten 5 Lover Face.

V75-2: Klass I, autostart, kort distans
9 Silver Annie är också en bra spik. Hon är alldeles för bra för Klass I. För tre starter sedan startade hon under identiska förutsättningar och fick i princip så dålig position man kan få. På open stretch-banan Åby. Ändå vann hon. Den här gången ser det mycket bättre ut; hemmaplan och förutsättningar för att loppets blir kört på hennes sätt. Sämre än på Åby i oktober kan det knappast bli i alla fall.

Men på årets sista VM-system kan man gardera ändå. I alla fall om man grundar sina tankar i statistik. Bakspårsfavoriter i kortlopp är inte att lita på, och i just Klass I är spår en extra betydelsefull faktor. Nu ska man dock minnas att Jägersro tävlar med vinklad vinge vilket har stor inverkan på statistiken. ”Toppspåren” är inga toppspår längre och den vinklade vingen har över huvud taget en utjämnande effekt.

Jämför intressant statistik över hur det ”brukar se ut” (sidan 126) med hur det blir med den vinklade vingen (sidorna 29 och 127).

V75-3: Guld, autostart, medeldistans 10-hästarslopp. Struken: 5
2 Solvato är ännu en barfotaberoende Heiskanen-tränad favorit. Hans transformation från vanlig snabbloppshäst på Åby till en vinnare i den yttersta europaeliten är den kraftigaste barfotaförbättringen det senaste decenniet.

Skobalansen är alltså avgörande. Han ska gå barfota och är därmed ännu en spik i en favoritdominerad omgång. Men skulle något hända (med banan, hästens hovar eller något annat) så han går med skor så ändrar vi förstås tipset.

3 Nothing But Class vann ett uselt guldlopp senast. Men spetsar gör han nog igen. Rimligen släpper han till favoriten, men statistiken talar trots allt om fördel spetshästen mot bästa hästen, särskilt på Jägersro (tabell sidan 260). Rätt andrahandare är det i alla fall.

Loppspecifik statistik hittar man på sidan 65.

V75-4: Klass II, autostart, lång distans. Strukna: 9, 10
Så här svaga favoritskap finns sällan inom V75. Jämför med tabellerna på sidorna 40-41.

”Alla” helgarderar det här loppet, så en eventuell skräll rensar inget vidare. Samtidigt är förutsättningarna med 2640a och vinklad vinge rejält skrällhämmande i klassen (sidorna 143, 153-154).

Den sistarankade hästen har 3%. Det vore intressant att se den hemligstämplade streckfördelningen. Förr kunde det hända att en tionderankad hade 10-12% streck i extremt jämnspelade lopp och undrar om det kanske inte kan vara ännu mer här? Det vore roligt om den vann så man fick en liten hint.

11 Greenhill’s Cindy är sistarankad, efter fredagen i alla fall. Den har en stor fördel i att ha blivit nedstruken till 9:e-spåret, som är kraftigt gynnat just i 2640-lopp (se t ex jämförelsen på sidan 38).

På VM-systemet får man inte helgardera, ha tio streck. Nio är inte heller tillåtet, utan man måste ta bort minst två. Och då går det väl som för mig förra veckan, då jag ville helgardera V75-2 men tvingades ta bort två, och en av dessa vann naturligtvis.

En lågrankad som inte får missas är 6 Sobel Jocke (6%). Anledningen stavas barfota för första gången, och vi har sett tidigare vilken enorm effekt det haft – särskilt på Untersteiner-tränade hästar!

Untersteiner ser ut att bli favorit också. Media har av naturliga skäl fokuserat på årets exempellösa framgångar, men som spelare finns fler intressanta detaljer att hålla reda på. Som, att man visserligen vunnit massor av lopp sista tiden – men det har varit med mindre betrodda hästar. Som favoritspelad har PU bränt av åtta gånger i rad. Man får gå nästan tre månader tillbaka för att finna en favoritseger. Sonen Johan innehar en klar sistaplats i kategorin favoritinfriande, av de 15 kuskar som fått mer än 30 favoritskap.

V75-5: Tvååringslopp, autostart, kort distans
Elva gånger tidigare har Uppfödningslöpningen funnits på V75. Fem har vunnits av favoriten och tre gånger har det skrällt. Resultaten går att följa på sidan 205. Tvååringslopp hör inte hemma i sådana här sammanhang egentligen, men nu är det som det är. I år är det lite speciellt, eftersom Mister ”Järvsöfaks” JP startar (mer om det i ingressen).

Han ser ut att få ca 2/3 av spelet på sig, vilket är mindre än jag trodde. Jag hade nog gissat på ca 80%, vilket motsvarar 10-för-10 på vinnarspelet. Det här fenomenet kan uppstå just för att det är en så favoritbetonad omgång. Då det finns spikar i fem andra lopp också, så resonerar många att ”man måste ju gardera någonstans i alla fall” och då hamnar några av dessa här. Det är ju spännande att gardera omgångens största favorit! Många tror att det har en stor effekt på utdelningen, men om det blir andrahandaren som vinner händer faktiskt inte mycket. Det är skrällvinnare som har stor effekt, inte favoritfall.

I en omgång där andra lopp varit svåra och öppna, hade ”alla” lutat sig mot den här spiken som då säkert haft 80% eller mer.

V75-6: Silver, autostart, kort distans
Även här finns en jättebra favoritspik som närmast är understreckad i förhållande till chans. När bästa hästen och spetshästen är en och samma är den oerhört svårrubbad. 2 Royal Fighter (39%) är dessutom travsäker och i dokumenterad toppform. Klart mer än 50/50 att han vinner. Kusken har bra statistik som favoritinfriare: 7/11 = 64%.

1 Overtaker by Sib (6%) besegrade favoriten senast men blir ändå bortglömd. Visst behöver han lite tur, men chansen är säkert dubbla spelprocenten i alla fall. Första starten i ny regi senast, han var bättre än någonsin och är sannolikt bättre nu. Och innerspåret gynnas mycket av vinklad vinge – se t ex jämförelsen på sidan 38.

Den loppspecifika statistiken finns sedan på uppslaget 80-81.

V75-7: Jippolopp, tillägg, medeldistans. Struken: 1
Propositionen talar egentligen för de där framme. Sätter man de allra bästa treåringarna tjugo meter
framför de bästa fyraåringarna så här sent på säsongen ska det bli svårt för de senare att ta tillägget.

Nu anmäldes ingen av de bästa treåringarna. Med ett undantag: 2 Bullyoung (16%). Han har inte så mycket pengar på sig eftersom han kom igång sent och bara har två starter i den nya regin. Någon botten har han inte behövt visa, och teoretiskt finns möjligheten att han faktiskt är bäst av alla Sveriges treåriga. Någonstans i toppen finns han i alla fall och då bör det bli småtufft för jättefavoriten 11 Riff Kronos (59%) att ta in tillägget, fastän han är hemskt bra och formtoppad.

Jag tycker faktiskt den här är mest garderingsbar av omgångens sex ”klara”. Det är frågan om han ens ska ha tipsettan, när nu 2 Bullyoung fått innerspår och spetsförutsättningar. För övrigt spikade jag honom även i Bergh-debuten näst sist från perfekt spår i ett skräplopp, och så här i efterhand får väl 9.11 sägas vara ett av årets största överodds.

Det får bli streck för båda på VM-systemet. Men det krävs mindre än man ofta föreställer sig, för att två i ett ”säkert lås” ska komma bort. Näst bästa treåring är 5 From Dust to Dawn som nu äntligen har framspår och 2% måste vara alldeles för lite.

Bästa fyraåriga sto är 7 Backfire, och normalt slår hon inte bästa hingsten (favoriten). Men man vet aldrig… till bara 6% är hon knappast överspelad i alla fall.

Alla fyra nämnda får streck. Favoritseger i sista höjer värdet med ca 0 kr då han lär vara streckad på 95-100% av de kvarvarande. Andrahandare brukar rensa ungefär normalt, medan man kan förvänta sig finfint över-rens om någon av de andra två vinner.

Sammanfattningsvis en rejält enkel omgång som man skulle behövt spela V7 i. 5A (segrande favoriter) är u-tipset och färre än 4 blir det knappast. Mister JP – Solvato – Lover Face – Royal Fighter – Silver Annie: Så rankar jag spikarna inbördes. Flera av dem är underspelade i förhållande till chans, så som det faktiskt ofta kan bli i omgångar med många klara samtidigt (mer under V75-5). Någon hög utdelning är förstås inte att förvänta sig ändå, snarare ännu en i raden av femrättsjackpots.

Avslutar med en systemidé som kan ge vettig procentuell återbäring; det beror förstås på vem som vinner sista. V75-7 är nyckelloppet den här omgången:

5
9
2
Alla
2
2
1 5 7 11

20 spänn kostar det där och bör ge något tresiffrigt. Lycka till med spelbesluten!

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
joalore (+20)
putte64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-11-29, 06:58   #3
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2399
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av putte64 Visa inlägg
Alla som följt mig vet hur irriterad jag varit på Jens, men också att jag blev mer och mer impat ju mer snack det blev om hästar tillsammans med statistik.
Dagens snack känns roligt, oavsett hur det går.
Trots rens-svamlet på slutet så håller jag med dig. Men bäst vore om han helt och hållet höll sig till det han är bra på.

( Vid lätta omgångar är det snarare så att det är favoriten som rensar "normalt" och skrällarna som inte alls rensar "som de borde". Systemvärdesökningen som han som vanligt svamlar om är totalt irrelevant! )
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!

Senast redigerad av Strappa71 den 2014-11-29 klockan 06:59.
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-11-29, 10:04   #4
 
Reg.datum: jun 2013
Ort: Malmö
Inlägg: 1 498
Sharp$: 1794
Standard

tycker dt är skoj att vi kan få andra vinklar på v75
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
spalato är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-11-29, 17:11   #5
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2399
Standard

Idag var Riff Kronos spelad på 54.12% av alla inlämnade rader.
Inför sista avdelningen fanns det 278300 rader kvar inför sista varav 137520 hade streck för favoriten.

Den var alltså bara streckad på 49.41% av raderna. Den rensade MER än förväntat. ( Och så är det ofta när det har varit lätt i början. Att favoriten finns på en förhållandevis liten andel av de kvarvarande raderna. )

Att den fanns med på 97.4% av de kvarvarande kupongerna är inte så märkligt när 5 favoriter och en andrahandare hade vunnit innan. Folk sitter såklart med mer streck en vanligt kvar och då är det inte märkligt att en stor andel har favoriten kvar.

Tvärtemot Jens slutsats så skulle Bullyoung ha rensat sämre än förväntat och de båda "finfina" rensen på skrällarna som han förutspådde blev istället rens på nästan exakt förväntad nivå.

Fel, fel, fel och fel igen fick han när han försökte sig på att bedöma värdenivån på hästarna i sista avdelningen.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-11-29, 17:42   #6
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3628
Standard

Spoiler:
Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Idag var Riff Kronos spelad på 54.12% av alla inlämnade rader.
Inför sista avdelningen fanns det 278300 rader kvar inför sista varav 137520 hade streck för favoriten.

Den var alltså bara streckad på 49.41% av raderna. Den rensade MER än förväntat. ( Och så är det ofta när det har varit lätt i början. Att favoriten finns på en förhållandevis liten andel av de kvarvarande raderna. )

Att den fanns med på 97.4% av de kvarvarande kupongerna är inte så märkligt när 5 favoriter och en andrahandare hade vunnit innan. Folk sitter såklart med mer streck en vanligt kvar och då är det inte märkligt att en stor andel har favoriten kvar.

Tvärtemot Jens slutsats så skulle Bullyoung ha rensat sämre än förväntat och de båda "finfina" rensen på skrällarna som han förutspådde blev istället rens på nästan exakt förväntad nivå.

Fel, fel, fel och fel igen fick han när han försökte sig på att bedöma värdenivån på hästarna i sista avdelningen.


Skillnaden mellan Jens & dig är ju att Jens försöker förutspå värdenivån på förhand medans du oftast/alltid kommenterar detta i efterhand!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
elwiz (+50)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-11-29, 18:00   #7
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2399
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg

Skillnaden mellan Jens & dig är ju att Jens försöker förutspå värdenivån på förhand medans du oftast/alltid kommenterar detta i efterhand!
Nej. Skillnaden är att han inte förstår att hans resonemang och metoder aldrig kan leda till något. Systemrenset har inte en stark koppling till någon av de olika spelinfosiffrorna som finns eller har funnits.

Det jag förutspår är att radrenset alltid ligger nära insatsfördelningen utom då värdet är extremt lågt eller extremt högt. Detta oavsett omgång. Det är något helt annat än Jens systemrenssvammel.

1) När värdet är lågt tenderar favoriterna i sista att snarare rensa mer än mindre.

2) För mer normala utdelningar så gäller att favoriten i sista rensar +- 2 procentenheter från sin spelprocent.

3) Att den exakta beräkningen på UTFALLET av radrenset inte kan göras förrän i efterhand beror på att ATG inte behagar att tala om antalet kvarvarande rader.

4) Om du vill ha ett intervall på förväntade utdelningar på vissa rader så är det förväntat radrens beräknat från insatsfördelningen som gäller. Det är det enda som någonsin har gått att använda sig av praktiskt.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Stekel (+5)
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td